Csepel – Kodolányi 3 – 1

Csepelirc.hu

Túl vagyunk az év utolsó összecsapásán is, amely kicsiben olyan volt mint az egész eddig év, azaz hullámzó teljesítmények, helyenként nagyon szép dolgok melyeket a következő pillanatban óriási bakik követnek. De végül sikerült nyerni ezzel a kissé felforgatott csapattal is az amúgy számunkra teljesen tét nélküli mérkőzésen is.

A rossz idő miatt a vendégek késve érkeztek meg Csepelre, ennek mondjuk inkább az M7-esen történt balesetek voltak az okai, de így is időben tudtuk elkezdeni a meccset, igaz fehérváriak játékán egy picikét meglátszott a bemelegítés hiánya.

A meccs fej-fej melletti küzdelemmel indult, 8-6 volt még csak az előny az első időnél, aztán elment a Miki szerválni és a csapat egymás után szerezte a pontjait és 16-7-re meglépett. 19-8-nál már eldőlni látszott minden, csak az volt a kérdés hogy sikerül-e tíz alatt tartani a Kodolányit, nos ez végül nem jött össze de így is magabiztos 25-11-es siker lett a vége.

Ahogyan az ilyenkor nálunk lenni szokott, túlságosan megnyugodott mindenki de az elején még így sem volt gond, igaz csak 8-7 volt az eredmény. 12-10-nél és 16-14-nél is vezetett még a csapat, de mivel nem tudtunk egyetlen kontra labdát sem értékesíteni, a Fehérvár pedig nem akart rontani ezért benne volt a levegőben a fordulat lehetősége is. 19-16-nál úgy tűnt meglesz a szett, de három buta hiba után már egyenlő volt az eredmény. Innen felváltva születtek a pontok, 24-23-nál nem sikerült értékesíteni a szettlabdát aztán fordult a kocka és 25-26-tól a vendégek diktáltak. Végül a második lehetőségükkel éltek is és egy hosszú labdamenetet követően egy ledobás után megnyerték a második felvonást.

A harmadik szettben nagyon görcsös volt mindenki, nehezen születtek a pontok, de miután 7-6-os állásnál lesérült a vendégek centere és cserélni voltak kénytelenek úgy nézett ki rendeződnek a dolgok. 13-11-nél aztán sárga lapot kapott a kispadunk és a 16-14-es technikai időnél még mindig nem volt megnyugtató az előny. Innen viszont varázsütésre megváltozott minden és pillanatok alatt 20-14 lett az állás és ez a hat pont differencia meg is maradt a végére így 25-19 lett ez a szett.

A negyedik és egyben utolsó akkord igen kellemetlenül indult, bekezdtünk egy 0-3-al és 4-8-nál igencsak belibbent a terembe az ötödik szett réme, de aztán megemberelte magát a csapat és 11-11-nél egalizálni tudott. Persze ekkor még nem sikerült élni a lelki előnnyel és 13-12-ről pillanatok alatt 14-16 lett az eredmény, sőt 15-18 is volt még ám 20-20 után már szerencsére nem volt kérdés, igaz a végére akadt egy kis izgulni való, de végül 25-22-re ez a rész is a miénk lett.

Folytatás hétfőn az öltözőben egy megbeszélés keretében ahová 18.30-ra mindenkit szeretettel vár az Egér.

CSEPELI RC – KODOLÁNYI 3 – 1 (25-11, 26-28, 25-19, 25-22)
Csepel: Szabó R. 1, Buzás 8, Tamasi 23, Budaházi 11, Horváth A. 23, Lipcsei 5, Kelemen (liberó). (A kispadon: Szabó-Erdélyi, Daróczi). edző: Tamás Z.
vezette: Stefik és Éva.

csepelirc.hu

Itt lehet hozzászólni !