A modellezés ma is nagyon népszerű

Helyi Téma

Hajómodellezők, autó- és repülőgép-építők alkotják az 1992-től önálló Csepeli Modellező SE-t. A szervező, Nagy László szerint a modellezés még mindig nagyon népszerű, nemcsak felnőttek, hanem kicsi gyerekek is részt vesznek a szakosztály munkájában.

Barátok, ismerősök hetente kétszer összegyűlnek a Kossuth Lajos utcai szakközépiskolában, az autósoknak pedig kiváló pályájuk van a Rákóczi-kertnél.

Vannak nagy vitorlázórepülőink, nekik tér kell a szabadban, így övék inkább a nyár, a motoros, rádiós irányítású gépekkel viszont teremben is tudunk foglalkozni – mondta Nagy László szakosztályvezető, aki főleg a repülősökkel foglalkozik. – Ez nem csak felnőttek hobbija, nyolc-tíz gyerkőc is jár hozzánk, bár nem a pénzesebbje. A gazdag gyerekek bemennek a boltba, megveszik készen, drágán a gépet, és reptetik, nem is mindig sikerrel. Finom jószágok ezek, nagyon kell érteni hozzájuk. Nálunk a gyerekek az alapoktól tanulják meg az építést, hogyan kell létrehozni a modellt, az egyszerűbb daraboktól egészen a legbonyolultabbakig. Az ősz és a tél főleg a gyakorlásról szól, hiszen a repülősöknek tavasszal és nyáron van szezonjuk.

– Egy évben van harminc-negyven verseny is, de mi csak hat-hétre járunk. Szerte az országban rendeznek nagy találkozókat, ám Debrecenbe, vagy mondjuk az aktív repülős életet élő Zalaegerszegre nem könnyű eljutni. Egyébként, ha már ott vagyunk valahol, akkor sem elsősorban a verseny a lényeg. Tudunk örülni a másik sikerének, és megbecsülni, amit a társ elért. A minden évben megrendezett egyhetes nyári táborunk is erről szól: összejövünk, mindenfélével szórakozunk, még helikopter is emelkedik a levegőbe Kunszentmiklóson. Persze a nemzetközi versenyeken nem ilyen kedélyes és barátságos a hangulat, de az egy más kategória. R.

helyitema.hu

2 hozzászólás “A modellezés ma is nagyon népszerű” bejegyzésre

  1. Nlaca szerint:

    Akit érdekelnének a részletek nézze meg a honlapunkat http://www.csepelimodse.ini.hu

  2. nagyapó szerint:

    A modellezés, szerintem, rendkívül fontos, főleg a gyerekek szellemi és gyakorlati fejlesztésében.
    Egy, kicsit hasonló történet. A 80-as években elmentem Zakopanéba és belecsöppentem, mint néző, egy sárkány EB-ba. Gyönyörű sárkányok repültek össze-vissza, időnként a fák tetejére. Viszont időnként meg jelent egy-egy sárkány, csattogtak, fóliázva, cellux-szal ragasztva, de a célkeresztre szálltak le. Ezek a Bp.-i Műegyetem versenyzői voltak.
    Támogatni kell a modellezést!

Itt lehet hozzászólni !