A Ferencváros kiütötte az Újbudát

Nemzetisport.hu

Könnyed győzelemmel jutott be a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé a Ferencváros. A zöld-fehérek 8–1-re verték meg a harmadosztályú Újbudát a Csepelen rendezett találkozón.

Talán nem is jöhetett volna jobbkor a Ferencváros számára az Újbuda elleni Magyar Kupa-mérkőzés… A zöld-fehérek a bajnokságban előbb az Újpesttől kaptak ki 6–0-ra, majd az újonc Siófok is legyőzte őket 2–1-re, így a harmadosztályú rivális elleni kupameccs remek lehetőséget kínált arra, hogy a ferencvárosiak egy győzelemmel némi önbizalmat gyűjtsenek a hétvégi bajnoki előtt.

Prukner László együttese ennek megfelelően kezdte a találkozót, és nagy fölényben játszva hamar kétgólos előnyre tett szert. A zöld-fehérek góljait a Nafta Lendavától a nyáron érkező, bosnyák U21-es válogatott támadó, Emil Miljkovic szerezte: előbb egy remek indítással lépett ki a leshatáron, és tizennégy méterről a jobb alsó sarokba lőtt, majd pár perccel később egy jobb oldali beadást követően hét méterről fejelt a hálóba.

Ekkor úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés (a játék képéről mindent elárul, hogy míg a vendégek tízszer, addig a „hazaiak” egyszer sem veszélyeztették a kaput az első húsz percben), azonban a 30. percben visszajött a meccsbe az Újbuda. A játékvezető jogosan tizenegyest ítélt Csizmadia Csaba kezezése miatt, a büntetőt pedig a feröeri NSI Runavík csapatától hazatért Potemkin Károly értékesítette. Sőt, néhány perccel később az Újbuda másik korábbi NB I-es támadója, Nagy Tamás is ziccerbe került, de elhibázta a nagy egyenlítési lehetőséget.

A zöld-fehérek hamar magukhoz tértek a kapott gól után, és Szrdjan Sztanics találatának köszönhetően 3–1-es előnnyel mehettek a szünetre: a szerb középpályás egy védelmi hibát követően tizenegy méterről lőtt az Újbuda kapujába.

A második félidő első perceiben a Fradi végleg eldöntötte a mérkőzést: előbb a holland Frank Wiafe Danquah kapásból lőtt egy rossz helyre kifejelt labdát a kapuba, majd egy Balog Zoltán-bedobást követő öngóllal 5–1-re alakult az állás. A Fradi védője a 73. percben a gólszerzők közé is feliratkozott, egy bal oldalról elvégzett szögletet követően remek csúsztatással szerezte meg a vendégek hatodik gólját.

A hajrában még Csizmadia Csaba és az argentin Héctor Gabriel Morales is betalált, kialakítva ezzel a 8–1-es végeredményt. A Ferencváros tehát könnyedén teljesítette a kötelező feladatot, és gólzáporos sikerrel hangolt a hétvégi, Vasas elleni bajnokira.

Forrás: Nemzetisport.hu

7 hozzászólás “A Ferencváros kiütötte az Újbudát” bejegyzésre

  1. "*" szerint:

    És a sok itteni károgás ellenére a meccs zökkenőmentesen lett lebonyolítva, semmilyen atrocitás vagy rendbontás nem történt. Csak a jó hangulat és a felhőtlen szórakozás jellemezte a stadion lelátóit és környékét.
    Takács Krisztián megint bizonyított.
    Lehet Szenteczkyt és Takácsot támadni és fikázni, de többet tesznek az emberekért, mint a mindenkit sározó és mocskoló Fidesz.

  2. BaráTOM szerint:

    Melléfogtak a forradalmi erők! Volt már ilyen, meg még lesz is. Most persze csend van, mert azt mondani, hogy bocsánat, tévedtünk, az nem megy. Biztos nincs ilyen billentyű a fideszes klaviatúrán.
    Én úgy képzelem, hogy nem betűk vannak a fideszes klaviatúrán, hanem szavak. Pl “mutyi” gomb, “maffia” gomb, meg ilyenek. Ja! És mondjuk a “maffia” gomb a “shift” lenyomásával “gyilkosság”-ot ír. Hát így posztolnak a helyi erők.

  3. Gordon szerint:

    De miért is kellene bárkinek bocsánatot kérnie?

  4. ... szerint:

    *: kenyeret és cirkuszt a népnek. Mit tett Szenteczky az emberekért? És Takács? ha neked ki lehet szúrni a szemed egy focimeccsel, amihez egyiküknek sem volt semmi köze, akkor meg is érdemled az elmúlt jópár évet.

  5. codec szerint:

    Felhőtlen ül szórakozott a 200 néző, aki kint volt ( a többi nagy ívben bojkottálta a közelmúltbeli zakók és egyéb feszültségek miatt).
    Erről tényleg nem a rendező tehet.

    A 200 ember tényleg nem csinált balhét. A kemény mag nagy ívben tojott rá.

  6. Tóth Mária szerint:

    Igen, Szenteczky a lakás-mutyiban igazán jó, semmi szerepe nincsen abban, hogy a keménymag nem jött ki Csepelre, és nem verte szét a stadiont!

    Abban viszont nagy a szerepe az mszmp-nek!, hogy Fideszes képviselők hozzátartozóit fizikailag is bántalmazzák/ lásd:? Szeged/
    az elvtársakra ez a jellemző, hitvány, gerinctelen, hazudozó alakok ! Ők a demokraták!!!!!!!!!

  7. " ?! " szerint:

    Az MSZP-sek a “kenyeret és cirkuszt a népnek” mondásból csak a cirkuszra helyezik a hangsulyt.

    Azzal dicsekszenek, hogy Csepeli csapat nélküli meccset rendeztek a csepelieknek a III. osztályú Újbuda részvételével.

    Egyéb hasonló színvonalú cirkuszok rendezését ígéri Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt is a választási programjában.

    Például:

    – Grafiti-verseny szervezésével akarja támogatni az utcai képzőművészet fejlődését.
    (A falfirkák megszüntetése helyett, már e hét végén megrendezik az első versenyt.)

    – Állandó fesztiválok szervezésével akarja vonzó célponttá tenni Csepelt.
    (Miközben az MSZP-s botrányok miatt jelenleg is állandóan zajlik a fesztivál Csepelen.)

    – Térzenével, utcaszínházzal kívánja színesebbé tenni az itt élők hétköznapjait.
    (Nem tudom, hogy kikérte-e a nyugalomra vágyó többség véleményét a térzenéről.)

    Úgy tűnik, hogy a “BaráTOM” fedőnevű agitátor és az MSZP-s társai csak ezekre képesek, de “BaráTOM” pofátlanul mégis a fideszeseket provokálja.

Itt lehet hozzászólni !