Csepelnek nincs szüksége támogatásra

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja volt a vendége a Munkásotthonban tartott Csepeli Csütörtök elnevezésű rendezvénynek.

A csepeli DK által szervezett, személyeskedésektől sem mentes politikai fórumon kiderült, az ellenzéki vezetésű főváros azért nem támogatja kerületünket pénzügyileg, mert nem ettől reméli a politikai hasznot a 2022-es országgyűlési választásokon.

– A kormány bedobta a gyeplőt és lesz, ami lesz alapon szabadjára engedte a vírust – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet a Munkásotthon egyik helyiségében összegyűlt mintegy húsz érdeklődő előtt. Szerinte a kormány felelőtlen, mert így az egészségügyi ellátórendszer nem fogja bírni a terhelést, bár hozzátette, ha megint olyan korlátozások lépnének életbe, mint tavasszal, akkor „a gazdaság földbe állna.” Viszont elismerően beszélt a kormány tavaszi kommunikációjáról. Szerinte a magyarok tavasszal azért viselkedtek fegyelmezetten, mert a kormány jól érvelt a korlátozó intézkedések szükségessége mellett. Úgy látja, a kormányzat részéről most is arra lenne szükség, hogy megértesse az emberekkel, „olyan nagy a baj, mint tavasszal.”, mert most, a második hullám alatt nehéz rávenni a lakosságot a szabályok betartására.

Árulók Csepelen

A járványhelyzet értékelése után arról beszélt, hogy az ellenzéki irányítású települések jól teljesítenek. – Akad néhány negatív példa, mint Göd és sajnos árulók is vannak, mint Csepelen, de összességében véve nem számítottam arra, hogy ilyen jól vizsgázik majd az ellenzéki összefogás – jegyezte meg, hozzátéve, hogy „tányércsörgés még a legjobb házasságban is előfordul”, de óva intette az ellenzéket attól, hogy a konfliktusaikat a nyilvánosság elé tárják. Kitért arra, hogy az ellenzék már elkezdte a közös a felkészülést a 2022-es országgyűlési választásokra, a pártelnökök heti rendszerességgel egyeztetnek a közös programról. – A 2019-es önkormányzati választások igazolták, hogy minden ellenzéki pártnak együtt kell működnie. Aki erre nem képes, annak nincs helye a politikában – érvelt amellett, hogy minden választókörzetben egy közös jelöltre, egy közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre van szükség. Szerinte a járványhelyzet jövő nyárig is eltarthat, így az önkormányzati ciklusból úgy fog eltelni másfél év, hogy az önkormányzatok „érdemben kevés dolgot tudnak tenni.” – Nektek van a legnehezebb helyzetetek, mert Csepelen nincs se pénz, se paripa, se fegyver, viszont a Fővárosi Önkormányzat anyagi helyzete nem engedi meg, hogy segítsünk nektek. Már nem az helyzet, mint 2010 előtt, amikor fejlesztési pénzeket tudtunk adni a Munkásotthonnak – fordult a mellette ülő Várkonyi Andráshoz, a DK csepeli önkormányzati képviselőjéhez, majd Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét „primitívnek” nevezte, aki szerinte azért nem méltó a kerület vezetéséhez, mert „az ellenzéket sárba tiporva és megalázva politizál.”

Csepelnek nincs szüksége támogatásra

Egy férfi arra hívta fel a figyelmet, hogy a DK-nak jobban kellene népszerűsítenie Dobrev Klárát, aki „a kormányfővel szemben megmenti az ország becsületét.” Gy. Németh Erzsébet megnyugtatta a férfit, miszerint Dobrev Klára a jövőben többet fog szerepelni. Hozzátette, szerinte azért indított a jobboldal karaktergyilkosságot Dobrev Klára ellen, mert tisztában vannak vele, hogy le tudja győzni Orbán Viktort 2022-ben. Felszólalt Erdős Éva is, aki a csepeli ellenzék polgármester-jelöltjeként indult a tavalyi önkormányzati választásokon. Szerinte Csepelnek nincs szüksége arra, hogy a Főváros támogassa, hiszen amíg „más önkormányzatoknak a seggük is kilóg a gatyából,” addig Csepel jó pénzügyi helyzetben van.

Kevés lesz az „Orbán, takarodj!”

Gy. Németh Erzsébet, egyetértve Erdős Évával, arról beszélt, hogy a 2022-es választásokat Csepelen nem egy „indifferens, kis összegű fővárosi támogatás fogja eldönteni, hanem az, hogy „mennyire van elegük a Fideszből az embereknek.” – 2022-ben már kevés lesz az „Orbán, takarodj!”. Jól kell tennünk a dolgunkat az önkormányzatokban, össze kell kalapálni az ellenzéket, és érthetően el kell mondani az embereknek, hogyan állítjuk vissza a demokráciát, hogyan rehabilitáljuk azokat, akiket megnyomorított a kormány – vázolta az ellenzék választási programját. Szerinte az ellenzék Budapesten mind a 18 választókörzetet meg fogja nyerni, amivel a Fidesz is tisztában van, annyira, hogy „már el sem meri indítani a jelöltjeit.”
Kérdésre válaszolva elmondta még, kerületünkben az FKF Zrt. várhatóan az év elején szervez lakossági lomtalanítást.

 

2 hozzászólás “Csepelnek nincs szüksége támogatásra” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Talán segítene Csepelnek, ha vissza hoznák Borka-Szászt!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. csepelikerdezo szerint:

    Nagyapó,

    Hiányzik ide BSZT, mint üvegesnek a hanyattesés…
    Abban azonban van valami borzasztóan gusztustalan, hogy Tárnokon lakik, de jobban ismeri egy-egy kerület problémáját, mint azt, ahol lakik…

    Önkormányzati képviselő miért nem csak ott lehet valaki, ahol lakik? Ehhez miért nem elég bátor a 133 ember?

Itt lehet hozzászólni !