Először kapták el az illegális szemetelőket

Csepel.hu, Csepel.info

Nagyrészt illegális szemétkupac a helyszínen 2009-ben: a Budapestet végigfotózó NORC is csak ezt tudta megörökíteni Csepelen

Vasárnap, a délelőtti órákban két különböző esetben fordult elő, hogy a Csepel kapitányságon üzemelő térfigyelő rendszer szolgálatban lévő munkatársa a Budapest XXI. kerület Erdősor utca – Arany János utca kereszteződésében felszerelt térfigyelő kamerán keresztül észlelte, hogy egy Ford valamint egy Opel típusú személygépkocsi az Erdősor utca – Szabadság utca kereszteződésében lévő behajtani tilos táblát figyelmen kívül hagyva a Nyuszi sétány irányába bekanyarodott.

Mindkét gépkocsi vezetője a Nyuszi sétány parkolójának elején a gépkocsijával megállt és a gépkocsi csomagtartójából egy nagyobb méretű szemetes zsákot kivett, amit a földre helyezett, majd a helyszínről eltávozott. Az eltelt idő rövidsége miatt a kerületben szolgálatot teljesítő járőr a helyszínen az elkövetőket tetten érni nem tudta, de a térfigyelő rendszer segítségével a cselekmény a cselekmény elkövetése felvételre, valamint kimentésre került, és mindkét elkövető ellen a szabálysértési eljárás a felvételek alapján megindult.

A helyszínen egyébként – főként az őszi időszakban – jellemző a lombhulladék illegális lerakása. A fenti képet a NORC 2009 tavaszán készítette: ezen is jól láthatók az illegális szemétkupacok, melyek már nyár előtt is megjelentek.

Forrás: Csepel.hu, Csepel.info

10 hozzászólás “Először kapták el az illegális szemetelőket” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Helyes. Rendet kell tenni.

  2. Manitu szerint:

    Nocsak, nocsak: most, hogy Fidesz van, rájön mindenkire a dolgozhatnék? NAGYON HELYES!

  3. Jeniszej szerint:

    😀

  4. ... szerint:

    Nagyon helyes. Végre volt valami értelme a térfigyelő kamerának.
    (Lehet, hogy a CSIP egy pár napig nem fog frissülni :D)

  5. Manitu szerint:

    Azért az eset felvet néhány kérdést is, valljuk be. Mert, hogy eddig valamiért “nem működtek” a térfigyelő kamerák, és ez nem egyszer ádáz vita tárgya is volt itt a fórumon.

    Amúgy ez e helyszín évek óta tele volt nyomva ilyen szeméthegyekkel. De azért hangsúlyoznám, hogy itt falevélről meg ágakról, azaz biohulladékról van/volt szó a tudomásom szerint, azaz nem vehető egy kalap alá a sittet vagy hordók vagy lomot közterületre kib.szók siserehadával.

  6. Gordon szerint:

    “Lehet, hogy a CSIP egy pár napig nem fog frissülni”

    Remélem nem engedik ki őket pár nap után, hogy teleszemeteljék Csepelt és a világhálót. 🙂

  7. panelproli szerint:

    Csepelen évi 50 millió térfigyelőre + 50 millió közterület felügyelőkre. Eddig nem sok hasznát látuk Borsány elvtárs pénzkidobásának, lehet ,hogy mostmár munkát is várnak a vezetők az évi 100 millióért??

  8. földhözragadva szerint:

    Hajrá

  9. Schneider Ádám szerint:

    “hogy egy Ford valamint egy Opel típusú személygépkocsi az Erdősor utca – Szabadság utca kereszteződésében lévő behajtani tilos táblát figyelmen kívül hagyva a Nyuszi sétány irányába bekanyarodott.”
    ???? KETTŐ darab autót láttak? akkor kurva szarul végzik a munkájukat. a Szabadság utcát rendszeresen használják árjáróháznak (“megsprólva” az Erdősor sarkán lévő sort), illetve az óvodával szemben lévő parkolóból minden reggel konzekvensen a kötelező haladási iránnyal szemben hajtanak ki gépkocsik. tessék mondani, hogy-hogy csak 2 kocsit vettek észre? szelektív látás?

  10. sbela szerint:

    A szelektív gyűjtőket felborogató kukázók ellen is fel kéne lépni.
    Az egy dolog, hogy a gyűjtőket üzemeltetők elől lenyúlják a a fémdobozokat, meg az üres üvegeket, de alig teszi rendbe a köztisztaságisok a gyűjtők környékét, 1-2 órán belűl megint minden tele van a kiszóródott törmelékkel.

Itt lehet hozzászólni !