Szemétkommandó járja Csepelt

Csepel.hu

A folyamatos felhívások és a térfigyelő kamerarendszer bővítése mellett fokozottabban kívánunk fellépni az illegális szemétlerakók ellen.

Ennek szellemében az önkormányzati tulajdonban lévő közterületeken elhelyezett illegális szemétkupacok felszámolására a Csevak Zrt. a költségvetésben biztosított forrásból életre kelti az „Együtt a tiszta Csepelért!” programot.

Mindehhez aktív közreműködést remélünk a kerületi lakosoktól, hiszen csak együtt lehetünk eredményesek! Folyamatosan várjuk bejelentéseiket, akár személyes közreműködésüket, és minden ezzel kapcsolatos segítségüket a 278-5828 telefonszámon vagy a szemetkommando@csevak.hu email címen, ezzel segítve a Rendőrség és a Közterület-felügyelet aktívabb közreműködését.

Az illegális szemétlerakatok felszámolására két teherautó járja a kerületet, és ahol illegális szemétre bukkannak, azt – az erőforrások függvényében – a lehető leghamarabb elszállítják.

Az elvégzett takarításról folyamatosan tájékoztatjuk a nyilvánosságot. Amennyiben ismertté vált a jogsértés elkövetője (a szemét elhelyezője), a Rendőrség és a Közterület-felügyelet hivatalból eljárást indít.

csepel.hu

8 hozzászólás “Szemétkommandó járja Csepelt” bejegyzésre

  1. Hédy szerint:

    Mit ne mondjak ehhez nem is lehet hozzászólni!

  2. zed szerint:

    Nem ártana azt is közölni, hová vigyék az emberek a felgyülemlett szemetüket. Egy 110 literes kuka esetében a szemétszállítás havidíja csaknem 3000 Ft, egyesek számára már ez a költség is megterhelő. A lakótelepeken pedig az a módi, hogy a lecserélt háztartási gépeket, bútorokat, tévét, stb. egyszerűen kiteszik a ház elé.

  3. grün szerint:

    A képen látható, hogy itt már elhaladtak?

  4. csepeli szerint:

    A képnek a hírhez semmi köze, ez ugyanis nem illegális szemétlerakó, hanem a kihelyezett és túlpakolt konténerekből a szél szerteszét fútta a szemetet. Nem valami kulturált állapotok! De a csepeli embereknek ez is jó, nem zavarja őket. Legfeljebb méltatlankodnak, hogy miért nem szedi össze valaki, amit ők elszórnak.

  5. lolka szerint:

    És lehet, elférne ott még egy szemetes konténer is, mert amennyi van az kevés…vagy csak trehányság, nemtörődömség, igénytelenség van a dolog mögött és a szemét alatt…

  6. Jeniszej szerint:

    Csepel szertelátom miként a lakótelepi szemét konténereket is, hogy dugig vannak szeméttel már az ürítés napján is.
    Sok szemetet hordanak a víkendházas környezetből is ezekbe a hulladéktárolókba.
    Valami nincs rendjén!
    Sok a szemét?
    Sok a szemetet előállító népség?
    Kevés a kapacitása a szemetet elszállító köztisztaságiaknak?
    Lehet, hogy sok a szegény ember, akiknek az a tulajdonságuk, hogy a szeméthegyeket turkálják a napi megélhetés, vagy a napi savnyárra való lóvé megszerezhetőségének reményében.

  7. Nevem Vanek szerint:

    És mi legyen a lehulló falevelekkel? Ha az egész udvar egy nagy komposztáló lenne, akkor sem férne el.

  8. Horváth Gyula szerint:

    Ideiglenesen lakom a városban(munkát keresek) Rengeteget sétálok. naponta minimum 5km. Már elég jól tájékozódom. Meg kell mondanom, nekem nem tűnik szemetesnek Csepel, pedig nagyon tudja bántani a szememet a szemét. Találtam ugyan a Rózsa út végében a Duna parton elég sokat, de a lakóterületek aránylag tiszták.

Itt lehet hozzászólni !