Lemondott Gyárfás Tamás

24, Mr.Gabee

Lemondott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A hír közlése bő egy másodperc, de több mint másfél év olykor nyilvános, olykor a kulisszák mögött zajló harca előzte meg, ami kezdetben elsősorban a MÚSZ elnöke és a Hosszú házaspár között zajlott. Hosszú Katinka november 15-én adott ki egy hosszú nyílt levelet, aminek a végén távozásra szólította fel Gyárfást. Válogatott úszók és edzők is csatlakoztak a háromszoros olimpiai bajnok és férje mellé, változásokat sürgettek a szövetség működésében.

Ezt a nyomást már a veszettül ütésálló Gyárfás Tamás sem bírhatta ki (ráadásul a vizes-vb héten bemutatott kabaláival ismét mellényúltak, Bol-Dog után már másodszor), holott az elmúlt 23 év alatt többször is mesterien talált utat a politika és a sportpolitika útvesztőiben. Hosszú Katinka napokkal ezelőtt titokzatosan úgy fogalmazott Facebook-oldalán, hogy “mindenki azt kapja, amit megérdemel”.

Meglehet, ő már tudott valamit.

Gyárfás az MTI-nek a következő üzenetet küldte, amit szó szerint közlünk:

Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban.

6 hozzászólás “Lemondott Gyárfás Tamás” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Majd megint újraválasztják, mint legutóbb.
    Gabee, te melyik szót írtad ebbe a hírbe?

  2. Hajrá Csepel szerint:

    Lehet annyi volt az egész háttere hogy 8 évvel ezelőtt javasolta Hosszú Katinkának az úszás befejezését. Szerinte Hosszú nem volt jó úszó, Katinka szerint pedig ő nem volt jó vezető. Az idő mindig mindent megválaszol!

  3. Csepelsziget überalles szerint:

    Katinka helyében nem állnék meg a pirosnál a Margit körút-Margit utca környékén.

  4. Tsepeli szerint:

    Kár hogy ezt Fenyő Jani nem élhette meg!

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Tisztelt Csepeliek!
    A hírt betűről, betűre a 24.hu oldaláról nyúltuk, CTRL C / CTRL V segítségével, mint a tábornok úr a diplomamunkáját, Pajával együtt!
    ))) 😀 (((

  6. robi szerint:

    A hírek szerint úszó VB költségei a tervezett 25 milliárd helyett már 100 milliárdnál tartanak.

    Ha esetleg tényleg lenne olimpia, milyen igazi magyaros csihi-puhi lenne a pénzekért ?

Itt lehet hozzászólni !