„Nemzeti ügyről van szó” – December 13-án dönthet a parlament az új nyugdíjszabályokról

MTI, Magyar Nemzet

A kormány által szerdán határozatba foglalt új nyugdíjszabályokat pénteken két törvényjavaslatban terjeszti a kormány a parlament elé, így a magán-nyugdíjpénztári tagoknak 45 napjuk marad arra, hogy válasszanak a magán-, illetve az állami rendszer között – mondta Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A parlament december 13-án végszavaz a törvényekről, és aki maradni akar a magánpénztárban, annak január utolsó napjáig kell nyilatkoznia erről. A maradás azt jelenti, hogy a munkaadói 24 százalékos befizetésről az érintett lemond, és csak a saját 10 százalékos befizetése után jut nyugdíjhoz – mondta Selmeczi. Hozzátette: a 24 százalékos munkaadói járulékot egyúttal adóvá alakítja a törvényjavaslat. A továbbiakban a nyugdíjvédelmi megbízott a szóban forgó két törvényjavaslat néhány elemét ismertette. Aki visszalép az állami rendszerbe, és a magánnyugdíjpénztárban a jelenlegi pénze nem éri el a befizetését, annak a különbséget az állam kiegyenlíti. Akinek viszont hozama van a befizetésein, az azt adómentesen felveheti. Az állami nyugdíjkassza hiánya jelenleg 800 milliárd forint, ezt a hiányt szünteti meg az állam a hozzá átvitt magánpénztári vagyonból. A befolyó pénz fogadására egy külön alap létesül, amelyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) működtet. A mintegy 3 ezer milliárd forint pénztári vagyon fele magyar állampapírban van, ezeket kivonja az ÁKK a forgalomból, és ezzel csökken az államadósság. A vagyon másik fele magyar, illetve külföldi részvényekből áll, ezeket nem egyszerre, hanem folyamatosan értékesíti az ÁKK. Az értékesítést egy külön bizottság felügyeli majd. Aki a jelenlegi vegyes rendszerben szerzett nyugdíjjogosultságot, annak ez megmarad 2012 első napjáig. Aki önként 2 százalékkal többet fizetett a magánpénztárba, az vagy felveheti azt adómentesen, vagy átirányíthatja az önkéntes nyugdíjpénztárba. A magánpénztárból az államiba átvitt pénzt külön könyvelik, mivel az a házas- és az élettársak között örökölhető. Az állami pénztárba történt befizetésről szóló bevallást is személy szerint, napra készen könyvelik, de ez csak nyugdíjvárományra ad jogosultságot. Selmeczi arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyugdíjrendszer működtetése nemzeti ügy, abba nem szólhat bele a jelenlegi szabályok alapján az EU.

A Fidesz Nyugdíjas Tagozata üdvözli, hogy a kormány megmenti a nyugdíjakat, és megteremti a lehetőséget, hogy a magyar emberek biztonságba helyezzék nyugdíjcélú megtakarításaikat. A magyar nyugdíjasok régóta várták, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, mely nem a nyugdíjtőzsdéző spekuláns üzletemberek, hanem az idős emberek érdekeit képviseli – áll a Prof. Dr. Iván László, a Fidesz Nyugdíjas Tagozatának elnöke által jegyzett közleményben.

mno.hu

185 hozzászólás “„Nemzeti ügyről van szó” – December 13-án dönthet a parlament az új nyugdíjszabályokról” bejegyzésre

  1. abcd szerint:

    Épülő Szépülő Magyarország !

    “Orbán Viktornak és kormányának nincs víziója arról hogy milyen legyen Magyarország a parlamenti ciklus végére, vélik korábbi álláspontjukat jórészt felülbírálva a Demokrácia és Dilemma Intézet elemzői. Egyszesmind tartanak attól, hogy az újraértelmezett egész pályás letámadás lassításához, netán leállításához nem elegendő a pőre önkontroll. Pláne, ha az történetesen nincs”

  2. Piszkos Fred szerint:

    “…magyar emberek biztonságba helyezzék nyugdíjcélú megtakarításaikat…”

    Kb az év vicce. És nem a Fidesz Nyugdíjas Tagozatát kellene kérdezni, hanem olyanokat, akiknek a nyugdíját éppen most államosítják.

    Amúgy meg jellemző, hogy ilyen kérdésekben az mno a forrás, ugyanolyan erkölcsösek vagytok, mint a ex Csepel újság.

  3. grün szerint:

    Szabad választás a Mnyp. tagoknak!
    Ha visszautasítják a kormány visszautasíthatatlanul kedvező ajánlatát, akkor elvesszük!!!
    Ehhez mit szól Szolibaba a nyugdíj védelmével megbízott?

  4. Manitu szerint:

    A magánnyugdíjpénztárnál, ami a legrosszabb banki befektetésnél is sokkal rosszab volt, minden jobb, ami nem elveszti, hanem megtartja az ember pénzét.

    Akinek nem tetszik az, ami történik, valószínűleg soha nem nézte meg, hogy mi történt a pénzével.

  5. Piszkos Fred szerint:

    Most az egyetlen egy reformot készülnek hazavágni, ami ebben az országban történt. Ha beteg az ember, meggyógyítják, és nem kinyírják.

  6. grün szerint:

    Manitu!
    Pontosan ez a zemberek baja, hogy az állam megtartja a pénzüket!!!
    Mikor a kifizetésekre kerül a sor ez a kormány már csak egy rossz emlék lesz, sajnos a pénzzel együtt!!!
    A roszab továbbra is két “b”!
    A zEmberek Embere figyel! (Bigbraderizvacsingju!)

  7. Bakker szerint:

    Alakul! A devizahitelesek megmentése után a nyugdíjak megmentése következik!

    Én nem kérek semmilyen megmentést! Felejtsenek el! Köszönöm!

  8. Narancsvírus szerint:

    Tegnap Mesterházy a Rádió Q-ban a Kelj Fel Jancsi műsorában Fialának kérdésére, hogy miért nem a Kossuth térre szervezték a tüntetést azt mondta: Várhatóan tízezren lesznek a rendezvényen, és nem akarja az MSZP vezetése, hogy a téli hidegben fagyoskodjanak az emberek, inkább egy fűtött, kellemes helyen hallgassák a beszédeket. Sajnos az MSZP nem tud kibújni az árnyékából, az egész olyan mű, mesterkélt! Amikor a Fidesz lerohanja Magyarországot, a jogállamot diktatúrába dönti, igen is a Kossuth térre kell menni, és nem tízezren, hanem százezreknek! Egy sportarénában elbújva nem lesz olyan hatása az egésznek, nagyon rossz döntés volt, nem előszőr a baloldal vezetésének. Példát vehettek volna Gyurcsány Ferencről, amikor a Vártanúk terén egy pár nap alatt megszervezett Demokratikus Charta megmozduláson ezrek vettek részt. Aki kint volt, nem akart hinni a szemének, hogy milyen sokan voltak, és a média részéről is ott volt mindenki. Ha továbbra is így folytatja az MSZP, nem tud megújulni, akkor berendezkedhet egy örökös ellenzéki pártnak!

    A Jobbiknak lassan el kell engedni a Fidesz kezét, mert ha nem, akkor részt vesz egy új diktatúra kialakulásban!

  9. GONDOLKODÓ szerint:

    T. Hölgyek, Urak!
    Elfelejtették már, hogy az előző kormány akarta privatizálni külföldi ofsor cégekbe a magánnyugdíj pénztárat, a mintegy kétezernyolcszáz-milliárdjával együtt? No és ki is akadályozta azt meg? Gondolkodjunk! Miről is van szó? Óriási érdekek húzódnak meg e hatalmas forrás mögött (külföldi, belföldi egyaránt) Miközben az államnak, NEKÜNK hihetetlenül nagy szüksége van e forrás ésszerű felhasználására. Vagy vegyenek fel újabb hiteleket az IMF-től, vagy hozzanak újabb radikális megszorító intézkedéseket stb. No és ezen emberek egészségügyi ellátásáról forrás hiányában ki gondoskodjon min. alapvető szinten. Miközben a Társadalom csak nem egésze, súlyos betegségekben
    szenved!
    Vagy az USA-ban, hogy tűnt el egyik pillanatról a másikra (a pénzügyi válság idején) több tízmillió ember ilyen jellegü befizetése? ELFELEJTETTÜK?
    Az, hogy a kormánynak nincsen koncepciója:
    -a világon minden állam “bűvészkedik,” mert az okos tojások erre a helyzetre kényszerítik, az elmúlt évtizedek nagy liberális gondolkodók, zsákmányszerzők jóvoltából.
    -azt gondolom örülnünk kell egyenlőre, hogy nem merült még kis hazánk “alá,” annak ellenére, hogy sokan és sokat tettek, esznek ma is ennek érdekében, “lehet örülni, tapsolni, dörzsölni a tenyereket, vajon bekövetkezik-e, no és mikor? KÁRÖRVENDŐK UJJONGJATOK S ne hadjátok abba, hiszen nem a gyerekeitek jövőjéről van szó! Ugye?
    -elfelejtésre került a szálló ige?
    lehet menni tüntetni, majd meg unják és haza mennek! -Most ők szervezkednek, mert a kormány bele kíván nyúlni abba, amivel ők garázdálkodnak fényüzően.
    -nem kell itt vészharangokat üvölteni, higgadtan gondolkodni kell!
    -PÉNZRE VAN SZÜKSÉGE AZ ÁLLAMNAK, ŐK EZT A MÓDSZERT JELÖLTÉK MEG!
    NA ÉS? NEM KELLENE MÉGIS EGY JÓKORA MEGSZORÍTÓ CSOMAG A RIKOLTOZÓK NYAKÁBA? Az lenne a baj, hogy az többeket érintene mint azt sokan most elfelejtik!
    Na és az ellentábor irányába folyó források, pénzcsapok elzárása az SEMMI?
    Nem oly régen az ország kórusa még az ellenkezőjét kiabálta!

  10. GONDOLKODÓ szerint:

    Igen, elveszíted a leendő nyugdíjad nem 70%-kát, csak a 24 %-át! Na még szép! Egyébként meg a visszatartott 14 havi magánnyugdíjpénztári befizetések kompenzációja meg fog történni! Tehát nem veszítesz semmit! Csak a 24 %-ot veszíted el! De ez jogos veszteség nektek, magánnyugdíjtagoknak! Miért? Mert aki maradni akar a magánpénztárban, az kivonja magát az állami közös felelősségvállalás és szolidaritás elve alól, az mi jogon formál követelést egy állami nyugdíjszerű támogatásra? Aki kivonja magát az állami közös felelősségvállalás és szolidaritás elve alól, az “önként” lemond a munkaadói 24 %-os közös felelősségvállalás és szolidaritás befizetésről, és csak a saját 10 százalékos befizetése után jut majd nyugdíjhoz!
    A kormány megteremtette a nyugdíjpénztár választás szabadságát! Eddig kötelező jelleggel kellett a magánnyugdíjpénztárakba belépni, melyek a válság ideje alatt komoly veszteségeket termeltek, és károkat okoztak mintegy 3 millió magyar állampolgárnak! A kormány úgy döntött, hogy ezeknek a megtakarításoknak a tőzsdén való kockáztatása a továbbiakban nem vállalható, illetve nem írható elő kötelezően! Az új rendszer költsége a jelenlegi 4,5 százalék helyett 0,9 százalék lesz, a vagyonkezelési díj pedig 0,8 százalékról 0,2 százalékra fog csökkenni. Ezek a számadatok a nyugat-európai szintet jelentik. A kormány megmenti a nyugdíjakat, és megteremti a lehetőséget, hogy a magyar emberek biztonságba helyezzék nyugdíjcélú megtakarításaikat. A magyar nyugdíjasok régóta várták, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, mely nem a nyugdíjtőzsdéző spekuláns üzletemberek, hanem az idős emberek érdekeit képviseli!

  11. Piszkos Fred szerint:

    Ha ennyire hiányzik az a pénz, akkor ráért volna ez az adócsökkentési mizéria akkor, amikor már rendbe tették a kiadási oldalt, nem? Ja, hogy erre épült a kampány?

  12. Piszkos Fred szerint:

    Hűű, bocs, nem tudtam, hogy a fenti úriember=kormánypropaganda. Akkor hagyjuk is…

  13. GONDOLKODÓ szerint:

    T. Piszkos Fred!
    “Mert rész szerint van bennünk az ismeret,
    rész szerint a prófétálás. De mikor eljő az egész,
    a rész szerint való eltöröltetik.”

  14. Piszkos Fred szerint:

    Ilyeneket én is tudok…

    “Atyámfiai, ne legyetek gyermekek a megértésben, hanem a gonoszságban legyetek gyermekek, a megértésben pedig érettek legyetek.”

    Google, a barátod

  15. csepeli szerint:

    Gondolkodó, igencsak meghazudtolod a nevedet sajnos.

    Elképesztő, hogy ez a birka nép még azt is eltűri, hogy kilopják a szemét. Ennyire elhülyítette az embereket a Fidesz.

  16. Tibor szerint:

    Horgonyzott vasból készült lámpa oszlopokkal cserélik ki a beton alapúakat.
    A kérdés az, hogy az EU által betiltott szabványt miért (mennyiért?!) sulykolják?

  17. GONDOLKODÓ szerint:

    “csepeli szerint:
    2010. november 26., péntek – 10:07 ”

    ÜDVÖZÖLLEK DICSŐ LOVAG!

  18. Bakker szerint:

    A Nemzeti Együttműködés!

    Három millió ember kirablása = nyugdíjvédelem.
    A magánnyugdíjpénztárak tönkretételéről gondoskodó személy = nyugdíjvédelmi megbízott (szenátor).
    Szabad döntés = beszolgáltatom a vagyonom.

  19. Gordon szerint:

    Direkt hagytam hogy mindenki kitombolja magát.

    A két legtalálóbb hsz kijelentés (totál egyetértek velük):

    “Mert aki maradni akar a magánpénztárban, az kivonja magát az állami közös felelősségvállalás és szolidaritás elve alól, az mi jogon formál követelést egy állami nyugdíjszerű támogatásra?”

    /GONDOLKODÓ szerint:
    2010. november 26., péntek – 09:19/

    “A magánnyugdíjpénztárnál, ami a legrosszabb banki befektetésnél is sokkal rosszab volt, minden jobb, ami nem elveszti, hanem megtartja az ember pénzét.”

    /Manitu szerint:
    2010. november 26., péntek – 07:53/

    A lényeg kimondatott. Nekem már hozzá se kell szólni.

  20. csepeli szerint:

    Mivel a csepel.info olvasói között nagyon sok a csökkent értelmű, itt egy szájbarágós magyarázat a Magyar Gyermek legfrissebb számából:

    “Elköltené a kormány a nyugdíjpénzt

    Úgy döntött a kormány, hogy elveszi az emberektől azt a pénzt, amit a nyug-
    díjukra tettek félre. Pontosabban megpróbálja őket rákényszeríteni, hogy adják
    oda a közös kasszába. Az intézkedés nagy felháborodást keltett, mert körülbelül
    hárommillió embernek van ilyen pénze, átlagban egymillió forint. A döntés mi-
    att az Európai Unió is tiltakozott. A kormánynak azért kell ez a pénz, mert más-
    honnan nem tudja előteremteni, és az országnak sok mindenért kell fizetnie.
    Milyen pénzről van szó? Magyarországon a legtöbb nyugdíjasnak az állam
    számolja ki, mennyi lesz a nyugdíja. Ilyenkor számításba veszik a ledolgozott
    éveket, hogy mennyit keresett életében, meg még egy sor dolgot. Ha választás
    közeleg, gyakran megemelik a nyugdíjat, hátha akkor többen szavaznak a kor-
    mánypártra. Ezt a pénzt viszont abból fizetik, amit a most dolgozók összead-
    nak nyugdíjjárulékként. Mivel egyre több az öreg, és egyre kevesebb a dolgozó
    fiatal, látható, hogy egy idő után ez már nehezen fog működni.
    Ezért vezették be tizenkét évvel ezelőtt a magánnyugdíjpénztárakat. A mai
    dolgozók többsége a nyugdíjjárulékát az állam és a magánpénztár között meg-
    osztva fizette. A magánpénztár olyan, mint egy bank: nyilvántartják, kinek
    mennyi pénze van ott, és abból, a saját megtakarításából fogják fizetni a nyug-
    díja egy részét. Ezt a pénzt szeretné most a kormány elvenni és elkölteni más
    célokra. Azzal fenyegetőznek, hogy aki nem adja, az majd nem kap állami
    nyugdíjat, viszont továbbra is fizetnie kell az állami járulékot. A kormány arra
    hivatkozik, hogy feltétlenül szükség van erre a pénzre az ország talpra állításá-
    hoz, az ellenzék viszont lopásról és zsarolásról beszél.”

    http://mf.index.hu/docs/memo/mgy08.pdf

  21. csepeli szerint:

    Gordon+Gondolkodó, mint különösen csökkent értelműek:

    “Mert aki maradni akar a magánpénztárban, az kivonja magát az állami közös felelősségvállalás és szolidaritás elve alól, az mi jogon formál követelést egy állami nyugdíjszerű támogatásra?”

    Azon a jogon bazmeg, hogy a munkáltatója fizeti utána az államnak a 24%-os nyugdíjjárulékot!

  22. Piszkos Fred szerint:

    + Az a rész, amit eddig oda fizettem.

  23. GONDOLKODÓ szerint:

    Magyarország is visszatért ahhoz a rendszerhez, amely az Európai Unió 18 tagállamában megvan
    … nem élősködhet tovább a a nyugdíjpénzeken sem a pénzügyi mutyiból jól élő szoci-libeláris banda tovább Magyarországon sem
    …. kötelezően
    évi 40 milliárd folyt a zsebükbe, a szocialisták jóvoltából… ez volt ám a nagy buli
    kötelezően… 40 milliárd a zsebükbe évente!!!

  24. Manitu szerint:

    Csepeli, a csökkent értelmű olvasóknak pont te vagy a mintapéldája. Az elmúlt években a magánnyugdíjpénztárak úgy bántak a pénzzel, hogy a befizetések mellett is kevesebb lett az összebefizetés + “kamat”, mintha csak a befizetett összeget matematikailag összeadnánk. Másképpen, hogy egy hülye is értse: elköltötték a pénzünket ahelyett, hogy kamatoztatták volna. Van olyan családtagom, aki egy év alatt így hatvanezer forintott veszített nominálisan.

    Az állam mindig a legbiztosabb adós volt addig, amíg egy Fletó nevű őrült tolvajvezér nem lett az ország vezetője. Ennek az időszaknak – amikor a “Csepeli” nevezetű fórumozónk is korlátlanul nyelhette a közpénzt – vége.

  25. GONDOLKODÓ szerint:

    “Azon a jogon, hogy a munkáltatója fizeti utána az államnak a 24%-os nyugdíjjárulékot!”

    és mi van az egészségügyi szolgáltatás járulékával a TB.-VEL?
    -ki fizeti és ki élvezi (kapja)

  26. GONDOLKODÓ szerint:

    Bocs lemaradt!

    11:01-es a T. Csepelinek szól!

  27. csepeli szerint:

    Manitu, pofátlanul hazudsz, reálhozamot ért el az összes nyugdíjpénztár.

  28. Gordon szerint:

    csepeli csökkent értelműnek jelzem, hogy ahpgy nem lehetett üzleti alapú egészségbiztosítási rendszert sem bevezetni, így nem lehet üzleti alapú nyugdíjrendszert sem.

    Aki mégis a piac nem minden esetben létező láthatatlan kezeire bízza a pénzét és a nyugdíját az kikerül az állami felelősség vállalás rendszeréből. Az ilyen emberről az állam leveszi a kezét. Majd menjen a brókeréhez és bankárához nyugdíjat kérni.

    Az említett urak válaszát sejtjük:

    “Kérem a biztonságiakat, hogy az urat dobják ki.”

    És a most okoskodó csepelihez hasonlóan csökkent szellemi képességű ember végül magára marad. Na nem az aluljáróban, mert onnan ki lesz hajítva a közterület nem rendeltetésszerű használata miatt, hanem valamelyik külön magánnyugdíjpénzári károsultak részére (akik a következő pénzügyi és gazdasági válság során elbukták a nagy hévvel befektett pénzüket) létrehozott szegények dologházában.

  29. Bakker szerint:

    Sok beteg arc van ebben az országban, ide is jutott néhány. No de nem baj, hálistennek nem vagyunk egyformák.

    Ami a lényeg:
    -Minden szalmaszál azonnali eltakarítása az útból,
    -Személyre szabott törvények,
    -A fideszesek összes rokona jól fizető állami pozícióban.
    -Ismét brutális forintgyengülés közeleg,
    -Mocskos nemzetközi pénzügyi körök le akarják minősíteni az országot.

    Csak azt nem tudom eldönteni, hogy:
    -ennyire kontárok-e?
    -vagy ennyire gátlástalan csirkefogók-e?

  30. csepeli szerint:

    Gordon: Már megtörtént a nyugdíjrendszer reformja, az egyetlen reform az elmúlt 20 évben, ami hosszú távú gondolkodáson, az ország hosszú távú érdekeit szem előtt tartva történt.

    A Fidesz-kormány ezt rombolja le most rövid úton, a magánnyugdíjpénztári vagyont egy-két év alatt elköltik, utána a probléma újrakeletkezik, sokkal súlyosabban, mint eddig. A Fidesz a végérvényes összeomlás felé vezeti az országot. Ez van sajnos, a magadfajta eszement, gondolkodásra képtelen barmok pedig nemhogy tétlenül nézik ezt, hanem még tapsikolnak is hozzá.

  31. Piszkos Fred szerint:

    És aztán mi garantálja, hogy az állam bácsi 30-40 év múlva képes lesz nekem nyugdíjat fizetni?

  32. Gordon szerint:

    A dologházi szegények szikkadt kenyerét fogja az enni, aki nemet mond az állami nyugdíjra, a társadalmi szolidarításról, és a jövőjét üzleti alapon képzeli el. Volt már ilyen anno. Sőt történelmünk nagy részében nem volt (vagy nem mindenkinek) állami nyugdíj.

    Most meghülyítették ezzel az “énpénzem tepénzeddel” az embereket. Azt hiszik egyesek hogy feltalálták a spanyol viaszt. Holott erről szó nincs.

  33. Gordon szerint:

    Piszkos Fred szerint:
    2010. november 26., péntek – 11:18

    “És aztán mi garantálja, hogy az állam bácsi 30-40 év múlva képes lesz nekem nyugdíjat fizetni?”

    Mi garantálja hogy a következő (vagy még ez) a pénzügyi és gazdasági válság nem viszi el a befektetéseidet 30-40 év alatt? Észhez kellene térni. Az állami garancia működik. A piac nem nyújt garanciát.

  34. Gordon szerint:

    Jogos, hogy az ki azzal jön, hogy “azénpénzem nem máspénze”, az majd a nyugdíja folyósításakor is csak magával foglalkozzon (tehát nincs állami utalás). Vagy esetleg az mszp a jelenlegi nyugdíjasoktól venné el a nyugdíjukat?

    Hogy képzelik ezt!?

  35. Piszkos Fred szerint:

    Gordon, most komolyan, ez a válasz???

  36. csepeli szerint:

    Gordon: szívesen lemondok az állami nyugdíjról, de akkor kérem azt a 24%-ot is a magánnyugdíjpénztáramba utalni, amit a munkáltatóm fizet utánam az államnak. Amíg az államnak is fizetek, addig jogosult vagyok az államtól is kapni egy arányos nyugdíjrészt.

  37. Piszkos Fred szerint:

    Ha visszakapom, amit eddig az államiba toltam, plusz ezentúl a 24%-ot is én kapom, akkor persze, jogos.

  38. Gordon szerint:

    “Amíg az államnak is fizetek, addig jogosult vagyok az államtól is kapni egy arányos nyugdíjrészt.”

    Az állami újraelosztás és a szolidaritás nem erről szól. Nincs “énpénzemtepénzed”. a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját ki kell fizetni, hisz ők is befizették anno a járulákot amiből az akkori nyugdíjasok kaptak nyugdíjat. Logikus hogy a rendszer nem szétbontható.

    Attól még hogy én betegség esetén inkább fizetős magánorvoshoz megyek (mert szerencsére ezt most megtehetem) még fizetnem kell a tb-t. Akkor is ha nem veszem igénybe. A befizetett pénzek se kérhetők vissza. Amit befizettél az nem a tied. Azt a társadalmi igények függvényében az állam kezeli, majd elosztásra kerül.

    Ez így rendben is van, hisz szociális piacgazdaságban élünk és nem vadkapitalizmusban. Bár egyesek azt akarnak itt csinálni (mszp), de ezt a nemzeti Kormány nem fogja hagyni.

  39. Gordon szerint:

    Piszkos Fred szerint:
    2010. november 26., péntek – 11:33

    “Gordon, most komolyan, ez a válasz???”

    Komolyan, hiszen láthattuk hogy a nem megfelelő állami részvéttel működő alrendszerekben mekkora károkat tud okozni egy pénzügyi válság.

    Az USA-ban sokan mindenüket elveszették, mert az a rendszer van amiről itt az mszp álmodozik. Én ebből nem kérek.

    Szükség van az aktív modern európai állam beavatkozó, újraelosztó szerepére. Mindannyiunk közös érdeke ez.

  40. Piszkos Fred szerint:

    Én azt kérdeztem, hogy itt, nálunk (NEM USA) mi fogja garantálni, hogy az öregedő lakosság kitermeli az én nyugdíjamat.

    De segítek: semmi.

  41. csepeli szerint:

    Gordon: “Nincs “énpénzemtepénzed”. a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját ki kell fizetni, hisz ők is befizették anno a járulákot amiből az akkori nyugdíjasok kaptak nyugdíjat.”

    Pontosan, és ugyanezért az én nyugdíjamat is ki kell majd fizetni, mivel én befizetem most a 24% járulékot az államnak, amiből a jelenlegi nyugdíjasok kapják a nyugdíjat.

    Ezt akarja most a kormány felrúgni: fizetnem kell a járulékot, mégsem kapom majd a nyugdíjat! Ez milyen szolidaritás, Gordon bazmeg?

  42. Gordon szerint:

    csepeli! Ha szakadár módon kiválsz az állami nyugdíj keretei közül (továbbra is felelőtlenük kockáztatsz és magánpénztárazol), akkor jogos hogy nem kapsz semmit, vagy legfeljebb csak egy barackot a kobakodra.

    Akik magánnyugdíjpénztárazással veszélyeztetik a magyar nyugdíjrendszert és ezzel a többi ember nyugdíját azoknak nem jár semmi. Ez jogos. A szakadárok magukra maradnak.

  43. csepeli szerint:

    Gordon: Ne faszkodjál már Gordon bazmeg! Nem szakadok ki az állami nyugdíj keretei közül, hiszen a járulékom háromnegyed részét továbbra is az államnak fizetem! Fogd már fel, te idióta!

  44. Gordon szerint:

    Akik lemondanak a társadalmi szolidaritásról, akiknek maguk felé hajlik a keze (“énpénzem”, “egyösszegben kiveszem”, “fizesse ki nekem az állam” és hasonló önérzettől túlfűtött nagyképű kijelentések), akik ellökik maguktól a mostani időseket (“szemét fidesz elveszi a pénzem, hogy a mostani nyugdíjasoknak adja) és nem fizetik be a szükséges járulékot, akik magánnyugdíjpénztárazással veszélyeztetik a magyar nyugdíjrendszert és ezzel a többi magy ember nyugdíját azoknak nem jár semmi. Azok szégyeljék magukat. Ez jogos. A szakadárok magukra maradnak.

  45. Hugi szerint:

    Csepelinek annyira szokott igaza lenni, amennyire kulturált hozzászólásai vannak.

  46. csepeli szerint:

    Nem tudom eldönteni, hogy ez a Gordon magától ilyen idióta fasz, vagy fizetett Fidesz-bérenc. Nehéz elképzelni, hogy magától legyen ennyire hülye valaki.

  47. Gordon szerint:

    Amit mondok az logikus.

    Akik lemondanak a társadalmi szolidaritásról, akiknek maguk felé hajlik a keze (“énpénzem”, “egyösszegben kiveszem”, “fizesse ki nekem az állam” és hasonló önérzettől túlfűtött nagyképű kijelentések), akik ellökik maguktól a mostani időseket (“szemét fidesz elveszi a pénzem, hogy a mostani nyugdíjasoknak adja) és nem fizetik be a szükséges járulékot, akik magánnyugdíjpénztárazással veszélyeztetik a magyar nyugdíjrendszert és ezzel a többi magy ember nyugdíját azoknak nem jár semmi. Azok szégyeljék magukat. Ez jogos. A szakadárok magukra maradnak.

    Mire kapna az öregségi nyugdíjat, aki az öregségi nyugdíjra vonatkozó járulékát egy magánpénztárba fizeti be?

  48. Piszkos Fred szerint:

    Mi az, hogy maga felé hajlik a keze? Szerinted a mostani nyugdíjasokat hol érdekli az, hogy mi lesz az én nyugdíjammal?
    Mi az, hogy szakadár? Kötelező volt a mny, rémlik?

  49. Nevem Vanek szerint:

    Elképesztően demagóg hozzászólások vannak itt. Most Csepelivel kell egyetértsek. http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/26/nyugdijugy_miert_kellett_a_forradalmi_hev/ Mellár Tamás igazán nem vádolható azzal, hogy külföldi offshore cégek szekértolója.

  50. Csaba Péter szerint:

    Az hogy gordon fizetett szócsöve itt a fidesznek az már mindenki számára világos.

    De azt mondd meg nekem gordonka ,ha én 35 év munkaviszony után amihez rendesen fizettem nyugdíj járulékot ,
    miért leszek jogfosztott ha nem a Matolcsi szája íze szerint döntök ?
    Az eddig befizetett pénzemet le lehet nyúlni ?
    Ha ezt a Bajnai csinálta volna akkor is ez lenne a véleményed?

  51. Csaba Péter szerint:

    A gordonka szerint a “nemzeti kormány nem fogja hagyni” Szerintem sem fogja a Nemzeti Szocialista Kormány Hagyni!

  52. Gordon szerint:

    Miért kapna az államtól olyan személy öregségi nyugdíjat aki azt a pénzt egy magánpénztárba utalja!?

    Logikus hogy nem kap.

  53. Piszkos Fred szerint:

    Attól, hogy ugyanazt ismételed, nem okos leszel, hanem papagáj…

    Azért, mert a munkáltató 24%-ot még kifizet utánad. Ezt lopják most el.

  54. Darázs szerint:

    Bizony ,bizony csepelinek igaza van!
    Most,hogy a fidesz fel akarja számolni a magánnyugdij-pénztárakat emlékeztek még ki kapta meg az első engedélyt ilyen pénztér alapítására?
    Hát bizony a fidesz egykori alelnöke,a biszexuális szépasszony:Ungár Klára!
    Igaz,hogy nem sokkal később már az SZDSZ ügyvezetője lett!
    És ha nem volt olyan nagy üzlet,akkor vajon a Járai Zsiga miért ebbe utazott miután az MNB -ből menesztették? Szolidalitási alap! Hahaha!

  55. Gordon szerint:

    Csaba Péter szerint:
    2010. november 26., péntek – 13:11

    A gordonka szerint a “nemzeti kormány nem fogja hagyni” Szerintem sem fogja a Nemzeti Szocialista Kormány Hagyni! – írja Csaba.

    Tegnap már elmagyaráztam neki miért hiteltelen a “nagy demokrata” játszása közben. Gyenge színész ne játszon főszerepet.

  56. Gordon szerint:

    “Azért, mert a munkáltató 24%-ot még kifizet utánad. Ezt lopják most el.” – írja Piszkos Fred.

    Még szerencse hogy ennek semmi köze nincs az öregségi nyugdíjamhoz, így nem lophatják el. Aki meg a saját maga által fizetett nyugdíjpénzt a magánpénztárba fizeti az jogosan nem kap állami nyugdíjat.

  57. Béla szerint:

    csepeli egy nagy fasz én pedig fidesz párti voltam és vagyok is.
    de ez bazzzeeeg………
    hát ezt mégis, hogy képzelik????????????
    a másik kedvencem az “5 évre visszamenőleg”.
    Mi az, hogy 5 évre visszamenőleg
    nem szoptak le eléggé ezért 5 évre visszamenőleg le kéne szopni?? ugyanmááááá

  58. Piszkos Fred szerint:

    A nyugdíjbiztosítási alapnak nincs köze az öregségi nyugdíjhoz?

  59. Gordon szerint:

    Amit nem fizetsz be az államnak az után nem jár állami nyugdíj. Ez világos. Térjen már mindenki észhez. 🙂

  60. Darázs szerint:

    De amit befizetsz az államnak az után jár!

  61. Gordon szerint:

    Az egy teljesen más ügy. Annak a te öregségi nyugdíjadhoz nincs köze. Ezt kellene megérteni.

  62. grün szerint:

    Gordon!
    Szerinted hány ember, -aki egy rohadt kanyit nem fizetett- kap állami nyugdíjat?
    Itt kellene észhez térni!!!

  63. Nevem Vanek szerint:

    Gordon!
    Azért, mert az ő fizetése alapján számfejtett nyugdíjjárulék cca. 75%-a most is a TB-be megy. És ezentúl ezért az állam nem ad ellenszolgáltatást.

  64. Nevem Vanek szerint:

    “Az egy teljesen más ügy. Annak a te öregségi nyugdíjadhoz nincs köze. Ezt kellene megérteni.”
    Hogy a fenébe ne lenne köze? A mostani nyugdíjasoknak ezek szerint a fizetések 33,5 (jövőre 34)%-a jár, a jövőbelieknek pedig a 8%-a? http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=58337&n=eladasos

  65. Gordon szerint:

    “És ezentúl ezért az állam nem ad ellenszolgáltatást.” – írja Vanek.

    Vanek téved. Ellenszolgáltatást ad az állam, mert ezekből a bevételekből a jelenlegi nyugdíjasok kifizetésén kívül szociális és egyéb kiadásokra is fordítanak (özvegyi ellátás, rokkantsági ellátás, árvaellátás).

    Ezeket a pénzeket természetes hogy beszedi az állam, ebből – is – kapsz pénzt ha bajba kerülsz. Ha ezt – meglévő munkahely esetén – nem fizetnéd be és igénybe vennél egyéb ellátásokat, szolidaritási elemeket stb. akkor ingyenélő lennél (ha nincs munkád és egyéb oknál fogva nem fizeted az természetesen nem ingyenélés, hiszen ezt a pénzt pont a szociális problémák megoldására (is) szedik be). Ez a szolidaritásról szól, mely egy kisemberbarát rendszer.

    A szociális rendszert nem lehet felrúgni. Ezt csak a magát egyébként balolalinak hazudó mszp akarja. (Azért mert valójában nem kisemberpárti, hanem haverpárti.)

  66. csapos szerint:

    Szégyen és gyalázat, amit a Fidesz és az Orán-kormány művel! Lásd: http://data.hu/url/rokkantak

  67. Gordon szerint:

    Ismét egy újabb terület ahol rendteremtésbe kezdett a nemzeti Kormány Támogatom a rendcsinálást!

  68. Csaba Péter szerint:

    Gordonka nem válaszolsz amit eddig fizettünk azzal mi van?

  69. Gordon szerint:

    Az eddigi munkaviszonyod után (ha valóban dolgoztál és nem csak mellébeszélsz) megkapod az állami nyugdíjat. A magánnyugdíjpénztári befizetésed után ha volt nyereséged akkor azt akár egy összegben is felveheted. A többi pénzről (mivel az állami nyugdíjrendszer részévé váltál) az állam dönt. Az nem ne pénzed, hanem mindannyiunk közös vagyona. A pénztárakban falhalmozott vagyon egy eszközkezelőbe kerülnek.

    Hol itt a probléma?

  70. Gordon szerint:

    Kieg. és javítás:

    Az nem ne pénzed, hanem mindannyiunk közös vagyona. = Az nem a te pénzed, hanem mindannyiunk közös vagyona. Erről szól a nemzeti szolidaritás.

  71. Csaba Péter szerint:

    Az hogy magad sem tudod mit beszélsz

  72. piszkos fred szerint:

    “Ezeket a pénzeket természetes hogy beszedi az állam, ebből – is – kapsz pénzt ha bajba kerülsz.”

    Nagyon helyesen mondod, Gordon, ha becsődöl a MNY, akkor ebből az alapból kell fizetni a pórul járt tagok nyugdíját.

  73. Csaba Péter szerint:

    Még egy okostojás

  74. Gordon szerint:

    Csaba!

    Már kértelek, hogy ne fényezd magad hisz demokratikus elkötelezettséged nem mindig volt jellemed mérhető eleme. Köpönyegforgatóként nem kellene osztanod az észt. 🙂

  75. Csaba Péter szerint:

    Ezek szerint Sólyom László, Kolláth György ,Békesi László, stb hozzátok képest idióták.
    Ti vagytok a legokosabbak mert nektek a seggetekben is fejetek van.
    Ti szellemi analfabéták a seggnyaláson kívül azért messzebb is kéne látni

  76. Csaba Péter szerint:

    Hát ahogy tudom te tényleg forgattad én nem . De ha már itt tartunk ird ide mikor és mit ,

  77. Gordon szerint:

    “Ezeket a pénzeket természetes hogy beszedi az állam, ebből – is – kapsz pénzt ha bajba kerülsz.”

    Nagyon helyesen mondod, Gordon, ha becsődöl a MNY, akkor ebből az alapból kell fizetni a pórul járt tagok nyugdíját.” – írja kisbetűs fred.

    Igen, ez elképzelhető hogy így lesz. A következő pénzügyi váklság ugyanis bukásra ítéli az önkéntes mnyp-sek nyugdíját. Szégyen, de elképzelhetőp hogy ez lesz. Persze most megy a nagy duma, hogy “a zémpénccem, a zémpénccem”. Lófaxt az ővé. Brókereké, offshore lovagoké, és bankároké, akik tőzsdéznek belőle (és qrva jól megélnek).

  78. Csaba Péter szerint:

    Tudomásom szerint te mindig seggnyalásból éltél ezért nem gond más vesszejével verned a csalánt

  79. Gordon szerint:

    Csaba ideges lett hehe. 🙂 Érzi a vesztét. 🙂

  80. munkásököl szerint:

    Gratulálok Gordon, igazi kommunista érvelést láthattunk itt tőled! Nem szokásom ilyet írni, de most megteszem: csepelinek ebben a témában tökéletesen igaza van.

    Öntsd csak a pénzt a feneketlen zsákba… Tudod az állam csak addig jó adós, amíg fenntartható pályán mozog. A mi államunk a csőd felé menetel hosszú-hosszú ideje, és amire mi nyugdíjba mennénk, már nem lesz elég pénz a zsákban. Mit fog akkor érni a Matolcsytól kapott adósságcédulád? Majd fedezik egy újabb adósságcédulával? Meddig még? Azt hiszem te nem közgazdász vagy…

  81. Nevem Vanek szerint:

    “És ezentúl ezért az állam nem ad ellenszolgáltatást.” – írja Vanek.
    Vanek téved. Ellenszolgáltatást ad az állam, mert ezekből a bevételekből a jelenlegi nyugdíjasok kifizetésén kívül szociális és egyéb kiadásokra is fordítanak (özvegyi ellátás, rokkantsági ellátás, árvaellátás).
    Gordon!
    Még egyszer elmondom. A MANYUP tagok 75%-a most is a TB-be megy. És ezentúl ezért az állam nem ad ellenszolgáltatást a MANYUP tagnak. Sem a jövendő nyugdíjat, sem szociális, sem egyéb, sem özvegyi ellátást, rokkantsági ellátást, árvaellátást).

    Ezek szerint helyesnek tartod, hogy a jelenlegi nyugdíjasok a jelenlegi akívak bérének és egyéb jövedelmének 34%-át megkapják, a MANYUP tagok, ugyanannyi aktívkori befizetés mellett csak 8%-ból részesüljenek. Ez ám a szolidaritás!

  82. vermes szerint:

    Fantasztikus, amikor “szociálisan érzékeny” baloldaliak védenek kőkemény üzleti alapokon szerveződő és működő cégeket, akik ráadásul az adófizetők pénzéből élnek, annyit csípve le abból, amit nem szégyellnek.

    Egy másik fórumon azon hüppögtek a bolsicok, hogy az IMF megdícsérte a libatolvajt, s hogy a mostani kormány meg milyen gonosz, hogy nem kesztyűs kézzel bánik az IMF-fel. Ébresztő, az IMF nem szodiális intézmény, jószolgálat, hanem üzleti alapon működő bank, aminek az az érdeke, hogy minden ország adósságspirálba kerüljön, s egyre több pénzzel tartozzon nekik!

    Tis szocialistán vagytok érzékenyek, nem szociálisan…

  83. Ditte szerint:

    Kormányunk megkönnyítette a tipródó mnyp-sek választását. Jól tette. Egy az ország, egy a pénztár.

  84. nagyapó szerint:

    Azért lehetne kicsit nyugodtabban is gondolkodni. Bunkó csepeli megint átveszi Török szóvivő et. marhaságait, hazugságait. Amikor a szocikormány KÖTELEZŐVÉ TETTE a magánnyugdíjpénztárakba való belépést, hallgattak, mint sír a fűben. „Örültek”, hogy a dolgozók pénzüket külföldi pénztárakba kell, hogy fizessék, ahol vagy lesz nyereség, vagy nem (Angliában nem lett, bukott több millió nyugdíjas). Azt írja „az Európai Unió is tiltakozott”. Szokás szerint simán hazudik, az Uniónak semmi köze az országok nyugdíjrendszeréhez!
    A munkáltatót mi kötelezi, hogy az által befizetendő 24%-ot magánnyugdíjpénztárba fizessék? A munkáltató fizessen az állami nyugdíjintézetbe.
    Piszok Alfréd! Igaza van 20-30 év múlva az állam bácsi nem biztos, hogy tud fizetni két okból:
    1. ha szoci kormány lesz, ellopja
    2. ha magánpénztárba fizeti, eltűnik
    viszont, ha marad polgári kormány, lesz nyugdíj.
    Mellár Tamás kicsit korán szólt. Nem várta meg a kormánybiztos közleményét. Azóta már minden jobban érthető.
    Aki viszont ragaszkodik autonómiájához, fizethet önkéntes magánnyugdíjpénztárba , ahol kisebb a hozam, mint egy egyszerű bankbetétnél és nincs állami garancia.

  85. Királyerdei szerint:

    “Az nem a te pénzed, hanem mindannyiunk közös vagyona. Erről szól a nemzeti szolidaritás.”

    “Közös vagyon”?
    Jujj elvtár sakk,nekünk aztán rohadt nagy gyakorlatunk van ebben a “közös vagyon” izében.Mert volt hosszú ideig a “nép vagyona” is.
    Oszt mi is történt ezzel a “népvagyonnal”?

  86. értetlen szerint:

    Az rendben, hogy a hívő fideszesek szerint a nyugdíjpénztárak államosítása frankó, hiszen ők bármit feltétel nélkül elfogadnak, amit a Párt és szeretett vezérük mond. De szerintetek minden tavaszi fidesz-szazvazó ilyen bigott hívő? Ők lassan el fognak pártolni a kormánytól.

  87. Nevem Vanek szerint:

    Nagyapó! A munkáltató által befizetendő 24%-ot soha nem fizették a magánnyugdíjpénztárakba. Az mindig a TB-be ment.

  88. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Egy pár ,,értelmesnek” leírnék pár konkrét adatot!

    Ezek teljesen valós magánjellegű adatok csak sok hülye fideszes droid ( ugyanígy vannak szoci droidok is) nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek valaminek.

    Az én számlámon a 2009 dec.31-es záróegyenleg 4 138 422 Ft
    Befektetési tevékenység tárgyévi azaz 2009. évi eredménye 905 064 Ft

    Portfoliót lehetett választani:a növekedési portfolió nettó éves hozama: 33,51%
    a kiegyensúlyozotté:21,72%
    a klasszikusé 10,11%
    a függő portfolióé:13,77% hozammal gyarapodott 2008 dec.31 és 2009 dec 31 közötti időszakban.
    Szeretném látni most azoknak az adatait is akik hurráznak azért mert a Fidesz meghozta ezt a sohasem látott korrekt és jó döntést, szeretném látni, hogy az állami nyugdíjszámlájukon mennyivel gyarapodott a befizetett pénzük és látják e hogy mennyit fizettek be.
    Azt kellene látni ti b…mok, hogy ezt a pénzt amit most elvesznek tőlünk azt államadósságfinanszírozásra, és a nyugdíjkassza réseinek betömésére használják fel, mire ti is és én is nyugdíjba megyek ennek a pénznek már híre pora se lesz.

    A választási lehetőségről meg annyit, hogy tegnap a könyvelőmnek mondtam egy hasonlatot: szerintem ez olyan mint amikor áll valaki a Duna-parton és azt mondják neki, hogy lehet választani vagy beugrassz a jeges folyóba vagy tarkónlövünk. Mindenki a folyót választja, hiszen így lehet esélye túlélni.

    Mindenki ki fog lépni a magánból hiszen így lesz esélye egy nyomorult alamizsnára.

    Ja és mielött idióta komcsi lennék Én a Fideszre szavaztam, de erre nem adtam felhatalmazást.

  89. Felix szerint:

    Uram atyám.
    Valaki gyújtson már világosságot.
    Sehol egy logikus érv, vagy ellen érv.
    Mindenhol csak a zsiger.
    Szerencsére nem sokan látogatnak ide.
    Én is megyek.
    Nyert a FIDESZ oda a színvonal.

  90. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Ja és még egy gondolat a sötét oldalnak!

    Gondoljatok bele milyen morális üzenete van az elmúlt hetek intézkedéseinek.

    Így is az adócsalók és az ügyeskedők országa vagyunk, ezek az intézkedések meg még több embert arra fognak rádöbbenteni, hogy egy ORBITÁLIS BAROM az aki hivatalosan leadózva veszi fel a fizetését mert az Állam akár visszamenőleges hatállyal is ezt bármikor elveheti tőle.
    Nekem is azt kellett volna csinálnom, hogy minimálbér után fizettem volna adót és nyugdíjjárulékot a többit meg kiügyeskedtem volna és tartottam volna a párnacihában és most röhögnék azokon akik elbukják a pénzt.
    De gondoljatok bele ez hová vezetne!!!!

  91. Felix szerint:

    Még egy kis friss füles nektek.
    Januártól a a visszér műtét szépészeti beavatkozásnak fog számítani és lábanként 450 000
    forint lesz.
    Nézzetek utána és aki teheti irány a műtő.
    Nem árt ha a várható gyógyszer áraknak is utána néztek, meg a megszűnő köz gyógynak.
    Ha hazudok más után hazudok.

  92. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Ja az aranyér is adóköteles lesz!:)

  93. lolka szerint:

    Minden kormány szóvivői bejelentés vége: Ezzel mindenki jól jár…

  94. gyalog szerint:

    GONDOLKODÓ szerint:
    2010. november 26., péntek – 10:58
    … nem élősködhet tovább a a nyugdíjpénzeken sem a pénzügyi mutyiból jól élő szoci-libeláris banda tovább Magyarországon sem.

    Viszont a tiszta kezű fidesz-kormány simán elköltheti a költségvetési hiányra – igaz?

    Válaszolt valaki arra a banális kérdésre, hogy az a bizonyos 24%-os befizetés miért nem jogalap arra, hogy valaki bent maradhasson az állami rendszerben is?
    Szeretettel, gyalog

  95. Felix szerint:

    Kedves Lolka.

    A FIDESZES szavazó gép kizárólag erre a mondatra indul be.

  96. Huba szerint:

    Próbálkoztam egy kis számtannal, amit 50 évvel ezelőtt próbált belém verni drága jó tajtónénim, nyugodjon békében.
    Aszongyák, – a vita tárgyát képező lóvé – havi 30 milliárd évi 360 milliárd
    Jelenlegi pénzkezelő 4,5% +0,8%-ot lenyúl, az havi 1,59 milliárd évi 19,08 milliárd
    Állami pénzkezelő 0,9% +0,2%-ot lenyúl az havi 0,33 milliárd évi 3,96 milliárd

    El is hiszem, hogy a jelenlegi pénzkezelőnek 15,12 milliárdal nyomósabb oka van átkozni a készülő módosítást. ….ja, ha pedig jön a begyűrűző válság, mossák kezeiket. Az állam csak nem hagyja éhen dögleni tékozló(fiú)gyermekeit……….

  97. gyalog szerint:

    Nagyapónak három csacsiságra:
    “KÖTELEZŐVÉ TETTE a magánnyugdíjpénztárakba való belépést, hallgattak, mint sír a fűben.” Ugye, nem igaz, bölcs öregapám, hogy nem tudod, hogy ez a mi társadalmunk egy öregedő társadalom. Már ma sem termeli meg az aktív korosztály jövedelme az idősek nyugdíját. Mire én nyugdíjas leszek, valószínűleg recsegni-ropogni fog az egész, ha ugyan össze nem dől. Medgyessyék nagyon bölcsen tették annak idején, hogy megpróbálkoztak valamivel, ami esélyt nyújt nekünk arra, hogy húsz-harminc év múlva ne éhezzünk.

    És itt válaszolok erre a drága mondatodra:
    “ha szoci kormány lesz, ellopja” – már nincs mit, a fidesz megtette. PILLANATNYI POLITIKAI ÉRDEKTŐL VEZÉRELVE. Ezt jobb helyen nemzetrontó politikának nevezik…
    És a harmadik megjegyzésed (“az Uniónak semmi köze az országok nyugdíj-rendszeréhez!”) – nos ebben speciel igazad van. Az EU nem is ezen bukott ki, hanem azon, hogy egy magát polgárinak mondó (haha)hatalom köp a magántulajdonra.
    Olyan jó lenne, ha felébrednél…

    Ui.: Még nem volt szerencséd elnézést kérni, hogy egy Petőfi-verset József Attila-költeménynek néztél… 🙂

    Szeretettel, gyalog

  98. Narancsvírus szerint:

    Pongrátz Gergely megható beszéde a Jobbik alakuló gyűlésén
    http://www.youtube.com/watch?v=5Q7vVCfo-hY
    A homokóra ketyeg, nemsokára a Kossuth téren!!!
    A Nemzeti Színház előtt tüntet a Jobbik Alföldi Róbert igazgató leváltásáért december 1-jén, szerdán 18 órától!

  99. vermes szerint:

    Ernőke!

    Gyurcsányról is tegyél fel megható dolgokat, őt is szereted!

    A homokóra nem ketyeg, te idióta! Vagy te hallod? 😀

  100. gyalog szerint:

    The Economist:

    A.L.B. szignóval ellátva budapesti keltezésű vélemény olvasható a befolyásos gazdasági-politikai hetilap, a The Economist honlapján. A cikk áttekinti az áprilisi választások óta történt fejleményeket, amint „a Fidesz szisztematikusan átvette az ország korábban független intézményeit: a köztársasági elnöki hivatalt, az Állami Számvevőszéket, a Médiatanácsot, melyeket most csupa pártember irányít”.

    Az Alkotmánybíróság mandátumának megnyirbálása és a magán-nyugdíjpénztári rendszernek az állami szisztémába való bekebelezése után azonban a Költségvetési Tanács költségvetésének csökkentésével, ezzel az intézmény tényleges megsemmisítésével „túl messzire ment” a kormány. A lépés nem a gyenge és szétforgácsolt politikai ellenzékből, vagy a kormányt változatlanul támogató közvéleményből „váltott ki haragot és zavart”, hanem a piacok felé küldött „destabilizáló üzenetet”. Magyarországon ezek szerint a jövőben semmilyen szavahihető független hazai szervezet nem fogja felügyelni a fiskális politikát. A lépés a válságadók bevezetése után a befektetők maradék bizalmát is megrendíti, és újabb csapást mérhet a forint árfolyamára.

    A The Economist égisze alatt megjelent írás szerint a nemzeti valuta értékvesztése közvetlenül sújtja a választókat, hiszen a fogyasztói hitelek felét, összesen 26,5 milliárd dollárt svájci frankban vették fel. A közvetlenül a lakosság zsebét érintő intézkedések nyomán gyorsan elolvadhat a nemzeti együttműködés iránti országos lelkesedés. A Költségvetési Tanács elnöke, Kopits György pedig pontosan az a független gondolkodású, nemzetközi elismerésnek örvendő személyiség, akire a magyar közéletnek múlhatatlan szüksége van.

  101. meghát.... szerint:

    Milyen állami garanciáról beszéltek? Egy ilyen mértékben eladósodott állam milyen biztosítékot tud hosszú távon nyújtani? Az ország államadóssága már nem fér rá egy a/4-es papírra! Komoly közgazdászok vitatkoznak,van -e értelme az államadósság törlesztésének egyáltalán! NEM TÖRLESZTHETŐ !!!! Gondolom nem ismeretlen a blogoló társaim többségénél a közelmúlt több országának ,az államadósság törlesztésének megtagadása. (Sejtem egyesek válaszát…..) …anarchia stb…Miért ,most mi a van?

  102. csepeli szerint:

    vermes, az IMF nem bank, te barom. Alapvető ismereteknek vagy híján.

  103. vermes szerint:

    “A nemzetközi monetáris rendszer központi intézményét… illetve nem kis részben azért, hogy átmeneti pénzügyi segítséget nyújtson fizetési mérleggel kapcsolatos problémákkal küzdő tagországainak.
    “a szervezettől kölcsönöket vehetnek fel adósságaik törlesztéséhez.”

    Lehet, hogy igaz, de ebből ítélve bankszerűségnek tűnik. (wikipedia.org)

    Köszönöm a helyesbítést te ótvaros féreg.

  104. gyalog szerint:

    Figyelj, csepeli!
    Egyszer mondom, hogy megértsd!
    Ezzel a stílussal, és akkor nem láttam el semmilyen jelzővel, mérhetetlen kárt okozol annak a politikai oldalnak, amit képviselsz.
    Érted?
    Szeretettel, gyalog

  105. csepeli szerint:

    gyalog: Én nem képviselek semmilyen politikai oldalt, a stílussal pedig csak tükrözöm a jobbos bagázs stílusát, tükröt tartok nekik.

  106. gyalog szerint:

    Csepeli!

    OK! Meggyőztél. Gondolkodtam, hogy még utána írjam-e – mert így lett volna fair -, hogy az egész beszédkultúrát szennyezi ez a stílus!
    De hidd el, ezzel semmire nem mész! Elegem van az útszéliből, mert már mindenhonnan ez folyik.
    Nem vehető észre egy ilyen oldalon – mint ahogy én sem vettem észre -, hogy komoly-e az anyázás, vagy stílusparódia.
    Kérve-kérlek, ne bántsd azt, aki rossz, hanem a JÓVAL győzd meg – ha lehet.

    Szeretettel, gyalog

  107. Gordon szerint:

    Te!? Nekem!? Tükröt!?

    Ne viccelj már. 😀

  108. meghát.... szerint:

    T. Gyalog megtisztelnél,ha a hozzászólásomról véleményt formálnál.Oly mértéktartón, ahogy Tőled megszoktam.

  109. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Én konkrét adatokat írtam, nem látom a másik oldal adatait.

  110. Béla szerint:

    ja és még valami
    a gyerek fogszabályzója TB által nem támogatott, a buzi átoperálása igen
    mi vaaaan?
    szivárványos köcsögök

  111. vermes szerint:

    csepeli,

    Ne csak tükrözz, néha nézz is bele!

  112. fülöpke szerint:

    Feleslegesen veri a nyálát minden – utólag -okos figura.
    – Amikor a hiteleket vette fel az ország ( a nép felhatalmazása nélkül) hol voltak a mostani észosztók?
    – Amikor az ország irányítói pazaroltak- pocsékoltak, közben milliárdossá váltak, hol károgott csepeli, meg a többi hólyag?
    – Amikor a felelősségre vonásról lenne szó, akkor miért védik az ország kifosztóit még mindig a régi elvtársaik?

    További kellemes szócséplést!

  113. Axor szerint:

    Ennyi baloldalinak mondott neoliberális agymosott’ ember miért nem a Csip-en csipog?

  114. nyugalmazott tanár szerint:

    A hozzászólásomat nem akartam elhamarkodni, ezért most szeretném elmondani, hogy mi a véleményem
    – a magánnyugdíjpénztárak létrehozásakor azzal kecsegtettek, hogy a többi adófizető pénzéből kiegészítik a befizetéseimet,
    – azzal, hogy állami garanciát vállalnak a magán nyugdíjakra,
    – azzal, hogy két helyről fogok nyugdíjat kapni, és a “legjobb gazda nem az állam, hanem a vállalkozó”.

    Nos, ebből mi volt igaz?
    – valóban a legrosszabb gazda az állam, ha liberális zsiványok testesíti meg és a saját zsebükre játszanak a pénzemmel. (Tessék megnézni, hogy menny9it nyúltak le belőle működési költség címen).
    – valóban a többi adófizetővel akarták megfizettetni az időközben esetleg csődbe ment (vitt) nyugdíjpénztár tagjainak a nyugdíját.
    – valóban elloptak a költségvetésből egy részt, mindenféle állami hozzájárulás címen.

    – és ami a legrosszabb, a szerencsétlen munkavállalókkal (az adóikből) akarták megfizettetni a busás !!!! jövedelmeiket. Tudja-e valaki, hogy mekkora jövedelmeket tesznek zsebre ezeknek a vállalkozásoknak az ügyvezetői? Rosszul gondolja! Annak a 10x-ét!

    Ha Magyarországot a szocialisták és a liberálisok nem adósították volna el úgy, hogy mindíg a külföldi megbízóik utasításai szerint cselekedtek a nemzet kárása, akkor lehetne felhalmozott nyugdíjalap az országban. De bizony ilyen nincsen.
    Viszont még lehetne! Ha
    – az adósságállomány évenkénti 1%-os ledolgozásával fokozatosan lecsökkenne az éves nemzeti össztermékből kifizetett tartozás és kamat.
    – majd az így megmaradó, hatalmas vagyonból fejlesztést, életminőség javítást és tisztességes nyugellátást biztosítanának.

    Lényegében erről van szó.
    Nem sok lehetőség van a lopásra, amíg a mostani többség kormányoz. És ez sokaknak rosszul jön. A korábbi kivételezetteknek. Sokan vannak. Tessék majd összeszámolni.

  115. grün szerint:

    fülöpke!
    “Amikor a hiteleket vette fel az ország ( a nép felhatalmazása nélkül) hol voltak a mostani észosztók?”
    Úgy gondolod, hogy most a nép felhatalmazásával rabolják el a pénztet?

  116. bolemann lajos szerint:

    “Amikor a hiteleket vette fel az ország”

    Hát akkor nézzük a legeladósodottabb városok toplistáját:

    1. Hódmezővásárhely (Lázár János, fidesz) fejenként 425 000 Ft
    2. V. kerület (Rogán Antal, fidesz) 375 000 Ft
    3. Kaposvár (Szita Károly, fidesz) 325 000 Ft
    4. Szolnok (Szalay Ferenc, fidesz) 275 000 Ft
    .
    .
    .
    27. Csepel (Tóth Mihály, mszp) 50 000 Ft

    Összadósság:
    A lista élén Pécs áll több, mint 30 milliárdos hitellel, majd négy – szintén fideszes – város következik: Szolnok, Kaposvár és Debrecen, egyaránt 20 milliárd körüli adóssággal

  117. bolemann lajos szerint:

    Röhejes, amikor nyuggerek osztják az észt manyup ügyekben. Megmondják nekem, hogy miért jobb, ha nekik adom, ahelyett, hogy megtartanám magamnak.

    Nem vagyok kiskorú, el tudom dönteni mi jó nekem. Ha valakinek nem tetszik a manyup lépjen át a nagy büdös közösbe, erre most már lehetősége van, de engem ne zsaroljanak. Önként vállaltam a manyupot, ott is fogok maradni, mert az AXA hozamaival elégedett vagyok. De! Ha a munkáltatóm által az én munkám után fizetett 24%-ra azt mondja a kormány, hogy ahhoz semmi közöm, mert saját pénztáram is van, meg hogy kiírom magam a közösségből, akkor én meg azt mondom hogy menjen orbán, matolcsy, selmeczi a jó b… k… anyába.

    Én íratom ki magam a közösségből? Mert dolgozom és adózom és járulékot fizetek.
    Nem a 700 000 (világrekord) rokkantnyugdíjas jelentős része, aki azért nagy nyomorékságukban egész sokat dolgoznak (számla nélkül swarzban), nem a minimálbéres zsebre dolgozó, járulékot egyáltalán, vagy alig fizető, nem a 40 évesen nyugdíjba menő katonatiszt, aki a tubát fújta a katonazenekarban.
    Meg az ilyen olyan ürüggyel korkedvezménnyel nyugdíjba menekülők széles tábora. Mert itt mindenki eltartott akar lenni minél hamarább, a nagy társadalmi szolidaritás jegyében.
    Szívjon az a 3 millió, aki eltartja ezt az országot.

  118. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Az egészben az a gáz, hogy szerintem Orbán egy gyáva alak.
    Nem mer kiállni a nyilvánosság elé és nem mondja ki, hogy Zemberek az ország baromi rossz helyzetben van ( mert ez az 20 év azzal telt el, hogy mindegyik politikai oldal a konc megszerzésén és utána a megtartásán dolgozott) jövőre szükség lesz pár milliárd forintra, hogy az ország talpon maradjon és ezt leggyorsabban az Emberek Magánnyugdíjpénztári befizetéseiből lehet megszerezni.
    Mert végülis a bankszámláikról is elvehetnénk a pénzt, de ezt nem tesszük mert mi a Zemberek Kormánya vagyunk.

    Helyette etetnek mindenkit avval a f…sággal hogy ez a nyugdíjak megmaradása érdekében teszik.
    Ez nem igaz az ország kényszerpályán van a szocik és a válság miatt és erre a pénzre jövőre szükség lesz.

    Lehet, hogy senkinek nem szimpatikus a nevem , de azért az érdekes, hogy a tegnap esti 18.13-as és 18.32 hozzászólásomra senki nem írt semmit.
    Lehet, hogy van benne igazság?

  119. balla bianka szerint:

    Alapvető számtani műveleteket sem tud elvégezni ez a kormány!

    Hamarosan több lesz a nyugdíjas mint a járulékfizető. Most is 3,7 millió 3,2 millió az arány, és a Ratkó gyerekek nyugdíjba menésével ez 3,4-3,4 lesz. Azt se felejtsük el, hogy van kb. 100ezer olyan nyugdíjas is, aki pl. Romániában fizette be a járulékai nagyobb részét, de itthon kap nyugdíjat. A Román állam meg sz..rik átutalni a különbözetet mondván a nyugdíj minden állam belügye az EU-ban. aztán van még félmillió fekete munkásunk is akikkel majd szolidálisnak kell lennünk ha elérik a nyugdííjkorhatárt. A félmillió cigányról akik nem 40 de még 4 évet sem dolgoznak egész életükben már ne is beszéljek. Ja állítólag a 90%-uk még a 8 általánost sem végzi el, nos akkor ezek lennének azok akik, majd a nyugdíjbefizetéseikkel eltartják a következő generációt.
    Egyébként egy közgazdász ismerősöm szerint ezután egy befektetési alap sem fog államkötvényt venni,ez felemeli az alapkamatot, (drágább hitelek) növekszik az euro árfolyama (devizahitelesek), tehát ezt a manővert duplán fogja megszívni az ország.
    Mármint a dolgozók az élősködők és a Fideszesek nem.

  120. Patrióta szerint:

    csepeli, hogy te mennyire seggfej vagy ,az szinte fogalom. Nem értem, hogy a “nagy tudású” cenzor, miért nem radíroz ki, és persze a hasonszőrű igen primitív, döngölt agyú,
    barom arcú, antimagyar, IQ mentes lényeket,/ véglények, képződmények? végtermékek?/
    Miért nem takarodtok a tieidhez?!

  121. bolemann lajos szerint:

    “az ország baromi rossz helyzetben van”
    Ha így van, akkor talán nem kéne a leggazdagabbak adóját jelentősen csökkenteni, nem kellett volna eltörölni a szintén a leggazdagabbakat érintő (50 milló feletti) örökösödési adót. Talán nem kellett volna visszaállítani az alanyi jogon járó 3 éves gyest, talán nem kellene inflációt meghaladó mértékben megemelni a nyugdíjakat…

  122. Patrióta szerint:

    Talán tetszettünk volna forradalmat csinálni, anno 20 éve!

  123. islander szerint:

    vermes

    “Ébresztő, az IMF nem szodiális intézmény, jószolgálat, hanem üzleti alapon működő bank, aminek az az érdeke, hogy minden ország adósságspirálba kerüljön, s egyre több pénzzel tartozzon nekik!”

    Te adnál olyannak hitelt, aki nem tudja semmilyen formában visszafizetni?

  124. bolemann lajos szerint:

    Kedves Patrióta.
    Érdemben is hozzá tudsz szólni a témához, vagy csak büfizni tudsz.

  125. balla bianka szerint:

    Mindig csalódom.
    Azt gondoltam a témához illő komolysággal kommenteznek, de csak narancsos és vöröses barmok a feszültségüket vezetik le egymáson.
    Nekem ebből elegem van.

  126. Patrióta szerint:

    szolidáris, de az EU.-nak nevezett maszlag sem az!

  127. bolemann lajos szerint:

    Én is csak elvétve nézek be ide és utána mindig nagyon megbánom. Egybites droidoknak való homokozó ez. Én vagyok a hülye, hogy itt cseszem az időt, amikor teli a net értelmes blogokkal.

  128. Patrióta szerint:

    Bolemann Lajosnak
    Igen, s nem is keveset, csak a cenzor többször is kiradírozott. Röviden, ajánlom az Ország hódítók és a Világ hódítók, Marschalkó Lajos könyveit, szeretettel.

  129. Patrióta szerint:

    Ui.
    Bolemann Lajosnak
    Abszolút igazad van, ami a “homokozót” illeti.

  130. gyalog szerint:

    Kedves Meghát!
    Igazad van. Az, amit most látunk emberileg nem megoldható probléma. Iszonyú sok az olyan pénz a piacon, ami mögött nincs tartalom, érték, ami pénz tehát virtuális, mi mégis valódiként számolunk vele. Előbb-utóbb itt minden becsődöl.
    És – ne haragudj, én keresztyén vagyok -, így szól Jézus a Máté evangéliumában:

    “24,6 Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég.
    24,7 Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé.
    24,8 De mindez a vajúdás kínjainak kezdete!

    És folytatja tovább. Ha érdekel, elolvashatod.

    Szeretettel, gyalog

  131. gyalog szerint:

    Patrióta szerint:
    2010. november 27., szombat – 11:33

    “csepeli, hogy te mennyire seggfej vagy ,az szinte fogalom. Nem értem, hogy a “nagy tudású” cenzor, miért nem radíroz ki, és persze a hasonszőrű igen primitív, döngölt agyú,
    barom arcú, antimagyar, IQ mentes lényeket,/ véglények, képződmények? végtermékek?/
    Miért nem takarodtok a tieidhez?!”

    Innen gyalog:
    Neked!
    Mi itthon vagyunk. Demokraták vagyunk, nem cenzorok. Igyekszünk tisztán fogalmazni, szoktunk tévedni, és ha kell, tudunk bocsánatot kérni. Nem gondolom, hogy a gondolataink értéktelenek. Adj inkább Te is a hazádnak, minthogy szaggasd a testét…

  132. Patrióta szerint:

    Szerintem ti nem itthon vagytok, csupán itt. Biztosíthatlak, hogy többet adtam csonka kis hazámnak mint ti. Az úgymond demokraták, a könyökömön jön ki, s ezért tartunk itt, ahol tartunk. Lásd pl. a “rózsadombi paktum” Ki a fene hatalmazta fel őket, kiváltképpen erre??

  133. Patrióta szerint:

    Ui.
    Isten barma!

  134. gyalog szerint:

    Ui.?

    Vállalom.
    Kössz!

    Szeretettel, gyalog

  135. gyalog szerint:

    2. ui.:
    Kedves Patrióta!
    Te hogy is vagy demokrata? Pontosabban számodra mit jelent ez a fogalom?

  136. Gordon szerint:

    ” Önként vállaltam a manyupot, ott is fogok maradni, mert az AXA hozamaival elégedett vagyok.” – írja belelendülve bolemann.

    Bolemann azt nem tudja, hogy most a kötelező magánnyugdíjpénztárakról szól a vita, és nem az önkéntes magánnyugdíjpénztárakról.

    Istenem! De sötét ez az ember. Azt sem tudja hogy miről szól a vita. 🙂

  137. Gordon szerint:

    Ha már AXA:

    2009.09.18.

    “Nem írja alá a banki magatartási kódexet az AXA Bank – mondta az InfoRádiónak a pénzintézet országigazgatója, aki szerint a törvények megfelelően szabályozzák a bankok működését. A dokumentumot szerdán 13 pénzintézet írta alá, az Allianz Bank pedig ezután szignálja majd. A Bankszövetség tagjai közül a Cetelem Bank, a Commerzbank, az ING Bank, a Kinizsi Bank nem lépett még, az InfoRádió tőlük egyelőre nem kapott választ arra, hogy csatlakoznak-e a kezdeményezéshez.”

    (…)

    Szekeres Tibor úgy véli, hogy a törvények megfelelően szabályozzák a piacot, ha pedig valaki betartja azokat, nincs szükség egy párhuzamos szabályra. Megjegyezte: a pénzintézetek tevékenységét szabályozó dokumentum fölöslegesen ró újabb adminisztrációs terheket a hitelnyújtókra.

    Az AXA országigazgatója szerint az is problémás, hogy a kódexet aláíró, az abban foglaltakat be nem tartó bankokat akár kétmilliárd forintos bírsággal is sújthatják. “Az állam nem megbízható partner ebben” – jelentette ki Szekeres Tibor, aki szerint idővel bármelyik pénzintézetet megbüntethetik a magatartási szabályzat megsértése miatt.

    Korábban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője a kódexszel kapcsolatban kijelentette: “Aki nem csatlakozik, a nyilvánosság szankciójának veti alá magát”. Szekeres Tibor elmondta: ha a szervezet anélkül tünteti fel az AXA Bankot a dokumentumot nem szignáló pénzintézetek között, hogy közölné, miért nem írták alá azt, annak következményei lesznek.”

    http://www.inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-304138

    Jobban tennék ha legközelebb nem fenyegetnék a PSZÁF-et.

  138. Patrióta szerint:

    Bizton lehetsz benne, hogy nem azt, amit neked! Szerinted ez a katyvasz, amibe élünk ez demokrácia?? A “liszaboni szerződést”, se kérdezték meg, hogy akarjuk e. Sőt az Eu.-ba /32%/ /micsoda feltételekkel, micsoda szerződés!! / FÉL Európába nem vihetsz be semmilyen terméket a belföldi előállítási ár alatt!!/ Érted a mondatot? Nálunk beszerzési ár alatt nem lehet eladni. NATO? Jelenleg a tákolt alkotmányt tákolják tovább. Van beleszólásod? Csak az elmúlt 20 évben volt valamiben beleszólásod? Csak 4 évente ikszelgethettél, de azt is bizton el tudták csalni! /2000-ben is/ Nos, kedves barátom, mi a demokrácia?? Mellesleg ajánlom John Perkins Gazdasági bérgyilkosok dok. filmjét. Mára búcsúzom.

  139. bolemann lajos szerint:

    Gordon, te setét.

    Gordon nem tudja, hogy a magánnyugdíjpénztár nem mindenkinek volt kötelező. Én önként léptem be. Számomra választható volt.

    Istenem! De sötét vagy. Azt sem tudod hogy miről szól a vita.

  140. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Kiváncsi lennék, ha a Gyurcsány hozta volna ezt a döntést akkor is helyeseltek volna.

  141. Manitu szerint:

    Más pénzt adni egy csaló tolvajnak és megint más a vízórásnak.

  142. bolemann lajos szerint:

    Azért fizetek vízdíjat, mert használom a szolgáltatást és nem azért, hogy a szomszéd Juli néninek ingyen legyen a víz.

    Hülye analógiákkal tessék csínján bánni.

  143. Manitu szerint:

    Azért oldja meg számszakilag a kormány az MSZP által bevállalt költségvetési hiányt ezzel a pénzzel, hogy ne kelljen újabb különadókat fizetni. Gondolom hogy fel lenne háborodva Bólé úr, ha az MSZP vágyainak megfelelően különadót vetett volna ki a Fidesz.

  144. Gordon szerint:

    Az oktondi és csak saját magára gondoló bolemann nem tudja, hogy az általa védelmezett nyugdíjrendszerben emberek százezreit kényszerítették kötelező módon bele a magánnyugdíjpénztárakba, ahol az emberek pénzének egy részét kockázatosabbnál kockázatosabb befektetésekbe tették a bankárok.

    Bolemann azt sem tudja, hogy a nyugdíjrendszerünk több pilléres, és hogy nyugdíjának túlnyomó részét amúgy se az általa védelmezett AXA-tól kapta volna, hanem az államtól.

    Bolemann azt sem tudja, hogy ha átlép akkor nem éri veszteség.

    Persze most megy a nagy duma, hogy “a zémpénccem, a zémpénccem”. Lófaxt az ővé. Jelenleg a magánpénztári pénzek brókereké, offshore lovagoké, és bankároké, akik tőzsdéznek belőle (és qrva jól megélnek).

    Csak megismételni tudom korábbi hsz-emet:

    “Az eddigi munkaviszonyod után (ha valóban dolgoztál és nem csak mellébeszélsz) megkapod az állami nyugdíjat. A magánnyugdíjpénztári befizetésed után ha volt nyereséged akkor azt akár egy összegben is felveheted. (…) A pénztárakban falhalmozott vagyon egy eszközkezelőbe kerülnek.

    Hol itt a probléma?”

    Mire kapna az öregségi nyugdíjat, aki az öregségi nyugdíjra vonatkozó járulékát egy magánpénztárba fizeti be?

    Nagyon helyes hogy nem kap semmit.

    Bolemann se tartsa a markát olyasmiért amit máshova fizetett.

  145. bolemann lajos szerint:

    Gordon te tényleg nagyon tájékozatlan vagy.

    Még szomorúbb, hogy másokat is hülyének nézel.
    Akkor mégeccő!
    Aki nem adja oda a magánnyugdíj-megtakarítását, annak a munkáltató által a dolgozó munkája után fizetett 24%-ot nem számítják bele a nyugdíjába (nyugdíj 70%-a). Ez zsarolás
    Ha olyan szar a manyup, akkor elég lenne csak lehetőséget adni az állami rendszerbe való visszalépésre, ahogy ezt tették például Észt országban és kész.
    De orbánék tisztában vannak azzal, hogy kb 10% bízik a teljes felosztó-kirovó nyugdíjban, az ő átlépésükkel nem jutnának elég pénzhez. Ezért kell a 3 milló pénztártagot megzsarolni.
    Miért nem bízunk az állami nyugdíjban?

    Jelenleg (2008) közel 3 millió nyugdíjas van Magyarországon, 2020-ban több,mint 4 millió nyugdíjasunk lesz.
    Jelenleg (2008) 800.000 rokkantnyugdíjas van Magyarországon és számuk folyamatosan növekszik.
    Jelenleg (2008) 1 millió olyan munkavállaló van Magyarországon, aki minimálbérre van bejelentve és akik így minimális járulékot fizetnek.

    Na ezért választom én inkább az öngondoskodást legalább 8% erejéig. Orbánék pont azokon ütnek egy nagyot, akik becsületes munkával eltartják ezt az országot.

    Egyébként pedig mindenkin:
    Zuhan a tőzsde
    Gyengül a forint
    Küszöbön Magyarország leminősítése

  146. nagyapó szerint:

    Sokan, sokfélét írtak, nem ismerve az előterjesztést.
    „Ilyen feltételekkel nem éri meg magánnyugdíjpénztári tagnak maradni – mondta az MR1-Kossuth Rádiónak Matits Ágnes nyugdíjszakértő. „Gyakorlatilag azt mondták ki, hogy mindenkinek vissza kell lépnie. Ha maradna is valaki, a jövedelem 10 százalékából rendkívül kevés nyugdíja keletkezne” – magyarázta (Nevem Vanek mit szól ehhez?).
    Megkérdeztük a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottól: mi történik azokkal, akik magánnyugdíjpénztári tagságuk előtt is dolgoztak, és a vegyes rendszerben is fizettek járulékot egyrészt a társadalombiztosításnak, másrészt a magánnyugdíjpénztáraknak. Az ő befizetéseiket és szolgálati idejüket elismeri az állam – mondta Selmezczi Garbiella.
    Özvegyi járadékot is bevezetnek. A volt pénztártag egyéni számlája alapján ez magasabb lehet, mint az általános szabály szerint járó özvegyi nyugdíj.
    A törvényjavaslat kompenzáló szabályt állapít meg a magán-nyugdíjpénztári tagdíjak átutalásának 14 hónapra történt felfüggesztése miatt: erre az időszakra a nyugdíjjáradékot teljes egészében az állami pillérből állapítják meg, vagyis úgy kell tekinteni, mintha ezen időszak alatt a magán-nyugdíjpénztári tagok járulékaikat az állami pillérbe fizették volna be.
    A tervezet szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap kezelője az Állami Adósság-kezelő Központ Zrt. lenne. Az ÁKK honlapján közzé kell tenni az alap vagyonának összetételét, értékét, a központi költségvetés javára teljesített befizetések összegét, valamint az államadósság csökkentésére fordított összeget. Az alap működését és gazdálkodását az Állami Számvevőszék ellenőrzi.”
    Más! Az új rendszer mindenkinek jó, kivéve azoknak a magányugdíjpénztári vezetőknek, akik korábban a náluk felhalmozott, hatalmas összeget kezelték – szögezte le Selmeczi.
    Arra a felvetésre, hogy a megszabott ráta (a kasszák 2012 januárjától költségként a tagi befizetések 0,9 százalékát számolhatják el, ez most 4,5 százalék, a vagyonkezelés díja 0,2 százalék lehet) gyakorlatilag a működtetésre sem elegendő, Selmeczi azt mondta: mindössze az európai tarifákat alkalmazták. Az új rendszer mindenkinek jó, kivéve azoknak a magányugdíjpénztári vezetőknek, akik korábban a náluk felhalmozott, hatalmas összeget kezelték .

    bekaphatjamindkétoldal! Miből gondolja, hogy az Állam a lakosság ellensége? A választók 2/3-a másképp gondolkodott, és jelenleg is így gondolkodik:
    „A Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében az októberi 44 százalékról 49 százalékra nőtt, míg a szocialista párté 11-ről 10 százalékra csökkent. A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága az októberi 66 százalékról 71 százalékra, az MSZP-é pedig 16-ról 14 százalékra módosult. (Tárki )

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  147. bolemann lajos szerint:

    Ha mindenkinek jó, ahogy a szenátorasszony állítja, akkor miért kell a 24%-kal zsarolni?

    Nagyapó, te ugye nyugger vagy?

  148. nyugalmazott tanár szerint:

    Ekkora csúsztatást, mint amekkorát “bolemann lajos” sorozatosan leír!
    Naradni akar? Maradjon. Na de ne akarja továbbra is az adófizetőkkel mifizettetni azt, amit elveszít a manyupban!
    Mert erről ban szó.
    Egyszerűen vége a nagy lenyúlásoknak.
    Bátor, tisztességes, a dolgozó embereket védő döntés, amire már régen szükség lett volna, de sajnos, amíg azok a ………… bitorolták a hatalmat, addig erre esély sem volt.
    Nyugodtan lehet nyüszíteni.
    Az igazság csak annak fájdalmas, aki korábban kiváltságokat kapott és visszaélt vele. Ennek vége. Végre biztonságban érzem a magam ls a gyermekeim jövőjét!
    Ha pedig államadósság törlesztésre is sor kerül, az dupla haszon lesz, mert megszabadulunk a nyakunkra telepített pénzszivattyúknak legalább egy részétől.

    Csak így tovább Nemzeti Kormány!!!

    Hajrá!

  149. nyugalmazott tanár szerint:

    Amikor a Bajnai hasonló döntést hozott, akkor hol voltak a most hőzöngők???????????

    De ugyan ez a helyzet a szakszervezetekkel, akik jól tudták visszafogni a népharagot, amíg a ballib garázdálkodott, most meg bujtogatnak.

    Ennyit a hazai “baloldal”-ról.

  150. nyugalmazott tanár szerint:

    A hazai rablóbanda kb. 6-8-szor akkora jövedelmet nyúlt le a befizetésekből, mint a hasonló európai intézmények személyzete. Miért nem lehet fenntartani ugyanakkora ráta mellett a manyup rendszert Mo-on is, mint máshol?
    Ez ugyanaz a gátlástalan mohóság, amit a MNB fizetéseknél, a végkielégítéseknél tapasztalunk.
    Éppen ideje véget vetni az ügyeskedéssel eltüntetett milliárdos harácsolásnak.

    Vagy esetleg van aki másként gondolja?

    Egyszer valaki azt a badarságot találta a köztudatba bevinni, hogy a tisztesség megörzésének a magas jövedelem a feltétele. Közben azt látjuk,a, hogy a jövedelmek növekedésével fordított arányban áll a tisztesség, a becsület és a társadalmi szolidaritás.

    A tisztességes ember akkor is becsületes, ha éhezik.
    A tisztességtelen meg akkor ig gazember, ha sok-sok nokiás dobozzal kenegetik.
    A példa élő!

  151. nyugalmazott tanár szerint:

    Van aki önként lépett be.
    Helyesen teszi, ha ott is marad. Ott a helye!!!!
    Ha ennyi esze van.

  152. bolemann lajos szerint:

    “Maradjon. Na de ne akarja továbbra is az adófizetőkkel mifizettetni azt, amit elveszít a manyupban!”

    Jelenleg nem engem, hanem téged tartanak el az adófizetők. Egyébként köszönöm szépen egy fillér állami nyugdíjra sem tartok igényt, amennyiben a teljes nyugdíjjárulékomat (a munkáltatóit is) a manyup pénztáramba utalják. Tiszta és korrekt helyzet. Magam gondoskodom a magam nyugdíjáról.

    Nem az én manyup befizetésem miatt tátong az óriási lyuk az állami nyugdíj pénztár kasszáján, hanem a te 13. havi nyugdíjad (a fidesz még 14. havit is igért 2006-ban agyrém) , a fedezetlen nyugdíjemelések miatt, a rengeteg korkedvezményes és mégtöbb álrokkant, és még annál is több járulékot alig, vagy nem fizetők miatt.
    Ezek sarát akarja most velem megfizettetni pártod és kormányod. Mert én dolgozom, mert én jövedelmet termelek, mert azt a lovat legegyszerűbb ütni amelyik húz.
    Ebben az országban kifizetőbb inaktívnak lenni, mint aktívnak. Ez egy beteg társadalom. Az öngondoskodás elvének maradékát is kinyírják most.

    Egyébként pedig tragikomikus, amikor a hozzád hasonlók moralizálnak. Mert végtére is ti lesztek a haszonélvezői annak, amit tőlem lenyúlnak. Élj belőle, mert neked még van aki, ha nehezen is de megtermeli. Nekünk már nem lesz.

    Bajnai korrekt volt. Lehetővé tette az átlépést (nem sokan éltek vele), de nem zsarolással.

  153. Ditte szerint:

    Bajnaiék egy igen szűk korhatárba tartozó rétegnek tették lehetővé a visszalépést, olyanoknak, akik csak terhére voltak a mnyp-nek.
    A nyugdíjpénztári járulékot valójában csak az egyéni vállalkozók termelik meg maguknak és fizetik be maguk után. Mondom én közszolgaként.
    Az egyéni vállalkozók azok, akik tőkéjüket, mindenüket kockára téve, saját munkahelyüket megteremtve megtermelik az összes levonandó járulékot és ha szerencséjük van a fizetésüket is.
    Itt a valódi vállalkozókra gondolok, nem a gengszterekre.

  154. Királyerdei szerint:

    A tyúk nem tojik aranytojást
    Hogyan takaríthatnánk meg évente 500 milliárd forintot?
    A PSZÁF adatai szerint 466 milliárd Ft-ot vesztettek tavaly a magánnyugdíjpénztárak. Valamennyi tag számláján kevesebb pénz volt az év végén, mint egy évvel korábban, s kevesebb, mint amennyit az évek során befizettek. Felvetődik a kérdés: mi hasznuk van akkor a magánnyugdíjpénztáraknak? A nyugdíjreform bevezetésekor feltételezettekkel szemben a pénztárak nem segítik a gazdasági fejlődést, sőt, rontják a magyar gazdaságról alkotott képet, s egyáltalán nem biztos, hogy a magánpénztárak tagjainak magasabb lesz a nyugdíja, mint azoknak, akik kívül maradtak. A tyúk nem tojik aranytojást, a leghasznosabb az lenne, ha a magánnyugdíjpénztárakat megszüntetnék. Ez évente legalább 500 milliárd Ft-tal csökkentené a költségvetés kimutatott hiányát, s a GDP nyolc százalékával csökkentené az államadósságot. Ha erre nincs lehetőség, második legjobb megoldás, ha a tagság önkéntessé válik.
    http://www.nol.hu

  155. Narancsvírus szerint:

    MSZP tüntetés a Fidesz diktatúra ellen 2010.11.27.

  156. gyalog szerint:

    Patrióta szerint:
    2010. november 27., szombat – 13:47

    Megtudhattam, mi n e m demokrácia számodra. Nem ezt kérdeztem. Viszont felteszem, erre nem tudsz válaszolni, ez is volt a tippem. Ugyanis te valamiért nem teremteni akarsz a magad módján, hanem… hanem akkor mit?

    Szeretettel, gyalog

  157. fülöpke szerint:

    Ernőke! Neked való nívós program lehetett az Igazmondók Buliján, a jövő nemzedékével.

  158. bolemann lajos szerint:

    Kedves Királyerdei!
    Ha olyan kurva szar a manyup, ahogy te itt lefested, aminek fele sem igaz a mai állapotok tekintetében, akkor miért kell orbánmatolcsynak zsarolni. Miért nem elég lehetőséget adni az átlépésre és pont.
    Miért kell úgy kommunikálni, hogy aki nem lép át az “kiírja magát a közösségből”, miért nem számítják be a manyuposoknak a munkáltatói 24%-ot? Miért nem bizzák a járulékfizetőkre a döntést, állami presszió nélkül. Nagyon kilóg az ördögpatája.

    Miután átforgattad a fidesz propaganda-brossurákat, vess majd egy pillantást a magyar korfára. Persze csak akkor, ha érintve vagy. Mert ha inaktív vagy (nyugger, eltartott, járulékot nem fizető), akkor persze értem hogy miért szarsz az egészre.

    Ebben az országban kétféle boldogság létezik.
    1. Valaki szopik, de én hálistennek nem.
    2. Valaki szopik és ebből nekem hasznom van.

    Innen tényleg menekülni kell!

  159. Királyerdei szerint:

    Jujj Bolemann elvtárs!
    Hát ez egy Népszabaccság cikk volt!
    Az elvtárs szerint a Népszabaccság hazudik???
    Na,lesz ebből pártfegyelmi!Ajjajj. 🙂

  160. bolemann lajos szerint:

    Ha elfogynak az érvek, jön a komcsizás, meg az elvtizés.
    1. Soha nem voltam se szoci-, se fidesz-szavazó
    2. Az originál bolsik jelenleg ti vagytok. Minden ismérvük igaz rátok.

    Szánalmas, hogy immár amit utáltok az önnön magatok vagytok. Vagy fordítva: amik vagytok, azt utáljátok. Igazi skizofrén kádáristák vagytok.

  161. Királyerdei szerint:

    Az eddigi beírásaidból valahogy másra lehetett következtetni. 🙂

    Na,itt van,rágódj:

    http://www.pszaf.hu/data/cms1534779/Kozzetetel_Hozamok_2008_javitott.pdf

  162. bolemann lajos szerint:

    Nocsak. Csak a válság évéről van link?
    1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003,2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010?
    Miért is nem lehet rám bízni a szabad választást? Miért kell engem zsarolni, hogy adjam a nagy büdös közösbe a magánnyugdíj-megtakarításom? Valami itt nem stimmel!

  163. bolemann lajos szerint:

    2 700 milliárd forint a magánnyugdíj pénztár vagyona. Ennyi az “eltőzsdézett vagyon”. Erre fáj a kormány foga.

  164. bolemann lajos szerint:

    A simlis Fidesz a közérdek elsőbbségéről papolnak a magánérdekkel szemben.
    De Szász Károlynak nem kellett büntetőadót fizetni százmilliós végkielégítése után, Borkai Zsolt polgármester maradhatott és a hetven év feletti Szapáry György nagykövet lehet.
    És a napokban nagy takarékosság hevében a frissen kinevezett Járai Zsigmond bérét pedig háromszorosára emelték. A törvényeket névre szólóan alakítják, hogy a barátok mindig kivételezettek legyenek.

  165. bolemann lajos szerint:

    “A magánnyugdíj-pénztártagság híve volt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, legalábbis erre utal, hogy bár neki annak idején nem volt kötelező, mégis pénztártag lett. Amikor pedig tavaly megtehette volna, nem lépett ki.”

    http://hvg.hu/itthon/20101126_matolcsy_gyorgy_magannyugdijpenztar_tag

  166. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Nagyapó!

    bekaphatjamindkétoldal! Miből gondolja, hogy az Állam a lakosság ellensége? A választók 2/3-a másképp gondolkodott, és jelenleg is így gondolkodik.

    ,,A Zemberek erre adtak felhatalmazást”
    Ez a hülye dumát nyomják hetek óta.
    Az első fordulóban 8 025 587 ember szavazhatott volna elment 5 172 222
    Ebből mondjuk 3 413 666 szavazott a Fideszre meg egy Fidesz farvizén tengődő képződményre.
    8 025 587-3 413 666=4 611 921 tehát ennyi ember szavazott másra vagy otthonmaradt és úgy gondolta az elmúlt 20 év ,,teljesítményét” látva, hogy Bekaphatjamindkétoldal.

    De én hagyom magam meggyőzni, hogy rosszul látom a dolgokat emiatt az lenne a kérésem, hogy fűzzön magyarázatot a 26.-i 18:13-as és 18:32-es hsz.-em hez.

    A jobboldali, ha kinyitja a száját akkor igazat mond, ha kinyújtja a kezét ad, sőt még a gyerekek fejét is megsimogatja!

  167. Patrióta szerint:

    gyalognak
    “Te, hogy is vagy demokrata?” Ki mondta, hogy az vagyok? Tippelgess inkább a Toton!
    Irgum-burgum teremtette, amíg a “dübörgő gazdaság” nem sodort le a pályáról, addig néhány munkahelyet teremtettem, a magam módján. Mit akarok? Szeretném megérni egy független, szabad Magyarországot.
    /Megjegyzés: valaki magára vette a cenzorról írtakat, hiba volt, mert konkrétan eme oldal cenzorára utaltam, aki tényleg ki tud “radírozni” bármi neki/k/ nem tetszőt.

  168. nyugalmazott tanár szerint:

    bolemann lajosnak:
    a stílus maga az ember. Trágár, nívótlan. Ennyit az irományai stílusáról.

    Abban nagyot téved, hogy emgem ő tart el. Nekem a magyar társadalom most adja vissza azt a szolidaritásomat, amivel én 43 éven keresztül (nem kevéssel) hozzájárultam a mindenkori nyugdíjasok jogos nyugdíjának kifizetélséhez.
    (Ha engem az efélék tartanának el, hát inkább éhenhalnék.)

    Az ilyen hozzászólókról csak azt tudom feltételezni (mivel nem tartom eszement hülyének), hogy haszonélvezője a nagy többséget tönkretevő élősködőknek. Akár egy ilyen magánnyugdíj pénztár ügynöke is lehet. Aki nem keveset zsebelt be a befizetésekből.

  169. gyalog szerint:

    gyalognak
    “Te, hogy is vagy demokrata?” Ki mondta, hogy az vagyok?
    Látod, ez tiszta beszéd…

    Szeretettel, gyalog

  170. bolemann lajos szerint:

    “Kedves Fidesz hívők, ha épp itt méltatlankodtok, kérem hallgassatok meg! Nem vagyok kommunista-zsidó-buzi, amikor nem értek veletek egyet, de még ha az is lennék, gondolkodjatok el a következőkön: amikor először lehetőségem nyílt kötelező mnyp-be átlépni, azért választottam, mert egy olyan ország állampolgára vagyok, ahol csak kevesen adóznak a tényleges jövedelmük, bevételük után, igazából csak azok, akik hajszálra annyit keresnek, mint amennyire be vannak jelentve. Egyébként elképesztő mennyiségű rokkant- és előnyugdíjasunk, minimálbéresünk, minimálbéres vállalkozónk, egyéb eltartottunk, tanácsadónk, ilyen-olyan jogcímen, de munkabért kapó és az nem leadózó honfitársunk van. Mindezekhez képest én, aki a munkabéremből élek, a világ egyik legmagasabb adó-tb-nyugdíjjárulékát fizetem. Amit a munkaadóm “pluszban” fizet utánam, azért is én dolgozom meg. Amikor alkalmaznak, akkor ezzel ők is tisztában vannak, ez alapján határozzák meg a bruttó keresetem. Nagyjából ezek voltak azok az illúziók, amik miatt úgy éreztem, hogy mnyp tagként amit fizetek, azt joggal különítik el nekem, bizonyos kedvezőbb feltételek mellett, sőt, erről minden hasonló jövedelemből élő társam szabadon dönthetett. Mi több, ez a lehetőség adott volt azoknak is, akik máshogy találták meg megélhetési forrásaikat. És most csalódott vagyok. Mert elvették tőlem ezt az illúziót. Mert én nem minősítettelek titeket, amikor a Parlament előtt tanyáztatok sokáig, állítólag azért, hogy nekem jobb legyen. Biztos nem rajtatok múlt, hogy nem lett. Nem kérdeztem fröcsögve, hogy vajon a rendes éves szabadságotok alatt teszitek-e mindezt az én érdekemben.Azért nem, mert nem értem rá. Dolgoztam éppen. Hogy most legyen mit elvenni tőlem. És most nem haragszom, csak végtelenül szomorú vagyok, azért mert mindez, amit ti akartok, az megtörténhet. És félek, mert nem tudom, mit fogtok még kitalálni… “

  171. Gordon szerint:

    171 hsz után visszatérnék a lényeghez.

    Az alapvető hiba az volt, hogy elhitették a magyar emberek jelentős részével, hogy a befizetett nyugdíjjárulékuk az ő pénzük.

    Ez nem így van. A nyugdíj nem csupán pénzügyi kérdés, hanem például szociális. A befizetett pénz nem képez magántulajdont (akkor az szja-m is azt képezi, vagy az általam befizetett áfa). Csak az állami újraelosztás képes megfelelően szabályozni, lavírozni az egyéni és a tágabban vett ún. “társadalmi” igények, kényszerek között.

    Olyan ez mint az adóm, melyről nagyrészt az állam dönti el mire fordítódjon. Nem a “zémpénzem” vagy a másik pénze. Az állambácsi beszedi, berakja a közösbe és eldönti hogy mit csinál belőle.

    Ráadásul a piacra vitt nyugdíjpénzeket a jelenlegi és jövőbeni pénzügyi és gazdasági válságok fenyegetik. Megengedhetetlen hogy ezek a kötelező mnyp pénzek kikerüljenek az állami újraelosztás rendszeréből, és esetleg egy a jelenleginél is nagyobb válság elvigye őket. Vagy csak úgy maradhassanak meg válság esetén, hogy az állam pénzt ad az mny pénztáraknak (mint mikor xarba kerültek bankoknak).

    Legyen önkéntes mnyp. De ha bukta van, akkor abba állambácsi ne pumpáljon pénzt.

    folyt.köv

  172. Gordon szerint:

    A jelenlegi pénzügyi válság bebizonyította (amikor az államoknak kellett kisegítenie a pénzügyi szektort), hogy a gazdaság egyes területein szükség van az aktív állami részvételre. Akár az állami monopóliumra is.

    Nem véletlenül lett kitalálva sok-sok évtizeddel ezelőtt az állami nyugdíj.

    Vannak olyan szektorok ahol az államnak kell dominálnia. Ilyen az egészségügy, a rendfenntartás, de ilyen a nyugdíjrendszer is.

    A Kormány nyugdíjrendszert érintő döntéseivel ismét léptünk egyet a rend és egy normálisabb világ helyre-/ visszaállítása felé.

  173. nyugalmazott tanár szerint:

    A szalonképtelen hozzászólásokra reagálni én sem tarton érdemes dolognak. A magukat baloldalinak nevező hozzászólók számára baloldaliság = csalj, lopj, hazudj.
    Holott a legigazibb balolódali gondolat a kereszténység maga. A tisztesség, a szolidaritás és a szeretet (másokkal törődés) képviselete.
    A nyugdíj a szolidaritás egyik megnyilvánulása. Akik csak a maguk pillanatnyi hasznát és mások megkárosításának egyik újabb lehetőségét vélték felfedezni a magyánnyugdíj korábbi (államilag garantált és adókbók kiegészített) formájában, azokból éppen ezek a baloldali értékek hiányoznak. A mindenkin átgázoló haszonszerzés vezérli, ezért soha, semilyen érv hatására nem is értheti meg, hogy mit is jelent a társadalmi gondoskodás. Ezért azt sem képes belátni, hogy mennyire gyalázatos a mások által megteremtett érték eltulajdonítása.

    A nyugdíj kialakulása éppen a társadalmi szolidaritásnak volt az eredménye. Majd később erre is (mint minden értékre) rátette a kezét a liberál-szocialista mohóság. És most, amikor a társadalom 90%-ának, vagy még nagyobb hányadának érdekeit védelmező döntés születne, akkor semmi, de semmi nem lebeg a szemük előtt, min az, hogy elúszik ez az eltulajdonítási lehetőség. Éppen ezek lennének azok, akik a magánnyugdíjpénztárak csődje esetén nagy hangon hőbögögnének, hogy az állam kártalanítsa őket. Mint minden eddigi esetben, amikor az extraprofitra ácsíngozók ráfizettek a kockázatos csábítás elfogadására. Hány ilyen esetet éltünk meg eddig.
    Hőzöngtek és tüntettek, szánalomkeltéssel zsarolták a jóérzésű embereket.
    Hát nem szabad többet bedőlni ezeknek a trükköknek!
    Aki marad, az maradjon. De amikor ráfizet majd, akkor csendben húzza majd meg magát és szégyenkezzen, amiért megint kihúzza magát a társadalmi szolidaritásból.
    Messzemenő társadalmi egyetértés van a nyugdíjrendszer átalakítása mögött, csak a kisebbség bitorolja a médiát és számos intézményt. És olyan módon hangoskodnak, hogy soknak lássák őket. Sajnos a liberál-szocialista un. “szakszerevezetek” élen járnak ebben. Nagyon itt lenne az ideje, hogy ez a libertálszocialista klientúra kiiktatódjon a dolgozói érdekvédelemből.Mert amit eddig meg most is műveltek, az éppen az ellenkezője annak, amit rejtőnevükkel magukról hírdetnek.

  174. bolemann lajos szerint:

    A MAGÁNnyugdíj pénztárat azért hívják így, mert az privát. Köszönöm pártunk és kormányunk aggódását a hozamaim miatt, de nem kell engem félteni én tudom mi a jó nekem. Matolcsi úr is tudja, ezért vállalta önként a manyupot és ezért nem lépett vissza magától 1999-ben, amikor erre lehetősége volt. Tehát vagy hazudik, vagy hülye. Minkét esetben alkalmatlan gazdasági miniszternek.

    Nekem állami garancia sem kell. A munkáltatói 24%-mat viszont semmisnek tekinteni, arcátlan lopás. Hazudtok és loptok, nem kicsit, nagyot. Fél év alatt többet, mint a szocik 8 év alatt. Ráadásul ti büntetlenül.

    A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó 18 magánnyugdíjpénztár összesített vagyonának piaci értéke 7,2 százalékos növekedéssel, 2841,2 milliárd forintról 3047,1 milliárd forintra emelkedett 2010 második negyedévéről a harmadik negyedévre. A gyorsjelentés szerint tehát a pénztárak az inflációt jelentősen meghaladó mértékben növelték hozamaikat. A 2008. évi gazdasági válság okozta veszteségeket követően a magán-nyugdíjpénztári portfólió piaci értékében a pénz- és tőkepiaci tendenciákkal összhangban gyors korrekció zajlott le. Ennek eredményeként 2008. december 31-től 2010. szeptember 30-ig a portfólió piaci értéke 63 százalékkal nőtt, amit nagyrészt a kiemelkedő befektetési teljesítményekre lehet visszavezetni.

    Ehhez képest kiflicsücsök Gabriella (ma azért a kifliért előzetesbe kerülne) eltőzsdézet vagyonról hazudozik. Amikor az index újságírója visszakérdez, hogy mennyi a hozama a manyupnak, akkor ő azt nem tudja. Felkészült a szenátorasszony.

    Nem vagyok balos, én az öngondoskodásban hiszek. Mert nekem kevesebb járulékfizető termeli majd ki a nyögdíjam. Nem bízom a jövő generációban.
    Lehet hogy ma Magyarországon az ingyenélők alkotják a többséget, a “kapok” oldalról könnyü a szolidaritásról papolni nyuggerkém. Inkább a gyerelkem örökölje, ha idő előtt feldobom a bakkert, sem hogy te zabáld fel.

  175. csepeli szerint:

    Még szerencse, hogy “nyugalmazott tanár” már nyugalmazott. Legalább nem eteti tovább az idióta baromságaival az ifjúságot.

  176. Gordon szerint:

    Egyetértek nyugalmazott tanár több megállapításával.

  177. csepeli szerint:

    Társadalmunk rákfenéje, hogy a nagy többség továbbra is a “kádári kisember” érzelemvilágával rendelkezik, az államtól vár mindent, az állam mindennek a végső garanciája, az állam oldjon meg mindent, adjon pénzt, nyugdíjat, ingyenes oktatást, egészségügyet, emelje fel a fizetést, csökkentse a gázárat, stb. stb. Ezekre a kádári kisemberi érzelmekre alapoz a Fidesz-kormány, nyakon öntve persze egy jó adag giccses nemzeti retorikával. Orbán Viktor személyében a Horthy Miklós ruhájába öltöztetett, új Kádár János jött el. Konkrétan pedig azzal, hogy immár Magyarországon nem biztosított a magántulajdon alkotmányos védelme, ténylegesen kommunista ideológiát próbál megvalósítani.

  178. toth kati szerint:

    Aki magánpénztárban akarja továbbra is gyűjteni a pénzét,az az ő magánügye.Ha 20-30 év múlva is működni fog még az a pénztár,ahova ő a pénzét betette és még fog működni 20 évig,amíg él,akkor szerencséje volt,ha meg nem,akkor ráfázott.Ezt hívják magán befektetésnek.Az államiban maradóknak biztos a nyugdíjuk,mert 2,5-3 millió nyugdíjas szavazóra mindig,mindenkori kormánynak szüksége van,mármint a szavazatukra.Tehát állami nyugdíj mindig lesz.

  179. Jeniszej szerint:

    toth kati !
    Igazad van. ))) 😀 (((

  180. csepeli szerint:

    toth kati: Persze hogy mindig lesz állami nyugdíj, csak éppen egyre kevesebb, hiszen a nyugdíjasok száma egyre nő, az aktív dolgozók száma pedig egyre csökken. 2025-re 40%-kal több lesz a nyugdíjas, az aktív dolgozó pedig legalább 10%-kal kevesebb. A nyugdíjasok örülhetnek majd, ha a mai nyugdíjnak reálértéken a kétharmadát megkapják.

  181. bolemann lajos szerint:

    Kedve TK.
    Ezt mondom én is. Tessék rám bízni, ezzel nincs is gond. De!! Az már (nem tudom hanyadszor írom le itt) szemét, aljas húzás a alcsúti törpe részéről, hogy a munkáltatom után az államnak befizetett 24%-ot nekem nem számolja bele a nyögdíjamba, az államiaknak pedig igen. Na ez a jogegyenlőtlenség. Ezt viszont nagyon meg fogják szívni.

    Mocskos tolvaj, hazug fidesz!

  182. bavaria szerint:

    Remélem nagyapó és a többiek akkor is ilyen lelkesek lesztek amikor a privát megtakarításotok elvonása következik, pont úgy ahogy a komcsik tették 1949 ben .

  183. bavaria szerint:

    Akkor s nemzeti ügyről volt szó!

Itt lehet hozzászólni !