Hatalmas tüntetést szerveznek civilek az előre hozott választásért

Mno.hu

Hatalmas demonstrációt hirdettek a civilek április 5-re a Hősök terére, Fricz Tamás ezt lapunknak azzal indokolta: meg kell változtatni azt a bevett gyakorlatot, hogy az elit zárt szobákban dönti el, mi legyen az országgal. El kell felejteni a „megint a fejünk felett döntöttek” kádári attitűdöt, s véleményt kell alkotnia a társadalomnak is. Olyat – folytatja a politológus –, amelynek hatása van a folyamatokra is.

A rendszerváltásból kimaradt a magyar társadalom – jelentette ki Fricz Tamás az MNO-nak, s mint a politológus kifejtette: egy „második rendszerváltásra van szüksége az országnak”. Vasárnap a Hősök terén civilek hallatják a hangjukat, Fricz Tamás szerint az akár több százezres demonstráció Döntsön a nép! jelszóval zajlik majd. A megmozdulás apropója Fricz szerint a „már a kialakult, totális válsághelyzet”, illetve annak a gyakorlatnak a befejezése, amely szerint „a politikai elit zárt szobákban dönti el azt egymás között, hogy merre menjen az ország szekere”. A Civil Összefogás Fórum néhány napja alakult, ugyanakkor már egy nyílt levéllel megtámogatták Sólyom László azon véleményét, amelyben az előre hozott választások mellett szállt síkra.
A Civil Összefogás Fórum 2009. április 5-én, vasárnap 14-18 óra között demonstrációt hirdetett a Hősök terére. A demonstráció szervezői között megtalálható a Magosz, a Polgári Körök Országos Szövetsége, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány és a Nemzeti Fórum is.

A fórumban több mint 120 szervezet képviselteti magát, Fricz állítja, ilyen széles körű civil összefogásra még nem volt példa Magyarországon. Mint felvetésünkre elmondta, valóban arról van szó, hogy a „társadalomban meglévő politikai indulatokat mederbe kell terelni, s nem elég csak meghallgatni, elő is kell hívni a véleményeket”. Nagyon fontos, hogy az elmúlt 20 évben mellőzött s mára megszerveződött civil társadalom hallathassa a hangját, amelynek van ereje befolyásolni a folyamatokat is – hívja fel a figyelmet Fricz.

Szerinte meg kell szüntetni azt a kádárista attitűdöt, amely szerint az emberekben az él, hogy „megint döntöttek a fejünk felett, a mi életünkről”. Véget kell vetni annak, hogy a „nagyérdemű közönség” végignézi a műsort, s aztán elballag haza. Amíg ez él az emberekben – folytatja a politológus –, addig nem lesz igazi rendszerváltás.

Ismert, levélben köszönte meg Sólyom László köztársasági elnöknek a Civil Összefogás Fórum, hogy egyértelműen kiállt az előre hozott választás mellett. Mint írják, örömmel értesültek Sólyom László köztársasági elnök nyilatkozatáról, amelyben kifejtette véleményét a küszöbönálló konstruktív bizalmatlansági indítvány alkalmazásával kapcsolatban – olvasható a 124 civil szervezetet tömörítő egyesület nyilatkozatában. Meggyőződésük, hogy hazánk morális, gazdasági, társadalmi, bizalmi és hitelességi válságából egy szabad, demokratikus választás útján létrehozandó Országgyűlés által elfogadott kormány és annak hiteles programja nyújthat reményteljes kiutat. A civil társadalom széles köreinek határozott véleményét tolmácsolva kijelentik, hogy erre irányuló törekvését helyeseljük és támogatjuk – teszik hozzá. Arra kérik a köztársasági elnököt, hogy éljen minden alkotmányos jogával és morális lehetőségével az előre hozott országgyűlési választások érdekében.

A civilek 12 pontban foglalják össze követelésüket, amelyben többek között követelik a közélet tisztaságának helyreállítását, az ország félrevezetéséért felelősök kizárását a közéletből és a nemzeti vagyon eltékozlóinak megnevezését. Véleményük szerint szükséges a magyar föld és otthonok védelme, valamint a közbiztonság megteremtése.

Forrás: Mno.hu

37 hozzászólás “Hatalmas tüntetést szerveznek civilek az előre hozott választásért” bejegyzésre

  1. Tamási Juli szerint:

    Na ezen ott leszek! Végre ébred a civil szféra!!!

  2. Bubus szerint:

    Helyes. Ezek hülyének néznek bennünket. Egy hétig szórakoznak, égetik az országot, marakodnak a hatalomért, de az eszükbe sem jut, hogy felelős, legitim és cselekvőképes kormányra van szükség, másképp nem megy.

    Bajnaival csak az folytatódik, ami Gyurcsánnyal ment. Ugyanaz a garnitúra, ugyanaz a banda, legfeljebb más arcok állnak a TV elé. Ez nem változás, ez lósz@r.

  3. én szerint:

    Megyek!

  4. Tamási Juli szerint:

    Bubus, mi az hogy egy hétig??? Ideje volna egy valódi rendszerváltásnak!!!

  5. Cápa szerint:

    Ott kell lenni!!! De nem kéne hazamenni, hanem annak a sok(száz)ezer embernek, az utcán kéne maradnia, mint Kijevben tették az emberek!!! Mert attól, hogy egy vasárnap délután ott lesz ikszezer ember, nem fog semmi sem történni. De ha többszázezer ember nem menne dolgozni, és békésen de megbénítanák a fővárost és az országot… Látom a Magosz is a szervezők között van, jöhetnének traktorokkal a gazdák…

  6. Jeniszej szerint:

    Most már el kellene kezdeni a visszaállamosítást.
    Sok tetves magyar kapitalistát meg kell fosztani javaiktól.
    Előre elvtársak!
    Tőlünk keletre ez már megkezdődött.

  7. Jeniszej szerint:

    Ki tudja, mikor érik meg a társadalom a forradalomra?

  8. Cápa szerint:

    Nem szabadna ezt hagyni. Ha nem mennek el maguktól, akkor jó demokrata módjára hagyjuk, hogy még több embert megnyomorítsanak a lakótelepeken, hogy még több gazdát tönkretegyenek, hogy a teljes középosztályt földhöz vágják a következő 1 évben??? Gyáva népnek nincs hazája.

  9. Gordon szerint:

    Utcai blokád, forradalom, a magántulajdon kisajátítása, valódi rendszerváltás, gonosz kapitalisták, Kijev, mert ugye keleten azt csinálják…. de mi lesz ennek a vége? Érdemes-e az ukrán, vagy a grúz példát követnie egy a centrumhoz országaihoz felzárkózni kívánó országnak?…

    Mindenesetre az állítólag “nem valódi” rendszerváltás megteremtette a gyülekezési szabadság főhatalom általi tiszteletben tartását. Kérdés: ha ez a “nem valódi” rendszerváltás, akkor milyen lesz a “valódi”? Ki, vagy kik fogják eldönteni, milyen vizsgálati szempontok szerint, hogy az tényleg valódi-e? Majd a nép szavaz róla? Ne röhögtessetek már….

    De ki a kapitalista? Ha valakinek van mondjuk százezer forint értékben OTP részvénye az kapitalista-e? Milyen ismérvek szerint dönti majd el a nép – az Istenadta -, hogy ki a kapitalista, és ki nem az? Szintén megszavazza!? …. 🙂 Aki nem kapitalista az mi? Proletár, dolgozó, paraszt, földműves, “nemburzsuj”, pógár, hazafi, vagy mi?

    Végülis a nép – az Istenadta – megszavazhatná a 3,60-as kenyeret is. Hiszen a fenti elmélet szerint “biztos csak” annyi kell hozzá, hogy megszavazza, vagy blokád alá vegye az országot, és holnaptól máris 3,60-ért adják a boltban (persze csak amíg tart a hitelezők türelme).

  10. Jeniszej szerint:

    Gordon szerintem a nép sokkal okosabb, mint gondolnád.
    Ilyen elemista dumán már simán átlép.

  11. Gordon szerint:

    Milyen elemista dumán?

    Jeniszej, szerinted:
    – mitől lett okosabb a nép, mint korábban? (milyen felmérések alapján alakítottad ki ezt az álláspontodat?)
    – mi az hogy forradalom?
    – mi az a kapitalizmus?
    – ki a kapitalista?
    – mit szeretnél a kapitalizmus helyett?
    – kapitalista-e az az ember, akinek 100 ezer forint értékben van OTP részvénye… ha nem kapitalista, akkor miért nem az?
    – milyen javakat államosítanál? (miért pont azokat?)
    – milyen formában államosítanál (állami felvásárlás, vagy kisajátítás) ?
    – ki végezze az államosítást, milyen szerv és milyen felhatalmazásra?
    – miért a keleti utat tartod követendőnek?
    – Mit értesz “keleti” alatt? Oroszo., Közel-Kelet, Távol-Kelet?
    – miért veted el a nyugati politikai – gazdasági modellt? (É-Amerika, Európa nyugati fele)
    – mi a véleményed az északi modellről? Ismered-e egyáltalán?
    – szerinted mitől legitim egy kormány?
    – ha a mostani alkotmány nem tetszik, akkor mit “raknál” a helyére?

    Várom válaszaidat. Egy hozzád hasonló “nem elemis” biztos tudja a feltett kérdésekre a pontos válaszokat, és el tudja magyarázni egy hozzám hasonló “elemisnek”.

    Úgy látom abban biztos vagy, hogy fel kell forgatni a jelenlegi berendezkedésünket, de biztos azt is le tudod írni, hogy milyen más berendezkedést alakítanál ki helyette. Nos, rajta, írd le!

  12. miska72 szerint:

    Nagyon helyes!
    Hajrá MAGYAROK!
    Hajrá Magyarország!
    RENDSZERVÁLTÁST!

  13. Cápa szerint:

    Annyi biztos, hogy a következő kormánynak felül kell vizsgálnia a privatizációs szerződéseket, nem megengedhető, hogy egy fillér ellopása is büntetlenül maradjon.

    Egyébként meg igen, ülhetünk a fotelben, nézhetünk magasba és elmondhatjuk magunknak, hogy milyen jó konzervatív, demokratikus csávók vagyunk, hogy arra várunk, hogy leteljen még egy év, miközben sorra rúgják ki az embereket, szűnnek meg az állások, semmizik ki az összes réteget, na persze kivéve a leggazdagabbakat, aki még nem tette meg, az is belerokkan idegileg, anyagilag, egészségügyileg az egészbe, akkor sokat érünk az átkozott demokratikus értékeinkkel.

    Napnál világosabb, hogy előrehozott választás kell. Én nem arról beszélek, hogy kell egy véres diktatúra. Én arról beszélek, ha kell akkor az utcán kell kikényszeríteni az előrehozott választásokat, mert egyébként meg ahogy Fletó mondta, jobban járunk ha elhúzunk innen még most, amíg van pénzünk az utazásra.

    Ha demokrata ellenfeleink lennének, bár én most már ellenségről beszélek inkább, mert elég egyértelmű, hogy ők is akként tekintenek mindenkire, aki csak egy nappal is kevesebbet adna nekik a lopásra, szóval ha demokrata lenne egy kicsit is a kormány, akkor elhúztak volna a sunyiba. Antidemokratikus eszközök ellen meg nem ez a tingli-tangli sokat nem ér.

  14. Gordon szerint:

    Az alkotmány nem tingli-tangli, annál szerintem sokkal komolyabb. Az ellenzék munkája, megmozdulásai, véleménynyilvánításai, a leendő kormányzási feladatokra való felkészülése sem tingli-tangli. 2008.03.08. sem volt tingli-tangli.

    Az alaptörvény szerint ha egy kormánynak megvan a többsége a parlamentben, akkor az be van betonozva (és pont). Ezen semmilyen utcai megmozdulás sem változtathat, csak egy esetleges alkotmánymódosítás. Az utcai tüntetést/véleménynyilvánítást a sokat szidott demokratikus berendezkedésünk engedélyezi, a résztvevők biztonságát garantálja. Kötőereje csak az alkotmánynak, és az egyéb szabályoknak van. Az utcai tüntetés csak nyomásgyakorlásra használható, semmi egyébre, ezt Fricz úr is tökéletsen tudja.

    Az Ab jól végzi a munkáját, nem véletlen, hogy számos esetben semmisített meg olyan döntéseket, melyeket a mostani kormány (parlamenti többség) hozott. Az Ab tehát az egyik legfontosabb ellensúly. Várható volt, hogy előbb vagy utóbb komoly vitája lesz az OVB-vel, mely szerintem erőteljes kormányzati nyomásra hozta emg egy-egy döntését. De végül a jogállam kerekedett felül, az OVB meg alulmaradt az Ab-vel szemben.

    Mindenesetre remélem sokan lesznek a tüntetők és minél több civil szervezet a kezdeményezést mellé áll. Jó lenne látni ismét egy komoly kormányellenes egységet, mint egy éve.

    Jó lenne egy előre hozott választást. Magam is leírtam már ezt korábban. Minél előbb lesz váltás annál jobb. De csak az alkotmányos keretek között lezajló változást tudom elfogadni. A többi lehetőségnek nincs létjogosultsága.

    Ellenségnek a keleti (orosz, ukrán stb.) politikai kultúrában tekintik egymást a versengő felek (ott gyakoriak a nyílt, fegyveres leszámolások is), én viszont maradnék a nyugati politikai kultúránál, az fizikai értelemben nagyobb biztonságot garantál az egyén számára.

    Nyugat és kelet határa az évszázadok folyamán mindig el-el mozdult egy-egy irányba. Magyarország sokáig a nyugati világ határán volt, de aztán sajnos változott a helyzet. 1990 óta a nyugati világhoz tartozunk ismét. Ez maradjon is így – mindannyiunk érdekében. Az 1990-ben kialakul szabályok minket ellenzékieket is védenek, én nem vagyok hajlandó felrúgni ezeket a szabályokat.

  15. Jeniszej szerint:

    Sajnálom, hogy ilyen alapvető kérdéseket teszel fel.
    Ezekre a kérdésekre az elemista
    Történelemkönyvekben a válaszokat megtalálod.
    – mi a forradalom? Sokféle van, pontosíts!
    – mi az, hogy kapitalizmus?
    – Vagy talán a rabló kapitalizmusra vagy kíváncsi?
    – Ki a kapitalista, vagy talán azokra gondolsz, akik elorozták, ellopták a MAGYAR emberek javait, vagy azokra a hazugokra, akik félre vezették az általad is említett “Istenadta” népet?
    Vagy talán azokra, akik a demokrácia mögé bújva teszik – egy kissebség nevében – tönkre az országot?
    Egyébként a nyugati demokráciákkal semmi bajom, valamint a valódi kapitalista berendezkedéssel, addig, amíg a Hazánkat újkori gyarmatnak nem tekintik.
    Kedves Gordon tudod nagyon tele, van a fa…om mikor negyven évig azt hallotam az uralkodó rendszertől, „majd az unokámnak jobb lesz”.
    Most újból ugyan ez a szólam!
    Még talán elviseltem volna az átkost egy ideig, mert a felvett hitelből viszonylag jól éltünk, sok más mellett a „prolinak „is jutott
    Most hányszor több hitelt vett fel ez a „hazug rablóbanda” és most minden rosszabb!
    Megszégyenítették a nyugdíjasok múltját, kilátástalan helyzetbe hozták unokáinkat!
    Elorozták, elcsaklizták a nyugdíjak egy részét melyből az idegen bankokat a minden bajok okozóit, húzták ki a bajból!
    Rendőrállamot hoztak létre, nemzeti ünnepeinket „szuronyok árnyékában” kel ünnepelnünk.
    Társadalmi feszültséget szítanak, vesztegetnek.
    Megfenyegetik, befolyásolni igyekeznek az igazságszolgáltatást.
    Kedves Gordon kérdéseid megválaszolására, ha igényled, tudok különböző társadalom tudóstól irodalmat ajánlani.

  16. Gordon szerint:

    Kedves Jeniszej!

    Sajnos van egy olyan érzésem, hogy a vonatkozó szakirodalmakat én sokkal többet forgatom nálad, és valószínűleg többet is értettem meg belőle.

    Egyik hsz-emben sem írtam, hogy én nem tudnám a feltett kérdéseimre a választ. Forradalmat, vagyonelkobzást nem én kiabáltam fentebb. Nem én gonosz kapitalistázok lépten-nyomon. Reméltem, hogy azok az urak és hölgyek akik a fenti kijelentéseket előszeretettel használják, azok tisztában vannak a jelentésükkel. Válaszod nem erről győzőtt meg, sőt kétségeket ébresztettél bennem arra vonatkozólag, hogy ismernéd a fogalmak jelentését…

    Hozzászólásod szokásos módon ismét a jelenlegi berendezkedésünk ócsárolásáról szól, de ismét elfelejtettél írni arról, hogy te milyen más berendezkedést tudnál elfogadni. Ez valahogy mindig elmarad, nem tudom ennek mi az oka, lehet hogy csak lusta vagy leírni, lehet hogy magad sem tudod mit szeretnél a mostani politikai – gazdasági – társadalmi berendezkedés helyett.

    “Egyébként a nyugati demokráciákkal semmi bajom, valamint a valódi kapitalista berendezkedéssel…”

    Megint nem egyértelmű, hogy mit értesz “valódi” kapitalista berendezkedés alatt. A kapitalizmus is változott a történelem során, laissez-faire óta azért nagy utat járt be.

    “Még talán elviseltem volna az átkost egy ideig, mert a felvett hitelből viszonylag jól éltünk, sok más mellett a „prolinak „is jutott” – írod. Ezzel az állaponttal kapcsolatos gondolataimat már leírtam ma banikonak is, vagyis:
    Én a magam részéről nem kívánok újra szögesdrótok között élni, még akkor sem ha az a szögesdrót történetesen a legvidámabb barakot és picinyke előkertjét keríti körbe. (…) Mindenesetre szerintem jobb a szabadabb világ, nem szeretem a mesterséges korlátokat állító, önkényeskedő, és a jogállamot sárba taposó fél- vagy teljesen diktatórikus rendszereket. Működési elvük távol áll tőlem. Ez mindig is így lesz valószínűleg, és igaz minden totalitárius rendszerre (még akkor is ha 3,60 a kenyér).

    A társadalmi fszültségeket én is egyre inkább érzem. Ez az ami a legnagyobb nyugatalansággal tölt el. Szeretném ha az indulatok kordában maradnának. Ezért intek mindenkit türelemre, megfontoltságra, higgadtságra. A kormány célja, hogy a feszültségeket növelje, mert a zavarosban könnyebb halászni. Ha a kenyérharc élezésével egymás ellen tudja fordítani a különböző társadalmi szereplőket, csoportokat, akkor sokkal kevesebb szó esik az ő hibáiról. Ha az emberek a poltikai-társadalmi-gazdasági berendezkedést utálják meg, akkor könnyebb elhárítani a felelősséget is (“A hiba nem bennünk van, hanbem a rendszerben.” – mondhatják majd a mostani kormányzóerők.) Ezért a hozzám hasonló konzervatív ember pontosan tudja, hogy a berendezkedésünkkel nincs baj. Baj a kormánnyal van. A hozzám hasonló ember nem kijabál forradalmat, meg “le a kapitalizmussal” című butaságokat, mert tudja, hogy a bajokért a kormány a felelős. Sajnálom, hogy ezt te nem így látod…

    Legkésőbb 2010 áprilisában, vagy májusában fordulat fog bekövetkezni (remélem), nincs egyéb lehetőség a változtatásra, a kormányzó erő(k) egyébként csak saját akaratukból mondhatnak le a 2006-ban megszerzett pozícióikról.

    Korábban magam is szoltam arról, hogy a hatalom megpróbálja befolyásolni az igazságszolgáltatást, e tekintetben csak ismételsz engem. Mindenesetre hiszek az Ab-ellensúly hatékony működésében.

    Sajnálattal látom, hogy magadnak is ellentmondtál:
    “Gordon szerintem a nép sokkal okosabb, mint gondolnád.” – írtad 18.15 kor, majd 21.17-kor azt írtad, hogy a népet becsapták. Mi történt a két hsz között eltelt 3 órában? Tehát szerinted okos, de be tudták csapni… oké, rendben, én “kérek” elnézést. Egyértelmű, hogy a két megszólalásod között nincs feloldhatalan logikai ellentét.

    Az összes többi kérdésemre semmit se írtál, bár biztos mindennel tisztában vagy… én meg csak úgy néha-néha bezavarok ebbe a már gyönyörűen kikristályosodott képbe. Kár hogy az elképzeléseidet nem osztod meg velünk, és csak a rendszer kritizálására futja az erődből.

    (Megjegyzés: Válaszom szándékosan gúnyos hangvételű, mert úgy éreztem viszonoznom kell kedvességedet, melyben az elemista törikönyvek nemismeretét próbálod rámsütni, bár szerintem pár egyéb kommentelővel egyetemben az én hozzászólásaim a legkevésbé elemisták ezen a fórumon.)

    De ha nekem mondjuk lenne 100ezer forint értékben OTP részvényem, akkor ugye még nem lennék “mocskos kapitalista”, “szemét tőkés burzsuj kutya”? Vagy igen? Ki tudja, lehet hogy sohasem fogom megtudni erre az egyszerű kérdésre a választ… mert ugye az elemista törikönyvekben nincs benne (legalábbis én nem találtam).

    Mostantól ha bármit kérdezel tőlem, akkor küldhetem a forrást válszként, esetleg a könyvtárjegyemet? Egyébként a csepeli szocik nagy mesterei annak, hogy egy-egy kinosabb, nehezebb, összetettebb kérdésre nem válszolnak, csak hadoválnak egy darabig, kicsit jogászkodnak, meg elküldik a kérdezőt a könyvtárba. Kár hogy átvetted a stílusukat, én a helyedben biztos minden kérdést tételesen megválszoltam volna… már csak azért is! 🙂

  17. Jeniszej szerint:

    Tisztelt Gordon barátom
    Fel szeretném hívni a figyelmét!
    Egy kérdésem volt de nem Önhöz csak úgy álltalába idézem:
    “Ki tudja, mikor érik meg a társadalom a forradalomra?”
    Az összes többi politikai, társadalmi kérdést, mint nagy tudású tanult ember Ön dobta fel
    Továbbra is kitartok amellett, hogy a választ elemi szinten legfeljebb – helyesbítek – középiskolai tankönyvekben megtalálja kérdéseire! Megjegyzés: lehet, hogy két variációban is
    Megjegyzés: Nem vagyok szoci, de ne is soroljon oda – legyen szíves!
    A sajtóban megjelent hírt, vagy tényt, miszerint
    „Most már el kellene kezdeni a visszaállamosítást.
    Sok tetves magyar kapitalistát meg kell fosztani javaiktól.
    Előre elvtársak!
    Tőlünk keletre ez már megkezdődött.”
    Némi élcel én, mint nem szoci leírhatom, figyelem felkeltés céljából.
    Örömmel tapasztaltam, hogy az Ön érdeklődését is felkeltetem.
    Megtisztelt Ön – egy ilyen nagy tudású, széles látókörű,
    nyugati társadalmakat, feltételezem kiválóan ismerő ember leereszkedett a szintemre. A magyar kapitalisták meg azok akik.
    Megtudhatja kik Ők – hallgassa meg figyelmesen az „öszödi beszédet.”
    Miután meghallgatta rá fog jönni, hogy szerezték meg a magyar nép vagyonát, milyen fondorlatos módon jutottak hatalomhoz, busás vagyonokhoz. És végül kik a magyar kapitalisták.
    És ezek után okosodott a nép. „Igaz, mint említette felmérést senki nem végzett”,- való igaz.
    És akkor most megtörtént a rendszerváltás? – szerintem nem OTP. Stb Én vallom és meggyőződésem értéket csak élő szellemi, és fizikai munkával lehet teremteni – és igaz, hogy ez fáradságos munka és meggazdagodni nem lehet belőle. A banki manipulációk csak a válsághoz vezetnek, melyet az egyén az általános értelemben munkás ember szenvedi el. Kedves barátom ez a dolgom, hogy szidjam a rendszert, kormányt tudományosan vagy póriasan elemi szinten, az egyén és a család szemszögéből.
    A kósert nem nekem kell kitalálni! Ez olyan, mint az autó. Bizonyos vonatkozásban nem érdekel maga a gép, hogy tervezték stb. Az érdekel, hogy kényelmes, keveset fogyasztó környezet barát gyors járgány legyen.
    És szidom, ha bedöglik.
    Ez a dolgom!

  18. Jeniszej szerint:

    Hajrá CIVILEK!

  19. Lexon szerint:

    Jeniszej!
    Elég szûklátókörû vagy. És ez nem baj. Gordon elég jó kérdéseket feszeget.

    De most komolyan: milyen politológus az, amelyik elkötelezi magát az egyik politikai oldal/nézet mellett? Én az ilyet propagandistának nevezem, függetlenül attól, melyik oldalt támogatja.

  20. Mózes szerint:

    Szerintem, nem kell sok ész ahhoz, hogy lássuk mi fog történni:

    Egy újabb világháború és utána egy kis káosz, amíg ki nem alakul egy igazságosabb, humánusabb, igazi demokrácia.
    Megismétli magát a történelem.
    Pár éven belül szép lassan felébrednek az emberek, abból az altatásból, amibe a második világháború után kerültek.
    Az internetnek hála, egyre több ember jön rá:
    Hogy semmi sem a véletlen műve
    Hogy a történelmet meghamisították
    Hogy nincs se demokrácia, se sajtószabadság.
    Hogy a tankönyveken és a Médián keresztül miképpen csapták be a népeket, a világot irányító, magukat kiválasztott népnek tartó zsidók
    És mint az első és második világháború is a zsidók kapzsisága miatt robbant ki, úgy most majd a feldühödött, felébredt polgárok, megint a zsidók kapzsisága miatt fognak harcolni (védekezni) a szerencsétlen teljesen agymosott és ezért fel nem ébreszthető polgárokkal.
    És amíg nem születik meg a végső győzelem a világuralmat mindenáron akaró zsidók felett, addig ez így fog menni örökké, mint ahogy már évezredek óta folyik.
    Néhány nép megint eltűnik majd. Köztük a Magyar is valószínűleg.
    Megváltoznak majd a határok megint.
    Most vagy 10 évig ne számítsatok semmi jóra.
    Vér és halál ez az, mi ránk vár

  21. Jeniszej szerint:

    Lexon
    Elvártam volna egy ilyen nagy tudású tollnoktól, hogy elemista szintű kérdéseire saját maga adja meg a választ, hiszen saját magának tette fel.
    Ha nem tudja, amit nem hiszek el hát, sajnálom.
    Ezért ajánlottam pártállástól függetlenül a témakörhöz kapcsolódó elemi tankönyvek vizsgálatát, tanulmányozását.
    Megismétlem egy egyszerű kérdést tettem fel csak úgy álltalába.
    Idézem” Ki tudja, mikor érik meg a társadalom a forradalomra?” – kérdőjel.
    Választ nem kaptam de lekezelő, hencegő modorban hosszúlére fogva sok-sok zagyvaságot jó hosszan.
    Ha a barátunk politológus viszont nem csodálkozom semmin, ez a tény – mindent megmagyaráz.
    Ez a jellemző a politológusokra jó sók duma semmi konkrétum. Nagy, hü hó semmiért.
    Szinte miniszterelnöknek lehetne választani őket a semleges oldalon.
    Mindenre van magyarázatuk!
    És semmit de semmit nem oldanak meg.
    Sajnálom, nem szeretem őket.
    T. Lexon ha egy politológus szocizik például: engem az propagandista valamelyik oldalon?
    Jól értettem felvetésed?
    Akkor legyen propagandista nem zavar.

  22. Lexon szerint:

    Engem zavar. Egy politológus ne legyen elkötelezve egyik oldalon sem. Különben propagandistaként mûködik, mint ahogyan erre a történelemben számos példa van.

  23. Öreg halász szerint:

    Látom azért a teljes szellemi sötétség is bekopogtat ide néha. De legalább ne zsidó nevet választott volna, ha már őket szidja.

    Sok galádság van ebben a világban, de a leggaládabb, legszégyenletesebb rendszerek mindig akkor voltak, amikor másokra akarták kenni a világ bűneit. És egyik sem hasonlított demokráciára, még távolról sem, vér és halál viszont volt dögivel. Én viszont arra nem vágyom, bármennyi hülye is akarja.

  24. Gordon szerint:

    Egyetértek halásszal…

    Jeniszej te meg ne aggódj, amint lesz időm küldöm a választ. De küldöm ám! 🙂 Mert tudod én válaszolni szoktam, ha kérdeznek tőlem valamit.

    Ja, és Banikótól elnézést kérek, amiért a válaszom második felét – bár tegnapra ígértem – még nem tudtam elküldeni. Neki is írni fogok, amint lesz időm.

    További szép napot!

  25. Jeniszej szerint:

    T. Gornon!
    Nincs kérdésem, talán nem is volt!
    Légyszi kimélj meg semitmindó válaszaidtól!!

  26. Gordon szerint:

    Kedves Jeniszej!

    Kettőnk közül csak a te válaszaid a semmitmondóak. Rendben részemről a veled folytatott beszélgetést lezártam. Mindenesetre sajnálom, sajnálhatod, hogy – bár nagyon magas lóról beszélsz velem – mégsem tudod megvédeni, alátámasztani tényekkel, érvekkel az álláspontodat. Kár.

    Nem értem, hogy miért kötöttél belém, ha számadora a válaszaim semmitmondóak, a hozzászólásaim meg elemisek. Egyébként az elemis nem feltétlenül jelent egyet az elemivel… bár ugysem nézel majd ennek se utána, hiszen te már az elemis tankönyvekből is elég tudást szedtél magadnak össze… avagy kinek kinek igénye szerint… ezt rád bízom.

    Tényleg olyan vagy mint a szocik, ők is menekülni szoktak a vita elől, mert tudják hogy ugysem képesek megvédeni majd az álláspontjukat. Ezért nincs már köztünk Szilveszter sem.

  27. asdf szerint:

    Szerintem Szilvesztert letiltotta red bull 🙂

  28. miska72 szerint:

    Aki számít ott lesz!
    Én ott leszek! 😉

  29. miska72 szerint:

    adsf Szilveszter szerintem eretvágott. 😉 🙂

  30. Matyi szerint:

    Megyünk!
    Hajrá civilek

  31. Ice szerint:

    Nem elég megborzongni,
    De lelkesedni kell!
    Nem elég fellobogni,
    De mindig égni kell!
    És nem elég csak égni:
    Fagyot is bírni kell,
    Ki acél akar lenni,
    Suhogni élivel.

    Nem elég álmodozni!
    Egy nagy-nagy álom kell!
    Nem elég megérezni,
    de felismerni kell,
    Nem elég sejteni,
    hogy milyen kor jön el,
    Jövőnket – tudni kell!

    Nem elég a célt látni,
    járható útja kell!
    Nem elég útra lelni,
    az úton menni kell!
    Egyedül is! – Elsőnek,
    elől indulni el!
    Nem elég elindulni,
    de mást is hívni kell!
    S csak az hívjon magával,
    aki vezetni mer.

    Nem elég a jóra vágyni,
    a jót akarni kell!
    És nem elég akarni,
    De tenni, tenni kell:
    A jószándék kevés!
    Több kell – az értelem!
    Mit ér a hűvös ész?!
    Több kell – az érzelem!
    Ám nem csak holmi érzés,
    de seb és szenvedély
    keresni, hogy miért élj,
    szeress, szenvedj, remélj!

    Nem elég – a Világért!
    Több kell – a nemzetért!
    Nem elég – a Hazáért!
    Több kell most – a népedért!
    Nem elég – Igazságért!
    Küzdj azok igazáért,
    kiké a szabadság rég,
    csak nem látják még,
    hogy nem elég!
    Még nem elég!
    (Váci Mihály)

  32. Bécó szerint:

    Aki tud jöjjön!!!Mindegy,hogy jobb vagy baloldali,ez most nem számít.A jövőnkről van szó.Még egy valami ami nagyon fontos:a felelősök elszámoltatása!!!!

  33. Klarissza szerint:

    Ice!

    Köszönjük!

    Ez volt a legjobb hozzászólás!!!

    Találkozunk 5-én!

  34. miska72 szerint:

    Bécó a maszoposok nem lesznek ott! Nm merik beismerni a hibáikat. Olyanok mint a ló! Ellenzősek! Nem kicsit! NAGYON! Ma is két nyugdíjas istenítette Fletót a 148-as buszon. Más mit tudna csinálni? A fideszt is azért váltották le 2002-ben mert nem jól csinálták! Ha jól csinálják nem váltják le őket! Hát képszelhetitek egyből belb@szták a vércukromat!
    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  35. büki szerint:

    miska 27! Az általad említett nyugdíjasokat nem érdekli a felvett hitel, mert nem nekik kell visszafizetni.
    Akik csak a nyugdíjemelés miatt áradoztak a szocikról (nem volt meg a fedezete, de ez őket persze, nem izgatta), majd a 13. havi elvonásától meg az egyéb teher növekedéstől józanodni kezdenek.
    Majd az utódról nem fognak dicshimnuszokat zengeni.
    Épp ideje, a törzs szavazók is kapnak az ajándékból.

  36. Nagyezsda szerint:

    Nekem meg a gusztustalan, agresszív hozzászólásoktól megy fel a vércukrom! Több toleranciát az embertársainkkal szemben!
    Ezzel egyetértek.
    “Sok galádság van ebben a világban, de a leggaládabb, legszégyenletesebb rendszerek mindig akkor voltak, amikor másokra akarták kenni a világ bűneit. És egyik sem hasonlított demokráciára, még távolról sem, vér és halál viszont volt dögivel. Én viszont arra nem vágyom, bármennyi hülye is akarja.”

  37. LB szerint:

    Büki! Ha nem tudnád, annak is a Zorbán az oka! 🙁
    Ha nem hiszed, kérdezd meg a nyugdíjasokat, majd ők elmagyarázzák neked!

Itt lehet hozzászólni !