Morzsolt könnycsepp eladó!

Helyi Téma

Egy idős kőműves állított be a szerkesztőségbe 2004 nyarán, kezében „erős” szatyorral. A kollégák hibbantnak vélték, amikor azt állította, a főpolgármesterről vannak információi. Leültem vele.

Elmondta, hogy Demszky horvátországi építkezésén dolgozott, de nem fizették ki. Fotókat mutatott a mobiltelefonján, s leírta a település nevét is: Kusari, amit Demszky azóta selejtezett vagyonnyilatkozata Kustori néven említett. Az erjedést egy 80 ezer forintos tétel indította el.

Amikor megkérdeztük a fő­polgármestert, a teljes falucskát birtokoljae, az volt a válasz, hogy csak a főépület fele az övé, a másik fele a feleségéé, a többi házat barátai vették meg, akik nem hatalmazták fel arra, hogy megnevezze őket. A tulajdoni lap időközben elveszett, a vételár ismeretlen. A teljes akkori cikkel nem untatnám az olvasókat, de tudni kell, hogy arrafelé nincs homok, ezért a kitermelt sziklákat kellett géppel összezúzni ahhoz, hogy habarcsot és vakolatot készítsenek. Víz közel s távol sincs, lajtos kocsikkal hordták az építkezéshez, de az ivó- és öntözővizet is tárolókból, ciszternákból nyerik. Szükség is volt rá, mert ottjártunkkor épp Demszky lovai legelésztek a telepített gyepen.

Lóvá tett ország

A lovak központi szerepet játszanak Demszky életében. Izlandi látogatásán, ahová a hivatalos verzió szerint a geotermikus energia kihasználását ment tanulmányozni, a reykjavíki sajtó akkori cikkei szerint saját célra vásárolt törpelovat. Az izlandi újságíró nyilván félreérthetett valamit, mert Demszky itthon már – a vámértékkel megegyező értékű – adásvételi szerződéssel bizonygatta, hogy a valódi vevő egy barátja. Budapest lakói azóta is saját bőrükön érezhetik, hogy geotermia helyett gáz van. Sokat viccelődtek a 4es metró egyik változatába rajzolt pasaréti úti kitérővel is. A Budakeszin lakó Demszky tényleg az ottani lovardába járt lovagolni, és a megálló ötlete – az elherdált metrómilliárdok ismeretében – ma már nem is tűnik fantazmagóriának.

A sokadik BKV-ügy

Az első balhé akkor tört ki, amikor a BKV épp akkor fejlesztette vízi járműparkját egy yachttal, amikor Demszky Gábor kishajó-vezetői vizsgájára készült. A BKV úgy magyarázta, hogy a kiemelt üzletfeleket hajókáztatják a Hollandiából drága pénzen vásárolt hajón. Hogy mi célt szolgált a hajó valójában, azt olvasóink képzelőerejére bízzuk. Egyik akkori kollégám még be tudott lesni a kajütbe: az egyetlen komolyabb bútordarab egy franciaágy volt benne.

Mindenre van magyarázat

A főpolgármester járműparkját a közterület-fenntartásra szakosodott fővárosi cég volt hivatott biztosítani. A Volskwagen Touareg luxusautó beszerzését az árvíz elleni védekezés koordinációs feladataival magyarázták, és nem a kusari villához vezető út állapotával. A Főkefe szakembereivel egyébként személyesen is találkozhattunk a festői sziklaszirten, ahová – a későbbi magyarázat szerint – a főpolgármester autóját érkeztek javítani. Nekünk ezzel szemben úgy tűnt, hogy a kúriaépületen belül bütykölnek valamit.

Már így volt, amikor bejöttem

Demszky működését elejétől a végéig botrányok kísérték. A fővám téri csarnok építése során pénzzel együtt felszívódó kivitelezőtől, a lopóautókkal és a bevétellel együtt eltűnt olasz cégen át, egészen az alagútfúró-metróépítő céggel kötött elhibázott szerződésig. Az is különös, hogy szinte minden fővárosi elektronikát a Siemenstől vásároltak: a parkolóautomatáktól, a jelzőlámparendszeren át, a metró biztonsági berendezéséig. A budai rakpartépítést is ismerősre, a közmű gyarmatosításról elhíresült Veiola–Suez kettős által vezetett konzorciumtól rendelték meg.

Megérdemelt pihenés

Ciklusokon át megvezethették Demszkyt, mert Alma lányának szociális alapon kiutalt XI. kerületi önkormányzati bérleményéhez ugyanúgy nem volt köze, ahogyan a BKV szétrablásához sem. Méltánytalanul támadták azzal is, hogy felesége a főváros üzemanyagkártyáját használja saját autója tankolására. A felsorolás nem teljes, de az nyilvánvaló, hogy ilyen zűrös háttérrel egy kultúrállamban nem húzta volna nyugdíjig az ország fővárosának első embere. Nálunk viszont húsz évig támogatta valamilyen ismeretlen erő. A főpolgárt azonban nem kell félteni, ha nyugdíjasként nem kapna fürdőbérletet a Budapest Hévízei és Gyógyfürdői Zrt.-től, akkor sem marad felfrissülés nélkül. Értesülésünk szerint Kusariban nemrég medence épült. Kérdés, hogy futjae majd hideg vízre.

helyitema.hu

14 hozzászólás “Morzsolt könnycsepp eladó!” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    De hiszen Demszky egy kiváló ember, ha ennyi gyanúsítgatásból semmit sem lehet rábizonyítani!
    Esetleg, ha kiderítené valaki, hogy azt a törpelovat saját használatra vásárolta?!
    Uraim! Kezdödjék a játék! Terítsék ki lapjaikat!

  2. pricpracpruc szerint:

    Nekünk akkortájt, volt egy törpelovunk. A lakótelepi panelben legelt. Műfüvet evett, s az erkélyen galoppozott. Megtudtam, hogy Demszkynek kellene egy törpeló. Elvittem neki eladásra. Megmutattam, de nem volt jó neki. Azt nem tudom, hogy mi baja volt vele, csak azt, hogy mire hazaértem a mustrából a lovacskával, a kisfiam már kisírta szinte mind a két szemét. Grün! Szánom, bánom a bűnömet, hogy mutyizni akartam Demszkyvel. Nem lesz nekem most ebből bajom?

  3. " ?! " szerint:

    Csepel fejlődése szempontjából Demszky Gábor valóban kivált a rendes emberek sorából.

    1993-ban a fővárostól való elválásról szóló népszavazás kampányában megígérte a kétszer két sávos csepeli gerincút megépítését, továbbá a csepeli HÉV korszerűsítését, valamint sok egyebet, de az ígéreteiből semmit nem teljesített.

    A Fővárosi Közgyűlés delegációjával lebonyolított párizsi utazás után azt ígérte, hogy észak-csepelen is olyan szennyvíztisztítót építenek, mint amelynek a megtekintése céljából Párizsba utaztak.
    A tájékoztatása szerint a szennyvíztisztító teljesen a föld alá fog kerülni és a felette lévő közparkban sétáló idegenek nem is fogják sejteni, hogy egy szennyvíztisztító felett sétálnak.
    A Demszky által ígért földalatti megoldás helyett azonban egy ipartelep kinézetű szargyárat építettek Csepel legfrekventáltabb területére, és Csepel dicsősére.

    A Központi Szennyvíztisztító befogadásáért cserébe megígérte Csepelnek, hogy a szennyvíztisztító üzembe helyezéséig elvégzik Csepel teljes csatornázását, de fenti képen látható (pénzel töltött nokkia dobozokat gyűjtögető) Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettessel ennek az ígéretnek a teljesítését is elszabotálták.

    Több szót nem is érdemes pazarolni a képen látható két pojácára.

  4. Tóth Mária szerint:

    Igen szomorú, hogy ez az ember még ma is szabadlábon van. azt gondolom, ez így is marad, mivel az igazságszolgáltatás kerekei igen lassan őrölnek, nem kellene meggyorsítani??????? ha a sebesség nem változik, sajnálatos vége lesz a Fidesz regnálásnak! Tudom, hogy rengeteg ránk hagyott problémát kell megoldani, de a visszaadott
    állampolgárság után azonnal az ellopott pénzek/és azok eltüntetőire kellett volna koncentrálni,természetesen jogi úton. Mire oda jutunk, se pénz, se posztó nem lesz már!

  5. Gigi szerint:

    Nem lehet, Mária, hogy takarítani való ott is van, ahol most dobálják a sarat, s ezért késik a rendrakás?

  6. Gigi szerint:

    (Csak egy kérdés, ne ugorj rögtön harci díszekkel!)

  7. " ?! " szerint:

    Kedves “Gigi”!

    A ma 08:11-kor feltett hozzászólásoddal, a Tőled megszokott rafinált és alattomos módszerrel szeretnéd átterelni a figyelmet a jelenleg még hatalomban lévők 16 évnyi mulasztásairól a mindössze 100 napja hivatalban lévők munkájának a kritizálására.

    100 nap kormányzati munka után, és 22 nappal az önkormányzati választások előtt azt forszírozod, hogy miért késik a rendrakás.

    Ha ezt magadtól nem tudod, akkor az a szellemi képességedet minősíti.

    Ha viszont tudod akkor felvetésed pofátlanság, mert ha kormányzati szinten 100 nap alatt “rendet raktak volna” és már mindenki azon helyen lenne amit megérdemel, akkor azért visítanál (feltéve, hogy szabadlábon lennél), hogy a szabályos eljárásokat lerövidítve diktatórikus módszerekkel jártak el a drága elvtársaiddal szemben.

    Önkormányzati szinten pedig a rendrakást egyelőre a hatalomban lévő elvtársaidon kellene számon kérni.
    Sajnos részükről még mindig késik a rendrakás. Ehelyett a takarítással (a bizonyítékok eltüntetésével) foglalkoznak, és ehhez próbálsz Te a kérdéseddel ködösíteni.

  8. " ?! " szerint:

    Intelem az itt fórumozó MSZP-s agitátorok részére! (Ajánlott olvasmány “Gigi”-nek.)

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  9. tóth mária szerint:

    Gigi! a szemellenzőt le kellene már végre venni! Nem hiszem el, hogy Téged nem zavar ez a sok, vég nélküli lopás???????? Vagy tévedek??????? Miért véded őket, csak egy dologra tudok gondolni, de azt úgy sem kell leírnom !

  10. grün szerint:

    pricpracpruc!
    “Grün! Szánom, bánom a bűnömet, hogy mutyizni akartam Demszkyvel. Nem lesz nekem most ebből bajom?”
    Késő bánat, súlyos hibát követtél el, amikor nem néztél a ló hasa alá!
    Esetleg ott kapaszkodhatott a szerszámban a “?!” nicknevú főrumozó, akkor pedig Neked annyi!

  11. csepeli szerint:

    Demszky elbúcsúzott

    Négy tanácsot adna a következő városvezetésnek a főpolgármester, többek között azt, hogy ne csak befejezzék, hanem építsék is tovább a 4-es metrót. A fővárosi frakciók az emelkedett pillanatban eltekintettek a városvezető elmúlt húsz évének kritikájától, mindannyian annak jelentőségét hangsúlyozták, hogy egyedülálló teljesítmény Demszky ötször egymás utáni megválasztása.

    Az elmúlt húsz évben ez a háromszázadik ülésnapom a Fővárosi Közgyűlésben, amely e ciklusban hatvan alkalommal ülésezett. A mögöttem lévő pulpituson összesen majdnem egy teljes évet töltöttem – kezdte búcsúbeszédét Demszky Gábor leköszönő főpolgármester. Hozzátette, hogy a 38 nap múlva befejeződő ciklusban összesen 2232 napirendet tárgyaltak meg, 8641 határozatot hoztak és 343 rendeletet alkottak. Demszky kiemelte, hogy a határozatok kétharmadát konszenzussal hozták, a városfejlesztést, beruházást érintő döntéseknél 10-ből 9-et egyhangúlag fogadtak el. “Nekem ezek a legkellemesebb emlékek, a tartalmatlan, személyeskedő viták pedig a legkevésbé kedvesek” – jegyezte meg Demszky.

    A leköszönő városvezető szerint a demokratikus erők alapvetően ugyanazt gondolják a főváros fejlesztési irányáról. “Remélem, a következő városvezetés folytatni fogja a beruházásokat. ehhez minden eszköz rendelkezésükre áll. Stabil pénzügyi helyzetben, feszes, de egyensúlyban lévő költségvetéssel adjuk át a fővárost, a következő városvezetés e jó gazdasági helyzetre építhet a következő években. A nemzetközi hitelminősítők, független elemző intézetek szerint Budapest adóssága kezelhető mértékű, hitelképessége jó, költségvetési politikája átlátható, eladósodttságának mértéke elmarad a vidéki nagyvárosoktól” – ismertette a főpolgármester.

    Mint elhangzott, a főváros adósságállománya a működési bevételeinek csak 65-70 százalékát teszi ki, a hitelállomány három éve változatlan, mintegy 161 milliárd forint, a hiteleket kizárólag a fejlesztések önrészére fordítják. Emiatt 2012 végéig megvan a beruházások fedezete. E fejlesztések 90 százalékát az ellenzék is támogatta – hangsúlyozta. Az Európai Beruházási Bankkal kötött hitelkeretszerződés lehetővé teszi azt is, hogy a következő városvezetés, ha akar, átcsoportosításokat hajtson végre. A főváros rendelkezésére áll 40 milliárd forint, szabadon felhasználható, kedvezményes hitelkeret is, amely három évre biztosítja a folyamatban lévő fejlesztések forrásigényét, és a következő városvezetés pénzügyi mozgásterét is növeli.

    Tartalékként ezen felül van még további 40 milliárd forint értékű lekötött betét, valamint 25 milliárd forint értékű részvény és értékpapír is, ez bármikor felhasználható. “Amikor 1990-ben átvettem a főváros vezetését, csupán 60 millió forint volt a kasszában, és csak egyetlen, folyamatban lévő beruházás volt, több nem volt előkészítve sem” – említette.

    Tanács búcsúzóul Demszkytől: építsetek metrót!

    A következő városvezetésnek Demszky Gábor négy “javaslatot, kérést, üzenetet” fogalmazott meg. Tartsa meg a város 1995-ben kidolgozott városgazdálkodási modelljét, amit “hiba volna sutba dobni”, hiszen e modell révén érhető el, hogy a költségvetés 30-40 százalékát fejlesztésekre tudja fordítani. Ellenkező esetben 2013 után leáll a városfejlesztés üteme, hiszen elapadnak az uniós források. Demszky azt is kérte utódjaitól, hogy igyekezzenek minél nagyobb pénzügyi önállóságot kiharcolni a városnak, “ami nekünk nem igatzán sikerült”.

    Demszky azt is tanácsolta, hogy a 4-es metrót nemcsak befejezni, hanem továbbépíteni is kell, “hiszen az EU nem metróra, hanem közlekedésfejlesztésre adott pénzt Budapestnek”. Kiemelte, hogy a metró második (Keleti pályaudvar – Bosnyák tér közötti) szakaszára a fővárosi pénz megvan, Brüsszeltől pedig kedvező ígéretek vannak a támogatásra, de hiányzik az állami hozzájárulás. E szakaszra ráadásul minden engedély rendelkezésre áll, van róla szerződés a kormánnyal, az benne van a metrótörvényben is, “kár volna veszni hagyni presztízsszempontokból, ezzel ugyanis éveket vesztenénk”.

    Harmadik üzenetként azt kérte, hogy utódjai őrizzék meg a főváros kulturális autonómiáját, sokszínűségét, “a politika korlátozza magát, ne szóljon bele a szakmai műhelyek munkájába, hiszen azok kevés pénzből csodára képesek”. Azt is kérte a leköszönő főpolgármester, hogy a következő vezetés legyen szolidáris és toleráns a legszegényebbekkel, ne engedjen annak a nyomásnak, “amely a gondoskodás helyett a hajléktalanok elkergetésében látja a megoldást”.

    A történelemben nincs happy end, csak euforikus, boldog kezdetek vannak. Ez a főváros elmúlt két évtizedére is igaz. Bízzuk az értékelést az utókorra – zárta búcsúbeszédét Demszky, aki megköszönte a testület munkáját, sikeres kampányt kívánt, megjegyezve, hogy “abban vagyok érdekelt, utódaim sikeresen és eredményesen végezzék munkájukat”.

    A Fidesz is gratulált, kritizálni később fog

    Emelkedett a pillanat, nem illendő a kritika, nem is tesszük – reagált György István (Fidesz), hozzátéve, hogy azért fogják értékelni Demszky elmúlt húszéves tevékenységét. Hangsúlyozta: nehezen lesz utánozható az a Demszky nevéhez fűződő politikai teljesítmény, hogy egymás után ötször választották meg Budapest első emberének, “ehhez csak gratulálni lehet”.

    Budapest az Ön vezetése alatt a szabadság, a tolerancia városa volt, ön sokszor mutatott példát, hogy a kirekesztő nézetek ellen hogyan kell fellépni – mondta Steiner Pál (MSZP), aki azzal kapcsolatban, támogatnák-e, hogy egyszer szobrot állítsanak Demszkynek, úgy fogalmazott: “élő személyről rendeletünk értelmében szobrot nem állítjhatunk, de ha eljön az a közgyűlés, amelynek ez a kérdés a napirendjén szerepel, talán mi még adhatunk ehhez tanácsot”. (Horváth Csaba “Jó voltál!” megjegyzéssel gratulált Demszkynek.)

    “Egyszerre lépünk le a hajóról”

    1990-ben, amikor közösen megéltük e teremben a rendszerváltozás eufóriáját, ön azzal kampényolt, hogy a tettek embere lesz. Az elmúlt 20 évnek voltak sikere és kudarcai, örömei, bánatai. Mindenképpen hálásnak kell lennie a korának, hogy e hatalmas lehetőséget megkapta, és húsz éven át első polgára lehetett e városnak, kétmillió embernek – mondta Hock Zoltán volt MDF-es, független városatya. “Soha nem vélelmeztük, hogy rosszat akart volna a városban. Sosem szavaztam önre, sosem támogattam, ami nem titok, mégis egyszerre lépünk le e hajóról húsz év után, csak én az MDF-ből. Ön is, mi is úgy fogunk e húsz évre visszamelékezni, hogy mozgásban volt, dinamizált volt a főváros. Sokat tett érte, legyen büszke rá. Ha politikai harci zaja elhalkul, reálisan fogják majd megítélni e 20 évet” – tette hozzá.

  12. " ?! " szerint:

    Itt látható a hagyaték, amelyet Csepelen a nyertes örökölni fog a csepeli MSZP-sektől, valamint Demszkytől és Hagyótól:

    (Összeállítva az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérésének, valamint néhány közismert helyi adatnak a figyelembevételével.)

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 92.160,- Ft/fő. (A polgármesteri jelentés szerint korrigálva.)
    Annak ellenére 55-szöröse a XIII. kerület adósságállománynak, Csepel 1 főre eső adósságállománya, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt:
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú lakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz legalább 8,5 milliárd Ft mai áron számolt árbevétel.

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a csepeli kórház felújítását-, korszerűsítését ígérték.)

    – Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig 2006-ban a megnyitását 2007-re ígérték.)

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    – A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastrukturával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    – Elmaradt a megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    – Egyetlen méter sem épült meg a 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból, amely a Kossuth Lajos utca terhelését volna hivatott csökkenteni.

    – Annak ellenére, hogy igen sok csepeli közpénzt ráköltöttek, egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére ígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem az önkormányzat honlapján közzétett polgármesteri részletes jelentés szerint több mint 7 milliárd (7 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

Itt lehet hozzászólni !