Kerékpárost gázolt a HÉV a Karácsony Sándor utcánál

MTI, Hirado.hu

Nem sokkal éjfél előtt a Boráros tér felől Csepelre tartó szerelvény elütött egy kerékpárost a Karácsony Sándor utcánál. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott a BRFK sajtóügyeletese.

63 hozzászólás “Kerékpárost gázolt a HÉV a Karácsony Sándor utcánál” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    A képen úgy látszik, mint ha a gyalogátkelőn gázolt volna a HÉV. Vagy talán ez a jármű a (h…e) figyelmetlen emberek szelektálására fenntartott elavult közlekedési eszköz?
    😀

  2. anticsóka szerint:

    Ugye, egy percig sem kétséges, hogy ki volt a hibás? Ki az a hülye, aki nekimegy egy ilyen nagy “vas”-nak, mint egy hév szerelvény?
    Tegnap délelőtt egy motorost is ki kellett szedni a budai alsó-rakparton a szalagkorlát alól, ő megúszta.
    Ideje lenne már, ha a kétkerekűvel -bringával, motorral- közlekedők visszavennének az arcukból, a saját életük érdekében. A vétlenekről nem is szólva…

  3. Lexon szerint:

    anticsóka: … és ugyanilyen jó lenne, ha a k…g autósok is visszavennének az arcukból. Minden nap az életemet veszélyeztetik a WM úton.
    És az is jó lenne, ha a kutyák is visszavennének az arcukból, azok is mindig megkergetnek a WM úton. Életveszélyes.

  4. csepeli szerint:

    Azért ez is egy elbaszott kereszteződés:
    1. A zebra úgy van felfestve, hogy a sínre vezet, ezzel azt a látszatot keltve, hogy a gyalogosnak a hévvel szemben elsőbbsége van.
    2. Nincsen semmiféle biztosítás, nincs fénysorompó
    3. A hév mindig megvárja, hogy a leszálló utasok szépen átgyalogoljanak a hév előtt.

    Dilettánsok tervezik ezeket a kereszteződéseket a BKV-nál.

  5. loastman szerint:

    Elsőbbsége annak van, akinek megadják.
    Hülyék ellen semmi sem véd.

  6. Lexon szerint:

    csepeli: ezeket nem a BKV-nál tervezik.

  7. csapajev szerint:

    Tarthatatlan állapot ami a Kossuth L. utcában az SZTK-hoz,ill.a buszmegállóhoz vezető
    zebrán zajlik. Az ember áradat lehetetlené teszi a közlekedést. Az autók a kereszteződésben állnak, mert a gyalogosok egyenként rohangálnak ide- oda.
    Talán biztonságosabb lenne egy lámpát elhelyezni, megkönnyítve ezzel az autós forgalmat.
    A gyalogosok pedig nem élnének vissza elsőbbségükkel!

  8. ....meg hát szerint:

    A HÉV szerelvénynél legalább demokrácia van! Mindegy,hogy fehér,vagy sötét fehér. Nem érdemes erőlködni a nagy vassal, NO esélyegyenlőség.Ombuccsmanó sem véd meg. (Az erő most nem a biciklissel vót .)

  9. maresz szerint:

    Az a baj hogy sokan akkor is át akarnak vagy át mennek a Hév előtt amikor már nem kéne legutóbb is meg ijedtem amikor akkorát dudált a Hév mert egy elmebeteg akkor ment át a Hév előtt amikor az már elindult. Közlekedni kéne megtanulni és akkor nem lenne baleset a pirosnál is sokan át mennek a Plázánál is a gyalogosoknak zöld a lámpa de a pofátlan nagy arcú simán átmegy a gyalogos előtt a másik hogy az INDEXET LUXUS MA MÁR HASZNÁLNI MERT VÉLETLENÜL LETÖRIK A KEZE HA KORMÁNY MELLETTI KART MEG MOZDÍTJA!!!!!!!!!!!!!

  10. társ... szerint:

    Egyetértek maresszal! Ha tegnap az illető nem akar annyira sietni, akkor oda is ért volna! EMBEREK!!!! MEG KELLENE TANULNI KÖZLEKEDNI!
    Egy ilyen vakmerő tett tönkreteszi az életed (szerencsésebb esetben), a családodét, és a vezető sem fog kevesebb lelki sérülést szenvedni!!!
    Hány balesetnek kell még történnie, hogy ne akarjon valaki gyorsabb lenni a HÉV-nél?? (de sorolhatnám a vonatot, buszt, illetve autót is…)

  11. Csepel-sziget szerint:

    A Pláza előtti zebrához nem kell lámpa. Így is teleszórták egész Csepelt lámpákkal, még a viszonylag egyszerű kereszteződéseket, ezért van az, hogy sokan megilletődnek, ha egy sima, biztosítatlan torkolathoz érnek. Talán közlekedni kellene megtanulni.

    Ha lámpát raksz a Pláza előtti zebrához, úgy megfogja a kocsisor, hogy bele fog lógni a Széchenyi úti kereszteződésbe, de még a Szent István útiba is. Azért ésszel!

  12. Csepel-sziget szerint:

    *kocsisort

  13. Csepel-sziget szerint:

    Nem tudom sajnálni a kerékpárost, s nagyon mást sem, aki a HÉV elé kerül. Teljesen egyértelmű az összes szituáció, szabály szerint a HÉV előtt, amikor beállt a megállóba, már nem szabad átkelni. S most tessék, itt a példa Jeniszejnek, hogy ha a megálló után van az átkelő, akkor is képesek egyesek aláfeküdni a cuccnak. Gondolom a szerelvény indult, “Jauska” meg érkezett oldalról és azt hitte, hogy ő a Valentino Rossi. Sajnos lassabb volt. A HÉV meg erősebb.

  14. anticsóka szerint:

    Lexon:
    Én minden nap kikerüllek, vigyázok rád, sőt még biztosítalak is a mögöttem haladók elől.
    De a volt Nagyvásártelepnél te is úgy áthúzol a piros lámpánál, mint a szél.
    Úgyhogy nincs miért szövegelned.
    Aki bringára ül, úgy tesz, mint akinek nem kötelező ismernie a KRESZ-t.
    Valóban, nekik nem kell vizsgázniuk, pedig egy alapfokú tanfolyam elvégzése nélkül senkinek nem adnék a 8 ált. elvégzéséről bizonyítványt.

  15. Királyerdei szerint:

    A Plázánál a lámpa nagyon idióta módon működik.A Hév még a Karácsony S. utcai megállóban áll,de a lámpa a Keresztnél már piros.Aztán begurul a végállomásra,a másik ki sem gurul,a lámpa még mindig piros jó sokáig.Ez okozza ott a dugót.
    Tessék megnézni legközelebb.

  16. anticsóka szerint:

    Királyerdei:
    Egész Csepel közlekedését ellehetetlenítették a lámpaerdők, a terelőszigetek.
    Bejutni a városba kész tortúra és még így is percenként fékeznek az autók az ugrabugráló gyalogosok miatt. A közlekedéstechnikai megoldások egy kalap szart se érnek, mindenki csak ingerültebb lesz, ezáltal fokozódik a balesetveszély.
    Az indokolatlan táblaerdőkről a lakótelepeken már nem is szólva…
    De értem én, jó pénzért szart kaptunk – az önkormányzat rendelt és fizetett.

  17. Ditte szerint:

    Szerintem, az SzTK-nál jó a járdaszigetes megoldás, gyalogosként mindig úgy érzem, hogy megmentették az életem, autóban ülve pedig nem okozott még komoly fennakadást számomra.
    Annál inkább bosszant, amikor a Szent István – Kossuth kereszteződésében a kanyarodó busz érvényesíti nem létező elsőbbségét, melyet a tömegénél fogva ki tud provokálni az egyenesen tovább haladó autókkal szemben.

  18. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Nincs pontos információ a baleset körülményeiről.
    Elvileg ott a HÉV nem gázolhat el senkit. – a biztos! – Ez bizonyítható, ha mindenki maximálisan körültekitő és óvatos.
    A szándékosságot nehéz kivédeni, de nem lehetetlen.
    Csak akkor, ha a nem normális kerékpáros oldalról nekiment, és alácsúszott. 😀
    Úgy kell neki! – majd megtanulja így, ha az intőszóra nem hallgatott amikor tanították neki.

  19. Királyerdei szerint:

    Jeniszej!!

    “Nincs pontos információ a baleset körülményeiről.”

    Pontosan.Nincs.

    “Úgy kell neki! – majd megtanulja így, ha az intőszóra nem hallgatott amikor tanították neki.”

    Ha nincs információ,akkor most miről beszélsz???

  20. abcd szerint:

    “Egész Csepel közlekedését ellehetetlenítették a lámpaerdők, a terelőszigetek.
    Bejutni a városba kész tortúra és még így is percenként fékeznek az autók az ugrabugráló gyalogosok miatt. A közlekedéstechnikai megoldások egy kalap szart se érnek, mindenki csak ingerültebb lesz, ezáltal fokozódik a balesetveszély.
    Az indokolatlan táblaerdőkről a lakótelepeken már nem is szólva…
    De értem én, jó pénzért szart kaptunk – az önkormányzat rendelt és fizetett.”

    Budapest-szive után Csepel-szive program kell a közlekedési anomáliák megoldására!

  21. Jeniszej szerint:

    Királyerdei:
    Baleset körülményeiről valóban nincs információ, de a helyet ismerem.
    Álló HÉV a biztosan nem üt el senkit. 😛
    Azt hiszem, ezt elhiszed nekem.
    Még egyszer, – a hülyeség ellen nincs orvosság!

  22. Királyerdei szerint:

    Nem mondod!Ismered?
    Az egyik sarkon volt az éjjel-nappali Közért,a másikon a nyomda,átellenben egy Illatszerbolt,a másik sarkon meg egy sportbolt.A keresztezés még ugyanaz,mínusz autók. 🙂

  23. álmok álmodója szerint:

    HÉV-et csepeli szakaszon levinni kéreg alá mint a szentendreit a batyi és a margit-híd között, az így 2×2 sávossá váló Rákóczi út+a (a remélhetőleg a közeljövőben megépülő)tehermentesítő út+táncsics együtteseb elviszi majd a forgalmat, kossuthból meg sétáló utcát kell csinálni a szent imre és az áruház tér között(vagy csak rövid, illetve midi BKV buszokat engedni oda)
    a buszforgalommal át a rákóczira, és új BKV terminál a rákóczi-ady sarkára (vagy a bírósággal szembe) a tehermentesítő és a rákóczi közé. így nem kell az embereknek annyit sétálni, és a majdan az adyn közlekedő 3-as villamossal is kapcsolatot teremt.

    a rákóczinak csepel ütőerévé/főutcájává kell válnia, és olyan épületeket is kell felhúzni oda, amik ennek megfelelnek. az egyetlen ami ennek jelenleg eleget tesz, a mutyista murus ház, de a csepel korzó és ami utána van, az botrány.

    nemzetközileg elismert építészeket kell felkérni, ehhez viszont az kell, hogy a terület és az infrakstruktúra rendezve legyen, hogy az ingatlanok felértékelődése és a megvalósuló projektek generálta adóbevételek fedezzék a költségeket.

    jah, és a HÉV-végállomást és az egész területet a szent istvántól az erdősorig szanálni a rákóczi és a kossuth/cservenka között.(max a víztorony és a telefonközpont maradhat meg)
    a HÉV-et vagy meghosszabbítani (csillagtelep vagy temető után már mehet megint felszínen), de ha ez nem is valósul meg, a jelenlegi HÉV-végállomás helyén megvalósuló építkezések alagsorába száműzni a HÉVmegállót, mint pl a Duna Plaza esetében a metróállomást. ez utána beindítaná a terület további rendeződését, és az egész rákóczi utat szanálni lehetne a temetőig, és normális főutcája lenne csepelnek, ami az egész kerület életére jelentős hatással lenne. (ingatlanárak, munakhelyek, adóbevételek)

    míg más kerületek fejlődtek, csepelen (szinte) semmi nem történt. lepusztult szocreál fertő és bádogvárosi hangulat keveréke az, ami van.

  24. Jeniszej szerint:

    “Nem sokkal éjfél előtt a Boráros tér felől Csepelre tartó szerelvény elütött egy kerékpárost a Karácsony Sándor utcánál.”
    *
    Fura ennek a hírnek a megfogalmazása!
    Az a fura, hogy nem a Karácsony Sándor utcai megállóból kiinduló szerelvény gázolt, amelyik a csepeli végállomás felé tartott.
    A hír talán azt sugallja számomra, hogy a Karácsony Sándor utcai megállónál megállás nélkül haladt a HÉV szerelvény csepeli végállomás felé. DE! Lehet, hogy nem!
    Az biztos valaki hibázott, de ha nem hibázott, akkor valaki rosszul lett és így történt meg az eset. 🙁

  25. Jeniszej szerint:

    Királyerdei:
    Valami hibás a felsorolásodban. Mi van a másik sarkon? Azt már nem tudod? Ott van még valami. 😀

  26. csepeli szerint:

    Nyilván már indult ki a HÉV a megállóból, de a kerékpáros úgy gondolta, még átfér előtte.

  27. Jeniszej szerint:

    Rosszul gondolta!
    Biztos tanult a hibájából.
    Majd – legközelebb jobban fogja felmérni a helyzetet.

  28. Királyerdei szerint:

    Jeniszej!
    Az én időmben egy kereszteződésnek 4 sarka volt. 🙂
    Ha esetleg az Illatszerbolt mellett a Fehér -féle szemüvegboltra gondolsz?

  29. Királyerdei szerint:

    De mellette volt egy kocsma is,2 lépcsőn kellett lemenni. 🙂

  30. Jeniszej szerint:

    Királyerdei:
    Még mindig nem jó!
    Valamit kihagytál az egyik sarkon., amiről helyesen álapitottad meg a sarkok számát.

  31. Királyerdei szerint:

    1.éjjel-nappali közért
    2.nyomda
    3.Illatszerbolt
    4.Sportbolt.

  32. Jeniszej szerint:

    Királyerdei:
    Azt mondja az unokám, hogy nem jó!_ Mert ha valaki tudja az Ő! Az biztos! 🙂

  33. Királyerdei szerint:

    Akkor rosszul tudja.

  34. Jeniszej szerint:

    Probálkozz! -azt mondja. ))) 😀 (((

  35. Jeniszej szerint:

    Egy sarokról megfeledkezel. Három sarok az Jó! negyedik nem jó!

  36. Jeniszej szerint:

    Melyik irányból jöhetett a kerékpáros vajon?

  37. Királyerdei szerint:

    Jó az mind a 4.

  38. Jeniszej szerint:

    Olvasom, – mennyi baj van ott a Lágymányosi hídnál is.
    “Halálra gázolt egy férfit az 1-es villamos a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél kedden kora este – közölte Tamási Andrea, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.”

  39. Jeniszej szerint:

    Királyerdei:
    Majd holnap nézd meg és irjad fel. 😀

  40. csepeli szerint:

    Na ugye azt is hogy? amikor középen van a járdasziget, és aluljáró vezet föl hozzá?
    Hát úgy, hogy a gyalogos nyilván lusta volt lemenni az aluljáróba, ehelyett keresztül akart szaladni a síneken meg az úttesten. Az is jó ám, amikor mész ott autóval 70-nel, és gyalogosok szaladnak át az úttesten.

  41. Jeniszej szerint:

    Királyerdei:
    Ha az unokám azt mondja, hogy nem jól tudod, akkor az úgy van. A gyerek a Fateromra üt, mert már most is mindent tud. – Már amit a sarkokról tudni kell.
    Azon a másik – a “negyedik sarkon tanulta.”

  42. Jeniszej szerint:

    csepeli:
    “gyalogosok szaladnak át az úttesten.”
    Igy igaz.

  43. Királyerdei szerint:

    Jeniszej!
    Kb.45 évre visszamenőleg beszélünk.Ügyes lehet az unokád. 🙂

  44. Jeniszej szerint:

    Királyerdei:
    Hű – ha!
    Ezt nem irtad idáig.
    **
    Jeniszej:
    2010. szeptember 14., kedd 22:10-kor
    Királyerdei:
    Baleset körülményeiről valóban nincs információ, de a helyet ismerem.

    **

  45. Csepel-sziget szerint:

    Hát a Lágymányosi hídon hogy valakit elüssön az 1-es villamos, ahhoz tényleg nagyon hülyének kell lenni.

  46. Jeniszej szerint:

    Királyerdei
    “Hétfő éjfél előtt Csepelen gázolt el a HÉV a Karácsony Sándor utcánál.”
    Nem 45 év-vel ezelőtt!
    🙁

  47. Királyerdei szerint:

    “Az egyik sarkon volt az éjjel-nappali Közért,a másikon a nyomda,átellenben egy Illatszerbolt,a másik sarkon meg egy sportbolt.A keresztezés még ugyanaz,mínusz autók” 🙂

  48. Királyerdei szerint:

    A kereszteződésról volt szó,

  49. Jeniszej szerint:

    Királyerdei:
    🙂

  50. Vica szerint:

    Végigolvasva a hírt és a hozzászólásokat, a következő gondolataim támadtak:
    1. Hülyeség ellen nincs orvosság, ha valaki egy kis adrenalin kedvéért kockáztatja az életét, így jár.
    2. Jeniszej kitűnő családból származik. Gratula érte. Rendkívüli, hogy az unokája vissza tud emlékezni 45 évre visszamenőleg egy útkereszteződésre, miközben még Jeniszej papája is olyan jó egészségnek örvend, hogy foglalkoztatja a napi politika, Csepel jelene, jövője.

  51. hlajos szerint:

    Talán egyszer megtanulják majd az emberek, hogy ami sínen megy, az erősebb, lassabban áll meg, tovább gurul, és jobban szétvág.

    Álmok álmodója: persze, aztán járnánk 15 évig pótlóbusszal, mert mindenki mindig másra mutogatna, hogy miért nem jó, mi? Tessék odafigyelni az átkelésnél. Gondolom kb. 5-10 millió utasra esik egy, aki nem lát a szemétől, most ez a pár emberke miatt, fölösleges itt őrültködni földalatti vasúttal.

  52. Jeniszej szerint:

    Vica:
    Szerinted is negyvenöt évvel ezelőtt itt történt az esemény – kérdezi a Fater unokája.
    Miről is beszéltek?
    A fater azt mondja, hogy itt akkor nem is járt kerékpáros. – De lehet, hogy hév sem. 😀

  53. Jeniszej szerint:

    Vica:
    Ha mégis járt hév, akkor meg hülyeség a villamos (!) alá kerékpározni. akkor is és most is.
    Ebben igazad lehet. – Az biztos! – Bologat a Fater is.

  54. Jeniszej szerint:

    hlajos:
    Ez, franko amit leírtál!
    Ami a “sínen jön vagy megy” de állhat is, az nagyon erős.
    Biztos, hogy nehezen áll, meg ha elindul.
    Ezzel kell vigyázni, hogy mikor induljon meg, hogy még időben meg tudjon állni.
    🙂

  55. Vica szerint:

    Kedves Jeniszej!
    Nohát! A fater unokájáról írtál… Látod, milyen egyszerű félreérteni egymást! Komoly viták folynak itt kérem életre-halálra, én pedig közben azon filóztam, hány éves lehet a fater, ha a dédunokája visszaemlékszik 45 évvel ezelőtti dolgokra. Pedig milyen jó matek feladvány lett volna belőle 🙂 ! Kár. Mondta a sün, és lesétált a drótkeféről…

  56. Királyerdei szerint:

    >Miről is beszéltek?
    A fater azt mondja, hogy itt akkor nem is járt kerékpáros. – De lehet, hogy hév sem.<

    Elvtársam!Mivel azt állítottad,hogy ismered a kereszteződést,erre bátorkodtam reagálni.
    Melyik csepeli nem ismerné?És nem csak 45 éve van ott az a kereszteződés,hanem sokkal régebben.Már akkor is ott volt,amikor a Vágóhídtól járt az egyetlen Hév,mivel a "gyorsvasút" mág nem volt kész.A Fater szerint nem járt arra kerékpáros?Akkor a Fater nem Csepeli.A II.-es kaputól a III.-as kapu bevezetőig hatalmas kerékpármegörzők voltak még a Rákosi Mátyás Vas és Fémművek idejében is.Ha egyebet akar a fater megtudni Csepelről,csak szóljatok. 🙂

  57. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!

    Érdekes, hogy senki sem vette észre: Csepel falusi sorban van a nagy Budapesten!

    Ne felejtsük el: a HÉV, mint közlekedési rendszer, nem városi, hanem csak ELŐvárosi rendszer!
    A HÉV biztosítóberendezései és szervezési rendszere alapvetően nagyvasúti jellegű, nem pedig városi eszköz.

    Tessék végre tudomásul venni: Csepel a főváros szemében a mai napig csak egy nagyvároshoz csatolt község szintjén áll!
    Csepel egész közlekedési szisztémája döglött, mert a falusi rendszerekhez képest túl nagy és túl mozgalmas, miközben a nagyvárosi lét alapfeltételét CSEPEL ÉSZAK – DÉL IRÁNYÚ közlekedési alapját demszky papáék 20 éve elsumákolják!

    Sajnos,annak idején hajdú úr elszarta az elszakadásunkat a Fővárostól, ezzel mára már bizonyíthatóan szolgasorsba taszította Csepelt.
    Üdv menyus

  58. Királyerdei szerint:

    1950-ig község voltunk.

  59. Jeniszej szerint:

    Királyerdei:
    Azt hitte a Fater, hogy te azt láttad, hogy negyvenöt évvel ezelőtt is voltak kerékpárosok, akik neki mentek a hévnek, aminek vasúti biztosító berendezései vannak. Azt mondják mások, hogy ilyen berendezések nem valók egy sűrűn lakott városrészbe, mert gátolják a felgyorsult életvitelt a városban. Elvégre Csepel a főváros része és nem falú, vagy mi a fene?
    😀

  60. Jeniszej szerint:

    Vica:
    😉

  61. Királyerdei szerint:

    Elvtársam!
    Aki 1950 előtt született,annak születési helyként:Csepel van feltüntetve.50 után meg Budapest.Aztán ki a franc törődik vele,hogy a főváros része,vagy nem?És igen,nem valók azok a berendezések mára ide,de a pöcegödör sem.És igen,láttam még 60 évvel ezelőtt is bringásokat ott,igaz nem mentek neki a tujának. 🙂
    Tudták,hogy a tuja az erősebb.

  62. Jeniszej szerint:

    Királyerdei:
    A tuja tökin utazni a legjobb, de lehet, hogy ez is balesetveszélyes.
    🙂

Itt lehet hozzászólni !