Elfogadták az új médiatörvényt

Megszavazták: elég 40 év munkaviszony a nőknek

MTI, Mno.hu

Több döntést is hozott hétfői ülésén az Országgyűlés. Elfogadták a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. A parlament megszavazta a Magyar Honvédség új tartalékos rendszerét kialakító törvénymódosítást. A képviselők arról is döntöttek, hogy negyven év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak a nők, valamint rendeletalkotási jogot kap az NMHH elnöke. Késő éjszaka pedig az új médiatörvényről is szavaztak a képviselők.

Elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella indítványát a parlament 261 igen, 51 nem szavazattal és 43 tartózkodás mellett fogadta el hétfőn. A nyilatkozattal az Országgyűlés a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagsággal rendelkező mintegy hárommillió ember eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítja, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak.

A parlament kinyilvánítja azt is: garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát; garantálni kell a kötelező magánnyugdíjpénztárból az állami rendszerbe átlépők veszteségeinek jóváírását; és garantálni kell az állami rendszerbe átlépők esetleges hozamának adómentességét, ha 2011. január 31-ig átléptek, és hozamukat kivették. Ki kell vizsgálni a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseivel való gazdálkodás körülményeit is.

A kabinet határozata kimondja: Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre. A rendelkezés szerint május végére kell elkészülnie a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetésre vonatkozó szabályozásnak.

Csökkenthetik a polgármesterek fizetését

Több, az önkormányzatok működését szabályozó rendelkezést fogadott el az Országgyűlés: a jövőben több aljegyzőt is kinevezhetnek a megyei jogú városok, a fővárosi kerületek és a megyei közgyűlések; szigorodnak a polgármesterekre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok; a képviselő-testületek csökkenthetik a polgármesterük díjazását.

A törvény lehetőséget ad arra, hogy a fővárosi önkormányzaton túl a kerületekben, a megyei jogú városokban és a megyei önkormányzatoknál is lehessen több aljegyezőt kinevezni. Egy másik passzus összhangba hozza a szabályokat az alpolgármestereket illetően. A törvény a polgármesterekre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok körét is bővítette. Részletek

Megszűnik Kopits György megbízatása

Az Országgyűlés elfogadta a Magyar Honvédség új tartalékos rendszerét kialakító törvénymódosítást; a változtatás önkéntes jelentkezés alapján teszi lehetővé műveleti és védelmi tartalékosok toborzását, illetve meghatározza a rendkívüli állapot vagy megelőző védelmi helyzet esetén behívhatók körét. Részletek

December végén megszűnik Kopits György, a Költségvetési Tanács elnökének megbízatása. Az Országgyűlés erről az egészségügyi törvénytervezethez hétfőn benyújtott zárószavazás előtti módosító indítvány elfogadásával döntött. A javaslatot a kormánypárti képviselők támogatták, az MSZP és az LMP frakciója nemmel szavazott, az igennel szavazó Novák Előd kivételével a jobbikos képviselők tartózkodtak.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter módosítójavaslat-csomagjának utolsó pontja az egészségügyi törvényt egy új paragrafussal egészítette ki. Ez – a takarékos állami gazdálkodásról és a költségvetési felelősségről szóló törvényt módosítva – kimondja, hogy a Költségvetési Tanács köztársasági elnök által jelölt tagjának megbízatása 2010. december 31-én megszűnik.

Megszavazták: elég 40 év munkaviszony a nőknek

Negyvenévnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhat minden nő – a kormány erről szóló törvényjavaslatát hétfőn fogadta el a parlament 254 igen, 15 nem és 73 tartózkodással. Jövő évtől az életkortól függetlenül az öregségi teljes nyugdíjra lesz jogosult az a nő is, aki legalább negyven év jogosultsági idővel rendelkezik. Részletek

Az alkotmányban rögzítik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát. A fideszes Rogán Antal erről szóló javaslata, a Fidesz-frakció kérésére név szerinti szavazás során, az MTI összegzése szerint megkapta a szükséges számú voksot. Az előterjesztés elfogadásához az összes képviselő kétharmadának, azaz legalább 257 képviselőnek az igen szavazatára volt szükség. A javaslatra csak a Fidesz és a KDNP szavazott igennel.

Elfogadta az Országgyűlés a 2011. évi költségvetéshez benyújtott, a kormány által is támogatott második körös módosító indítványokat hétfőn. Az Országgyűlés a csomag részeként döntött arról is, hogy a Költségvetési Tanács jövőre egyáltalán nem kap költségvetési támogatást, illetve arról, hogy duplájára emelik a 2013-as, eredetileg tervezett elsődleges egyenlegcélt.

A kormány által is támogatott módosító indítvány-csomagot 255 igen és 101 nem szavazat mellett fogadta el a Ház. Egy, a kormány által nem támogatott indítványt is megszavaztak: a számvevőszéki és költségvetési bizottság azt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés engedje el az MTV a központi költségvetéssel szemben 2011. január 1. napján fennálló adó-, illeték-, valamint járuléktartozását. Ezt a javaslatot 236-an támogatták (196 fideszes, 36 KDNP-s, egy jobbikos, egy LMP-s, és két független), 116-an pedig elutasították (a 21 fideszes mellett 42 MSZP-s, 41 jobbikos és 12 LMP-s.)

Úk médiatörvény

Az Országgyűlés keddre virradó éjszaka kormánypárti képviselők szavazataival fogadta el a három fideszes képviselő által benyújtott, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló indítványt, amely a többi között szabályozza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jogköreit, meghatározza a médiapiaci szereplők jogait és kötelességeit, illetve rendelkezik a rájuk kiróható szankciókról is. Minden médiumra, így a lapokra, hírportálokra és internetes újságokra is kiterjed az új médiatörvény hatálya.

A név szerinti szavazás kezdetén az LMP képviselői tiltakozásul leragasztották a szájukat, a párt két képviselője, Szabó Rebeka és Schering Gábor pedig „A magyar sajtószabadság élt 21 évet” feliratú transzparenst mutatott fel. A szocialista Szanyi Tibor a szavazáskor egy szájkosarat emelt fel. A törvényjavaslat kétharmados többséget igénylő részét 256 igen szavazattal, 87 nem ellenében fogadta el a parlament, míg az egyszerű többséget igénylő részeket 248 kormánypárti politikus támogatta, 35 képviselő (a Jobbik és az LMP frakciójának jelenlévő tagjai, valamint négy MSZP-s képviselő) nemmel voksolt, 16 szocialista képviselő tartózkodott.

Forrás: MTI, Mno.hu

113 hozzászólás “Elfogadták az új médiatörvényt” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    A Faterom, – még azért reménykedik a fenti képen látható vízi jármű forgalomba állításában, – Csepel (Rózsa utca) – Budafok (boros pincék) viszonylatában. 🙂

  2. meghát.... szerint:

    Üdv Mindenkinek! Az előre hozott korkedvezményes öregségi nyugdíjba menetel lehetősége továbbra is megmaradt a nőknek? Vagy ez a kormány rendelet ezt űbereli?

  3. földhözragadva szerint:

    Az a Legenda kft panoráma hajója, (a szebbik) ilyet nem kap a bkv soha…:)

  4. csapos szerint:

    Büszke volt magára a két csepeli mutyibányász, amikor ezeket a gyönyörű törvényeket megszavazta a parlamentben? Nagy dicsőség!

  5. Hugi szerint:

    Büszkék is lehetnek. Csak így tovább!

  6. abcd szerint:

    Végre azzal foglalkoznak amivel az emberek gondjait megoldják ! ” Büszkék is lehetnek. Csak így tovább! ”

    Bajban a hitelesek: Orbánék nagy terve kipukkadt

    Két év alatt közel háromszorosára ugrott a bedőlt hitelállomány, ráadásul azok az adósok is kezdenek visszaesni a nem-törlesztésbe, akiket egyszer már megmentettek. A kormány hónapokig azt ígérte a bajbajutottaknak, hogy felállítja a Nemzeti Eszközkezelő Társaságot, amely átveszi a bankoktól ingatlanjaikat, azonban ma már szó sem esik a korábbi ígéretről. A hitelesek már csak Bajnai mentőövébe kapaszkodhatnak

  7. balla bianka szerint:

    Az év első 10 hónapjában csupán 75 415 gyermek született, ami 7,3%-kal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint októberben 7343 gyermek látta meg a napvilágot, ilyen alacsony születésszámra pedig évek óta nem volt példa. A legfrissebb becslések szerint tovább csökkent Magyarország népessége, az időszak végén 9 millió 996 ezer fő élt hazánkban.
    Nesze neked állami nyugdíj. Németországban már 67 év a nyugdíjkorhatár amit most akarnak 69 évre emelni.

  8. "*" szerint:

    Óvatosan most már, hogy ki mit ír le… Mert egy rossz szó, aztán Annamária néni elsötétíti a csepel.infot is. Napról napra egyre rosszabb országban élünk.
    Dőlnek be a hitelek, a kormánynak nincs elképzelése hogy lehetne segíteni. Olvasom tegnap, hogy a kolontáriak nagy része rokonoknál húzza meg magát karácsonykor. Rengeteg adomány érkezett ugyan, még külföldről is, állítólag sok milliárd lett az összegyűlt pénz végösszege, de hogy hol van azt senki ne tudja. Alig kaptak néhányan jelentős segítséget. A nyugdíjainkat lenyúlják, a hitelminősítő cégek lassan a bóvli kategóriába sorolják országunkat, a szólásszabadságnak vége a mai naptól és félek ez még csak a kezdet. Nem jött el a Kánaán az Orbán-kormánnyal sem. Elhiszem, hogy az ide írogató fideszes képviselőknek jobb lett az életük, de az ország nagy része rosszabbul járt.

  9. abcd szerint:

    Médiatörvényen kivül más döntés is történt …..

    Vége a patikaliberalizációnak: az Országgyűlés hétfőn este elfogadta a korábbi intézkedéseknek teljesen ellentmondó törvényt. Az új jogszabály értelmében tilos lesz az árkedvezmény a gyógyszertárakban, akkor is, ha a nagykereskedőtől a cég eleve olcsóbban szerezte be az árut.

  10. nagyapó szerint:

    Et.-ak fújják csak a vuzuvelát! A kutya ugat, a karaván halad. A csődöt elkerülte az ország, nem a polgárok “nadrágszíj-húzásával, a földvásárlási moratórium újabb 3 évre marad, stb.
    De még gy idézet: “Mesterházy Attila vehette volna a fáradságot, és legalább végigolvashatta volna a KDNP törvényjavaslatát, akkor nem beszélne csacsiságokat. Így azonban az a helyzet, hogy a szocialisták kétségbeesetten hazudoznak, hiszen sok szégyellnivalójuk van a nyugdíjasok előtt: elvették a 13. havi nyugdíjat, jóval magasabb a nyugdíjas infláció az általános inflációnál, újabb és újabb áremelésekkel, a fűtéstámogatás elvételével sújtották az idős embereket, és most el akarják lopni a nyugdíjakat a magánnyugdíj-pénztárak tervezett privatizációjával. A KDNP törvényjavaslata javított volna a nyugdíjasok helyzetén, hiszen azoknak is biztosította volna a nyugdíjat, akik után nem fizettek járulékot! Ezek az idős emberek most az MSZP miatt nem kapnak nyugdíjat. És most azzal büszkélkedik Mesterházy, hogy ő és pártja leszavazta ezt az indítványt a parlamentben?”

    Soltész Miklós (2010. január 14)

  11. szigetország szerint:

    Kedves barátaim!

  12. szigetország szerint:

    folyt.

    Kedves Barátaim,

    az a jó hírem, hogy “csepeli” nevű fórumozó egy darabig alighanem csendben marad. Ügyészségi vizsgálat folyik ellene bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

    Mellesleg közlöm, hogy az új médiatörvény után szigorúbban a körmére néznek azoknak, akik szándékosan és folytatólagosan hazudnak, mások becsületébe gázolnak, rágalmaznak, a 2006-os népfelkelésen részvevőket lecsőcselékezik, a kommunisták által elkövetett bűncselekményeket tagadják vagy jelentéktelen színben tüntetik fel.
    Elvtársak: vége a következmények nélküli országnak!

  13. Királyerdei szerint:

    Az éjszaka az Országgyűlésben elfogadták az új médiatörvényt. Az érvényben lévő törvény és a rádió szabályzata szerint hírhez véleményt nem fűzhetek…”

    Ennyi. Érthető, ugye? Állást otthon kell foglalni, ha valaki közalkalmazott!

  14. Jobb Csepelért szerint:

    Nagyon remélem, hogy ezt a gusztustalan Heti Hetest leveszik a műsorról.

  15. Királyerdei szerint:

    Ég a gazdaságunk, mint kopár szik sarja,
    Bár ezt Gyurcsány Ferenc soha be nem vallja.
    Legénytoll sem igen pelyhedzik már állán,
    Iszonyú sok hazugság árad ki száján.
    Ő viszi a szót is most már a kormányon,
    Elkúrtuk, elvtársak, de ezt sosem bánom.
    CNN csatornán megremeg a teste,
    Hazudtunk mi reggel, éjjel, no meg este.
    Felült Mackós Röfi orvosok nyakára,
    Nincs ki mentőt küldjön beteghez tanyára.
    Ámde páncélszekrény kórházágyak mellett
    Varázsol a pokol közepére mennyet.
    És az SZDSZ – a Kóka-lelkű fránya,
    Ki Gyurcsány Ferencnél fenn a tányért váltja.
    Pápább a pápánál. Noha szegény Pápa
    Szégyenére Gyurcsánynak szűkebb hazája.
    Gémeskút a pusztán, rajta furcsa kútág:
    Úgy néz most ki, mint a bitófán egy Zuschlág,
    Elvtársak apraja elviszi a balhét,
    Ám a jó elvtársak megtartják a szajrét.
    Az üvegzseben is golyót kap a geller,
    Eltűnt süllyesztőbe üvegzsebű Keller.
    Elhervadt szegénykém, mint ősszel a jácint,
    Leváltotta őt a bátor Törökbálint.
    Bazsajg Magyar Bálint, tudja, mert akarja,
    Kókadt Kóka-szájak nevetgélnek rajta,
    Ki tudja mit tesz az EU-kölcsönökkel,
    Csak annyi biztos, hogy nem közli Önökkel…
    Aki helyébe ült, jobb minisztert mímel,
    Pedig alig különb. Úgy hívják, hogy Hiller.
    Ösztövér kútágas, hórihorgas gémmel,
    Lendvai Ildikó folyvást Fideszt kémlel.
    „Jó hangosan mondom, hogy Orbán is hallja”
    Mondja ő, de le is tagadja másnapra.
    Hajdanában volt ő cenzornő is, végig,
    Ma frakciót vezet. A neve csak Rémlik.
    Juhász Ferenc, a honvéd karikatúra,
    Remek vicceket mond, jó Hofit majmolva.
    Elvtársak, figyeljünk, kezünkben az irka,
    Én vagyok a Juhász, ti meg a sok birka.
    Írjátok hát össze, kit és hogyan láttok,
    Így tán megmentjük a bukástól a Pártot.
    A Köztársaság téren remegnek a combok,
    Feri-Fletó segíts: kimegyek. Mit mondok?
    Ne aggódjon senki, ott majd én beszélek,
    Az orvos is mondta, senkitől sem félek.
    Felírva a kórkép egy fél cédulára,
    Ebben hasonlítok talán Horn Gyulára.
    Egykor jobban állt tán rajta a pufajka,
    De rosszul hazudott, és kiborult a csajka.
    Én már csak rutinból szöktetem a szókat,
    Fogam kerítésén árad ki a szózat.
    Gáz árát emeljük, kifosztjuk a népet,
    Ehhez meg a paraszt, vágjon csak jó képet.
    Talán tüntetgetnek, de én azt alig bánom,
    Én maradok úgy is a reformkormányon.
    Pozícióm erős. Rágódok a gumin,
    Úgyis megvéd engem a Nagy Testvér, Putyin.
    Itthon is van nekem két hatalmas mankó:
    Pápagyilkos Dobrev, meg a Család: Apró.
    Ne fájjon a fejünk, hisz’ választást nyertünk,
    MTV ostromát böszmén, de levertük.
    Böszme frakcióban böszme fejek ülnek,
    A gyurcsányi szóra szemek kerekülnek.
    Amíg ők egymással el vannak foglalva,
    Kupleráj az ország, és ketyeg az óra.
    Jó reggelt magyarok, ébredjetek végre,
    A Gyurcsány csomaggal kivittek a jégre.
    Ferencünk nem mond le az elnöki posztról,
    Sem a számillás évenkénti koncról.
    Hogy mi lesz belőle? Nem tudja még senki,
    Hej! Milyen jó lenne a beszélőn lesni.
    Mintha pásztortűz égne ősz-éjszakákon,
    De nem pásztortűz az: rendőrkocsit látom.
    Parázslik a vidék, lángol a főváros,
    Most mondjátok gyorsan: ki miben is sáros…

  16. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Én nagyon szeretem Orbán Viktort és a kormány összes eddigi intézkedésével egyet értek, mindenben igazat adok az itt fórumozóknak akik a Fideszt éltetik, a többit meg el kell tiltani a beírkálástól. Csak összezavarják a Zemberek, bocsánat az emberek fejét.
    Ez így helyes!
    Mindenkitől bocsánatot kérek akinek ellent mondtam, rájöttem, hogy tök jó dolog, hogy nem kell olvasgatnom az értesítéseket, hogy mennyivel gyarapodott a magánnyugdíjpénztárban lévő pénzem.
    Bocsánatot kérek Nagyapótól is mert azt mertem írni (árnyaltan), hogy hülye a levélégetéssel kapcsolatban arra pedig csak gondoltam, hogy h…e amikor a téligumival kapcsolatban fogalmazta meg fantasztikus gondolatait, mégegyszer bocsánat!
    Gordonról már írni sem tudok, hiszen ilyen fantasztikus elme írásaira, hogy is vettem a bátorságot, hogy reagáltam.
    ui: A szüleim is ott könnyeznek a levél fölött amit kaptak a vezetőnktől, most már tudják, hogy nem kell félniük, hiszen meg lesznek védve.

  17. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Ja, csak még annyit azt különösen jó ötletnek tartom, hogy a köztévé több reklámot sugározhat, természetesen ez így helyes, és remélem azt se fogják szabályozni, hogy a filmek után és közben a reklámok milyen hangerővel szóljanak, egy-két bunkó országban ezt már korlátozták, de a magyar zembernek/polgárnak leszakad a feje az üvöltő reklámtól.
    Ez is így helyes, legalább felébred!!!

  18. csepeli-s szerint:

    Szigetország: mindezt hogyan gondolod???

  19. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Most nézem az Este című műsort egy nő felháborító módon kérdezett a MINISZTERELNÖKÜNKTŐL, ez nem mehet így tovább.

  20. földhözragadva szerint:

    Gordon nagyon eltünt…Pedig valaki igazán lehordhatná a társaságot a sárga földig…:( főleg Lexont, a kedvencét…:)

  21. szigetország szerint:

    “csepeliről” azt gondolom, miként Advent alkalmából hetykén odavetette ezt: “leszarom”. Most szépen alá áll ennek, s megnézi, mi hullik a fejére.
    “csepeli” nem érti, hogy ez már nem a Gyurcsányék és a többi kommunista országa.
    “csepeli” nem sértegetheti többé a kommunisták áldozatait.
    A tettek és szavak következményeit viselni kell.

  22. vermes szerint:

    “bekaphatjamindkétoldal” fura módon csak a kormányt szidja… Lelke rajta, de akkor miért mindkét oldal?

  23. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Ezt kikérem magamnak én szeretem a kormányt, sokkal jobban mint az előzőt.
    Ugyanis ők is bekaphatják, meg az összes dilettáns bunkó akik odáig süllyesztették ezt az országot ahol most van.

  24. csepeli szerint:

    Leszarom.

  25. Jeniszej szerint:

    Csepeli az egy trágár tróger! – az biztos. ))) 😀 (((

  26. Gordon szerint:

    Nyugi földhözragadva, itt vagyok. A reggel, délben, sőt este is hazudó komcsikat biztos zavarja, hogy hazugságaiknak következménye lehet a jövőben.

  27. Gordon szerint:

    Jól hallom hogy csepeli sodródik a tömlöc felé?

  28. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!

    Majd amikor megindul ellened az eljárás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, akkor is ezt mondd! A múltkori hozzászólásaid kimentve már az ügyészségen vannak. Szorul körülötted a hurok!

  29. Jobb Csepelért szerint:

    Gordon!

    Jól hallod! Csepeli nem rég nagy nyilvánosság előtt kétségbe vonta a kommunizmus áldozatainak számát, illetve jelentéktelen színben tüntette fel. Mivel a BTK ez bűncselekményként szerepel, ezért csepeli bejegyzéseit kimentettük és hivatalos útra vittük az ügyét.
    Ahogy már szigetország is írta, ügyészségi vizsgálat folyik ellene.

  30. Jobb Csepelért szerint:

    javítás: Mivel a BTK-ban ez bűncselekményként szerepel…

  31. nem aranyhal szerint:

    Én nem vagyok képben, nem tudom ki a Csepeli!
    Az a válasz nem felel meg, hogy az aki Csepelen lakik:)

  32. grün szerint:

    Gondoltam a jövőre!!!
    Van még olyan rádióm amelyik fogja a Szabad Európá-t!!! He-he-he!

  33. Királyerdei szerint:

    Kár hogy hosszú évek óta megszünt.He-he-he.

  34. grün szerint:

    Királyerdei!
    Már Szabad Európa sincs?
    Akkor hova és mire készül a Vezír? He-he-he!

  35. csepelii szerint:

    No lám, kiderül, ki az igazi komcsi. Jobb Csepelért és szigetország komcsibbak a legkomcsibb komcsiknál.

    Rágalmazásért és hamis vádért fogtok felelni büntetőbíróság előtt.

  36. csepelii szerint:

    Diktátornak nevezte Orbánt a luxemburgi külügyminiszter

    * MTI

    2010. december 22., szerda 09:51

    Egy interjúban a magyar médiatörvényt bírálta a luxemburgi külügyminiszter, aki szerint kérdés, hogy Magyarország egyáltalán méltó-e az EU-elnökségre. Szerinte a médiatörvény életbe lépése után már nem csak Lukasenkót lehet majd európai diktátornak nevezni.

    A luxemburgi külügyminiszter bírálta kedden egy interjújában a magyar parlament által aznap hajnalban elfogadott médiatörvényt. Jean Asselborn szerint az Európai Bizottságnak sürgősen fel kell lépnie a jogszabály ellen.

    “A tervezet egyértelműen sérti az Európai Unió szerződéseinek szellemét és betűjét. Felveti a kérdést, hogy egy ilyen ország méltó-e az EU vezetésére” – mondta a Németországban tartózkodó Asselborn telefonon a Reutersnak, utalva arra, hogy Magyarország január 1-jén átveszi az unió soros elnökségét.

    “(A törvény) közvetlenül veszélyezteti a demokráciát. Az állam ellenőrzést fog gyakorolni a vélemény fölött” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a jogszabállyal Magyarország hasonló csónakba kerül, mint amilyenben Fehéroroszország van. “Mostanáig Aljakszandr Lukasenkót (fehérorosz elnököt) tekintették az utolsó diktátornak Európában. Nem ez lesz a helyzet, amikor a törvény hatályba lép” – mondta Asselborn.

  37. Herbert szerint:

    – Hol volt ez a külügyér, amikor a Nyugat kiirtotta a magyar ipart és a mezőgazdaságot?
    – Vajon mennyire érdekli Asselborn úr demokrácia felfogása a nyomorban élő milliós nagyságrendű honfitársainkat?

  38. amargo szerint:

    csepelii: nekem csak az a furcsa, hogy egyedül a luxemburgi külügyminiszter foglalkozik velünk, bármilyen külföldön élő ismerősömmel beszélek, ledöbbenek attól az elnyomástól, amit kaptunk.
    Komolyan el kell gondolkoznom, hogy ezt itt tovább nem.. eljutottunk oda ismét, hogy csak ennyit lehet leírni TISZTA SZÍVVEL – J.A -.

  39. amargo szerint:

    Bár még megállapítani nemtudom, hogy csepelii-t csak szívatjátok vagy komolyan gondoljátok, de tudomásom szerint a kommentek nem kerülnek szabályozásra.

    Másik kérdés is eszembe ötlött, ezek alapján parlamenti közvetítés sem lesz ezentúl?

  40. Narancsvírus szerint:

    Felhívás!
    Egy polgári kezdeményezést indítok el!
    Válaszul a Fidesznek, a média totális elfoglalására, és a szólásszabadság korlátozása miatt, ne nézze senki a megnevezett csatornákat: ECHO TV, HÍR TV, Magyar Televizió1, M2, Duna TV!
    Add tovább!!
    Tüntetés a sajtószabadságért a Szabadság téren @ 2010-12-20

  41. nagyapó szerint:

    Igen, Jean Asselborn a Luxemburgi Szocialista Párt elnöke. Hasonlót nyilatkozott Michnik a szélsőbalos Gazeta főszerkesztője is.
    Fújják a vuzuvelát.

  42. Jobb Csepelért szerint:

    Ernő!

    Te eddig is az ATV-t nézted 🙂

    Én is elindítok egy polgári kezdeményezést! Minden magyar álljon a kormány mellé, ne hagyjuk, hogy visszajöjjenek az elvtársak és minél többen nézzük az Echo Tv-t, a HírTV-t és a Duna Tv-t, sőt sűrűbben olvassuk a Magyar Nemzetet, a Magyar Hírlapot és a Demokratát is!

    Hajrá Magyarország!

    Csepeli! Bíróság előtt egyedül te fogsz felelni, úgy hogy keríts magadnak valami jó ügyvédet!

  43. grün szerint:

    nagyapó!
    VUVUZELLA!

  44. nagyapó szerint:

    grün! A zulu eredetű zajt csinálni szót, fordították vuzuvelának, vuvuzelának, de vuvuzellát még nem láttam.

  45. abcd szerint:

    Félrevezetett naiv EU-s politikusok …..
    (EU-n kivül is van élet ! )
    ====
    Merkel a jogállamiság elveire figyelmezteti

    Angela Merkel német kancellár szerdán óvta Magyarországot attól, hogy a sajtóval kapcsolatban megsértse a jogállamiság elveit.
    A német kormány nagy figyelemmel követi a médiára vonatkozó törvények alakulását Magyarországon – jelentette ki szokásos szerdai sajtóértekezletén Christoph Steegmans helyettes kormányszóvivő. Egyúttal leszögezte, hogy Magyarország mint az EU jövendő soros elnöke különleges felelősséget visel azért az összképért, amely az Európai Unióról a világban kialakul.
    =====
    Diktátornak nevezte Orbánt a luxemburgi külügyminiszter

    Egy interjúban a magyar médiatörvényt bírálta a luxemburgi külügyminiszter, aki szerint kérdés, hogy Magyarország egyáltalán méltó-e az EU-elnökségre. Szerinte a médiatörvény életbe lépése után már nem csak Lukasenkót lehet majd európai diktátornak nevezni.

  46. értetlen szerint:

    Ezentúl csak idézek itt, ha nagy ritkán ide tévedek:
    “A konzervatív Die Welt címoldalán közölt, Magyarország mint vezéri állam (Führerstaat Ungarn) című írásában Michael Stürmer, a konzervatív újság egyik vezető publicistája megállapítja: “Orbán Viktor kormányzó Fidesz pártja nyilvánvalóan eltökélte, hogy az egyszer megszerzett hatalmat, kétharmados többsége birtokában, egyhamar nem adja ki a kezéből. Olyan ez, mintha a tekintélyelvű, antiszemita 30-as években megállt volna a film, és most ismét peregni kezdene.”
    (HVG)

  47. Narancsvírus szerint:

    Jobb Csepelért szerint:
    HÍR MTV 1 Novák Előd – Szemközt (2010-12-22)
    http://www.youtube.com/watch?v=raQpFuDQhA8&feature=player_embedded
    Nézd végig, ez a ti tévétek! Gratulálok hozzá!

  48. szigetország szerint:

    A Die Welt című lap Magyarországra vonatkozó részét a HVG — szokásához híven — pontatlanul idézte. (Ha lesz rá időm, korrigálom az idézett részt. Noha a vérszocialista Stürmer tényleg bírálta a magyar kormányt, de nem antiszemitázott stb.)

    Ellenben idézem a legbefolyásosabb német lap, a mai Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkének egy részletét, amely korrekten tárgyalja az új médiatörvényt:

    “Der Medienrat kann Stoffe festlegen, die Kindern bestimmter Altersstufen nicht angeboten werden dürfen. Gewaltverherrlichende oder pornografische Bildfolgen soll es im Rundfunk überhaupt nicht geben. Darüber hinaus erhielt der Medienrat auch die Befugnis, den kommerziellen Sendern sowie den Redaktionen gedruckter Medienerzeugnisse Vorschriften zu machen, um die Qualität der Berichterstattung zu gewährleisten und rechtswidrige Inhalte abzuwehren”

    A szöveg magyarul:
    ” A Médiatanács meghatározhatja, hogy bizonyos korosztályú gyermekek számára mit nem szabad közlésre kínálni. Rádióban egyáltalán nem szabad (tilos) közvetíteni erőszakra buzdító vagy pornográf tartalmat. A Médiatanács azzal a jogosultsággal is rendelkezik, hogy előírásokat fogalmazzon meg úgy a kereskedelmi adók, mint a nyomtatott sajtó szerkesztőségei részére. Ennek célja, hogy a híradások minőségét javítsák és a törvénybe ütköző tartalmakat letiltsák (elhárítsák).”

    Kérem a fórumozókat, hogy ha külföldi lapokból idéznek, ne az elfogult magyar sajtót vegyék alapul, hanem másolják ide az eredeti szöveget.

  49. grün szerint:

    nagyapó!
    Üsd be a Google-ba, hogy vuvuzella és Nagyjából 29 500 találat (0,30 másodperc) alatt!
    Ennyi!

  50. balla bianka szerint:

    A fidesz egyszerűen megbosszulja a két kerskedelmi tv-nek az elmúlt 12 év fidesz-ellenességét. Néha már nekem is sok volt, pedig én toleráns vagyok. Különösen a mortimer-eset ütötte ki a biztosítékot mikor két cigánybűnöző (most mindketten a sitten vannak) megkéseli egymást, és azt állítják azért mert cigány volt. Két nap múlva Tamás Gáspár Miklós már a barna pestisről szónokol a fél európai média átvette a tüntetés felvételeit. Egy demokráciában ezért Bálint Antóniát és Szellő Istvánt évekig letiltják a képernyőről a tv csatornát meg százmilliókra büntetik. Ar RTLKLUB ma is csak a cigányokat sajnáltatja, Szögi Lajost meg sem említi.

  51. balla bianka szerint:

    Van egy ismerősöm, fidesz-közeli szakértő, ő mondta, hogy a választások után felkeresték a két kereskedelmi tv-t, hogy vonuljanak ki a magyar médiapiacról (mint annak idején, mikor Deutsh Tamás akarta eltávolítani Kovács Attilát az Mlsz éléről), mivel egyébként is pályázat nélkül lettek meghosszabbítva. Erre nem voltak hajlandók, most folyik az ellehetetlenítésük, majd egyszer úgy is bedodják a törölközőt. Akkor persze két fidesz-közeli csoport fogja megnyerni a média-tendert a két kereskedelmi csatornára, és tényleg eszükbe jut hogy azért talán túl szigorú ez a médiatörvény és akkor majd lazítanak rajta egy kicsit, mikor már ők lesznek házon belül. Nem tudom hajlandó-e velem valaki fogadni de szerintem 2011 lesz az utolsó évük.
    Várom a tippeket!

  52. nagyapó szerint:

    grün! Idézem”Üsd be a Google-ba, hogy vuvuzella és Nagyjából 29 500 találat (0,30 másodperc) alatt!”. Ha beüti vuzuvela 19600találat, 0,19″ alatt, arra viszont, hogy VUVUZELLA 86 találat 0,11″ alatt. (Apropó, mióta személynév a Nagyjából??). Ennyi.

    Viszont érdemes lenne, ha olyan is írna ide, aki el is olvasta az új médiatörvényt, és megírná mi nem tetszik a törvényben? Talán az, hogy nem a rágalmazottnak kell, sok pénzt befektetve évekig pereskedni, hanem a médium előbb fizet, majd bizonyítja igazát, ha tudja.
    A Világ Proletárjai, a komcsik, már keddre megkapták a hivatalos fordítást, áttanulmányozták és véleményt formáltak. Ki hiszi ezt el? Legfeljebb a csepeli vörösök.

  53. balla bianka szerint:

    nagyapó, ha szabad kérnem egy évszámot, hogy mikor tűnik el a két kereskedelmi tv.
    Egyébként a Club-rádió frekvencia-kérelmét a meghosszabbításra már elutasították, úgyhogy lehet, hogy 2011 áprilistól már nem hallgathatjuk. Szegény Kuncze Gábor és társai… az Szdsz utolsó bástyái is elesnek, már csak a fellebezésben bízhatnak.

  54. szigetország szerint:

    Visszatérve a Die Welt cikkére…

    Michael Stürmer cikke az újság vélemény (Meinungen) rovatában jelent meg. Tehát nem címlapon, mert véleményeket ott nem közölnek.

    Sokat elárul a cikk indíttatásáról, hogy a Magyarországot nem különösebben kedvelő Konrád Györgyre hivatkozik, amikor hazánkról információt szerez. (“Wie György Konrad einmal bemerkte: „An den Rändern Europas kichert der Wahnsinn.”) Konrád Györgyről tudjuk, hogy mélyen hallgatott a 2006-os megtorlások idején, összességében pedig üdvözítőnek tartotta Gyurcsány ámokfutását. Michael egy másik “megbízható” hírforrásra is hivatkozik, aki nem más, mint a kettős ügynök Paul Lendvai. (“wie Paul Lendvai, der österreichisch-ungarische Kenner der Verhältnisse in dieser Zeitung noch unlängst warnte”.)

    Michael Stürmert saját hazájában is finoman fogalmazva ellentmondásos figurának tartják, mert baloldali közíróként kezdte pályáját, aztán a jobboldal győzelme után egyből Kohl kancellár oldalán tűnt fel beszédíróként, újabban pedig megint baloldali. Két évvel ezelőtt könyve jelent meg Putyinról, amelyben akkor nagyra értékelte az orosz vezető keménykezű, ellentmondást nem tűrő politikáját. (Megjegyzem, Putyin alatt gatyába rázódott Oroszország.)

    Gyanítható, hogy a Die Welt, amely a Magyarországon is médiaérdelkeltséggel rendelkező Springer tulajdona, felkérte a mindenre kapható Stürmert, hogy írjon egy gyalázkodó cikket a magyar kormányról — Stürmer pedig szokása szerint nem tud ellenállni, ha jó pénzért valakit mocskolni kell.

    Ennyi.

  55. balla bianka szerint:

    Hát igen szigetország, nekünk is van egy Putyinunk, úgy hívják, hogy OV.
    Nem merem leírni a nevét, félek a letartóztatástól.
    Narancsvírus te meg csak nézd kereskedelmi tv-idet ki tudja meddig nézheted.
    Egyébként megnyugtatok mindenkit tökmindegy mi van a médiatörvényben az a fidesz-közeli médiára úgysem lesz alkalmazva.

  56. grün szerint:

    nagyapó!
    Kétharmadom van! Nagyjából, ennyi!

  57. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Szerencsére megmondta a Szíjjártó, hogy a Luxemburgi ember egy komcsi, már megijedtem, hogy egy normális ember illette kritikával a törvényt, de így megnyugodtam, hogy minden a legnagyobb rendben van.
    Ez így helyes, ja és az új alkotmányt is mielőbb szeretném látni azzal sem kell sokáig vacakolni, írják meg azt kész az is nagyon jó lesz.

  58. gyalog szerint:

    nagyapó szerint:
    2010. december 21., kedd – 17:40

    Látom, Nagyapó, Te szorgalmasan olvastad a Szabad Népet!
    Éljen december 21.! Sztálin Élvtárs születésnapja! Előre Pártunkért, Dolgozó Népünkért, és azért az Elvtársért, akinek jelen helyzetben már nem merem számra venni a nevét.
    Ja!
    Szeretettel, gyalog

    Mennék a félórára! Tudod, Nagyapó!

  59. abcd szerint:

    Visszautasította az Európai Bizottság azt a Magyarország által is támogatott kelet-európai kezdeményezést, hogy az egész Európai Unióban tiltsák be a kommunista bűnök tagadását vagy dicsőítését. A bizottság azzal indokolta a döntést, hogy ezt a kérdést az egyes országoknak kell szabályoznia.

  60. Királyerdei szerint:

    Érdekes,hogy az itteni komcsik milyen érzékenyek lettek.Amikor a Csepel Újságot a Polgár cenzúrázta,akkor hallgattak,mint az a bizonyos a fűben.

  61. Jobb Csepelért szerint:

    A “pártatlan” Csepel Újság a szoci barát cikkektől “díszelget” állandóan. A helyi Fidesz írásait cenzúrázták, vagy mocskoló írásokat közöltek Németh Szilárdról.

  62. szigetország szerint:

    Úgy látom, hogy a nyugati sajtónak jobbára csak a szocialista tábora háborog a magyar médiatörvény miatt. De ugyanezek a sajtóemberek csendben maradtak a 2006-os magyarországi megtorlások idején. Mit érdekli őket, hogy minket a kommunisták nyomtak el, hallgattattak el, cenzúráztak évtizedeken át? Miféle Magyarország volt az elmúlt nyolc évben? Halomra verték az embereket — a szocialista nyugatnak ez megfelelt.

    És ugyanez a nyugat (főleg a szocialista, kommunista része) volt az, amelyik nem háborgott, hanem inkább megbékélt és kussolt a szovjet elnyomás alatt élők sorsával kapcsolatban.

    A nyugat eléggé kétszínű és nemritkán cinikus. Pl. a terrorizmus veszélyére hivatkozva bárkit megfigyelhetnek, lehallgathatnak, ujjlenyomatot vehetnek; a sajtót bizony államilag cenzúrázhatják, lapokat megszüntethetnek, tévécsatornákat bezárhatnak — nesze neked, nyugati sajtószabadság.

  63. Rozsdamentes Acélpatkány szerint:

    “A Sajtó szabadsága”

    Az aki valaha is hitte , hogy a sajtó szabad volt az igen naiv.Bármilyen médium ami széles közönséget elér legyen nyomtatott, rádió, TV , vagy internetes portál. Mind valamelyik oldal mellet rakta le a voksát. Ez ma itthon főleg balos.
    A jobboldal a HírTV-vel kezdte meg a felzárkózást, amin az elejin az összes médium próbált viccelődni…., persze ez már azóta elmúlt 🙂 .
    Egy valamire való médium elindítása akkora összeg amit egyszeri beruházó csak felsőbb támogatásra tesz meg, legyen az zöld, jobbos, balos, vagy UFO. Rádió Tv milliárdok-ról beszélünk, hírportál min 20-30 újságírót kell alkalmazni marketing költség, nyomtatott sajtó ugyan az mint az online megfejelve egy hatalmas nyomdaszámlával .és terjesztői díjjal.

    Amit a baloldal megengedett magának a kereskedelmi tévén a mai napig az gyomorforgató, ha jól tudom akkor a mai napig megy a heti nyeles, ami finoman szólva is nem mehet kereskedelmi alapon, mert ki a franc nézi???!!! De azért nyomják.

  64. nagyapó szerint:

    T.balla bianka (szerda – 16:47 )
    Nem tudok évszámot. Remélem sokáig fog működni és meg fogja fizetni a reális adót.

    Tudod gyalog (szerda – 18:23), aki óvodáskori tegezésben vagy még, mit írjak! Bocs nem tudsz olvasni még, de azért a mama mondja el, hogy ennyi marhaságot összehordani még a heti 7-ben is ritka.

    Grün! Őszintén kívánom, hogy miután még csak 2/3-os , legyen 3/3-os, azaz komlpett, így kevesebb marhaságot fog írni!

    Egy érdekesség. Orbán miniszterelnök úr felhívta a belga miniszterelnököt, aki elhatárolódott szoci külügyminiszterétől, aki azt magánvéleménynek mondta (szoci).

  65. szigetország szerint:

    A még mindig túlsúlyban lévő magyar baloldali sajtó azért veri a palávert, mert ezután következmények nélkül nem teheti azt, amit akar. Ezután is közölhet állításokat, de azokat bizonyítani kell. Na, ez a bajuk! Milyen jó volt addig, amíg következmények nélkül horgászhattak a zavarosban.

    Az új médiatörvény tilja a pornográf, erőszakra buzdító tartalmak közlését; védené a kiskorúak lelki fejlődését; nem szabad drogozásra, pedofíliára ösztönöző műsorokat adni; a bizonyíték nélküli rágalmazást keményen szankcionálják; szintén szankciónak néz elébe, aki szándékosan ferdít, hazudik; nem tartja be a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeit.
    Na, ez is a bajuk a szocilistáknak és liberálisoknak!

    Magyarán: nem lehet a végtelenségig hülyíteni az embereket, nem lehet szellemi szolgasorban tartani a nézőket és olvasókat, nem lehet dezinformálni, nem lehet az emberekre ömleszteni hazug reklámokat, hogy verjék magukat minél nagyobb adósságokba.

    Ez mind-mind a szocialisták és liberálisok baja, ez nem tetszik nekik, mert ha ezt nem tehetik, akkor szerintük vége a sajtószabadságnak. Ezért duzzognak most, ezért öklendeznek és fújtatnak. Régi szokásuk ez, s Európa egy része vevő rá, mert a nyugati világban is szeretik szellemileg manipulálni az embereket, amiből ráadásul jó sok pénzt is csinálnak.

  66. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    szigetország!
    nem lehet az emberekre ömleszteni hazug reklámokat, hogy verjék magukat minél nagyobb adósságokba.

    Akkor, miért van az, hogy a köztévé ezentúl több reklámot adhat.
    Vagy ezek már jó reklámok lesznek amik takarékosságra ösztönzik az embereket.

  67. szigetország szerint:

    “bekaphatjastb.”

    A köztévé valószínűleg azért adhat majd több reklámot, hogy nagyobb bevételhez jusson. Azt nem tudom, hogy a köztévé miféle reklámokat adhat majd, de gyanítom (remélem), hogy korlátozzák vagy kiirtják azokat a reklámokat, amelyek megtévesztik, tévhitbe kergetik az embereket. A nézőket akár takarékosságra is lehet ösztönözni, éppenséggel ilyen reklámok is vannak. Az viszont semmiképpen nem járja, ami az utóbbi jó néhány évben történt, hogy emberek, családok tízezreit ösztönözték arra, vegyenek fel töméntelen hitelt — látjuk, mi lett ennek a vége. (Már akkor is látható volt, tudták ezt a reklámok kiagayalói) S kik jártak vele jól? A pénzemberek, s azok a politikusok, akik így szolgasorba taszíthattak és zsarolhatóvá tettek százezreket.

  68. vermes szerint:

    Ernő, eddig ezeket a tévéket vetted fel a nyomihonlapodra!

    Ha ezeket sem nézed, akkor tényleg csak a legó marad. De abból is… csak a piros! :B

  69. Narancsvírus szerint:

    Vermes, januártól egy igazi párt honlap lesztek! Csak dicsérni, nyalni lehet majd! Én ehez nem fogok statisztálni, ezt meghagyom neked, nektek! Szebb jövőt Magyarországnak! http://nepszava.com/

  70. grün szerint:

    szigetország!
    “azok a politikusok, akik így szolgasorba taszíthattak és zsarolhatóvá tettek százezreket”
    Azokra gondolsz akik megigérték, hogy jövő áprilisban sem lesznek kilakoltatások, még akkor sem ha a zemberek nem fizetik a hitelt?!
    Velem mi lesz? Ezen az alapon visszaigényelhetem azt amit eddig befizettem?

  71. grün szerint:

    Vermes!
    Lego helyett a fityeszes bűvöskocka, aminek minden oldala narancs és még így is nehézséget okoz a zemberek kétharmadának a kirakása!

  72. fülöpke szerint:

    t. Narancsvirus!
    Téged nem zavar, hogy olyan újságból idéztél, amely lapról a korábbi kedvenc pártod ( Jobbik) infoja rendszeresen kritikusan nyilatkozott?

    Akkortájt olvahattál eről, amikor kis időre felhagytál a Táncoslábú imádatával.

  73. Bakker szerint:

    Áldott karácsonyt kívánok Viktor Lukasenkónak, kedves családjának, kormányának, 2/3-ának, híveinek!

  74. szigetország szerint:

    grün!

    Nem ismerem a személyes problémádat. Ha vettél fel hitelt, gondolom, nem az elmúlt fél év alatt tetted meg, hanem korábban, vagyis a szocialista-liberális kormányzat idején. Akkor volt dömpingje a hitelek felvételének. Az akkkori politikusok voltak azok, akik szándékosan belehajszolták az embereket az adósságba.

    De a hitelt vissza kell fizetni, ez nem lehet kérdés. Kilakoltatásról nincs szó, de az lehetséges, hogy az adósnak kisebb lakásba kell költöznie, vagy tulajdonos helyett bérlő lesz. Nem tudom, mi lesz a megoldás. Éppen elég nagy baj ez azoknak, akik ebbe a csapdába kerültek, s baj a mostani kormánynak, amelynek a nyakába szakadt az adósok tömege.
    Az MSZP közben sunyin lapít, noha ők idézték elő a hazai adósválságot.

  75. vermes szerint:

    Ernőke!

    Szebb jövőt és Népszava. Hehe… Már azt sem tudod, hol a fejed. 😀

  76. Bakker szerint:

    Bocs, majd el felejtettem! Boldog karácsonyt kívánok kerületünk polgármesterének, a fővárosi közgyűlés tagjának, a magyar parlament képviselőjének, a mentelmi bizottság tagjának és kedves családjának!!!
    További eredményes munkájához sok sikert, elegendő munkaórát, erőt-egészséget, családi életében sok boldogságot!

  77. grün szerint:

    szigetország!
    “De a hitelt vissza kell fizetni, ez nem lehet kérdés. Kilakoltatásról nincs szó, de az lehetséges, hogy az adósnak kisebb lakásba kell költöznie, vagy tulajdonos helyett bérlő lesz. Nem tudom, mi lesz a megoldás. Éppen elég nagy baj ez azoknak, akik ebbe a csapdába kerültek, s baj a mostani kormánynak, amelynek a nyakába szakadt az adósok tömege”
    Nagyon jól látod a problémát, kivéve talán azt a részt, hogy a zembereket belehajszolták az adósságba! Nem, Ők magukat hajszolták bele!
    Azt, hogy mindez a fidesz nyakába szakadt, annak az átverő shownak köszönhetik, amit végeztek a hatalom megszerzésének érdekében, ha ezt így elmondják a választások előtt most nem lehetne átveréssel vádolni Őket! De megoldást ígértek ezekre a gondokra, munkahely és adócsökkentés formájában!
    Tudták, hogy ezekre remény sincs, és ezt szívta meg a kétharmad!
    Már oszlik a narancsos-köd, ezért kénytelenek lenyúlni a nyugdíj megtakarításokat is, visszaadni valami kis reményt a csóróknak, amivel kicsivel kitolhatják a bukásukat!
    Mint amikor a hajléktalan Karácsonykor forró gulyást kajál, majd az év többi részében el van felejtve!
    .

  78. szigetország szerint:

    grün!

    Alapvetően valóban az emberek a hibásak, hogy mértéktelen hitekeket vettek fel, de az akkori kormány, vagy bármely más hivatalos szerv nem figyelmezette őket, hogy ennek súlyos kockázatai vannak. Sajnos, ellenkezőleg: hagyták, tűrték, reklámokkal bombázták a polgárokat, hogy bátran vegyenek fel kölcsönöket. Erre mondtam, hogy “az embereket belehajszolták az adósságokba”.

    A Fidesz ellenzékben tette, amit tehetett. Lehet, hogy tényleg nem tett meg eleget az adósok figyelmeztetése végett. (Egyébként úgy tudom, több fideszes politikus is nagy kölcsönt vett fel annak idején, tehát maguk is azt hitték, nem lesz adósságcsapda. Most nekik is vissza kell köhögniük ezt a pénzt. Az megint más kérdés, hogy jól fizető állásokból könnyebben törleszthetik a részleteket. De ez meg elvezet a demagógiához…)

  79. grün szerint:

    szigetország!
    Mi abban a demagógia, hogy O.V. öt milliót, a jó Laci betyár hat milliót nyer a zadón?
    Az a demagógia, hogy 680 000 ember leírhatja az adójából a kedvezményeket, közben meg több százezer fizu kellene hozzá, hogy leírhassa!

  80. Hugi szerint:

    Én is nyerek vele, a gyermekeket nevelõ, dolgozó magyar családok is nyernek vele, és persze az ország is nyer vele. Ha valakinek ezek után az fáj, hogy esetleg Orbán Viktor is nyer vele, az hülye. Grün et. is nyerni fog vele, lefogadom.

  81. abcd szerint:

    Be kell tiltani a hamis információkat ! ?

    Szijjártó tévedett, a németek beszóltak
    Index
    2010. december 23., csütörtök 14:21
    Orbán Viktor szóvivője szerdán még azt terjesztette, hogy a német kormánynak nincs baja a magyar médiatörvénnyel. Ehhez képest csütörtök délelőtt a német külügyi államtitkár azt mondta, hogy a törvény nem vet jó fényt a magyar EU-elnökségre, és semmiképpen sincs összhangban az EU szellemiségével. Aztán a német külügyminiszter telefonon adott tanácsokat Martonyi Jánosnak, hogyan kellene módosítani a törvényt.

  82. grün szerint:

    Hugi!
    Mivel a legkissebb fiam is 35 éves, természetesen a hülye grün is nyer vele!
    Ha mást nem, legalább annyit, hogy nem neki kell támogatni a három gyerekét és azok gyerekeit, (akik tkp. az unokái, mind az öt), mint sokaknak!

  83. Jeniszej szerint:

    „Alapvetően valóban az emberek a hibásak, hogy mértéktelen hiteleket vettek fel, de az akkori kormány, vagy bármely más hivatalos szerv nem figyelmezette őket.”
    Miért kellett volna a Fidesznek figyelmeztetni az embereket? – hiszen volt az embereknek munkájuk, volt, „biztos megélhetésük.” 🙂
    Volt lakásuk, és volt lehetőségük, hogy a gyerekeik tanuljanak.
    Ezek az emberek zöme úgy nőt fel, hogy tudhatták, hogy a kapitalizmus mivel jár. – Tudhatták, hogy milyen „pazarló világot” kapnak a kis szocializmusuk helyett.
    Tudhatták, hogy maga az ember a kapitalizmusban nem számit, csak a profit!
    Nincs tervszerűség az emberek mellett – csak a profit éhség. Az emberek kizsákmányolása a bankokon keresztül csalárd módon a legfőbb érdekük. 🙁

  84. fülöpke szerint:

    Akik elhitték azokat a kapitális hazugságokat, amiket a levitézlett koalíció a gazdaság szárnyalásáról blöffölt ( “pannon puma” stb.) azok maguk is tehetnek eladósodásukról.
    A hiszékenységnek sajnos, ára van.

    A liberálisoknaknem volt szükségük a magánnyugdíjpénztárak államosítására: a nyugdíjkassza hiányát hitelekből pótolták. A sok hibbant meg azon siránkozik, hogy mit tesz a mostani.
    NEM ADÓSÍTJA EL A NEMZETET.

  85. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Kikérem magamnak, hogy a német külügyi államtitkár kritikát fogalmazott meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban, biztos egy büdös komcsi ugyanúgy mint a luxemburgi ember.
    Csak így tovább fiúk, helyes az irány.

    Azt azért figyeltem, hogy egyik közszolgálati adó sem nem hangsúlyozta ki az érdekegyeztető tanács ülése után, hogy a jövő évi bruttó 4500Ft-os minimálbér emelése nettóban csak 154 Ft-ot jelent.
    Még jó, hogy nem szólaltattak meg utána egy szerencsétlen minimálbérest hogy örül e neki és mire fogja költeni.
    Vagy gondolták, hogy minek elrontani az emberek jókedvét.

    ui:nem minimálbéres vagyok

  86. szigetország szerint:

    Azért térjünk már észhez!

    Westerwelle német külügyminiszter milyen alapon próbál nyomást gyakorolni a magyar kormányra médiatörvény ügyében? A törvényt egy szuverén állam demokratikusan megválasztott Parlamentje hozta. A német liberális külügyminiszter lépését úgy szokták minősíteni, hogy beavatkozás más országok belügyeibe…

    Nem tudom, mit szólna Westerwelle, ha pl. Orbán Viktor a német Budestag törvényalkotásába belekotyogna?

    Westerwelléről tudni kell, hogy a Német Liberális Párt (FDP) elnöke, s a sajtó nyugaton is nagyrészt liberális kézben van. Westerwelléről mást is lehet tudni, de az a magánügye.

  87. Jeniszej szerint:

    A kormányfő:
    “mikor lehet becsületes munkából megélni Magyarországon?”, és a miniszterelnök szerint erre a válasz az, hogy “akkor, amikor a tisztességes munkáért tisztességes bért kap az ember”.
    Hozzátette, nem hisz abban, hogy a béreket az állam előírásaival meg lehet emelni, mert szerinte az ilyen intézkedéseket mindig kijátsszák. “Az adócsökkentésben hiszek” – mondta Orbán, megjegyezve, hogy ez munkahelyteremtéshez vezet majd, és a bérek akkor növekedhetnek, ha több lesz az álláshely, mint amennyi ember munkát keres.
    – Mi akkor a megoldás ne keressünk munkát? 😀

  88. Királyerdei szerint:

    NYÍLT LEVÉL
    Tisztelt Jónás István!
    Tisztelt Gazsó L. Ferenc!
    Családom egyes tagjai csak és kizárólagosan a Kossuth Rádióból értesülnek a világ dolgairól. Ennek következtében – egyéb teendőim mellett – állandóan felhívják a figyelmemet az elhangzó, általuk jónak vélt műsorokra, vagy az elítélendő jelenségekre. Tehát mi a Kossuth Rádió hírfogyasztói és fenntartói vagyunk – bármilyen szempontból is vizsgáljuk a kérdést.
    Az Önök munkatársa, Mong Attila a napokban úgy érezte, hogy a közszolgálati Kossuth Rádiót felhasználhatja saját véleményének reklámozására. Ezt szerintem csak akkor tehetné meg, ha a törvényes eljárások keretében időt vásárol magának a Kossuth adón. Különben az ország minden tízmillió lakosa közül legalább hárommillió felléphetne ezzel az igénnyel.
    Mivel az önreklámozás (saját véleményének hangoztatása, majd azt aláhúzandó, az adásszünet) megtörtént, tisztelettel arra kérem Önöket – a Kossuth Rádió hallgatói nevében is -, hogy a Mong Attila által ily módon felhasznált adásidő reklámárát, a törvényes, sürgősségi felárral egyetemben, szíveskedjenek Mong Attila munkatársuknak kiszámlázni.
    Ezzel csak azt az elvet alkalmazzák, amit sokat hangoztattak egyesek a “rendszerváltás” óta: mindennek ára van, avagy nincsen ingyen ebéd (csak saját magukra nem érezték érvényesnek ezt a mondást).
    A Mong-számlával elejét vehetik annak, hogy újabb “munkatársak” érezzék maguknak az adásidőt, politikai cirkusszá silányítva a Kossuth adót.
    Köszönöm, hogy elolvasták soraimat.

  89. Ernő szerint:

    Azért pozitívuma is van az új médiatörvénynek. Az új m2 januártól gyerekcsatorna lesz. Mivel ez egy kódolatlan,tehát ingyenesen fogható csatorna így a határontúli magyar gyerekekhez is eljutnak a rajzfilmek és ifjúsági darabok, kora gyerekkortól megszokhatja,megőrizheti a magyar nyelvet. Emlékszem egyszer egy tv-műsorban, mikor még szinkronizálatlan volt a Cartoon Network egy magyar kislányt mutattak be aki iskolás korára megtanult angolul, mert napi 4-5 órán át nézett eredeti angolnyelvű rajzfilmeket. Ma kb. egymillió olyan határontúli magyar, vagy vegyes házasságbeli van aki már nem beszéli a magyar nyelvet. Nagy segítség ez nekik, ha pedig nem gagyi hanem értékes rajzfilmek lesznek méginkább az.

  90. gyalog szerint:

    nagyapó szerint:
    2010. december 22., szerda – 22:17
    Hát még az mekkora marhaság, ha valaki egy Petőfi verset József Attiláénak néz…:)

    Azt pedig nem ártana tudnod, hogy a magyar egy tegeződő nyelv. Egészen a 18. századig a jobbágy tegezte az urát. Aztán jöttek a sógorok…
    Te hová sorolod magad, a sógorékhoz, vagy a magyarokhoz…

    Hm-hm…:)

  91. gyalog szerint:

    szigetország szerint:
    2010. december 22., szerda – 22:48

    “A még mindig túlsúlyban lévő magyar baloldali sajtó…”

    Jót röhögtem! Azért: mivel is tudnád ezt alátámasztani?
    Szeretettel, gyalog

  92. szigetország szerint:

    gyalog!

    A magyar nem tegeződő nyelv. A magyar nyelv gazdagságához tartozik, hogy képes a tegeződésre és magázódásra. Kérlek, őrizzük meg magyar anyanyelvünk gazdagságát!

    (Angolszász hatás, hogy mindenkit tegeznek — de a tiszteletet az angolul beszélők is megadják egymásnak. Mi, magyarok, ragaszkodjunk ahhoz, hogy van egy szép nyelvünk, amely a magázással is kifejezheti mások iránti tiszteletét. A tegezés indokolatlan használata inkább nyegleségre, modortalanságra vall.)

    Ami pedig “a még mindig túlsúlyban lévő magyar baloldali sajtó” körüli kétségeidet illeti: legyen a te hited szerint.

  93. csapos szerint:

    A szép álmok után itt a hajnali olvasni való. Inkább: ÉBRESZTŐ!!!

    Már az EU-elnökséget is veszélyezteti a jogszabály

    Angela Merkel német kancellár helyettes szóvivője után tegnap a német külügyminisztérium is megerősítette a magyar médiatörvénnyel kapcsolatos aggodalmakat. Guido Westerwelle (FDP) német külügyminiszter – a Németországban ilyenkor már megszokott szabadságolások ellenére – telefonon hívta fel Martonyi Jánost, és a médiatörvény megváltoztatását kérte kollégájától.

    Ezzel egyre erősebb a nyomás a magyar kormányon, hogy lehetőleg még a magyar EU-elnökség kezdete, azaz január elseje előtt adjon megnyugtató választ az aggodalmakra, vajon az új szabályozás megfelel-e az európai értékeknek?

    Werner Hoyer, a német külügyminisztérium államminisztere egyértelművé tette: „Ha csak a legcsekélyebb gyanúja is fölmerül annak, hogy az Európai Unió egy tagországában a média szabadságát a tartalmi ellenőrzés valamilyen formájának vetik alá, ez komoly aggodalomra ad okot. Az EU jövendő soros elnökeként Magyarország különös felelősséget visel azért, hogy a világban képviselje Európa értékeit és érdekeit” – idézte az államminisztert az MTI. Hozzátette: „A szövetségi kormány üdvözli, hogy az Európai Bizottság mint az értékek védelmezője ellenőrzi, vajon a Magyarországon elfogadott médiatörvények összeegyeztethetők-e a lisszaboni szerződés által előírt normákkal. A sokszínűségben megnyilvánuló egységen alapuló EU szellemének mindenesetre nem felelnek meg.”

    A dpa német hírügynökség szerint Norbert Lammert (CDU), a Bundestag elnöke szerdán levélben fordult magyar kollégájához, Kövér László házelnökhöz, és szintén aggodalmának adott hangot.

  94. Bakker szerint:

    Csapos testvér! Az nem úgy van! Mi a rossz újságok, a rossz hírek és csúnya rossz liberál-bolsevik emberek véleményét emeljük ki. Szégyelljük magunkat!! Mondják a forradalmárok:

  95. grün szerint:

    szigetország!
    Akkor az úgynevezett főúri többes, amit a Vezír használ tekinthető akár csendőr-pertunak is?!
    A tiszteletet az angolszászok is megadják egymásnak?
    A múlt hónapban láttam Londonban két úriembert verekedni, akik miközben megpróbálták egymás szemét kinyomni következetesen misternek szólították egymást!
    Egyébként még a mennyei Atyával is tegező viszonyban vagyok és még sohasem reklamált!

  96. grün szerint:

    Királyerdei!
    Mong Attila egyszerűen ügyetlen volt!
    Lehet úgyis sztrájkolni, ahogy a kétharmaddal megválasztott kormány! A semmittevést olyan irányba szervezni, hogy az lázas munkának látszódjon!
    Szeretném én azt látni, aki engem munkára bírna, ha én nem akarok dolgozni! Annak jobban kellene hozzá érteni mint én, de nem azért vett fel engem, mert ez így van!!!

  97. Huba szerint:

    grün (ződ)!

    “………mennyei Atyával is tegező viszonyban…………”

    Neked olyan nincs is. Te a majomtól származol, mint minden ateista.

  98. grün szerint:

    Huba!
    Akkor szegről-végről mégiscsak rokonok vagyunk, hiszen a majmot is a zIsten teremtette!
    Tehát akkor nem Atya hanem nagyapó!!!

  99. szigetország szerint:

    grün!

    Te mindenkivel tegeződsz? A nálad idősebb hölgyeket is ismeretlenül letegezed? Ha bemész egy üzletbe, hivatalba, bárhová, úgy szoktál köszönni, hogy sziasztok, s úgy fordulsz ezekhez az idegenekhez, hogy “te”? Ha így van, szerinted mit gondolnak rólad?

    “még a mennyei Atyával is tegező viszonyban vagyok”: feltéve, ha számodra létezik mennyei Atya.

    Királyerdeinek teljesen igaza van Mong Attilával kapcsolatban. Mong Attila nem használhatja a közpénzből fenntartott rádiót saját reklámcéljaira. Ezt tiltja az 1996-os sajtótörvény és az etikai kódex, a józan észről nem is beszélve.

  100. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    A közszolgálati hiradó elfogulatlanságáról csak annyit, hogy tegnap este bemondták, hogy a Martonyi beszélt a német külügyminiszterrel, de azt már nem nagyon fejtegették, hogy miről, de természetesen ez így helyes. Mivel a Zemberek erre adtak felhatalmazást.

  101. grün szerint:

    szigetország!
    Abból a korból már kinőttem, hogy érdekeljen mit gondolnak rólam!
    Csak a kormányunk nézhet hülyének?

  102. grün szerint:

    A déli hírekben azt mondja O.V. neki tetszik a média törvény!
    Van már egy ember, akinek tetszik!

  103. csepelii szerint:

    „Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a »jobboldaliság« címkéjével ismert különös valamit: a tudatot, hogy ő, mint »keresztény magyar ember« előjogokkal élhet a világban… Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme… Amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet”.

    Márai Sándor

  104. fülöpke szerint:

    Az a baj kedves csepeli,hogy a sokak által megálmodott liberális nemzetsratégia viszont épp a közelmúltban bizonyította be életképtelenségét (évekig tartó agóniával húzta ki a választásokig).

    Kellemes karácsonyt mindenkinek!

  105. abcd szerint:

    Az értékek átalakulnak ( és a kerinc is … )

    http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=131465

    És a ….

  106. gyalog szerint:

    szigetország szerint:
    2010. december 23., csütörtök – 22:36
    Barátom!

    Kapd elő, a Károli Bibliát, vagy bármelyik 18. század előtt magyar nyelvű irodalmat), ha találsz benne egy (1) magázódó formulát, egy (1) láda szovjet pezsgővel fizetek!:)

    Sajtó: igaz, nálad hitkérdés, nálam ténykérdés.
    Ez a különbség e kérdésben közöttünk…
    Boldog karácsonyt!
    gyalog

  107. gyalog szerint:

    Nagyapó, úgy tűnik, szintén nem állhatja a tényeket…
    Szeret hallgatni, ha téved.
    Na de, “filoszkám”!
    Szintén szeretettel, gyalog

  108. gyalog szerint:

    További szigetországnak:

    A „Csókolom!”, „Kezét csókolom!” a mindennapi életben elfogadott forma, de a hivatali életben nem használják. A tegező köszönés csak a családon belül vagy közeli barátok, munkatársak között hangozhat el. A tegező köszönés legáltalánosabb formája a „Szervusz!” és rövidítései. A szervusz a servus humilissimus latin kifejezés rövidítése, jelentése: alázatos szolgája. A középkorban terjedt el, Magyarországon akkor még a tegeződés volt szokásban.
    (…)
    13./ tegezés, magázás: A magyarok a 16. században a tegezést használták, mindenki tegező viszonyban állt a másikkal.

    A tegezés két részre oszlott: 1./ baráti tegezés: pl. “Te, Pista!”; 2./ a nemekhez intézett tegezés: “Ahogyan Tekegyelmed kívánja!”. A magázódás, “Uram!”, “Asszonyom!” megszólítás német hatásra indult meg. A maga szót a XVII. sz-ban használták először, mindig rideg, lenéző szerepe volt. Az ön megszólítás udvarias, tiszteletet sugall.

    Forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/Protokoll_%28illem%29

  109. szigetország szerint:

    gyalog!

    You’re only an idiot. Sorry to say that but I have nothing against your comment as you’ve gone mad. And one more thing to add: I’m not your friend.

  110. gyalog szerint:

    szigetország szerint:
    2010. december 26., vasárnap – 17:40

    I.Korinthus
    1,26 Mert nézzétek csak a ti elhívatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők.
    1,27 Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket:1,28 és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek; és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket;

    Ez van, BARÁTOM!
    Szeretettel, gyalog

  111. szigetország szerint:

    gyalog!

    Légy szíves gyalogolj át a betlehemes topikba, ahol elolvashatod a magázódás tényéről írtakat, amiket már a 18. század előtti magyar nyelvben is használtak.

    Tanulhatnál nagy magyar elődeinktől! Ha nekik nem derogált a magázódás használata, talán becses személyed is követhetné a jeles elődök példáját.

    Eleink gyarapították édes anyanyelvünket, amit te szerencsétlen módon szegényíteni igyekszel.

    Ja! És kérem az egy (1) láda pezsgőt!!

  112. KAYDEN ITUA szerint:

    Szüksége van egy hitel? Ha IGEN, lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: kaydenjointorganisation@gmail.com

    Alkalmazni a kölcsön. kínálunk személyi hitelek nagyon minimális éves kamatok olyan alacsony, mint 3%. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Fel velünk a kapcsolatot e-mailben: kaydenjointorganisation@gmail.com

    Jelentkezzen egy fedezett hitel

Itt lehet hozzászólni !