Ismét bukott a csepeli gerincút: visszadobta az EU Karácsonyék pályázatát

Origo

Harmadszorra is elszerencsétlenkedte a főváros vezetése az európai uniós pályázati pénzt, amiből a csepeli gerincút folytatását meg lehetne valósítani. Elmaradt a már elkészült szakasz mellé ígért közpark megépítése is, így marad a szügyig érő gaz és a méhlegelő – mondta Németh Szilárd pénteken.

A kormánypárt választókerületi elnöke kifejtette: a gerincút első szakasza, a Teller Ede út 2011-ben készült el, meghosszabbítása az M0-s autóútig jelentősen javítaná a városrész közlekedését, megszűnnének az agglomeráció és a teherforgalom miatt a kerületben jelenleg tapasztalható forgalmi dugók.

Harmadszor bukta el a főváros vezetése az európai uniós pályázati pénzt, amiből a gerincút folytatását meg lehetne valósítani, elmaradt a már elkészült szakasz mellé ígért közpark megépítése is, így marad a szügyig érő gaz és a méhlegelő 

– fűzte hozzá.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: a főváros “minden nyafogás ellenére” megkapja a kormány támogatását a fejlesztésekhez, ahogyan az a csepeli gerincút esetében is megtörtént, “de valahogy mégsem jön össze” a siker.

Forrás: MTI, Origo

21 hozzászólás “Ismét bukott a csepeli gerincút: visszadobta az EU Karácsonyék pályázatát” bejegyzésre

  1. VP szerint:

    És, amit a fidesz ellopott? Éppen elég EU-s pénz tűnt el. Semmivel sem szebb, vagy jobb.

  2. pl szerint:

    De legalább erre büszkék vagytok?
    “Diákvárosról szóló törvénybe becsempészték, hogy a Németh Szilárd akadémiájának tulajdonában lévő sportlétesítmények fejlesztése kiemelt beruházásnak minősül.”…
    pipa… ellopva

  3. kormánypárti szerint:

    Szerintem KariGeriék szándékosan szabotálják a csepeli fejlesztéseket. Direkt rosszul adják be a pályázatot. Ez így marad mindaddig, amíg a csepeli önkormányzat nem engedi meg a hajléktalanközpont kialakítását, fedél nélküliek tömeges betelepítését. Ide akarják hozni a főváros összes otthontalanját.

  4. Tamaris szerint:

    Nagyon beégett ez a “mer’ a Fidesz az lop” mantra. Még emlékszem a lejárt szavatosságú káderekkel felálló, ma már nem létező SZDSZ “Lop STOP” tábláira. Rövid, frappáns, mindenki megérti. Az irigységre és az egyszerű üzenetekre lehet építeni, be is húzták 2002-ben a választást. A kampány után pártpreferenciára való tekintet nélkül szépen kiürítették a zsebeket, pl. Bokros-csomag, 13. havi nyugdíj, vizitdíj, stb… Az ellopott EU pénzekről meg annyit, hogy ismerek valakit, aki “böszmeségről” és “trükkök százairól” beszélt az igazság-beszédében. Arra azért vigyáztak, hogy a saját vagyonuk offshore számlákon biztonságban legyen. Villák proletárjai, egyesüljetek!

  5. Betke szerint:

    Beszámoló volt arró is, hogy miért halasztódik a Jedlik felújítása, a régebben beigért hárosi rendezés, a királyerdei kereskedelmi egység megépitése, a hév pályafelújitása az alacsonypadlós szerelvényekkel, stb, stb…?

  6. Betke szerint:

    Tamaris, az utolsó mondatod 2010-től a mai napig aktuális! Letelepedési államkötvény rémlik?

  7. pl szerint:

    mer a Fidesz az lop…
    Lopott már 98-02 között is (meg előbb székház pénzt) az egész vezérkar Joszipnak, meg a másiknak adta el az adóhiányát. Kövér meg a többi tesó.
    Ezüsthajó, Happy End, Ország Imázs.
    Tényleg van bőr a képeteken…

  8. kormánypárti szerint:

    A KSH friss jelentése szerint, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forintra nőtt. Ne forduljunk vissza!
    Emlékeztetőül:

  9. Nagyapó szerint:

    Jól lehet a prolit hergelni az olyan kifejezésekkel, mint lop, korrupció. A moslékkoalíció ezt rendszeresen alkalmazza, miközben konkrétumot NEM TUD FELHOZNI, viszont a Gyurcsány-Apró klán lopásai ugyan már elévültek, de Czeglédyt, László Imrét, aki hatszorosára emelte a parkolási díjat, Simont, meg a leggazdagabb magyar 100 közül a 80 szocit miért nem említik?
    Na és az ígéretek! VP, pL, Betke! Hol van a Gyurcsányné által ígért európai minimálbér (a bolgár, vagy a belga?😀) Hol van az ígért európai nyugdíj?😀 Ja, csak parasztvakítás volt?
    Vigyori ígért 20 000 Ft/fő fűtési támogatást, iskolások ingyenes közlekedését. Hol van?😀 Hol vannak az ígért P+R parkolók építése? Kampányában hülyítette az embereket, hogy minden budapesti felnőtt lakosnak 67 ezer forintos éves közlekedési támogatást ad.😀 A Lánchíd felújítási költségét 5 milliárddal megnövelte. Kié lesz az 5 milliárd??

    Betke! Ugyanazt hajtogatja mindig, hogy “királyerdei kereskedelmi egység”! Keressen már – a nyafogás helyett – egy beruházót aki vállalja a ráfizetéses üzletet!! A hárosi rendezést miért nem kérte számon a 60-as évek óta elvtársain? Tóth Mihály felvilágosíthatná!
    Letelepedési államkötvényt meg lehetett vásárolni, így azok pénzt hoztak, nem vittek, így nem migránsok, mint Dobrev!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Gratulálok szerint:

    Tamaris, nem rég volt, amikor még Németh azt állította, hogy ő alapította a csepeli SZDSZ-t!

  11. Betke szerint:

    Nagyapó, nem nyafogok, de mintha elmaradtak volna a választási ígéretek. Miért én keressek befektetőt, amikor ott ülnek a polgármesteri hivatalban nem kevesen nem kevés juttatásért? Mindenki tegye a dolgát, ezért kap fizetést a mi adónkból! Ön is ott ült közöttük több évig, tudnia kell, hogy mennek vagy nem mennek a dolgok!

  12. kormánypárti szerint:

    Ott kezdődik a történet, hogy a lakosság nyomást gyakorolt az önkormányzatra kereskedelmi egység építése végett. Az ígéret megvalósult olyan értelemben, hogy az önkormányzat megtette a maga részét a beruházás megvalósulása érdekében és szeretettel várja a befektetőt. A terület meghirdetve rendelkezésre áll, de nincs komoly érdeklődés. Hasonló eset ez ahhoz, mint ha egy cigányfalu kellős közepén akarnád eladni a házadat/telkedet. Senkinek nem kell ajándékba sem.

  13. robi szerint:

    Igaza van az öregnek: a parlament kétharmados többséggel hozott határozata az állami tulajdon jelentős részének magánalapítványba adásáról, az nem lopás.
    Az ellenzéket ezeknek a visszaszerzése osztja meg leginkább.
    A szocik tényleg hülyébben csinálták.

    A mi kis falunkon és a konyhafőnök műsorokon stb.szellemileg lebutított állampolgároknak meg talán csak az tűnne fel, ha holnaptól a Margitszigetre sem lehetne belépnie.

    A Csepel SC mostanában aligha lesz a csepelieké.

  14. pl szerint:

    És a Barátokközt tán smafu? Ökör!

  15. Betke szerint:

    Kormánypárti, semmi nyomásgyakorlás nem történt! Bercsik Károly, aki akkor még Királyerdőt képviselte nagyon lelkesen, indított egy közvélemény kutatást, hogy szeretne-e a lakosság egy kereskedelmi egységet. Konkrét elképzelés és választási ígéret lett belőle, hiszen a kispostát is bezárták, mondván majd az is bekerül a leendő épületbe! A kiüritett épületek azóta az enyészeté. Talán lakás is volt ott. Majd csak jó lesz valakinek a szép kis telekkel együtt!

  16. kormánypárti szerint:

    Betke, ha útjára indítasz egy kezdeményezést, amit sokan támogatnak, akkor az minek minősül? Szoft petíciónak? Bercsik a lakossági megkeresések miatt indított közvélemény kutatást, mivel ezzel az üggyel rágták kitartóan a fülét a választói. Na most ahol nincsen a közelben közért, ott a széles többség nem fogja azt mondani, hogy nem szeretne ilyet, főleg, ha semmiről nem kell cserébe lemondani. Ugyanakkor a közvélemény kutatás nem azonos a piackutatással. Például ha népszavazáson eldől, hogy ingyen legyen a sör, attól kezdve sehol nem lesz kapható, megszűnik létezni mint termék.

  17. robi szerint:

    pl:
    Mitől vagy ideges!
    Tán csaknem te is agymosott sorozatfüggő vagy?

  18. Gary Ridgway szerint:

    robi! Beálltál a mongolFidióták közé.
    Biztos van oka. 😁😛👏👍

  19. Betke szerint:

    Kormánypárti, nem voltam érthető? Bercsik úr indította majd választás előtt ezzel kampányoltak! A kisposta pedig úgy járt, mint a Jedlik!

  20. kormánypárti szerint:

    Betke, elismered, hogy Bercsik úr “Királyerdőt képviselte nagyon lelkesen”. Szóval volt tényleges szándék, igyekezet az ígéret megvalósítására vagy sem? Az élet utólag bebizonyította, hogy az elkészített hatástanulmány nem volt kellően megalapozott. Az üzletláncok sokkal jobban tisztában vannak a felvevőpiaccal a saját adatgyűjtésüknek köszönhetően. Rengetegen fizetnek kártyával illetve gyűjtögetnek pontokat hűségkártyára, és vannak időszakok, amikor a csak készpénzzel fizető vásárlóktól megkérdezik az irányítószámot.

Itt lehet hozzászólni !