Ezer új munkahely Szentgotthárdon – javul hazánk versenyképessége

Világgazdaság, HírTV, Csepel.info

Az Opel-beruházás Magyarország versenyképességének bizonyítéka – hangsúlyozta Orbán Viktor azt követően, hogy az Opel/Vauxhall csoport gyártásért felelős alelnöke a Parlamentben bejelentette az 500 millió eurós szentgotthárdi gyárfejlesztésről hozott döntést.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a beruházás bizonyítja: Magyarországnak újra bizalmat szavaztak a reálgazdaság szereplői, ez pedig segíti hazánkat abban, hogy a gazdasági növekedés mértéke jövőre 2,5-3 százalékos legyen, ez hozzájárul ahhoz, hogy a költségvetési hiány 3 százalék alatt maradjon 2011-ben.

A miniszterelnök arra is utalt, hogy több világcég is tervezi magyar leányvállalatának fejlesztését.

Hírek szerint köztük lesz az Audi is, amely győri motorgyárában készül nagy dobásra: német lapok korábban megszellőztették a tervet, hogy az Audi Motor Hungaria járműgyára nem csupán összeszerelő üzem lesz, hanem komplett autókat fog gyártani.

A tegnap ugyanakkor bővelkedett az iparág magyar vonatkozású híreiben: a Hankook Europe alelnöke a rácalmási gyár több évre szóló fejlesztésének tervét hozta nyilvánosságra, s hivatalosan megkezdték a szentgotthárdi ipari parkban a jövő nyárra elkészülő teherautósebességváltó-gyár építését.

És hogy el ne felejtsük: két év múlva már a kecskeméti Mercedes-gyár is termel, és nemrégiben jelentették be egy mosonmagyaróvári visszapillantó-üzem létesítését is. Mi történt? Vége a világválságnak? Azt még ugyan nem mondhatjuk, az azonban biztos, hogy az a cég, amely a krízis után is fejlődni akar, most nem állhat le: a fejlesztés örök kényszer. És az a piaci versenyző lesz jobb pozícióban a gazdasági fellendülés rajtjánál, amely most jól helyezkedik.

Korántsem mindegy azonban, hol fejleszt. A jelek szerint Magyarországra mint megbízható partnerre gondolnak a világcégek, ahol viszonylag olcsón gyártanak jó minőségű termékeket. Ez is egy fajtája a versenyképességnek.

Szerző: Demeter Kálmán

5 hozzászólás “Ezer új munkahely Szentgotthárdon – javul hazánk versenyképessége” bejegyzésre

  1. fernando szerint:

    bravo, csak így tovább!!

  2. csepeli szerint:

    Fúj, mocskos multi, fúj, külföldi tőke. Már megint külföldi tőkés, aki éhbérért dolgoztatja a magyar embereket, és kiviszi az országból a hasznot! Miért nem inkább a magyar kisvállalkozásokat támogatják? Fúj, fúj!

    Eddig a fentieket mondta a Fidesz.

  3. grün szerint:

    Hajrá!
    Már csak 999 000 munkahely teremtése van hátra!
    Kezdetnek nem is rossz!

  4. " ?! " szerint:

    Intelem az MSZP-s agitátoroknak! (Ajánlott olvasmány “csepeli”-nek és “grün”-nek.)

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), Tátrai Miklós, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.
    Addig azonban még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! Utána meg még szerényebbek.
    Ezen felül tanuljatok meg kicsinek lenni, és nagyon húzzátok meg magatokat!

    Ha pedig nem tetszik a helyzet, akkor fogadjátok meg Gyurcsánynak azt a tanácsát, hogy “el lehet innen menni”!

  5. sitke szerint:

    …. és mindkét oldal azt hiszi, hogy értünk van minden? Nézzetek már szét, nem az átlag magyarért történnek az események.
    De jól elvitatkozgattok, ugye.
    Erre megy ki az egész, országot legalább ketté osztani és figyelmet elterelni. Gratulálok.
    Nehogy összefogjunk már egyszer egy célért……..

Itt lehet hozzászólni !