Eredményt hozott a szigor: máris csökkent a bolti lopások száma

Pintér 4500 új rendőrt ígér

Mno.hu, Hír3

Noha csak augusztus 19-én lépett hatályba az a törvénymódosítás, amelynek értelmében a kis összegű lopások is elzárással büntethetők, a kereskedők szerint már érzékelhető az új szabályozás pozitív hatása.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője arról számolt be, hogy az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest már az elmúlt hetekben mintegy 20-30 százalékkal csökkent az elkövetések száma.

„Az új szabályozás óta nem telt el sok idő, így hosszú távú következtetéseket egyelőre nem lehet levonni, de érzékeljük a lopások számának visszaesését” – mondta Iglódi-Csató Judit, a Tesco Global Zrt. szóvivője.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége jövő szerdai üzemeltetői gyűlésén összegzi az új szabályozással kapcsolatos tapasztalatait – olvasható többek között a szombati Magyar Nemzetben.

Forrás: Mno.hu

Pintér 4500 új rendőrt ígér

Két éven belül, 2012 júniusáig 4500 fővel növelik a rendőrség létszámát, amely a fluktuációt figyelembe véve azt jelenti, hogy 3500 egyenruhással több lesz az utcákon, mint jelenleg – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter azt követően, hogy Józsefváros polgármesterével a kerület közbiztonsági helyzetével ismerkedett pénteken. A tárcavezető a bejárást követő sajtótájékoztatóján közölte: vezényléssel, túlmunkával nemcsak a fővárosban, hanem a vidéki kistelepüléseken is erősítik a rendőri jelenlétet, és így az országban nagyobb lesz a közrend és a közbiztonság.

A belügyminiszter a rendőrség legnagyobb feladatának a korrupció elleni küzdelmet említette. A rendvédelmi állomány tagjaira is vonatkozó, úgynevezett megbízhatósági vizsgálatra, és a napokban őrizetbe vett 14 borsodi rendőr korrupciógyanús ügyére utalva, újságírói kérdésre válaszolva, úgy fogalmazott: tisztulási folyamatra van szükség a rendőrségnél is, és a rendőröknek a becsületességi lépcsőn egy fokkal magasabban kell állniuk. A készülő jogszabály szerint az ellenőrzés pedig szoros ügyészi és bírói felügyelet alatt történne – fűzte hozzá. Pintér Sándor arról is beszélt, hogy hivatalba lépésekor elrendelte a rendőrségi járművek technikai szemléjét. Eszerint a járművek elfogadható állapotúak. Miután a tatabányai motoros rendőr halálos balesetet szenvedett, az újabb vizsgálat eredménye szerint a rendőrmotorok 48 százaléka alkalmatlan a közúti forgalomra, és ha nem rendőr ülne rajta, akkor le kellene venni a rendszámot – tette hozzá, megjegyezve, ezeknek a járműveknek a használatát felfüggesztették, és több rendőri vezető ellen fegyelmi és büntető-eljárás indult.

Forrás: Hír3

32 hozzászólás “Eredményt hozott a szigor: máris csökkent a bolti lopások száma” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Kuncze úr! További javaslatot tehetne, hogy mi legyen ezek után a megélhetési bűnözőkkel. E megfogalmazása, ha jól emlékszem belügyminisztersége idejéből éppen tőle ered?! Szerették is minden kapitányságon!

  2. csepeli-s szerint:

    Már vártam ezt a hírt. A CBA-tól, mint fidesz közeli vállalkozástól mást mit is várhatnánk?

  3. Manitu szerint:

    „Az új szabályozás óta nem telt el sok idő, így hosszú távú következtetéseket egyelőre nem lehet levonni, de érzékeljük a lopások számának visszaesését” – mondta Iglódi-Csató Judit, a Tesco Global Zrt. szóvivője.

    Tehát a Tesco is fideszes, vagy mindenki fideszes, aki elismeri, hogy végre változás történt? A közelmúltban volt egy nagy hiszti három csitri lánnyal, akik bizsut loptak. Ha sikerül, akkor vihogtak volna egyet, ha régen elkapják őket, akkor az eladó nem tud mit kezdeni velük, ezért brahiból újra megpróbálhatták volna. Így, hogy bevitték őket egy picit a dutyiba, maguk mondták el, hogy többet nem fognak lopni.

    A sok balliberális meg fájdalmában, hogy talán nem lesz annyi hasonszőrű tolvaj, mint ők, rögtön összepisilte magát a félelemtől, és címoldalas cikkek lettek az esetből.

    Pedig nem cerkóf-felvonulás, hanem a büntetés és nevelés teszi a rendet 🙂

  4. krtek szerint:

    jöhet ide még többezer rendőr, és mit fognak csinálni? szájbaverik a tüntetőket, a tolvajnak meg tartják az ajtót nehogy beüsse az orrát a csapóajtóba.

  5. csepeli szerint:

    Manitu, te el vagy tájolva. Amit a három diáklány kapott, az még nem a büntetés volt, csak őrizetbe vétel. A büntetésről majd decemberben dönt a bíróság.

    Ezentúl egyébként a tolvajoknak csak arra kell ügyelniük, hogy 20 ezer Ft-nál nagyobb értkű cuccot lopjanak. Az már ugyanis nem szabálysértés, hanem vétség, és azért már nem jár őrizetbe vétel.

  6. csepeli szerint:

    Érdemes elolvasni:
    http://index.hu/belfold/2010/09/04/ne_lopj/

    Kiemelném:

    “Van olyan, akinek a lopás megélhetési kérdés, így szerzi be a tűzifát, a krumplit és a cigit. Ezt az embert hiába zárják be. Amikor kijön, megint nem lesz pénze és munkája, és valószínűleg újra lopni fog.”

  7. zed szerint:

    “Magyar, ne lopj!” 😉

  8. Királyerdei szerint:

    A komonista nem magyar,így rájuk nem vonatkozik.

  9. lolka szerint:

    csepeli szerint:
    2010. szeptember 25., szombat – 16:56
    -Azért ne felejtsük el, hogy akit egyszer “bevisznek” azt rabosítják, fénykép, új lenyomat stb. ez talán egy életen át kísérgeti és talán egyszer majd egy erkölcsi bizonyítvány is kéne majd némelyik munkahely kér ilyet…lolka szerint:

  10. lolka szerint:

    csepeli szerint:
    2010. szeptember 25., szombat – 16:59
    -Valószínű úgy kellene megbüntetni, hogy ha kikerül a kaptárból eszébe se jusson a máséhoz nyúlni, tanulja meg, hogy azért van keze, hogy azt munkában tudja hasznosítani. Az nem nagy kunszt oda menni és a másikét ellopni, rabolni. Némelyik tanyagazda már úgy megy ki, hogy mi maradt meg, nem, hogy mit vittek el…ez azért szomorú. Nincs megélhetési bűnözés. Vagy bűnözés, vagy becsületes élet…lolka szerint:

  11. Nemmondomeg szerint:

    Kedves szerkesztő tagok. Ha van időtök és energiátok na és persze van merszetek, akkor menjetek ki a csepeli őszi napokra érdekes képeket lehetne készíteni. Csepel lakom nagyon régóta de nem lehet sehova se szórakozni menni, mert a sok rossz arcú elárasztja ezeket a napokat. Feleségem zsebébe öt perc elteltével belepiszkáltak. Persze nincs is ilyen típusú bűnözés és nem szándékosan telepítettek be bűnöző segélyeseket Csepelre. Négy rendőrt láttam a rendezvényen…..kicsit keveslem. Így nem véletlen, hogy csepelnek sajnos egyre rosszabb a híre.

  12. csősz szerint:

    Jók a pogramok csak sok a köcsög és kevés a biztonsági személyzet. 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=q_vyC_Z80Bc

    Nemmondommeg: Köszi a beszámolót, holnap bevarrt zsebbel megyek Bikinire.
    (És bízom benne, hogy a koncert előtt a színpadon Csenteczky nem fog bikicsunájozni. :D)

  13. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Ezt nem értem, minek ide több rendőr hiszen a válsztás után megmondták hogy két héten belül meg lesz teremtve a közbiztonság. Két hónap is letelt, tehát a közbiztonság ki van pipálva.
    Akkor meg elég a meglévő rendőrlétszám is.

  14. nagyapó szerint:

    csepeli, bekaphatjamindkétoldal!
    Nézzék saját, szélső baloldali ATV tévéjüket. Vagy az is hazudik?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. "*" szerint:

    Pintér beszélt. De még miket!

    Pintér Sándor belügyminiszter a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának pénteki ülésén az MTI jelentése szerint a következőket mondta. „Az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható”.

    Pintér szerint emiatt egyre nagyobb lesz a korrupció, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági bűncselekmények, egyre több lesz az utcai bűncselekmény és „nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a fegyveres rablástól kezdve minden más”. Mindezek megfékezéséhez elszegényedett rendőrséggel nem lehet nekikezdeni.

    Viccelődésre, ironizálásra semmi ok, bár bőven lenne rá muníció, elég lenne csak a „két hét alatt rendet teszünk” ígéretét előhozni. Fölösleges, Pintér kijelentései ugyanis sokkal súlyosabbak annál, hogy a kormány eddigi kommunikációs ködösítéséhez igazítsuk. A belügyminiszter ezekkel a mondataival 1. csatlakozott elődjéhez, a jobboldalon oly sokat szidott Kuncze Gáborhoz, aki annak idején megélhetési bűnözésről beszélt, utalva ezáltal arra, hogy a szegénység és a bűn, bizony, bármennyire is tragikus ez, oly sokszor együtt jár. Ennek igazságát, úgy tűnik, most már Pintér Sándor is belátja. Övéi nem fogják megtapsolni.

    2. Igazolta, hogy a Nemzeti Együttműködés Kormánya iszonyatosan nehéz helyzetben van, hiszen esélye sincs megfelelni mindannak, amit a gazdasági fölemelkedésről ígért.

    3. Közölte, hogy mondhat bármit Orbán Viktor, Matolcsy György, Szijjártó Péter, Kósa Lajos, Rogán Antal és a sok kommunikációs bűvész, a jövő év rettenetesen nehéz lesz.

    4. Öntudatlanul is fölhívta a figyelmet arra, hogy önrendelkezés ide vagy oda, ha ennyire súlyos lesz a helyzet, talán nem kellett volna elkergetni a Világbank képviselőit, mert jobb ha az IMF véd, mint a fegyveresek.

    Pintér valószínűleg őrült nagy hibát követett el, hiszen kibeszélt abból a pozícióból, ahonnan nem lett volna szabad, legalább még egy hétig, a választásokig, ahol minden eddiginél nagyobb sikerre számítanak. Nem ő az első, már néhány korábbi kiszólás is jelezte, hogy október után fordul a világ: Navracsics Tibor néhány hónapja azt mondta, hogy a választóknak legközelebb a költségvetés vitája során lesz „újra fülük az ellenzékre”.

    A miniszterelnök-helyettes vájtfülűeknek szánt mondatánál Pintér brutális nyíltsága mellbevágóbb, és csak remélni lehet, hogy nem Orbán Viktornak azt a kötcsei mondatát fordította magyarra, miszerint ezermilliárdokat kell kivonni a gazdaságból. Pintér egyértelműen életszínvonal-csökkenésről beszél. És ha igaza van, akkor tényleg nagy a baj.

    Persze, még mindig van esély: meglehet, hogy Pintér Sándor Kósa Lajos „gazdasági csődös hibájába” esett, és ő is csak nagyobbat mondott, mint amekkorát akart. Kósát Orbán Viktor azzal védte meg, hogy nem ő a hibás, hanem az előző kormány. Pintér azonban egyrészt nem párttárs, meglehet, Orbán védené, de a Fidesz kevésbé. Másrészt a jövő évi büdzsé, ahogyan azt korábban ki is jelentette, már Orbán Viktor költségvetése lesz. Már nem lesz hová mutogatni.

  16. sas szerint:

    Ez a CSŐSZ a gagyi rendezvények netovábbja. Csepelnek csak ez, és ennyi jutott. Szégyen. Nézzetek már szét más kerületekben, vagy vidéken! Régen volt Mária nap, karácsonyi vásár, ökörsütés. Ma már semmi sem maradt ezekből, csak ez a pár felállított szerszámos bódé, aminek kínálatát 3 perc alatt megnézegetik és mennek is haza. Gondolom ez is volt a célja annak aki ezt a rendezvényt szervezte, mivel ez a terület kicsi.
    Emlékeztek a Mátyás király mesére? Amibe az volt hogy “Hoztam is meg nem is”.
    Na ez a rendezvény pont ilyen!

  17. grün szerint:

    Csillagocska!
    Csak remélni tudom, hogy megnyerik a jövő héten a választást és végre megmutathatják, hogy mire képesek egyedül, ellenzék nélkül!
    Régebben kedvenc dumájuk volt, hogy egy hajóban evezünk! De a legjobb hajó se ment volna semmire, ha egymásnak háttal ülnek benne az evezősök!
    Itt a soha vissza nem térő alkalom!

  18. " ?! " szerint:

    Fel a fejjel kedves Csepeliek!

    Az igaz, hogy a Csepeli Ősz elég silányra sikeredett, de Csepel Önkormányzata és a Csevak más cirkuszi mutatvánnyal is igyekezett kárpótolni a csepelieket.

    Kárpótlásként megrendezték szeptember 25-én (tegnap) az Önkormányzat honlapján meghirdetett és az info@csevak.hu honlapon a Csevak által szervezett grafiti versenyt.

    Ha olyan “szerencséje” lesz Csepelnek, hogy Szenteczky lehet Csepel polgármestere, akkor “szép jövő áll Csepel előtt” az egy főre jutó grafiti termelés vonatkozásában.
    Ugyanis ez a normálisnak nem nevezhető Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt felismerte, hogy mi hiányzik a csepelieknek, és a választási programfüzetének a 10. oldalán megígérte, hogy:
    “Grafiti versenyek szervezésével támogatjuk az utcai képzőművészet fejlődését.”

    Tehát lesz itt cirkusz és falfirka rendesen, ha a csepeli választók “okos” többsége Szenteczkyt választja meg Csepel polgármesterének.

  19. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    nagyapó!

    Úgy látszik ön már annyira nagyapó , hogy nem tudja értelmezni a nevemet amit komolyan is gondolok.
    Régebben más néven szerepeltem, de volt amikor egyesek szemében ( jobb és baloldali agymosott birkák) kommancs voltam és volt amikor fideszes.
    Ezért van ez az egyesek szemében talán megbotránkoztató nevem, gondoltam ezt még a gyengébbek is megértik.
    Arra pedig nem szeretnék gondolni, hogy ön még a gyengébbeknél is gyengébb .

  20. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Hát igen, ez a ország már csak ilyen egyszerű, vannak a rohadt mocskos komcsik akik korruptak, lopnak, csalnak, megölik egymást és helyzetbe hozzák a haverokat.
    És van a másik oldal ahol csak a jók vannak.
    Ha pedig kiderül róluk is valami az csak a mocskosliberálbolseviksajtó műve.

    A Fideszes, ha kinyitja a száját igazat mond, ha kinyújtja a kezét, ad!

    Valamint a gyerekek fejét is megsimogatja pedig seggbe is rúghatná őket!

  21. " ?! " szerint:

    Keves “bekaphatjamindkétoldal”!

    10:42-kor írtad, hogy “Régebben más néven szerepeltem, de volt amikor egyesek szemében ( jobb és baloldali agymosott birkák) kommancs voltam és volt amikor fideszes.”

    Én hiszek neked.
    Te nem vagy sem kommancs, sem fideszes, hanem Te is egy olyan rövidlátó jobbikos vagy, vagy aki egyenlőségjelet tesz a csepeli mszp-sek 16 évnyi garázdálkodása és a csepeli fidesz ellenzéki tevékenysége közzé, miközben a saját pártjának a kerületi mszp-sekkel szembeni fellépése egyenlő volt az elmúlt években egy kalap szarral.

    Csak idő kérdése, hogy belássátok azt, hogy a következő években a kisebbségben lévő pártotok a Jobbik ugyanolyan tehetetlen erő lesz a parlamentben, mint amilyen korlátozott lehetőségekkel rendelkező politikai erő volt az elmúlt 16 évben a Fidesz Csepelen.

  22. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Kedves ” ?! “!

    Úgy látszik rosszul fogalmazok, vagy a te szövegértési képességeddel van baj, inkább levágatnám a legnemesebb szervemet mint, hogy jobbikos legyek, úgy látszik sok ember értelmi képességét meghaladja az a nézőpont, hogy mindkét oldalon lehetnek normális gondolatok és normális emberek és minkét oldalon vannak mocskos gazemberek és hülye gondolatok.

    A Csepeli Fideszről nincs negatív képem, hiszen mivel nem voltak hatalmon elrontani sem tudtak semmit.
    Sok sikert nekik.
    Csak azt kell látnod, hogy nem azért kapta meg az országban a Fidesz a kétharmadot és nem azért fogják (fogjuk) megválasztani őket mert olyan rohadt jók és ők fogják elhozni a minden világok legjobbikát, hanem azért mert az előző években ezek a töketlenek mindent elbasztak amit el lehetett.

  23. Zsike szerint:

    Arról is szeretnék hallani és/vagy olvasni, hogy mihelyt több rendőr lesz, azokat is keresni és üldözni fogják akik az otthonunkba törnek be, azt megszentségtelenítik és elviszik azt, amit több évtizeden keresztül kaptunk/vettünk. Nálunk kétszer jártak betörők. Mindkét alkalommal nagyon intelligens, lelki segélyt is nyújtó nyomrögzítők dolgoztak, nem keveset. Egy rendőr, négyszemközt elárulta, hogy egyáltalán nem nyomoznak betörés-ügyben. Nem lettem ettől az információtól nyugodt. A második betörés után rá kellett jönnünk, nekünk kell tenni azért, hogy legalább megnehezítsük a betörő “urak” dolgát. Riasztórendszert szereltettünk az otthonunkba, ami be is van kötve egy őrző-védő céghez. Úgy élünk a saját otthonunkban, mintha rabok lennénk. Este ajtó-ablak becsukva, riasztó bekapcsolva. Reggel, amikor elmegyünk dolgozni, ugyanez a művelet, majd haza jövetelkor kikapcsolás. Amikor a kertben vagyunk, ajtó-ablak bezárva. Ugye, ez nem normális dolog. Szerintem nem! Ami még nagyon rossz, hogy ezzel a nem kis problémával teljesen egyedül érezzük magunkat. Nem eldugott helyen lakunk, sőt. A környékünket lerabolták, de nem történt semmi. Arra gondolok, hogy egy nyamvadt térfigyelőt sem szereltek fel. És most, Pintér urat hallva, attól is félni kell, hogy sötétedés után valaki fejbe kólint az utcán. Szép új világ!

  24. zed szerint:

    Melyik részén laksz Csepelnek, Zsike?

  25. csepeli szerint:

    Zsike: “A második betörés után rá kellett jönnünk, nekünk kell tenni azért, hogy legalább megnehezítsük a betörő “urak” dolgát.”

    Hát izé, szerintem már az első betörés után is rá lehetett volna jönni. Sőt. Előtte is. És akkor talán nem is törtek volna be.

    Más kárán tanul az okos, saját kárán tanul a hülye, vagy azon sem.

  26. Miska72 szerint:

    Na ezért van az ha valaki hozzám bejön és elkapon, LELÖVÖM, és DARLINGOT csinálok belőle!
    Akciós lesz a kutyahús!

  27. Királyerdei szerint:

    Zsike!
    Néhány éve egy idős rokonomhoz törtek be fényes nappal a Királyerdőben.
    A 78 éves beteg embert agyba-főbe verték és kirámolták a házat délben!!!
    (Azóta elhúnyt.)A rendőrség kijött,jegyzőkönyvet vettek fel.és ezzel az ügy
    lezáródott.Csepelen csak hallomásból értesülsz a rablásokról,betörésekről,mert statisztika nem készül.A rendőrség nem is foglalkozik (ott) vele a továbbiakban.
    Az ilyen betörések,rablások nem véletlenül történnek,hanem fülesre.Kik is adhatják ezeket a füleseket?Hát először is meg kellene nézni hogy kik ismerhetik a környéket.
    Postás,villany,víz,gázóraleolvasók pl.És ne csodálkozzon senki,hogy Csepelen az ingatlanok eladhatatlanok,mert ezeket a dolgokat országszerte tudják,még akkor is,ha a
    Néphazugság nem ír erről.

  28. Nemmondomeg szerint:

    Kedves Királyerdei !
    “Postás,villany,víz,gázóraleolvasók pl.”
    Ugye ezt nem is gondoltad komolyan ?

  29. Királyerdei szerint:

    De nagyon is.

  30. Királyerdei szerint:

    Valamelyikük adja le a “fülest” az “illetékeseknek”.

  31. Nemmondomeg szerint:

    Kedves Királyerdei
    Ha bolyongani látsz a környéken napközben ” buta rossz arcú, nem a munkában elfáradó illetékest’ általában nők képében, akkor ott keresd a hibát. Ezek a nők mint pióca tapadnak az idős emberekre, azt nem tudom miért állnak szóba velük. Olyan is van, hogy maga az idős bácsi/néni közli az ismeretlen telefonálóval, hogy ő egyedül van otthon !!!???
    Ezért kellene a hiteles tájékoztatás a tévében, hogy messziről kerüljék el a segélyeseket az idős emberek is !

Itt lehet hozzászólni !