Hazánk a 8. legeredményesebb nemzet

Nemzeti Sport, Csepel.info

Véget értek a Szingapúrban megrendezett első ifjúsági olimpia versenyei. Bár a szervezők nem adtak ki hivatalos éremtáblázatot, több forrás is összegyűjtötte a különböző országok eredményeit.

Hazánk a nyolcadik helyen végzett a nemzetek közti versenyben, legeredményesebb versenyzőnk az úszó Kapás Boglárka lett, aki két arany- és egy ezüstérmet szerzett. Kajakosaink százszázalékos teljesítményt nyújtottak, mindketten aranyéremmel térhetnek haza.

Az éremtáblázat – melybe nem számították bele a vegyes csapatok érmeit, így például Babos Tímea párosban szerzett bronzérmét sem – első helyén nagy fölénnyel Kína végzett, sportolói 30 arany-, 16 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek.

Hazánk a táblázat nyolcadik helyén szerepel olyan országokat megelőzve, mint például az Egyesült Államok, vagy Franciaország. Legeredményesebb versenyzőink az úszók lettek, közülük is kiemelkedik Kapás Boglárka teljesítménye, aki 200 méter pillangón és 400 méter gyorson is elsőként ért célba, 200 méter gyorson pedig ezüstérmes lett. Mellette Bernek Péter is Biczó Bence is gyarapította a magyar úszók aranyérmeinek számát.

Kajakosaink százszázalékos teljesítménnyel zártak, Farkasdi Ramóna és Tótka Sándor is aranyéremmel térhet haza a furcsa lebonyolítású – páronként versenyeztek az indulók – verseny után.

Bár az éremtáblázatba nem számították be, Dudás Eszter így is sporttörténelmet írt, megszerezte a magyar triatlonsport első olimpiai aranyérmét a vegyes csapatok versenyét megnyerve, ahol egy portugál, egy izraeli és egy osztrák sportolóval alkotott egy csapatot.

Földházi Zsófia ezüstérmével megmutatta, hogy a modern öttusában is várhatunk szép magyar eredményeket, de a cselgáncsozó Batizi Barbara ezüstérmére is büszkék lehetünk. Lupkovics Dóra tővívó és Harcsa Zoltán, „a magyar Rocky Balboa” a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Előzetesen talán a teniszezőktől vártunk nagy eredményeket, nos, egyesben talán nem úgy sikerült a verseny Babos Tímea, Fucsovics Márton és Zsiga Máté számára, mint ahogy azt elképzelték, de Babos Tímea így is párosban szerzett bronzérmével a nyakában utazhat az US Openre, ahol a juniorok között versenyez majd.

Nem hagyhatjuk szó nélkül atlétáink szereplését, ugyanis döntősünk volt a lányok 100 méteres síkfutásában, Nguyen Anasztázia ráadásul az ötödik helyen ért célba, valamint ezüstérmes lett diszkoszvetőnk, Váradi Krisztina és bronzérmet szerzett Töreky Balázs kalapácsvetőnk.

A magyarok részletes eredményeit – köztük a csepeli Kiss Helláét – itt tekinthetik meg.

nso.hu

6 hozzászólás “Hazánk a 8. legeredményesebb nemzet” bejegyzésre

  1. " ?! " szerint:

    Szívből gratulálok! Csak így tovább!

    Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!

  2. Jobb Csepelért szerint:

    Ébred már az alvó oroszlán!
    Hajrá magyarok!

  3. Kovács Ernő szerint:

    Csepel FC – Szabadkígyósi SZSC 6-1!

  4. " ?! " szerint:

    Ernőke!

    Vedd már észre magad!

    A Csepel FC-nek semmi keresnivalója nincs ennél a témánál, mert a Csepel FC egy olyan bajnokságot sem tudna megnyerni, amelyen ellenfél nélkül egyedül indulna.

Itt lehet hozzászólni !