Kitálalt Zuschlag társa: Gyurcsány mindent tudott

Magyar Hírlap

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök tudott arról, hogy Zuschlag Jánosék mit művelnek a pályázatokkal – állította a szocialista politikus nevével fémjelzett per másodrendű vádlottja a Tv2 Mokka című műsorában tegnap.

Mint megírtuk, Lados István, Zuschlag korábbi titkára visszavonta fellebbezését az elsőfokú ítélettel szemben, így az ő esetében az jogerőre emelkedett. Kétéves börtönbüntetést kapott, amelynek felét előzetesben már letöltötte.

„Szeretném minél hamarabb normális mederbe terelni az életemet. Ha most elkezdem ezt a börtönbüntetést, akkor már 2011-ben újra szabad vagyok” – indokolta a döntését Lados. Szerinte nagyon komoly esély volt arra, hogy vádalkut köthet, ezt le is írták a jegyzőkönyvben, és több esetben hivatkozott arra, hogy bizonyos információkat azért mond el, hogy vádalkut kössön vele a hatóság. Végül ez mégsem történt meg.

Lados a politikusok közül Arató Gergely volt államtitkárra, Lusztig Péterre, Lamperth Mónika korábbi belügyminiszter munkatársára tett terhelő vallomást, emellett Gyurcsány Ferenc esetében egy hangfelvételt is a hatóság rendelkezésére bocsátott. Sőt, Szilvásy György volt titokminiszter nevét is megemlítette, mint olyan személyt, aki a lehallgatásokról értesítette Zuschlagot.

„Az én szerepem még mindig elenyésző azokéhoz képest, akik nagyon sokat hozzátettek ahhoz, hogy ez a Zuschlag-ügy úgymond kialakuljon” – jelentette ki Lados. Gyurcsány Ferenc szerepéről pedig elmondta: „Egy alkalommal volt egy munkacsoport-vacsora, ahol többek között ifjúsági ügyekkel foglalkozó MSZP-s politikusok vettek részt, Ujhelyi István, Arató Gergely, Zuschlag János, és még sorolhatnánk többeket. Ott volt egy incidens, mikor Zuschlag János már eleve azzal a szándékkal érkezett a találkozóra, hogy a pályázatok ügyét szóba hozza, de ő már nem volt olyan kapcsolatban Gyurcsány Ferenccel, hogy személyesen odamehessen, és bármiféle ilyen dologról beszéljen. Ezért Arató Gergelyt küldte annak érdekében, hogy ezeket a pályázatokat szóba hozza. Gyurcsány Ferenc átkiabált a helyiség túloldalára Zuschlagnak, hogy »Zuschlag, már megint mi van a k…rva pályázatokkal?«.”

magyarhirlap.hu

11 hozzászólás “Kitálalt Zuschlag társa: Gyurcsány mindent tudott” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    ….és akkor miért van még mindig szabadlábon????? kezdek nem hinni az elszámoltatásban!

    de azért remélem, hogy biszku elvtárs is a sitten végzi!

  2. Nemmondomeg szerint:

    Te csak most kezdesz ebben hinni ? Látványosan nem történtek meg a nagy elszámoltatások. Nem lesz itt se semmi. Kirúgnak megint pár takarítónőt és ennyi. Undorító mindegyik párt. Soha országban sose lesz rend. A baj hogy a Fidesz szavazói nem figyelnek mit ígért Orbán. Nekik kellene elszámoltatni és betartatni amit ígértek. Ez egy ilyen ország….

  3. Nemmondomeg szerint:

    Eleve: Hogy létezhet még az MSZP mint szervezet ? Ennyi hátrány és kárt okozója ? Miért nincs börtönben Gyurcsány, Bajnai, Demszky és még sorolhatnám. Csiki-csukiznak Sukoróval is, szánalmas.

  4. csepeli szerint:

    Ezt a történetet, hogy Gyurcsány beszólt, hogy “Zuschlag, már megint mi van a k…va pályázatokkal”, már 2008-ban is elmesélte Lados, amikor még folyt a per. Szóval ez nem új információ, tehát nem értem, hogy most mi az újdonság tulajdonképpen, miért nevezik kitálalásnak azt, hogy Lados megint elmondta ugyanazt, amit már két évvel ezelőtt is. Amúgy meg ez cáfolja, hogy Gyurcsány mindent tudott volna, hiszen ugye ha mindent tudott volna, akkor nem kérdezte volna, hogy már megint mi van a pályázatokkal. Pont hogy ugye nem tudta, hogy mi van a pályázatokkal, hát hiszen pont azért kérdezte. Tehát ha pusztán ebből a beszólásból következtetett Lados arra, hogy Gyurcsány mindent tudott, hát az kissé elhamarkodott következtetés.

    Ami viszont új információ, az a következő: Bajnai és Gyurcsány beperelte Budai Gyulát:

    “Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő is beperelte Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat. A volt miniszterelnökök kétrendbeli rágalmazás és személyiségi jogaik megsértése miatt fordult bírósághoz amiatt, hogy Budai Gyula július 28-i sajtótájékoztatóján azt mondta, dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc hamisan tanúskodtak az ügyészség előtt.”

    http://index.hu/belfold/2010/08/12/bajnai_es_gyurcsany_beperelte_budai_gyulat/

  5. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli mszp-sek”!

    Már csak 52 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 52 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik ám az 52 naptári nap (a 36 munkanap)!

  6. " ?! " szerint:

    Kedves drága “csepeli”! Te cuki-pofa!

    Ne legyél ideges, és ne pattogj a jelenlegi helyzet miatt!

    Vigasztaljon az a tudat, hogy szaporodik az MSZP megújuláshoz a hagyományoknak megfelelő káderutánpótlás.

    Emlékezz rá, hogy az MSZP jogelődjeinek (az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak) a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekkel töltöttétek fel.

    Csak néhány év és szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a most még feltárás alatt lévő ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek szabadulnak, akkor visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és lesz módotok ismét börtönviselt káderekkel feltölteni a megújuló MSZP vezetését.

    (Például megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó elvtársaitokat, akik néhány évig még a börtönben minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.
    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat, aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP vezetőségébe történő beválasztása után lesz igazán hozzátok méltó párt a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elékelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki!

    A káderutánpótlás tagjainak a szabadulásáig majd csak kibírjátok valahogy.

  7. öregapó szerint:

    Nemmondommeg- ilyen alapon Te is börtönbe kerülhetnél, -ha nem kellene bizonyíték. De hát nincs, csak megint lebegtettek…

  8. papa szerint:

    Orbán válasza Sukoró-ügyben: ‘Újra jogállam van’

    Ha Gyurcsány tárgyal, akkor az hazaárulás, a nagytőke kiszolgálása, sikkasztás és bűncselekmény, ha Orbán Viktor tárgyal, az jogállam, hazafiasság? Hogy is van ez?

    Nol.hu

    Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök, pontosabban sajtóstábjának vezetője “semmitmondó” választ küldött Schiffer Andrásnak, a párt frakcióvezetőnek a sukorói beruházással kapcsolatban feltett kérdéseire.

    Schiffer András szerdai, a miniszterelnökhöz írt és az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében jelezte, “megdöbbenve” olvasták, hogy Orbán Viktor is fogadta tavaly ősszel Ronald Laudert, a sukorói kaszinóberuházásban érdekelt befektetőt. Az LMP úgy véli: egyetlen, a frakcióvezető által feltett kérdésre sem kaptak választ, így nem derül ki, melyik fél kezdeményezte a találkozót és azt sem tudni, miről esett szó a megbeszélésen.

    A párt honlapján elérhető Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtóstábvezető válaszlevele, amelyben az áll: Orbán Viktor fontosnak tartja a külföldi befektetők magyarországi jelenlétét és “minden befektetőnek ugyanarra a tényre hívta és hívja fel a figyelmét”. Arra, hogy “újra jogállam” van, a banánköztársaság korszaka lezárult, mindenkinek tiszteletben kell tartania a törvényeket.

    Schiffer András frakcióvezető szerda nyílt levelében többi között arra kérte Orbán Viktort, tárja a nyilvánosság elé a Lauderrel folytatott tárgyalása tartalmát és támogassa a kiemelt beruházásokról szóló törvény hatályon kívül helyezéséről szóló törvényjavaslatukat. Márpedig – mint írják -, amíg ez a törvény hatályban van, bármikor lehetnek a Sukoróihoz hasonló botrányok. “A változás csak annyi, hogy most éppen a fideszes kormány helyezi a befektetők érdekeit a magyar állampolgárok érdekei elé” – teszik hozzá.

    Nagy Anna kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva elmondta, Orbán Viktor januárban pártelnökként volt jelen a sukorói kaszinó-beruházással kapcsolatban folytatott megbeszélésen.

    Címkék: LMP, Orbán, Sukoró

    Ez a bejegyzés 2010. augusztus 11. szerda 22:37-kor készült és a következő kategóriákban található: Nincs kategorizálva. Valamennyi hozzászólás követhető az RSS 2.0 hírcsatornán keresztül. Hozzá lehet szólni, vagy küldhető visszajelzés a saját oldalról.

  9. Nemmondomeg szerint:

    öregapó !
    Ha nem lenne tele a net bérfirkászokkal még csodálkoznék is 🙂 Van bizonyíték, csak elkapálják, ahogy eddig is tették. Elszámoltatás. Hö-hö

  10. " ?! " szerint:

    papa: 2010. augusztus 13., péntek 13:59-kor

    Ha Gyurcsány tárgyal, akkor az hazaárulás, a nagytőke kiszolgálása, sikkasztás és bűncselekmény, ha Orbán Viktor tárgyal, az jogállam, hazafiasság?
    Hogy is van ez?
    Nol.hu

    Kedves “papa”!

    Arra kérdésedre válaszolva, hogy “Hogy is van ez?”, alább bemásolom neked a Nol.hu idézethez az összehasonlítási alapot.

    Ha van egy csöpp eszed akkor látod, hogy “hogy is van ez”, és látod a különbséget is.

    Idézet Gyurcsánytól:

    Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    És ránk omlott “papa”. Nem vetted észre?
    És nem érzed az Orbán és Gyurcsány között jelenleg még meglévő óriási különbséget?

  11. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ah, mért most él ő, e ragályban, itt,
    létével mentve a gazt, a pogányt,
    míg általa a bűn emelkedik
    s társaságával díszíti magát?!
    Tolvaj ecsetnek adjanak csinált
    látszatot arca élő színei?
    Szegény szépség mit keres imitált
    árny-rózsát, ha az övé az igazi?
    Miért most? Itt a természet csődje: fürge
    erein nem süt át, hisz pang, a vér:
    egész kincstára ő: sokakra büszke,
    de ma csak az ő betétjein él,
    Őrzi is! Kincsként mutogatja őt:
    míly dús volt e nyomorult vég előtt!

Itt lehet hozzászólni !