Új bicikliút az Andrássyn

Origo, TV2

Átadták az új kerékpárutat az Andrássy úton, így a bicikliseknek már nem kell a kanyarodó autóktól, illetve a rájuk nyitott kocsiajtóktól tartani. A Budapesti Közlekedési Központ szerint átállították a lámpás kereszteződéseket is, így gördülékenyebb lesz a közlekedés.

“Elkészült az új, biztonságos és kerékpárosbarát forgalmi rend az Andrássy út belső szakaszán” – közölte kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az átalakított biciklisávokat kedden adta át Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója.

Az átalakítás lényege, hogy a kerékpárosok mostantól közvetlenül az autósávok mellett közlekednek. Eddig a parkoló autók és a járda között volt a biciklisáv, ez azonban több szempontból is balesetveszélyes volt. Egyrészt az autókból kiszállók rányithatták az ajtót a kerékpárosokra, másrészt a jobbra kanyarodók sem feltétlenül láthatták a parkoló autók takarásában a bicikliseket.

“Mindez sok konfliktust és balesetveszélyes helyzetet okozott” – ismerte el közleményében a BKK, amely megjegyzi, hogy a “kerékpársáv és a parkolósáv közé egy ajtónyitásnyi szélességű biztonsági sáv került, hogy a váratlanul kinyíló ajtók ne okozzanak többé balesetet”.

“Változott a lámpák beállítása is: eddig több csomópontban a kerékpárosok és a gépjárművek felváltva kaptak zöld jelzést, így mindenkire kevesebb zöldidő jutott” – áll a közleményben, amely szerint “a felújítás eredményeképp az Andrássy úton az egy irányba haladó járművek egyszerre kapnak zöldet, az önálló kerékpáros jelzőlámpák megszűntek, mindenkire hosszabb zöldidő jut”.

Forrás: Origo

6 hozzászólás “Új bicikliút az Andrássyn” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “Így a bicikliseknek nem kell a rájuk nyitott kocsiajtóktól tartani!”
    Mint a fenti videjón mellékelt ábra is jól mutatja!
    Persze ha befelé nyílik a za zajtó! ))) 🙂 (((

  2. nagyapó szerint:

    A szoci mekk-mesterek megcsinálták, a Fidesz helyrehozta.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. Dr. grün szerint:

    “Új, az uniós normáknak is megfelelő KRESZ-t akarnak a FIDESZ szakpolitikusai, ami valószínűleg azzal járhat, hogy mindenkinek, aki vezet és továbbra is vezetni akar újra kell vizsgáznia”
    Átírják az új időkhöz?!
    Ezután szabad lesz roki-parkolóban megállni (belügyminiszternek, jobbikos képviselőnek) Ittasan sztráda korlátra csavarodni fityuszosnak, egyirányú utcában forgalommal szemben haladni alkotmány bírónak!
    A lázár blokkoló széria tartozék lesz?! ))) 🙂 (((
    http://www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/jon-az-uj-kresz-mindenkinek-vizsgazni-kell

  4. Vátesz szerint:

    Eddig a jobboldali ajtót nyitották rájuk, most majd a baloldalit fogják!

  5. Manitu szerint:

    Sokkal biztonságosabb, mint az eddigi megoldás volt. Demszky az utakat is letojta, pedig valamikor taxis volt; inkább terepjáróval járt, amíg a haverok szétlopták a kátyúpénzt. Mit is várhattak volna tőle a biciklisek?

  6. hajós szerint:

    Megint hazudsz, Manitu, Demszky alatt épült pl. a Thököly úti, a Bajcsy-Zsilinszky úti és az Alkotmány utcai kerékpárút is, mindegyik nagyon profi, korszerű megoldással, a kerékpárosklubbal egyeztetve.

Itt lehet hozzászólni !