Érdektelenségbe fulladt magyarellenes tüntetés Aradon

Aradihírek.ro, Erdély Ma, Csepel.info

„Ne emlékezzetek nálunk háborús bűnösökre”, “Hargita és Kovászna román föld”, “Besszarábia román föld”, “Románia egységes nemzetállam”, “Románia román föld”, “Csak a román nyelv a hivatalos”, “Avram Iancu az igazi román” és “Aki román csatlakozzon hozzánk”, skandálták a szombaton Aradon 15 órakor kezdődött magyarellenes tüntetésen a szélsőséges román nacionalista párt, az Új Jobb (Noua Dreaptă – ND) aktivistái.

Ám hiába vonultak végig zászlókkal, transzparensekkel az ortodox katedrálistól a színházig, egyetlen román sem csatlakozott hozzájuk, így aztán ugyanaz a harminc ember fejezte be a megmozdulást, aki összegyűlt a párt Hegyalja téri székházában.

Az engedélyezett tüntetés fő célja az volt, hogy tiltakozzanak a 13 vértanúra való megemlékezés ellen. A ND aradi vezetője a vonulás ideje alatt elmondta, nekik általában semmi bajuk a magyarokkal, csak az irredenta vezetőikkel, akik szét akarják szakítani az országot és „románokat gyilkoló háborús bűnösökre” emlékeznek.

A menetet a helyi rendőrség és a csendőrség biztosította, atrocitásokra nem került sor, igazából csak a gépkocsivezetők szitkozódtak a kormány mögött, amiért bő félórára lezárták a Forradalom útja egyik oldalát.

erdely.ma

10 hozzászólás “Érdektelenségbe fulladt magyarellenes tüntetés Aradon” bejegyzésre

  1. vermes szerint:

    Küldhettek volna meghívót az MSZP-nek és az LMP-nek, talán azok csatlakoztak volna.

  2. Gordon szerint:

    Ez elképzelhető, bár ők sem tudnak ennél több embert kivinni. Esetleg ha pityinger úr beszált volna.

  3. Katka szerint:

    Nem szállították buszokkal más településekről a fizetett tüntetőket, mint az a fidesz teszi rendszeresen!

  4. Gordon szerint:

    Én úgy emlékszem, hogy a ballibbek szállítgattak. De nem tüntetőket, hanem választókat a szavazás napján. Ejnye, no. Nem szép dolog.

  5. Tóth Mária szerint:

    Katka, Te ott voltál?

  6. Tóth Kati szerint:

    Ez a Katka tényleg egy hazaáruló,még ilyenkor is a románokat pártolja.

  7. csepi szerint:

    Szerintem a román lakosságnak jobb dolga is van, minthogy ilyen szlogenekkel masírozzon. És igazuk van, miért kéne egy másik nép ellen tüntetni?

  8. Katka szerint:

    Tóth Kati szerint: Tanulj meg olvasni. Nem pártoltam senkit, csak leírtam nálunk a fidesznél, hogy szokott lenni, mikor Orbánodék kiadják, hogy most támogató tüntetést kell szervezni értük. Vénségedre megtanulhatnál már értelmezni!

  9. Gordon szerint:

    400 ezer ember (igen, pont annyi, mert megszámoltam) volt a kormányt támogató tüntetésen. Ekkora tömeget semmilyen szervezéssel nem lehet odavinni, ha nem akar odamenni.

    Ez 400 ezer fő kb. pont százszor nagyobb tömeg, mint ami a legnagyobb zellenzéki tüntetésen jelen volt ebben a kormányzati ciklusban.

    Nem lesz így kormányváltás (de ne is legyen!).

  10. ebihal szerint:

    Gordon!
    Bele is rokkantál a nagy számolásba! És nem csak fizikailag!

Itt lehet hozzászólni !