Döbbenet: az USA ismét az Iszlám Államot és a polgárháborút támogatja?

Csepel.info, ATV, Inforadio.hu

usafegyverekisisrtr2s2ox

Néhány abból a 2300 amerikai Humvee-ből Moszulban, melyeket az Iszlám Állam használ az Egyesült Államok és szövetségesei ellen

Hiába lett botrány abból, hogy az Egyesült Államok egy 500 millió dolláros program keretében fegyverezte fel és látta el el katonákkal az Iszlám Államot, Barack Obama most egy hasonló program indítását kezdeményezte. Ez esetben az Egyesült Államok nem csak fegyverekkel és pénzzel, de katonai tanácsadókkal is segítené a felkelőket – és ezzel tovább szítaná azt a polgárháborút, amely miatt Európát ellepték a migránsok.

Az amerikai különleges műveleti erők “ötvennél kevesebb” tagját vezényli Észak-Szíriába Barack Obama elnök – jelentette hivatalos forrásokra hivatkozva pénteken a CNN hírtelevízió. A katonák tanácsadói és segítői feladatokat látnak majd el a felkelők oldalán az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcban – számolt be az Egyesült Államok lépéséről az Info rádió.

Csakhogy a szíriai felkelők nem az Iszlám Állam ellen keltek fel, hanem Asszad ellen, az Egyesült Államok pedig már támogatta egy 500 millió dolláros program keretében a polgárháborút kirobbantó feleket. A program minden épelméjű embert elképesztő sikeréről az ATV szeptemberben számolt be. Konkrétan az történt, hogy az Egyesült Államok által kiképzett és felfegyverzett egységek rögtön a felkészítés után, a teljes felszerelésükkel együtt átálltak az Iszlám Állam oldalára.

Nem ez az első eset, hogy az Egyesült Államok olyan felkelőket segít pénzzel, fegyverrel és katonai tanácsadókkal, amelyek saját szövetségeseinek vagy egyenesen az Egyesült Államoknak lesznek garantáltan az ellenfelei. Ilyen volt Ho Si Minh támogatása a japánok ellen: ő később a franciákat majd az Egyesült Államokat alázta le a vietnami konfliktusban. Több hasonló mellett a legabszurdabb eset az Egyesült Államok valaha volt legnagyobb ellenségének története is. Az USA támogatta, pénzelte és fegyverezte fel ugyanis Oszama Bin Ládent a szovjet hadsereg ellen: ő később a WTC lerombolásával hálálta meg az amerikaiak segítségét.

Csepel.info

10 hozzászólás “Döbbenet: az USA ismét az Iszlám Államot és a polgárháborút támogatja?” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Igazán kihagyhatnának bennünket az amcsik a szopatásból: szopassák saját magukat, ha ilyen majmokat választottak meg elnöknek!

  2. Tarjányi László szerint:

    Az ameriakiak a Lend-Lease törvény elfogadása után rengeteg fegyvert, járművet és repülőgépet szállítottak a Szovjetúniónak. Ennek eredménye lett az hogy a két középhatalom lett a világháború után a két világhatalom, míg az addigiak, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Japán visszasülyedtek középhatalommá!

  3. Grün Izidor szerint:

    az USA ismét az Iszlám Államot és a polgárháborút támogatja?
    .
    “A katonák tanácsadói és segítői feladatokat látnak majd el a felkelők oldalán az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcban”
    .
    Írtok ám marhaságokat!
    Úgy segíti az iszlám államot, hogy harcol ellene?! 😛

  4. felix szerint:

    Grün Izidor!
    Annyi mindet védett már meg így Viktor.

  5. nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Nagyon egyszerű a dolog, amennyiben tisztázni tudja, kik a “felkelők” és mi az IÁ. Azonban csak olvasni kell a sorok között, mint ahogy emlékszik, a ’70-es években megszokta. Ugyanis az USA leszállította a korszerű fegyverzetet Moszulba, majd üzent ISIS-nek, teljesítve. Az ISIS átvette.
    Jelenleg 500 m$-ral képez ki zsoldosokat a Szíria ellen, akik kiképzésük és felfegyverzésük után átmennek a IÁ-ba.
    Érthető?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. felix szerint:

    Az orosz bombázások is adnak egy kis löketet a meneküléshez.

  7. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    Nem érthető és én nem akarok a sorok között olvasni!
    Volt valami rendszerváltás ami épp azért volt, hogy ne kelljen!
    De amikor már egy ilyen közepesnek mondható helyi közvélemény formáló médium is keveri a dolgokat hozzád hasonlóan elcsodálkozok!
    .
    Mert ugyi, kik a “felkelők” és mi az IÁ és kik az ISIS? 😀

  8. nagyapó szerint:

    Nagyon furcsa helyzet áll elő. Az orosz támogatással, a szír erők fokozatosan foglalják vissza régi területüket. Akkor az ottani, de elmenekült lakosság miért nem régi házaikba megy vissza?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. felix szerint:

    Bonyolult ez neked papus.

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    Megint egy sarkítás.
    A szíria kormány, Assad ellen harcolók nem azonosak az iszlám állammal.

Itt lehet hozzászólni !