A csepeli Cseriti adománybolt az első negyedév tevékenysége

A Csepeli Városgazda Zrt. közreműködésének köszönhetően, a Cseriti Pont Csepel Adománybolt megnyitotta kapuit 2015. május 6-án. Az első negyedév tapasztalatai alapján elmondható, hogy a lakosságnak van igénye ilyen típusú boltra mind vásárlói, mind adományozói oldalról. Az adománybolt vezetője Sáhy Gábor, meglepően pozitív fogadtatást tapasztalt, a Cseriti Adománybolt hálózat leglátogatottabb üzletei közé sorolja a legújabb csepeli Cseriti Pontot.

A visszajelzések pozitívak, a vásárlói és adományozói kedv töretlenül emelkedik, ami tovább segíti a Szövetkezetet deklarált céljainak elérésében a foglalkoztatás, a szociális vásárlási lehetőség biztosítása, és a környezetvédelem területén. Potenciális igény látszik egy, akár a jelenlegi bolt alapterületének többszörösén működő, Cseriti raktáráruház működtetésére. Sáhy Gábor bízik abban, hogy a Cseriti és a kerület kapcsolata tovább erősödik, és akár társadalmilag több területen is hasznos tevékenységek, szolgáltatások képében jelenik meg a lakosság mindennapjaiban.

Age of Hope adományok

A Cseriti Szociális Szövetkezet és az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány 2015. május 6-án állapodott meg együttműködésről a Cseriti Adománybolt hálózat csepeli boltjának megnyitója alkalmával. A két szervezet kölcsönösen támogatja egymást céljaik elérése érdekében. Cseriti felajánlotta, hogy a budapesti bolthálózatát Age of Hope leadó pontként is üzemelteti, egyszerűbbé téve így az Alapítvány részére érkező adományok begyűjtését, tárolását. Az Age of Hope pedig minden olyan, számára közvetlenül fel nem használható adományt, ill. felajánlást tovább közvetít Cseriti részére, hogy ezen tárgyak begyűjtésével és hasznosításával a Cseriti is hatékonyabban érje el foglakoztatási, környezetvédelmi és szociális céljait!

Garázsvásár facebook esemény

A Cityfox 2015. szeptember elején egy olyan egyedülálló garázsvásárt szervez, amely célul tűzi ki, hogy felhívja a figyelmet egy kiemelkedően fontos problémára, amely hazánkban egyre nyomasztóbb tendenciát mutat: gyermekéhezés, gyermekszegénység, gyermekprostitúció és családon belüli erőszak a gyermekek ellen.
A garázsvásáron amellett, hogy kincsekre lehet bukkanni, a vásárlással még adakoznak is az eseményre látogatók. A garázsvásár résztvevői a helyszínen, amely az Euro Mini Storage Hungary raktárépületének parkolójában lesz, számos előadáson vehetnek részt, szóróanyagokat vihetnek haza és kisfilmeket nézhetnek meg a téma kapcsán az Age of Hope Alapítvány jóvoltából. A helyszínen, akik nem szeretnének vásárolni, de segíteni igen, átadhatják adományaikat az Alapítványon keresztül a rászoruló gyerekek részére.
A bevételből a szervezők támogatni kívánják az Age of Hope kiemelt projektjeit, továbbá a garázsvásár jelleg miatt olyan családok számára szeretnének mindenféle árucikket elérhetővé tenni pár száz forintokért, amelyek az iskolakezdéskor és a mindennapi ruházkodáshoz, meleg családi otthon megteremtéséhez szükséges lehet.

https://www.facebook.com/events/1017098128343163/

IMG 0600

IMG 0607

boltban talalhato termekek 2

3 hozzászólás “A csepeli Cseriti adománybolt az első negyedév tevékenysége” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Szeretném tudni az Adománybolt címét.
    Köszi.

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Ez hogyan működik?
    Én odaadom, mint adományt, tessék, itt van…
    Ők meg eladják?

Itt lehet hozzászólni !