Andor László lehet a következő Falus Ferenc

Magyar Idők

andor_l_mti

Andor László közgazdász, volt uniós biztos lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje 2018-ban – tudta meg a Magyar Idők.

A Magyar Időknek több szocialista vezető politikus is elmondta, hogy Andor mellett sokan azért állnak ki, mert ő egy „tiszta ember”, munkásságát elismerik és nem keveredett botrányba az elmúlt évtizedek alatt. Korábban Medgyessy Péter és Falus Ferenc voltak olyan “kitalált” emberek, akikkel a velejéig korrupt MSZP-t próbálták szebben becsomagolni, eladni.

A háttérben ismét megkezdődött a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon – értesült lapunk. Andor László volt uniós biztos mellett nem csak a szocialisták, hanem a Demokratikus Koalíció, valamint az Együtt is kiáll – tájékoztatták lapunkat több forrásból.

Andor László közgazdász, a közgazdaság-tudomány kandidátusa, egyetemi docens, a neomarxista Eszmélet című társadalomkritikai folyóirat egykori főszerkesztője. 2005 és 2010 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagja volt. 2010–2014 között az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosaként tevékenykedett.

Van pártpolitikai múltja is: Andor László 1998 óta a Magyar Szocialista Párt (MSZP) közgazdasági tagozatának vezetőségi tagja, 2005 óta tiszteletbeli társelnöke. 1998 és 2005 között a tagozat által kiadott Álláspontok című gazdaságpolitikai folyóirat szerkesztője. Az MSZP delegáltjaként 2002 és 2005 között a Fővárosi Közgyűlés Európai Integrációs és Külügyi Bizottságának tagja volt. Mint emlékezetes, korábban az ellenzéki pártok azt nyilatkozták, hogy olyan emberre lenne szükség a miniszterelnöki poszton, aki egyrészt elhivatott politikai irányban, viszont nem támadható, és elismert szakember.

A hét végén választmányi ülést tartott az MSZP, ahol Molnár Gyula pártelnök kifejtette: a 2018-as választás változást hoz a magyar politikai életben. Sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy ez az év a szocialisták számára a salgótarjáni polgármester-választás megnyerésével kezdődött és azzal végződik, hogy a fővárosban a közvélemény-kutatások szerint beérték a Fideszt. Kiemelte, jövőre az a céljuk, hogy az egész országban ez legyen a helyzet, vagyis utolérjék a jelenlegi kormánypártok népszerűségét.

Molnár Gyula szerint az idén a menekültválság, a Brexit, az olasz népszavazás és az amerikai elnökválasztás eredménye miatt bizonytalanabb lett a világ. A pártelnök az MSZP sikereként értékelte a béremeléseket, hiszen – mint mondta – azokat a párt kezdeményezte. Ugyancsak az eredmények közé sorolta a vasárnapi boltzár feloldását.Megjegyezte, a szocialista szavazóknak köszönhetően sikerült megállítani azt az ámokfutást, ami „kvótanépszavazás néven” kerül be a történelemkönyvekbe.

Hiller István, az országos választmány elnöke elmondta, hogy az általa vezetett testület a párt stratégiaalkotásának központja. Az ülésen áttekintették a szakmai kollégiumok által elvégzett munkát, különösen a női esélyegyenlőség és a nők bérezésének kérdésében.

Akövetkező időszak stratégiaalkotásába bevonnak 120-150 értelmiségit, akiknek segítségével kidolgozzák ajánlatukat a választóknak. – Az MSZP olyan Magyarországot szeretne, amely a tehetségről, a feljutás lehetőségéről és az esélyegyenlőségről szól. Ez a munka a tavasz végéig tart – tette hozzá Hiller István.

Forrás: Magyar Idők

 

Itt lehet hozzászólni !