Törzsfelkészítés Csepelen

Csepel.hu

A jogszabályoknak és az elöljárók által meghatározottaknak megfelelően vezetői továbbképzés került levezetésre november 18-án a csepeli operatív törzs állománya részére. Németh Szilárd polgármester és dr. Bojtor Gábor pv. alezredes, igazgató is hangsúlyozta megnyitójában a katasztrófák kezelésével kapcsolatban a törzs szerepét.

A több mint harminc fő jelenlévő előadásokat hallgathatott meg az általános polgári védelmi ismereteken túl a kerület komplex veszélyeztetéséről is.

Az önkéntesek katasztrófavédelemben betöltött szerepéről és képességeiről két vendégelőadó tartott tájékoztatást. Garaguly István pv. százados az FKRMSZ szervezetéről, felépítéséről, képességeiről valamint hazai és külföldi bevetéseiről, Lányi András a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület alelnöke az ÖPVE létrejöttéről és a különböző kárelhárítási feladatokban való részvételükről tájékoztatta a kerületi operatív törzs állományát.

A felkészítésen szó volt még a kritikus infrastruktúra védelméről, valamint egy feltételezett vegyi baleset prognosztizált következményeiről is. Az ötórás elméleti oktatás jó alapot ad a jövő évben folytatódó képzésnek, melyben a törzset alkotó négy munkacsoport külön-külön folytatja a felkészülést, egy feltételezett helyzet gyakorlati feldolgozásával.

Loós Zoltán pv. alezredes
kirendeltség-vezető

csepel.hu

3 hozzászólás “Törzsfelkészítés Csepelen” bejegyzésre

  1. csapos szerint:

    És az igaz, amit a Csepel újság blog pont hu ír? Borkaka-Szász Tamás szocialista frakcióvezető kínos, kemény kérdéseire tényleg kitérő, hazug válaszokat adtak a fideszes vezérek a mai önkormányzati ülésen? Ilyen rossz volt a törzsfelkészítés?

  2. értetlen szerint:

    Várom a cikket a magánnyugdíjpénztárakról… “Vissza a Kádár-rendszerbe” – ez például jó cím lehetne! 🙁

  3. fülöpke szerint:

    T.csapos! Csak nem a Gerincutat kérte rajtuk számon?

Itt lehet hozzászólni !