Elhunyt Leslie Nielsen

HVG

A Csupasz pisztoly sztárját 84 éves korában érte a halál.

A kanadai-amerikai színészt az elmúlt másfél hétben tüdőgyulladással kezelték a floridai Fort Lauderdale-ben, ám állapota nem javult. A 84 éves Leslie Nielsen békében, családtagjai körében tért örök nyugalomra – tette hozzá a halálhírt a Vancouver Sun-nak megerősítő Doug Nielsen, a színész unokaöccse. A színész halálát a tüdőgyulladás szövődményei okozták.

Bár Leslie Nielsent elsősorban vígjátékai miatt ismerte és szerette a világ, karrierje kezdetét még nem a komédia jellemezte. Első filmszerepét az 1956-os Váltságdíj című krimiben kapta. Ezt követte a szintén 1956-os Tiltott bolygó című sci-fi klasszikus…

Később fordult csak a számára sikert és világraszóló ismertséget hozó vígjátékok és filmparódiák felé. Ő volt a főszereplője a Nagyon különleges ügyosztály című amerikai vígjátéksorozatnak, valamint az Airplane!, a Csupasz pisztoly című filmeknek.

Forrás: HVG

3 hozzászólás “Elhunyt Leslie Nielsen” bejegyzésre

  1. Nemmondomeg szerint:

    Egy igazi “nagy” ember volt. Úgy búcsúztatták nagyon sok helyen, (rádióban) hogy felidézték az ütősebb poénjait és nevettek, ezáltal mindenki vidám szívvel gondol rá, egy igazi nagy nevettető volt.

  2. Csepeli Lakos szerint:

    Órási komikus volt! Sajnálom, hogy így ért véget. De így is szerencsés, hogy ilyen sok évet megért.

Itt lehet hozzászólni !