1580 gyerek szállt vízre Sukorón

Kajakkenusport.hu

Sukorón rendezték meg az idei gyermek, kölyök, serdülő magyar bajnokságot, amely Kolonics György Emlékverseny is egyben. A serdülő korosztályban a viadal válogató volt a pöstyéni EORV-re.

Pénteken és szombaton még kitolt egy kissé az időjárás az idei gyermek, kölyök és serdülő magyar bajnokság részvevőivel (péntek éjjel egy kiadós zuhé áztatta el a sátrazókat), vasárnap azonban ideális körülmények között tudták megrendezni a versenyt, amelyen a 10 és 16 év közötti korosztály vetélkedett. A serdülők a bajnoki címek mellett a pöstyéni EORV-re is válogatóztak, míg a még fiatalabb korosztály ezen a viadalon vívhatta ki a jövő évi válogatott tagságot.

Az eseményen 62 egyesület, 1580 versenyzője szállt vízre, díjakban számlálva 1350 érem talált gazdára a hétvége során, vagyis volt munkája bőven a díjkiosztóknak.

„Egy újabb remek hangulatú hétvége áll mögöttünk – összegzett Weisz Róbert, a szövetség szakmai igazgatója. – A sportág bázisát jól mutatja a nagy indulói létszám, a kajak-kenu iránti érdeklődést pedig az, hogy vasárnapra szinte megtelt a parkoló és a part szülőkkel, szurkolókkal, érdeklődőkkel.”
A bajnokság az elmúlt esztendőhöz hasonlóan Kolonics György emlékverseny is volt, vasárnap eljöttek Sukoróra a 2008-ban tragikus körülmények között elhunyt Kolonics György szülei, valamint ott volt a versenyen Angyal Zoltán, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumának elnöke is, akivel az alapítvány tevékenységéről beszélgettünk.

„Ez a bajnokság az utánpótlás korosztály legnagyobb versenye, úgy érzem, méltóképpen viseli a Kolonics György emlékverseny nevet – mondta Angyal Zoltán. – Ezen a hétvégén nagyon jól esett látni, hogy a fiatalok mennyire tisztelik, megbecsülik, ápolják Koló emlékét. A rendezvényen több ezer matricát osztottunk szét, amelyek nyomban felkerültek hajókra, lapátokra, autókra, míg a győzteseknek az alapítvány logójával és Koló fényképével díszített pólókat adtunk át. Mindemellett a serdülő V és VI korosztály legjobbjait a Braca cég által felajánlott két kenulapáttal díjaztuk. Kicsi az alapítványunk, de nagyon fontosnak tartjuk, hogy méltó módon ápoljuk Koló emlékét, és a szerény kereteink ellenére is, népszerűsítsük a sportot, az egészséges életmódot. Az idén szinte minden hazai rendezésű versenyen jelen voltunk a Világkupától kezdve az utánpótlás bajnokságokig, de nem csak a versenysport területén szeretnénk nagykövetek lenni. A nyár folyamán a Starline irodával közösen húsz árvízkárosult gyereket táboroztattunk Fadd-Domboriban. Jártunk a tököli fiatalkorúak börtönében is, ahol Koló emléknapot tartva próbáltunk üzenetet küldeni az elítélteknek arról, hogy vannak más, elérhető, szabadon járható utak, lehetőségek, amelyeket például a sport területén találhatnak meg. Hogy mennyire jól sikerült ez a nap, azt több köszönőlevél is példázza, amelyeket ezektől a srácoktól kaptunk. És hogy min dolgozunk még? Az idén Nyíregyházáról érkezett felkérés a Kolonics György kiállításra, így ezt a szabadságolások és a versenyidőszak végével mindenképpen szeretnénk tető alá hozni. Jövőre pedig a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság idején szeretnénk megrendezni a kiállítást az EDF Démász székházában, a Széchenyi téren, így ezzel kapcsolatban is várnak még ránk egyeztetések. Nagyon sok olyan külföldi sportoló van, aki tisztelte, szerette Kolót, és biztos vagyok benne, hogy a közös emlékek elhozzák őket erre a kiállításra, amelyen ők is végigkísérhetik, újra átélhetik e nagyszerű sportember pályafutását.”

A jegyzőkönyvek innen letölhetők!

kajakkenusport.hu

5 hozzászólás “1580 gyerek szállt vízre Sukorón” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    Gratulálok a csepeli fiúknak, különösen Zupkó Bálintnak!

  2. Bézsé szerint:

    Én is gratulálok az összes versenyzőnek és szülőnek, akik hozzájárultak a fantasztikus hétvégéhez!
    Jó kis csapat vagyunk!

  3. atlétaa.. szerint:

    Hajrá-CSEPELI-SPORTOLÓK………………..

  4. nagyapó szerint:

    Gratulálok a csepeli sportolóknak, és áldozatvállaló szüleiknek, valamint külön örülök, hogy nem a rulettasztalnál kellett összemérni tudásukat

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. sergeyigorev szerint:

    Hello google

Itt lehet hozzászólni !