Új balliberális párt alakul Csepelen

“Új Pólus” várja a kiábrándultakat

Csepel.info

Udvarhelyi András

Horváth Gyula alpolgármester (középen) egy könyvbemutatón

“A baloldali értékek háttérbe szorultak. Kevés hiányzik ahhoz, hogy a jobboldal egyedül uralja az országot. A pártok eddigi csatározásai oda vezettek, hogy ma nagyon sokan úgy érzik, nincs olyan párt, amelyre jó lelkiismerettel szavazni tudnának” – áll abban a meghívóban, amely az “Új Pólus Csepelért” mozgalom megalakulását hirdeti.

A mozgalom július 28-án, 17 órakor alakul meg a Csepeli Munkásotthonban, a meghívót pedig a szervezők nevében Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat MSZP-s alpolgármestere, fővárosi képviselője írta alá. A Népszava beszámolója szerint a meghívóban még csak mozgalomként jellemzett kezdeményezés valójában egy új balliberális párt lesz, Csepel MSZP-s alpolgármestere mellett olyan nevekkel, mint Bőhm András, Lakos Imre vagy éppen Geberle Erzsébet volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő. “Jó ötlet volt Csepelen kezdeményezni ezt az új pártot, szükség is volna a megújulásra, de szkeptikus vagyok a sikerében” – mondta el a Csepel.info MSZP-s informátora.

Az “Új Pólus” meghívója

Az új mozgalom meghívója szerint a jelenlegi politikai helyzetnek két meghatározó jellemzője van: a jobboldal felelőtlen ígérgetései és a társadalom kettéosztására irányuló demagógiája következtében megerősödött a FIDESZ, a szervezett utcai rendbontásokkal és a rasszizmus felszításával feltört a Jobbik. Másrészt a baloldali pártok a gyakorlatban hűtlenek lettek a szociáldemokrata elvekhez, politikai életüket egyre inkább a személyes haszonszerzést szolgáló érdekkapcsolatok jellemezték. Ennek következtében az MSZP társadalmi hitele és befolyása minimálisra csökkent, az SZDSZ pedig eltűnt – hangsúlyozzák a szervezők.

A mozgalom létrehozói szerint ilyen körülmények között új politikai alternatívára van szükség: “ÚJ PÓLUS kell a hazai politikában, ami megújulást hoz úgy, hogy megőrzi az értékeket, a demokratikus fejlődés eredményeit és határozott szakszerű munkával, dinamikus fejlődést biztosít. Csepel az egyik legjobb adottságokkal rendelkező kerülete Budapestnek, ezt az esélyt kell megragadni az itt élők gyarapodása érdekében.”

A mozgalom alapítói mindazon erők összefogását keresik, “amelyek számára fontosak a társadalmi szolidaritás és igazságosság baloldali értékei, és amelyek számára a jelenlegi politikai szervezetekben nincs lehetőség a kibontakozásra, megmutatkozásra.”

A Népszava értesülései szerint még nem dőlt el, indítanak-e főpolgármester-jelöltet. Pedig az alapítók között felsorakozott Lakos Imre már tavaly ősszel kifejtette: elő kellene állnia egy független, megkérdőjelezhetetlen hitelű városmenedzsernek, aki mögé föl tud sorakozni az MSZP, az SZDSZ, az MDF, továbbá a civilek és egyesületek. Úgy fogalmazott: keresni kell “Budapest Obamáját”, keresni kell a Fidesszel versenyképes irányt.

“A csepeli MSZP kriminalizálódott”

A Csepel.info egy MSZP-s forrása korábban többször utalt rá: ami a párt szavazóira országos szinten jellemző volt, Csepelen kiemelten jelentkezett. 2010 tavaszán szinte eltűnt az a hatalmas és komoly gyökerekkel rendelkező balliberális szavazóréteg, melynek köszönhetően még 2006-ban is nagyobb volt a csepeli MSZP támogatása, mint a szintén hagyományosan erős angyalföldi pártszervezeté. Mint ismert, 2010-ben a XIII. kerületben az országban egyedüliként tartották meg az MSZP-s képviselő-jelöltek mandátumukat, míg Csepelen csúfosan buktak a korábban 50%-nál is magasabb eredménnyel első fordulóban nyertes politikusok.

A csepeli és az angyalföldi MSZP-s jelöltek választási eredményének különbsége: 2006-ban a csepeliek még jobb eredményt értek el, 2010-re 11%-os  lett a  zuhanás. – Hol vannak a szavazók?

– Jó ötlet volt Csepelen kezdeményezni ezt az új pártot, szükség is volna a megújulásra, de szkeptikus vagyok a sikerében.  Egyrészt, az a szociáldemokrata felfogás, melyet még Kéthly Anna képviselt, nyom nélkül kihalt. Ami megmaradt, az a kommunista párttal egyesült szocdemek öröksége, ami  abszolút egységre törekvő, bárki is az aktuális pártvezető. Az MSZP mindemellett sokáig mégis a legdemokratikusabb pártszervezet volt, köszönhetően annak, hogy a különböző párton belüli csoportosulások, platformok, tagozatok lehetőséget adtak a különvélemények ütköztetésére. Ez Gyurcsány idején alaposan elcsökevényesedett, azóta a pénz és a hatalom dönt el mindent – állítja forrásunk.

– Horváth Gyulát ismerem, ő volt az egyetlen, aki Szenteczky János jelenlegi MSZP-s polgármester-jelöltnek az ellenfele volt. Akik ismerik Szenteczkyt és nem a tenyeréből esznek, azok rá is szavaztak. A kettős gyilkosság vagy ami a rendőrkapitány lakásmutyijáról kiszivárgott azt mutatják, hogy a csepeli MSZP kriminalizálódott. Ami most van az tarthatatlan, de szerintem a párton belül sokan most is csak kivárnak majd. Ők inkább a választások után szednék szét a mostani pártvezetést, amikor már a Szenteczky által vezetett vagyonkezelő cég és környéke nem lesz pártfoglalkoztató intézet. Tehát sokan fognak ismét a Gyulának szurkolni, de a vállveregetés egy igazi választási alternatívához még kevés lesz, ahhoz ennél több kell – hangsúlyozta lapunk forrása.

Csepel.info

43 hozzászólás “Új balliberális párt alakul Csepelen” bejegyzésre

  1. busman szerint:

    Jajjj, de szííípek vagytok!!!

  2. Csoki szerint:

    A csepeli MSZP elrohadt. Szerintem a Szenteczky is csak előre menekül, a mutyik elől a polgármesteri székbe, amíg tud. Remélem nem sokáig. De akkor, ami megmaradt a helyi pártból, azoknak a tükörbe kell majd nézniük, és ki kell mondani olyan dolgokat, amiket még mindig nem mernek. Ami most van, az jobban hasonlít a maffiára mint egy pártra.

  3. anticsóka szerint:

    A börtön elől egy új pártba menekülni? Na, ilyet se hallottam még!

    “Új Pólus” – eléggé fantáziátlan, idióta név.
    De ha megnézzük az alapítókat…. nincs több kérdés

  4. GONDOLKODÓ! szerint:

    THE TIMES: ÉLJEN MAGYARORSZÁG AMIÉRT SZEMBESZÁLLT AZ IMF-EL

    A konzervatív brit napilap szerint a gazdasági vajúdás jó részéért a bankok felelnek

    A Nemzetközi Valutaalappal (IMF), valamint az Európai Unióval folytatott magyar tárgyalásokról közölt cikket a The Times brit konzervatív napilap hétfői számában.

    A felháborodás zajai visszhangoznak Brüsszeltől Washingtonig, Magyarország – akárcsak A majmok bolygója című film rabszolgái – kimondta a tiltott szót, a nemet – fogalmaz a szerző a lap vélemény oldalán szereplő írásának bevezetőjében.

    Orbán Viktor nemet mondott az IMF és az EU költségvetési lefaragásokra és megszorító intézkedésekre felszólító követelésire, a képviselők összeomló fizetőeszközökről és fiskális felelőtlenségről beszélve távoztak Budapestről – mutat rá Adam LeBor, aki szerint a forint zuhant, erősödött, majd megint zuhant, az ország azonban kitart.

    A lefaragások helyett a kormány adócsökkentéssel, a gazdaság kifehérítésével, valamint az üzleti környezet egyszerűsítésével akar növekedést elérni – olvasható a cikkben. Persze a 2008-ban nyújtott 20 milliárd dolláros mentőcsomag miatt az EU-nak és az IMF-nek joga van tárgyalni Magyarország pénzügyi terveiről. Magyarországnak pedig joga van “fegyvert ragadni”, miután a a térség nagy része “gazdasági tarlóvá” változott az IMF segítségével az 1990-es évek elején beindult privatizáció miatt – vélekedik a szerző.

    Az író szerint azonban a pénzügyeknél jelentősebb dolog forog kockán: mégpedig a nemzeti szuverenitás, különösen a kisebb országok szuverenitása. “Sorsunkat talán növekvően befolyásolják a globális pénzemberek és a multinacionális intézmények, de én nem emlékszem, hogy bárki is szavazott volna erre a folyamatra, vagy egyáltalán választást kínáltak volna” – fogalmaz.

    Véleménye szerint ezek a nemzetek felett álló testületek – a kommunisták háború utáni taktikájával élve – lopva faragják a függetlenséget és a szuverenitást, míg végül senki sem veszi észre, hogy nem maradt belőlük semmi.

    Most azonban valaki észrevette – írja cikkében Orbán Viktor miniszterelnökről LeBor, aki szerint a jobbközép Fidesz-kormány vezetőjét bírálatok érték a sorozatban elfogadott, és ellenzéki vélemények szerint az érintett intézmények függetlenségét sértő törvények miatt. “Budapesten most az a vicc járja, hogy a demokrácia helyét átvette a Viktokrácia” – fogalmaz a szerző. A cikk szerint ugyanakkor lehetséges, hogy épp egy “Viktátorra” van szükség az IMF-fel és az EU-val szemben.

    Magyarországon a parlament elfogadta a bankadóról szóló törvényt – emlékeztet a szerző, aki szerint az európai pénzügyi körök most attól tartanak, hogy a szomszédos országok hamarosan követik a magyar példát.

    A bankadó megérdemelt – vélekedik az író. Megjegyzi: Magyarország gazdasági vajúdásának jó részéért a bankok felelnek, a kölcsönök elképesztő arányát, 70 százalékát külföldi valutában, többségében svájci frankban adták ki.

    Szóval éljen Magyarország, amiért szembe szállt a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval – írja a szerző. “1956-ban a magyarok felkeltek a szovjet elnyomás ellen, remélve hogy láncreakció indul be. Ez nem történt meg, de Magyarország lázadása a kapitalista despotákkal szemben ezúttal talán szikrát gyújt” – olvasható a cikk végén.

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nézzétek ez az “ORBÁN CSAPAT” mit meg mer tenni a NEMZETÉRT, A HAZÁÉRT!!! ANNAK IGAZÁÉRT!
    Szembe száll a komcsik több évtizedes hazugságaival, a nagy “szövetségeseivel,” akik nyomorba döntötték a térség jelentékeny részét!
    Ezért most Romániának látszólag engedtek, ne hogy ők is fellázadjanak!
    Megijedtek a “nagy zsarnokok” az igazság pillanatától! Istenem, hányszor mondta Orbán Viktor Miniszterelnök Úr, hogy eljött az igazság pillanata! Csak az Infantilisek nem hitték el, amikor mondta. Könnyű és rendkívül Balga megnyilvánulásokkal illetni azt ÉRDEMTELENÜL, aki VÉGRE TESZ, IRÁNYÍT, VEZET BENNÜNKET A NEMZETÜNKET!
    MIÓTA MONDOM HUZATOK EL EBBŐL az országból Ti hazaárulók, Nemzetellenesek, károgó kártékony férgek!!!

    Új balliberális párt alakul Csepelen
    “Új Pólus” várja a kiábrándultakat
    Ti már ne alakulgassatok azért, hogy adózott pénzünkből hazudozhassatok a NÉPNEK! Eljött az idő, mindenki láthatja, értheti mit tettetek eddig. Aki még sem, azzal igen komoly egészségügyi problémák vannak. (LIPÓT?!)

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mert mire jó a pártalapítás! A semmittevők a hazudozók állami költségvetésből (adózott pénzünkből) történő jólétének az egyfajta preferálására! (tisztelet a kivétel!) Akik soha sem akartak, tudtak dolgozni!
    Csak léhűtőség fejlett technológiáját, de jól beváltat, a “zsarnok igényeinek” megfelelve, senkihez sem hasonlító aljas módszereket alkalmazva, ha kellet a saját nemzete, népe ellen fordulva nyilvánultak meg rendkívül gonosz módon! Mert ő maga a SÁTÁN, amely hatalmában tartotta, (tartja?) saját népét. (mondom, tisztelet a kivétel, mert tudom közöttük is van tisztességes, dolgos rendes ember) Nem mindenkire, úgy az esetükben sem lehet igaz Szolzsenyicin jellemzése a kommunistákat illetően! Nem “Csipollákra” volt, van e szép hazában szükség!

  7. miska72 szerint:

    Remélem, hogy akik idáig HAZUDTAK, TÖNKRETETTÉK A KERÜLETET ÉS AZ ORSZÁGOT, azoknek nen ddől be senki, az újabb ördögi szemfényvesztő tervüknek! SOHA TÖBBÉ EZEKBŐL AZ EMBEREKBŐL!
    Attól mert egy pártnak más nevet adunk, “( Új Pólus Csepelért)”és ugyan azok a hozzá nem értő korrupt csaló szélhámos gazemberekből áll, nem változik semmi! Horváth Gyula elvtárs is előbb várja meg az elszámoltatást! Még lehet hogy ezekből az emberekből is mennek egy páran sittre!
    No coment!

  8. lolka szerint:

    Csak jól jönne az a kis pártpénz ne keljen már munkahelyet keresni. Egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy munkából is meg lehetne élni…

  9. F-E-T szerint:

    🙂
    miska72.
    Ne akarjatok már minden baloldali embert, politikust börtönbe dugni! MI EZ, RENDŐRÁLLAM?! Csak azt kell börtönbe dugni (jobb-és baloldalról, meg bárhonnan), akiről, vagy akikről bebizonyosodik, hogy loptak-csaltak-hazudtak, és ezzel megkárosították az államot, vagy a választópolgárokat. Figyeljünk, és nézzük mi lesz ebből az új “formációból”.
    Legyünk nyitottak, HÁTHA . . . = > Hátha nem fogja a FIDESZ megnyerni a következő választást!!!!!
    :-))))

  10. anticsóka szerint:

    F-E-T:
    Ez nem rendőrállam, ez Csepel, apuskám! Még a kettős gyilkosságot is elmismásolják, ehhez képest mi az, amikor lopnak-csalnak-hazudnak?
    IGAZA VAN MISKÁNAK!!!

  11. F-E-T szerint:

    anticsóka. Remélem nem lesz igazad, hogy a kettős gyilkosságot is elmismásolják!
    Én csak azt tudom, hogy valami új baloldali párt formáció kell! Mert a Szocialista Párt, már nem baloldali párt.
    Ki tudja, lehet, hogy ez a formáció, tényleg jó. MAJD MEGLÁTJUK!!!!!
    Ha nem jó, mennek a levesbe!
    :-)))))

  12. lolka szerint:

    Egy új formáció lehet, hogy jó,(lenne) de nem a régi begyepesedett öreg figurákkal…

  13. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Jellemző, hogy itthon a magát baloldalinak nyilvánító MSZP és sajtója ugrott neki a kormánynak és személy szerint is a kormányfőnek a bankok és a bankoligarchák védelmében, megadva az alaphangot nyugati szövetségeseiknek. Úgy tűnik, még arra sem gondoltak, hogy amikor letépik magukról az álarcot egy kritikus pillanatban, akkor önmaguk leleplezésével a saját sírjukat ássák, valahol a politikai hadszíntér szélén, miközben Orbán Viktor tekintélye csak növekszik itthon és Európa önmagára adó vezetői körében. Igaz, az önleleplezésnek és az önpusztításnak nem ez az első alkalma a liberálszocialista társulat történetében. Ha egy-egy súlyos sebet ejtő tőrdöfésnek tekinthetjük az őszödi beszédet, a kettős állampolgárságról szóló ellenkampányukat vagy az ’56-os évfordulón elkövetett bűntetteiket, vagy azt a szabad rablást, amit itt végbevittek, akkor ezt az újabbat, a mostanit már halálosnak. Ezt már saját tagságuk előtt sem tudják kimagyarázni, nem beszélve arról, hogy a tisztességes „balolda­liak” (mert vannak ilyenek, ha kevesen is, Gazsó Ferencék például) nyíltan és határozottan azonnal kiálltak a kormány mellett, s ezzel meghirdették a maguk külön háborúját a lealacsonyodott és végképp hitelét vesztett álbaloldali párttal szemben.

    Talán most jött el az a történelmi pillanat, hogy a magyar kormánynak előbb-utóbb mégiscsak lesz magyar ellenzéke még a baloldal felől is. Így a régen áhított nemzeti összefogásnak az alapjai is létrejöhetnek végre a nemzeti létérdekek együttes képviseletében. Ehhez képest teljesen érdektelen kérdés, hogy az MSZP meddig vonaglik még és mikor helyezkedik el a saját maga ásta sírgödörben.”

  14. F-E-T szerint:

    lolka
    2010. július 26., hétfő 17:24-kor
    :-))))))

    Ez naggyon jó.

    TECCIK!

    :-)))))))

  15. Kamilla szerint:

    Az emberek változnak és a pártok is. Amikor valakinél betelik a pohár és már nem érzi magáénak a párt által képviselt érdekeket, nos akinek van szeme az láthatja, hogy itt, a mostani MSZP-ben olyan eszmék, emberek és ügyek vannak, amelyek nem vállalhatóak, akkor talán nem kellene “megdorgálni” azokat akik azt mondják, hogy ebből nekem elég volt.
    A bizalmat legalább adjuk meg nekik, mert ellenzékre szükség van, mivel ez segíti a kormánybotnál ülők munkáját. Kell a másfajta szemlélet , kell a másfajta gondolkodás.

  16. anticsóka szerint:

    Az E G G Y Ü T T G O N D O L K O D Á S kell már végre, kedves Kamilla!!!

  17. Kamilla szerint:

    Anticsóka. Ez kivitelezhetetlen. Nem gondolkodhat minden ember ugyanúgy. Ezért adta a jóisten nekünk a szabad gondolkodást.
    Nem gondolod, elég unalmas lenne, ha mindenki egyformán gondolkodna.
    Te mit szólnál hozzá ha holnaptól mindenkinek úgy kellene gondolkodni mint mondjuk…….. Deme Gábornak, vagy Hagyónak. Csak sittesek lennének?

  18. anticsóka szerint:

    Nem azt írtam, hogy ugyanúgy, hanem együtt.
    Érted???

  19. lolka szerint:

    Kamilla:
    2010. július 26., hétfő 19:30-kor
    -Nem kel mindenkinek egyformán gondolkodni, ha a családot veszed alapul (általában, de mindig nekem az a kiindulás) meg kérdezzük egymás véleményét és a véleményekből a legjobbat kiválasszuk. Így kellene működni nagyban is a dolgoknak…

  20. Ditte szerint:

    Nagyon örülök a Horváth Gyula pártjának, az csak jó nekünk, ha el tudnak indulni a választásokon. Még jobb lenne, ha Sziliék is indulnának. Győzzön a jobbik! Mondjuk a Fidesz.:))

  21. anticsóka szerint:

    Egy morálisan lezüllött párt devalválódott emberei sok új színt már nem tudnak hozni a palettára. Igaza van lolkának: “Egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy munkából is meg lehetne élni…Csak jól jönne az a kis pártpénz, hogy ne kelljen már munkahelyet keresni. ”
    Amíg az mszp-ben csücsültek, miért nem hallatták a hangjukat???
    Itt valami bűzlik…

  22. Ditte szerint:

    Az úgynevezett baloldallal nekünk nem kell foglalkozni, főjön az ő fejük. Minél többen tolonganak a kicsinyke százalékért, annál jobb nekünk. Legjobb lenne, ha osztódással szaporodnának.

  23. " ?! " szerint:

    “Gordon”!

    Köszönöm a “Lesújt a Fidesz ökle” című cikknél a II. vh.-val kapcsolatban leírt válaszaidat.
    Ha lesz időm akkor reagálok az általad leírtakra. Üdv.: ?!

  24. panelproli szerint:

    “Horváth Gyulát ismerem, ő volt az egyetlen, aki Szenteczky János jelenlegi MSZP-s polgármester-jelöltnek az ellenfele volt.”
    Ez (is) kamu, Horváth támogatta Szenteckyt Csevak vezérré stb.”mindhalálig”. Ami talán most eljött…

  25. Kamilla szerint:

    Panelproli! Én viszont úgy hallottam, hogy a bizalmat megadták az MSZP-ben Szenteczkynek, de Ő hálából, gerincesen hátbaszúrta a társait.

  26. Kamilla szerint:

    Így nem csoda ha otthagyják Sz.-t a francba. Aki nem hódol be neki azt kicsinálja, mint Tóth és Orosz elvtárs. Volt kitől tanulnia.

  27. islander szerint:

    hát ha már az LMP-t nem tudták benyelni a szocialisták, akkor most lekonkurálják…ennyi

  28. Manitu szerint:

    Legalább a csepeli baloldaliaknak lesz egy alternatíva a Mutyijani helyett. Már ha nem csak pampogás ez az új párt.

  29. F-E-T szerint:

    Manituval teljesen egyetértek.
    Legalább a csepeli baloldaliaknak lesz egy alternatíva a Mutyijani helyett. Már ha nem csak pampogás ez az új párt.

    Akinek nem volt ingere (gyomra) az MSZP-re szavazni, annak alakult (?) egy új mozgalom, hátha itt megtalálják számításaikat a választók. És ez nem 1-2%. Ez akár több is lehet a mostani MSZP szavazóbázisánál.
    Ezeket az embereket meg meg kell szólítani, alternatívát kell nekik mutatni, hogy a baloldal NEM A MUTYIRÓL SZÓL . . .

  30. DFK szerint:

    Szép, csak kár, hogy az eddigi mutyibalból jönnek ezek is….

  31. F-E-T szerint:

    DFK.
    Ha a Te szemszögedből nézzük, akkor Magyarországon mindenki mutyizik, aki politikus.
    Orbán – Kövér – Kósa – Schmitt – Mesterházy – Lendvai – Vona – stb . . . kit mondjak még?!
    Ez azért nem így van. NEM MINDENKI MUTYIZIK. VAGYIS NAGYON REMÉLEM, hogy tényleg nem mindenki mutyizik!!!!!
    Aki valószínű, hogy mutyizott, az a Hagyó, Zuschlag, stb . . .
    Ők már szinte bizonyítottak is.

  32. miska72 szerint:

    Tisztelt F-E-T!

    Ha te tudnád amit én tudok tapasztalatból, te is bölcsebb lennél! 😉

    No comment!

  33. miska72 szerint:

    F-E-T nem azt mondtam, hogy mindenki fog sittre meni! Csak egy páran akik megérdemlik! 🙂 🙂 🙂

  34. miska72 szerint:

    F-E-T látom neked is vannak jó megnyilvánulásaid.

    “F-E-T:
    2010. július 26., hétfő 16:44-kor
    anticsóka. Remélem nem lesz igazad, hogy a kettős gyilkosságot is elmismásolják!
    Én csak azt tudom, hogy valami új baloldali párt formáció kell! Mert a Szocialista Párt, már nem baloldali párt.
    Ki tudja, lehet, hogy ez a formáció, tényleg jó. MAJD MEGLÁTJUK!!!!!
    Ha nem jó, mennek a levesbe!”

    Miből gondolod, hogy a hozzá nem értő korrupt csaló szélhámos gazemberek, új név alatt tudást és hozzá értést szereznek a feladathoz?

    Na ezért mennek most a levesbe, meg a sittre!
    Aki nem ért a feladatához, az a levsbe megy!
    Aki csalt, lopott, hazudott, korrupt volt, az meg a sittre!

  35. miska72 szerint:

    Aki átvert megkárosított, arra már mégegyszer ki biz rá valamit?
    Besenyő Pistabácsi mondaná.
    ” Margit! NÓÓÓÓÓÓRMÁLIS?

    Rókára tyúkot?

  36. kukori szerint:

    A liberális zs..dók már megint törik az agyukat, hogy hogyan maradjanak a nagy faziiiik közelében! Azt mondja inkább meg valaki,hogy a csepeli úton a jehovákkal szembeni kiserdőben milyen parcellázási manőver folyik ?!

  37. F-E-T szerint:

    miska72
    Ha ez a Te tapasztalatod, amit előrébb írsz: Remélem, hogy akik idáig HAZUDTAK, TÖNKRETETTÉK A KERÜLETET ÉS AZ ORSZÁGOT, azoknek nen ddől be senki, az újabb ördögi szemfényvesztő tervüknek! SOHA TÖBBÉ EZEKBŐL AZ EMBEREKBŐL!

    EZ ALAPJÁN NAGY BÖLCS LEHETSZ!!!!!

    Nem is akarok annyira NAGY BÖLCS lenni, mint TE!

    :-)))))

  38. kukori szerint:

    Nem kell nagy bölcsesség hozzá ! Majd egy idő után észreveszed,hogy ugyanazok irányitanak a háttérből,akik idáig is döntöttek az ország sorsáról ! De,bárcsak ne lenne igazam !

  39. miska72 szerint:

    Tisztelt T-E-T !

    Tudom amut tudok!

    2 pert nyertem Üdgyéd nélkül! 😉
    Az Önkormányzat és a közigazgatási hivatal ellen.

    Van még kérdés?

    😉

  40. ... szerint:

    csepeli miért nem szól hozzá semmit?

  41. Miska72 szerint:

    Kárdés nem volt. Köszönöm. 😉

  42. öregmotoros szerint:

    Én baloldali ember vagyok, voltam és leszek. Valamikor régen azt tanultam, hogy aki baloldali az eredendően becsületes.

    Nos én ma is baloldali és becsületes vagyok.
    A becsületesség azonban nem mondható el a csepeli MSZP vezetőiről de tagjairól sem!

    Becsületes ember ilyen nemzetvesztő politikát sohasem támogathat!

    Konklúzió: Szentecki és Horváth Gyula is de az MSZP tagsága is elmehet a jó francba!

  43. Gordon szerint:

    Jól beszélsz.

Itt lehet hozzászólni !