Pánikhangulatot kelt a többgyermekes tanárok között a tandíj

Lánchíd Rádió

 

Felelős döntés

Tandíj: ha megmarad, sok tehetséges csepeli gyerek maradhat ki a felsőoktatásból 

Pánikot kelt a több gyermeket nevelő pedagógusok körében a felsőoktatási tandíj bevezetése – mondta el Szebedi Tas, a Gimnáziumok Országos Szövetségének elnöke a Lánchíd Rádióban. Ha egyszer tényleg fizetőssé válik a felsőoktatás, akkor az árak hamar elszabadulhatnak – állítja az érdekvédő. Az elnök azt is hozzátette: a tandíj bevezetése miatt a családok hitelfelvételre kényszerülnek, ráadásul Magyarországon egy diploma megszerzése még nem jelent magas jövedelmet, így nehézséget okoz majd a kölcsönök visszafizetése.

2 hozzászólás “Pánikhangulatot kelt a többgyermekes tanárok között a tandíj” bejegyzésre

  1. Csepeli Galvániszap szerint:

    Egy nagy szoci barátom messziről kiáltotta, hogy ő bizony elmegy szavazni, és igennel szavaz. Ha valakinek 14 éves a gyereke, egy másik már egyetemista, ő pedig tanári fizetésből él, akkor bizony vagy tandíj nélkül végzi el az egyetemet a kisebbik fiú, vagy sehogy.

    Gyurcsány sem végezhette volna el az egyetemet, ha lett volna tandíj. Milyen alapon veszi el a lehetőséget a hozzá hasonlóan szegény sorsú családok gyerekeitől? Ilyen az, amikor elfelejti valaki, hogy honnan jött. Az ilyeneket tartják a leggusztustalanabb. leggátlástalanabb embereknek. Nem ok nélkül.

  2. Nagyi szerint:

    Én biztos el megyek szavazni és 3igent ismerek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !