Emlékezés az elgázolt négyéves kisfiúra

Emlékezés az elgázolt négyéves kisfiúra

Foto: Csarnai Attila

Foto: Csarnai Attila

Csendes emlékezést tartottak a Görgey Artúr tér és a Széchenyi István utca kereszteződésénél történt halálos baleset okán kedden és szerdán is, ahol spontán gyűltek össze az elhunyt kisfiú édesanyja, hozzátartozói és jó néhány ismerős és ismeretlenek a környékről.

A gázolás július 30-án délután történt, amelynek következtében egy négyéves kisfiú meghalt. Az út menti járdán, ahonnan a szerencsétlenül járt gyerek az úttestre lépett, virágcsokrok, mécsesek, gyertyák, egy plüssmaci és a kisfiú fényképe látható. 

Az édesanya fekete ruhában, hozzátartozója ölelésében állt a helyen. Halkan sírdogált, megsimogatta a kisfia fényképét és szótlanul nézte a virágokat. Látszott rajta, hogy lehetetlenség felfognia, ami megtörtént. A legkisebb gyerekét veszítette el, a két nagyobb fia tizenévesek. Nem sokáig maradt ott, hamarosan elment. Mások újabb mécseseket és virágokat helyeztek el a járdaszigeten. Alig beszélgettek az emberek, ha pedig mégis, az együttérzés szólt belőlük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a balesetet. Az anya a gyerekével együtt indult el a Széchenyi István utca túloldaláról a szemközti Spar üzlet irányába. Noha a kijelölt gyalogátkelőhely innen 50-60 méterre található, nem arra mentek. Úgy tűnt, nyugodtan átkelhetnek az úton, mert nem láttak autót. A kisfiú valamiért előre szaladt, amikor hirtelen egy személygépkocsi érkezett jobbról, a Táncsics Mihály út felől, amely elcsapta a gyereket. Az anya kétségbeesetten ölbe kapta a fiát, és a tér túloldalán lévő orvosi rendelőbe vitte. Egy közterület-felügyelő is segített neki, aki ráadásul ismerte az asszonyt. Az ügyeleten azonnal megkezdték a gyerek újraélesztését. Több orvos is odasietett, küzdöttek a kisfiú életéért.

A személygépkocsi erősen fékezett, amikor elütötte a fiút. Vélhetően nagy sebességgel haladt az úton, de a rendőrség még vizsgálja a tragédia körülményeit. Azt megerősítették, hogy a sofőr nem volt ittas. Az a hír nem igaz, hogy a gázoló elhagyta volna a helyszínt. A helyszíni szemle órákig eltartott, gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Cs. A.

Egy hozzászólás “Emlékezés az elgázolt négyéves kisfiúra” bejegyzésre

  1. Csányi László szerint:

    Részvétem!

Itt lehet hozzászólni !