Az ellenzék is támogatta: beszámolnak az elvégzett munkáról

Csepel.hu

Sokaknak tűnhettek fel azok a tájékoztató táblák, amelyek a megújult orvosi rendelőintézetek, bölcsődék, óvodák, parkok, játszóterek és más felújított intézmények mellett jelentek meg az elmúlt hetekben. Néhányan még túlzásnak is tartják, pedig azon kevés döntés közé tartozik az elmúlt öt év önkormányzati munkájáról szóló beszámoló, amit az ellenzék is támogatott.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény 32. paragrafusa nyilvánítja ki az állami szervezetek és az önkormányzatok azon kötelességét, mely szerint be kell számolniuk a költségvetésükkel, a vagyon kezelésével, valamint a közpénzek felhasználásával kapcsolatban a lakosság felé. Amiatt néztek sokan az elmúlt hetekben meglepetten a tájékoztató táblákra, mert már régen elfelejtették, mennyi minden épült, újult meg a mögöttünk álló években Csepelen.

„Az elmúlt öt évben különösen sok fejlesztés valósult meg, és van folyamatban jelenleg is Csepelen. Van is rá igény, hiszen a rendszerváltás után, egészen 2010-ig Csepel volt Budapest leginkább lecsúszó és elszegényedő kerülete” – mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester. Azért is fontos a tájékoztatás, mert ezzel láthatóvá válik, mi történt, mi történik a közpénzzel, a polgárok adóforintjaival – emelte ki.

Az önkormányzati tájékoztatásról szóló javaslatot a képviselők 81 százaléka támogatta. Vagyis a kormánypárti képviselők mellett az ellenzéki politikusok többsége is megszavazta. Igennel szavaztak Dobák István, Losonci Róbert, Takács Krisztián és Takács Mónika MSZP-s képviselők, valamint a jobbikos Pákozdi József. Szenteczky János MSZP-s és Tenk András LMP-s képviselők tartózkodtak. Csak egy szavazat volt a javaslat ellen, Horváth Gyula DK-s politikusé. • TK

 

Csepel.hu

15 hozzászólás “Az ellenzék is támogatta: beszámolnak az elvégzett munkáról” bejegyzésre

  1. Potter szerint:

    “Amiatt néztek sokan az elmúlt hetekben meglepetten a tájékoztató táblákra, mert már régen elfelejtették, mennyi minden épült, újult meg a mögöttünk álló években Csepelen.”

    És ezt a mondatot ti így le mertétek írni. Hát nem kicsit nézitek hülyének az embereket.
    Amúgy ezek Ábel Ati szavai és legyen már vér a pucájában, hogy odateszi a “cikk” elé a nevét.

  2. Potter szerint:

    Ja és előrebocsátom, hogy Nagyapó süket, terelő dumájára miszerint az “elmútnyócévszocibotránymireköltötteamilliárdokat” NEM VAGYOK KÍVÁNCSI!

    Miután a hozzá intézett kérdésekre SOHA nem kapok egyenes választ és folyamatosan törlik is innen ezeket, akkor a szerkesztőségtől kérdezem immáron nagyon-nagyon sokadszorra, hogy miért az adófizetők (közpénz) pénzéből fizette ki a Csepelinfo a büntetést amit a bíróság rá kiszabott.
    Hol van a 77 kórház tételes listája amit itt propaganda céllal leírtak, hogy az fel lett újítva.
    A többi törölt kérdésem már a múltba vész de erre a kettőre itt soha nem kaptam, csak süket dumát és terelő választ.

    Nagyapó ne is strapáld magad, azzal a taktikával, hogy idebüfögsz valamit a hsz-t meg eleve nem engeded megjelenni.
    Ezek után szóra sem méltatlak.

  3. Nagyapó szerint:

    Az Önkormányzat nem nézi hülyének az embereket, azokat az embereket akik megválasztották őket (legfeljebb egy embert).

    Utálom azokat a pofátlanokat, akik engedélyem nélkül tegeznek!

    Aki képtelen arra, hogy kérdéseinek maga nézzen utána az az óvódás Miértke szintjén van és így vitaképtelen!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. concept szerint:

    Miért hiányzik minden tábláról hogy az elvégzett felújításokban uniós pénz is van,nem csak önkormányzati/állami?

  5. Potter szerint:

    Concept!

    Pszt!

    Tudod azért hiányzik mert meg lett mondva süket Nagyapó részéről, hogy az uniós támogatás az nem alamizsna, hanem JÁR mert megnyitottuk a piacainkat.
    😀
    Az persze süket Nagyapót nem zavarja, hogy az unió is megnyitotta a saját piacait és oda vámmentesen exportál az ország.
    Ja és hazánk nem nettó befizető.
    Így úgy tűnik, hogy minden fillér a mi nagy, bölcs Nemzethy(sic) kúrmányunktól(sic) származik.

  6. Dagobert bácsi szerint:

    A táblákon Borbélyon kívül egy-egy képviselő portréja is rajta van. Hol láthatnánk Noé László tábláját, meg hogy mit végzett az elmúlt 9 évben?

  7. Horváth János szerint:

    Ez nem tájékoztatás.

  8. concept szerint:

    A Szent Imre téri buszpályaudvarnál kirakott táblán tényleg azzal büszkélkednek hogy az elmúlt 5 évben sikerült megterveztetni (2017 óta) az új buszvégállomást de még egy kapavágás sem történt az új helyen és valszeg évekig nem is fog elkészülni?(kisajátítás,megvásárlás folyamatban van már?)
    Úgy látszik a BKK sem bízik benne ezért telepítettek az idén új esővésőket a régi végállomásra ami pár hónapra-évre tutira nem érné meg ha évtizedek óta nem tették…

  9. Johnny szerint:

    Hagyjátok már a hülye dumátokat.
    Ez egy 50-es évek agitprop húzása, ami gusztustalan. Mindenki látja, ha valami épült, vagy változott. 😉

  10. Jobban szerint:

    Kedves ellenzékiek!
    Tudjuk, hogy a fővárosban vagytok a legtöbben. Demokrácia van, mindenki oda szavaz, ahova akar! Ez a demokrácia lényege, tehát nyílt levelünk célja nem a meggyőzés lesz, csupán pár apróságra szeretnénk felhívni a figyelmet.

    Amelyik fővárosi kerületben az ellenzék nyer, annak a kerületnek a kasszájából minden pénzt ki fognak venni, és az ellenzéki pártok működésére fogják fordítani
    Aki Karácsony Gergelyre szavaz, az a drogfogyasztásra is szavaz, hiszen a Liberálisok Sermer Ádámja visszalépett, akinek a visszalépési feltétele a drogliberalizáció
    Tény: Karácsony Gergely csődbe vitte Zuglót, most már lassan 4 milliárd a kerület adóssága. Ugyanezt fogja tenni a fővárossal is. Aminek egyenes következménye lesz a brutális BKV
    jegy áremelkedés, és az ingatlanadó bevezetése
    Ha Karácsony Gergely nyer, be fogja vezetni az ingatlanadót, amit nemcsak a gazdagok fognak fizetni, hanem minden fővárosi lakos!
    Zugló parkolási ügye egy botrány! A kerületben többszörösébe kerülnek a parkolóórák, emiatt a parkolás is durván megdrágult, napi plusz 1 millió Forintba kerül ez a zuglói lakosoknak
    Tekintettel Zugló parkolási helyzetére, ha Karácsony Gergely megnyeri a választásokat, Zugló mintájára az egész fővárosban brutális parkolási áremelkedés lesz!
    Amennyiben ezek bekövetkeznek, több évig, a következő választásig ezen nem lehet változtatni!
    Ha nem hisztek nekünk, emlékezzetek a 2002-2010-es időszakra!
    Mi szóltunk! mindenszo.hu
    Nyílt levél a budapesti ellenzéki szavazóknak! Mi szóltunk előre!
    http://mindenszo.hu/nyilt-level-a-budapesti-ellenzeki-szavazoknak-mi-szoltunk-elore/?utm_source=20190824&utm_medium=email&utm_campaign=daily

  11. Johnny szerint:

    Itt kérdezem meg, hogy hová rohad még a forint?
    303 a Dollár és 333 az euro? 🙁
    De a többit is meg lehet bátran nézni!

  12. Csepeli Kérdező szerint:

    Az a csodálatos ezekben a táblákban, hogy idén a Királyerdei Művelődési ház melletti placcra ki van rakva, hogy 5 év alatt mit csináltak (?).
    Csak egy szemfüles olvasó már 5 évvel ezelőtt is lefotózta az akkori táblát.

    Kijelenthetjük, hogy akkor is hazudott Bercsik Karcsi, és most is.

  13. abc123 szerint:

    Ha ilyen büszkék pl. a Szent Imre tér felújítására akkor rá lehet kérdezni hogy a közpénzből felújított nyilvános (állítólag akadálymentesített stb.)WC hogyan került át a szórakozóhely/bár/bisztró kizárólagos használatába?Amikor megépült már a kezdetek óta az utca felőli bejárat (a pékség felől)le volt zárva,elbarikádozva egy asztallal,amióta megnyílt a bár belülről le van gipszkartonozva,majd kirakatüveg is le van rolózva nehogy egy arra járó meglássa hogy ott a lejárat és kedve legyen használni a WC-t…
    Esetleg nem csak azért lett felújítva az illemhely mert anélkül nem kapott volna engedély a bisztró?

  14. Nagyapó szerint:

    Johnny! Olcsóbb a forint, mert így bővíthető az export, csökkenthető az import. Ez jó a kereskedelmi mérlegnek (Kína ugyanezt teszi)..
    Johnnynak viszont a sör ugyanannyi!🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Nagyapó szerint:

    abc123! Igen, mi csepeliek büszkék vagyunk, hogy pénzünkből megújult a tér!
    A WC-re pedig adjon be pályázatot és üzemeltesse „Pecunia non olet azaz A pénznek nincs szaga”!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !