Kizöldült a csepeli szennyvíztisztító

Üzletietika.hu

A Duna Európa leghosszabb folyójaként egy új környezetkímélő szennyvíztisztító telepet kapott. Az “Élő Duna” telep Magyarország legfejlettebb ilyen létesítménye, mely ráadásul zöld tetőt is kap.

A 10.000 négyzetméter felületű zöld tető egy olyan sík felület lesz, amely megköti a levegőben lévő port és a hasonló szennyeződéseket. A tető a zajt is leszigeteli, miközben a csapadékvíz 90%-át megtartja, ezzel előzve meg, hogy az a szennyvízbe kerüljön. A növényzet megköti a szén-dioxidot és oxigént bocsát ki, de további előnye lesz, hogy megvédi a szerkezetet a hőmérsékleti ingadozásoktól és az ultraviola sugaraktól.

Építésében az elsődleges anyag a DuPont cég által szállított 78.000 négyzetméter fólia lesz, mely egy sajtolt, 100%-ban polipropilén szálakból álló anyag. A nagy szakítószilárdság és a kiváló vízáteresztő képesség miatt a termék széles körben alkalmazható az építészetben, útépítéseknél, vízelvezető rendszereknél és tetőfedésnél.

A tetőt megtervező Bellavics László, a Zöldtetőépítõk Országos Szövetségének elnöke. “Több mint 10 éve dolgozunk a DuPont Typar fóliával, tapasztalataink alapján a DuPont Typar legfontosabb előnye, a különleges, termikusan kötött szerkezet, mely kivételes szilárdságot és tartósságot ad a geoműanyagnak, és hosszabb élettartamot a zöld tetőknek. Másik előnye, hogy a talaj részecskéi nem tömítik el a pórusokat, amely garantálja a hosszú távú szűrési képességet.”

Forrás: Servian.hu

uzletietika.hu

5 hozzászólás “Kizöldült a csepeli szennyvíztisztító” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Igazi “parasztvakítás”. Úgy tanultam, hogy Európa leghosszabb folyója a Volga. Lehet, hogy a módszerváltás után ez változott.
    A “Fekália Művek” területe 27 000 négyzetméter. 10 000 négyzetméter zöld lesz, mi lesz a többi 17 000 négyzetméterrel. A többi beton, vagy mi? Jobb lenne ezt is zölddé tenni.
    Kézcsók a DuPont-nak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Shogun szerint:

    Nagyapó! Hogyhogy mi lesz a maradék 17 hektárral? Javaslom olvasd el mégegyszer a cikket: “10.000 négyzetméter felületű zöld tető”… és itt a tető-n van a hangsúly…

  3. nagyapó szerint:

    Shogun!
    Igaz tető-n.
    És?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. grün szerint:

    Még mindig működik a mutyi?
    Tízezer m2 tetőhöz 78 000m2 fólia?

  5. galvaniszap szerint:

    Ez tényleg reklám cikk lett. Környezetvédelem és természetvédelem témában többet várunk!

Itt lehet hozzászólni !