Elhallgattatni Daróczi édesanyját?

Nana.hu

Milliókkal akarta hallgatásra bírni Daróczi Dávid édesanyját egy ügyvéd, mert Ica néni állítólag túl sokat tudott meg fia haláláról. A gyászoló anya azonban nem hagyja abba a nyomozást.

Nyolc hónapja hunyt el a volt kormányszóvivő, Daróczi Dávid, ám édesanyja a mai napig nem tudott belenyugodni fia hirtelen és érthetetlen halálába. Ica néni azóta nyomoz, nem elégedett meg a rendőrségi vizsgálat végeredményével: miszerint Dávid önkezével (és főleg önnön akaratából) vetett véget az életének.

Az édesanya egyre mélyebbre ásta magát fia korábbi baráti és üzleti kapcsolataiba – írta a Napi Ász. S úgy tűnik, Ica néni valóban többet tudott meg, mint a rendőrök, vagy legalábbis többet, mint kellene. Állítása szerint ugyanis pénzzel akarták befogni a száját. Az egykori kormányszóvivő egyik ügyvéd barátja és annak érdekeltségei akár Ica néni adósságát is készek lennének kifizetni, csak fejezze be a nyomozást. Darócziné azonban nem állt kötélnek, akkor sem, ha úgy érzi, ezzel élete veszélybe kerül, és azt mondja, egyáltalán nem véletlen, hogy egyesek képesek lennének akár milliókat is fizetni neki, hogy végre elhallgasson.

– Legelőször a hagyatéki tárgyalás előtti napon keresett meg engem Dávid egyik ügyvéd barátja azzal a kérdéssel, hogy nem akarok-e lemondani az örökségről. Azonnal nemet mondtam, majd a tárgyalás után személyesen is eljött hozzám. Ekkor azt kérdezte tőlem, hogy mikor fogom abbahagyni a nyomozást és a nyilatkozatokat, majd arra volt kíváncsi, mennyi pénzre van szükségem. Rögvest ráförmedtem, hogy szégyellje magát, hiszen soha egy fillért sem fogadtam el senkitől. A pénz ugyanis már nem hozza vissza a gyermekem – magyarázta könnyeivel küszködve a napilapnak a felháborodott édesanya, majd folytatta a titkos megkeresés részletivel.

Ica néni beszámolója szerint, amikor ez a bizonyos ügyvéd megtudta, hogy Dávid nyolcmilliós adósságot hagyott maga mögött, csak annyit mondott neki: ne aggódjon, csak maradjon csendben és ők elintéznek mindent. Ica néni, mint mondta, akkor is és még most is furcsállta ezt a bőkezű felajánlást, felmerült benne a kérdés ugyanis, hogy ki az manapság, aki pusztán barátságból hajlandó ennyi pénzt kifizetni. – Biztos vagyok abban, hogy az eltűnt végrendelet is nála van, amiben pontosan le van írva, hogy Dávidnak hol és mije volt – folytatta az édesanya, aki egyelőre nem kívánta elárulni a titkos ajánlattévő nevét, de ígéretet tett: amint egyértelmű bizonyíték kerül a birtokába, jól kitálal.

Addig azonban még maga a vesztegetés vádja is elég furcsának tűnik… Főleg nyolc hónappal Daróczi Dávid halála után. De Ica néni – mint ahogy ezt ki is fejtette a napilapnak – idős, ámbár nem hülye. – Tudom, hogy a saját nyomozásom miatt életveszélyben vagyok, de sokan tudják azt is, hogy egykor a Deák tér közelében kitől bérelte nekem Joci a lakást. Így ha valami baj történik velem, az már egyértelmű lesz, honnan ered – titokzatoskodott Ica néni, aki a fentiek szerint mondott is valamit, meg nem is. Mint ahogy szokott…

nana.hu

Itt lehet hozzászólni !