Choli: Halálba drogozza magát az unokám

Blikk

Ha nem segítenek az unokámon, meghal! – ismerte el Choli Daróczi József (72), hogy imádott 13 éves unokája nagy bajban van: drogfüggő.

Mindent megpróbáltak, hogy megmentsék a szörnyű állapotból a kislányt, aki sajnos az általános iskolában szokott rá a kábítószerre.

Pedig augusztus közepén a gyámhatósággal egyetértve maga a gyermek édesanyja, Daróczi Dávid (†37) húga vitte be nagyobbik lányát egy budapesti nevelőintézetbe. Onnan a kislány megszökött, az intézet ezt hivatalból jelentette a rendőrségnek, így elkezdték körözni, ám tegnap Leila feladta magát, és visszament az intézetbe.

– Az unokám nyolcadikos lenne, de már régóta nem jár be az iskolába. Hiába beszéltünk a lelkére az anyjával, sajnos tehetetlenek voltunk, azért is döntöttünk úgy, hogy a kifejezetten problémás gyerekeknek létesített állami intézet az utolsó lehetőség. A gyámhatóság is tud arról, hogy mi történik a kislánnyal.

Sajnos rászokott a drogra, és ahogy a klasszikus esetekben ilyenkor lenni szokott, ő is lopott, hogy megvegye a napi adagját – mesélte szomorúan Choli bácsi. – Tőlem is elvett pénzt, amikor nem figyeltem, de olyan is előfordult, hogy a számítógépet, ezt-azt eladott otthonról. Amikor tiszta, sírva megbánja, amit tett, de azután megint a szerhez nyúl – sóhajtotta az idős költő.

Choli bevallotta, hogy fia elvesztése után is rengeteg gond nyomja a lelkét, miközben betegen is dolgozni jár.

– A fiam már nem látja, mi történik itthon. Talán ő tehetett volna valamit, mert nagyon szerette a kis unokahúgait. Nem volt karácsony vagy ünnep, hogy ne ajándékozta volna meg a kicsiket. Szeretett volna példát is mutatni nekik, de sajnos már nem teheti meg, hogy szép szóval vagy keményebben a helyes útra terelje őket – mondta elkeseredetten Leila nagyapja. – Kerestünk ugyan drogelvonót, ahol felügyelet alatt leszoktatnák a kislányt, de a magánklinika 470 ezer forintos programjára nem telik. Az állami intézet pedig ennyit ér; onnan nyugodtan megszökhetnek. Az egész rendszer tehetetlen. Azért vittük be, hogy ne engedjék ki, ne jusson droghoz, egész nap szem előtt legyen, és vigyázzanak rá, hogy ne szúrja magát. Pedig kéne valami megoldás, mert nem jó, hogy a hatéves kisebbik unokám látja, miként viselkedik a nővére – mondja Daróczi József.

Forrás: Blikk

14 hozzászólás “Choli: Halálba drogozza magát az unokám” bejegyzésre

  1. Ditte szerint:

    Heroin? Ez azért durva lenne.

  2. krisz szerint:

    Azt kéne elkapni akitől a szert kapta. És a saját adagjából adni neki mindenki elött. Attól aztán repülne egy utolsót. Ez talán segitene hogy gyerekeknek ne adjanak el drogot. Pár ilyen alakkal eljátszani ezt és még ők küldenék a suliba a gyerekeket ahelyett amit most tesznek.

  3. zed szerint:

    Szomorú, hogy ennyire megviselte a gyereket a bácsikája elvesztése, hogy a drog után nyúlt…

  4. csepeli szerint:

    Először is honnan van a lánynak pénze drogra? Nem olcsó ám a drogozás! Pláne ha intravénás szert használ.

    Aztán meg a cikk alapján a rendőrségnek nyomozást kéne indítania, kitől kapja a gyerek a drogot.

  5. grün szerint:

    Mi lenne, ha lenne Neki nagyapia?!

  6. Aureus szerint:

    Amíg valaki NEM AKAR és nem látja be azt, hogy függő vagyok, addig nem fog leszokni. Csakis saját belső elhatározásból, akaratból, hogy le akarjon szokni. Addig akár a csillagos eget is lehet adni, nem fog leszokni.
    Tökmindegy hogy van nagyapja, van családja, figyelnek rá vagy nem figyelnek. Ez az a dolog aminek minden gyerek egységesen ki van téve.

  7. Jeniszej szerint:

    “Az általános iskolában szokott rá a kábítószerre.”
    Azt az iskolát, ahol ilyet megtehet egy kiskorú, be kell zárni. A szülők nem foglalkoznak a kiskorú gyerekkel? Nem látják, mi történik gyerekükkel? Milyen szülők ezek?
    🙁

  8. pricpracpruc szerint:

    Abban az iskolában, ahol a kettős gyilkosság történt, néhány hónappal az emberölések előtt tucatnyi gyerek ellen indult eljárás kábítószerrel való visszaélés miatt.

  9. pricpracpruc szerint:

    Előző hsz.-emhez! Jeniszej! Jól olvasod, nem fogyasztás miatt!

  10. Démosz szerint:

    Jeniszej!

    Sok ilyen általános van Csepelen, egyről biztosan tudom ,hogy legalább 10 éve ott a drog,tussolják ha lebuknak a diákok.

  11. Jeniszej szerint:

    “tussolják ha lebuknak a diákok.”
    Aki ezt teszi, és a drogot árulja, terjeszti a fiatalság elleni büntetettét követi el. Egy életre börtönbe velük. – Vagy ne sopánkodjunk.
    Szerepel a Csepelen terjesztett drog forgalmazásának megszüntetése valamelyik párt programjában?
    Tessék a rendőrséget az éjszakai razziák serkentésére biztatni. Különös figyelemmel a volt Szabadkikötő úton.
    Évek óta járok Csepel utjain éjszakánként és még csak véletlenül sem kerültem bele ilyen razziákba, még csak nem is igazoltattak.
    Napközben viszont annál több rendőr van az útjainkon a háromlábú díjbeszedők mellett. Ami igazából nem javítja úgy általában a közbiztonságot. Természetesen erre is szükség van. Az arányok nagyon fontosak a köz-rend védelmében.

  12. Jeniszej szerint:

    Nem jó rendőrállamban élni! De lássuk be a közbiztonságot a társadalmi összefogásokon kívül, azért mégis csak egy jól működő rendőrség tudja biztosítani akinek a feladata.

  13. Jeniszej szerint:

    Beszélgetés Doszpot Péter – el
    “Most lett vége a Diákszigetnek. Tudod, a kultúrszigetnek. Te kint voltál?
    – Az kultúrsziget?! Abban a koszban, piszokban, tele kábítószerrel, piával, szexszel? Ez még viccnek is rossz! Ha egy kábszeres kutyát kiviszel a szigetre, meghülyül szegény. Csak forog össze-vissza a szerencsétlen, mert minden irányból csak a drogot érzi. Ha kábítószerest keresnénk, kihozhatnánk a fél szigetet. Úgyhogy nekem ne mondja senki: könny? drog meg kemény drog! És nincs itt semmiféle holland példa. Ha egyszer drog, akkor az drog és kész. Különben mi csak akkor megyünk oda, ha gyilkosság történik. De akkor azonnal.”
    😀

Itt lehet hozzászólni !