Csepelen lesz a piros lámpás negyed? – Pályázaton döntik el

Csepel.info

Július végén születik döntés arról az ötletpályázatról, amely a Csepeli Fémmű területén található RUGÉV-csarnok hasznosítását tűzte ki céljául. A 22 ötletterv között akad olyan, amely a lepusztult gyárterületen álló 10 ezer négyzetméteres csarnok területén hozná létre az ország és a főváros első igazi vigalmi negyedét, kielégítve ezzel a szerencsejátékot és a pikáns szórakozást kereső külföldi és hazai vendégek vágyait.

Akad elképzelés egészségközpontra és “kerékpár plázára” is, melyek azonban vélhetően kevésbé valósítanák meg a pályázatban kiírt célt, “a volt iparterület városi integrációját, intenzív lakossági használatát”.

A hónap végén derülhet ki, hogy mi lesz a sorsa a Csepeli Fémmű területén található egykori Ruhaipari Gép- és Kerékpárgyártó Vállalat (RUGÉV) csarnoknak  – számol be a Helyi Téma című hetilap legfrissebb száma. A közéleti lap szerint az egymillió forintos ötletpályázaton szakmai zsűri dönti majd el, hogy mihez kezdjenek a 10 ezer négyzetméteres gyárcsarnokkal.

A jelenleg használaton kívüli épület hasznosítására a kiíró olyan megoldásokat keresett, amelyek segítik a volt iparterület városi integrációját, intenzív lakossági használatát – mondta el a lapnak Unger Gyula, a pályáztató társaság sajtószóvivője. A szóvivő szerint a javaslatok alapján épülhetne megakaszinó, vigalmi negyed, konferenciaközpont, sportközpont, kerékpárpláza, kollégium, irodaház, vagy akár művésztelep is.

Az egyik – vélhetően a legnagyobb érdeklődést keltő és majd a legnagyobb port felverő – pályázat a budapesti vigalmi negyed hiányát számolná fel azzal, hogy Csepelre hívná a pikánsabb szórakozásra vágyókat. Az ilyen hasznosítást támogatók szerint más európai nagyvárosokkal ellentétben Budapesten még nincs ehhez hasonló látványosság, és egy ilyen ipari övezetben egy “bohém városrész” egyáltalán nem zavarná a lakosság nyugalmát.

Az előbbivel ellentétben a “kerékpár pláza” elképzelés már szervesen illeszkedne Csepel történelmébe és ipari hagyományaiba. Mint ismert, a Csepeli Vas- és Fémmű a múlt században a hazai kerékpárgyártás fellegvára volt, és az iparterületen ma is több tucat biciklikereskedés található. A “kerékpár pláza” terv szerint a vásárlók itt kipróbálhatnák az épületen belül a bicikliket vagy éppen egy szintén megépítésre kerülő versenypályán mutathatnák be azok képességeit. A Helyi Téma szerint akad a pályázók között, aki multifunkcionális lakónegyedet valósítana meg, ahol elfér kollégium, művésztelep és fecskeház is.

A Csepel.info úgy tudja, hogy bármi is lesz a pályázat eredménye, arról a pályázatot kiírók ígérete szerint a lakosság véleményét is kikérik majd. Így már koránt sem biztos, hogy zöld utat kapna a piros lámpás negyed, de az igen, hogy az eredmény már garantáltan nagy figyelmet kap majd.

Természetesen lapunk fórumán mi is várjuk olvasóink ötleteit, véleményét.

Csepel.info

54 hozzászólás “Csepelen lesz a piros lámpás negyed? – Pályázaton döntik el” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    T.Csepeliek!
    TÉNYLEG EZ A JÖVŐTÖK?! Kiknek is ajánlották Csepel- szigetét
    megvételre? Tessenek kicsit gondolkodni! Lehet, hogy előbb, utóbb mégis
    költözködni kell?! MÁSHOVÁ!!!
    Nagy a valószínűsége, hogy Mszp-s van a háttérben, ugyanis kié az ún. Rugév csarnok, (esetleg ki bérli és kitől?)
    TI-TÁN jobban tudjátok itt, ott Csepelen!
    Mikor lesz már vége a tudatos lezüllesztésnek? Emberek elég rendesen bírjátok a mesterséges kiképzést! Azt viszont nem tudom gratulálhatok-e, s mihez, mert mindenhez én sem tudnék jó szívvel gratulálni. Különösen akkor nem, amikor a gyerekeitek, unokáitok jövője érdekében nem tesztek meg mindent!
    Megannyi kérdés vetődik fel azonnal, melyre a helyes választ, a megoldást, nektek kell megtalálnotok! Vagy talán az is lehet, hogy pont erre van szükségetek? Talán kellene egy kerületi szavazást kezdeményezni, de ne a bukott érához tartozóaknak, mert ők azt is elcsalnák, eredményét ellopnák a maguk javára! No már csak ez kellene nektek! Hajrá becsületes, tisztességes Csepeliek!!!!

  2. Lexon szerint:

    Mirôl beszéltek?! Ötletpályázat. Tudjátok egyáltalán, mi az?
    Egy kicsit utána kellett volna járni.
    Jézusom…

  3. Manitu szerint:

    Lexon, azért azt ne felejtsük el, hogy a helyi MSZP-s vezetés öt éve még a turizmusban látta a kerület jövőjét. Annak a szexturizmus is csak egy ága. Amúgy a CSM legnagyobb részét köztudottan a tőkés vadkapitalista kommunisták és elvtársaik kaparintották meg, úgyhogy és nekik csak az a fontos, hogy még több pénzhez jussanak. Nekik eddig is mindegy volt, hogy közben mi történik a gyárteleppel meg a kerülettel.

  4. Herbert szerint:

    Ki lehet a csarnok tulajdonosa és ki adhat ki engedélyeket ?

  5. hlajos szerint:

    Tény, hogy a red-light district-nek is van értelme, de lehet, hogy a biciklis-központ tényleg jobban passzolna a kerületbe.

  6. islander szerint:

    háát…amilyen igénytelen, lepusztult és rossz közlekedési adottságú Csepelnek a központi része, a kutya nem fog ide jönni. Meg hát valljuk meg, hazánkban a szexkultúra ilyen üzleti jellegű elfogadtatása még várat magára.

    Egyébként meg a bicikli-üzletág fejlesztése tényleg jobban illene Csepelhez.

  7. ... szerint:

    Gondolkodó: a kerületi szavazás októberben biztosan lesz. Ott minden érintett véleményezheti a kerület jelenlegi vezetését és a vigalmi negyed ötletét is.

  8. Ice szerint:

    Menjenek már a jó fenébe ezzel a mocsadék ötletükkel máshova, a fekália is a bűntanya is idetolva???? Rakják a rózsadomb tetejére !!!
    Csepelre SOHA!!!!!

  9. Királyerdei szerint:

    http://ingatlanmenedzser.hu/luxus/20100707_magankorhaz_irodahazban.aspx

    A mienket bezárták,a gyárat szétverték,és kaptunk egy pöcegödröt.

    A sorsunk az elpusztulás?

  10. Kifertiuz szerint:

    Mi azért költöztünk Csepelre, mert szeretjük, hogy viszonylag nyugis, a városba is viszonylag normális idő alatt be lehet érni, kissé vidéki város jellegű a hangulata, különösen a királyerdei rész.

    Ha vigalmi negyedet hoznának létre, akkor biztosak lehetünk Csepel gyors elzüllésében, a bűnözés melegágya lenn!
    Mi tiltakozunk ez ellen. Reméljük, hogy Német Szilárd és a többi Csepelt szerető és a csepelieket tisztelő politikus nem fogja hagyni.

    Sokan azt mondták, hogy Csepel olyan Budapestnek, mint New Yorknak Manhattan.

    Mi jártunk Manhttanben, és látjuk, mi a különbség!
    Csepel elhanyagolt, ledegradált, megvetett rész, míg Manhattan az óriás város különlegesen kedvelt, megbecsült, és szeretett része.

    Nem szabad engedni, hogy ez így folytatódjon tovább!
    Csepel Többet Érdemel!

  11. Lexon szerint:

    Emberek! Nem kell tiltakozni! teljesen felesleges. Ez egy ötletpályázat. Nem a kerületi vezetés ötletel…

  12. Manitu szerint:

    Ne keverj Lexon!

    Nem lepne meg, ha kiderülne, hogy a pályázatot Szenteczky NEOMSZP-s vonala, a nunibubus adta be. Hogy is híjják? Koncz Attila? Biztos ez lesz az ő koncza. 😉

  13. Dadus szerint:

    A vigalmi negyeddel járó drogkereskedő bűnbandából,maffiózokból nem kérünk!!!

  14. Papi szerint:

    Képzeljétek el Lendvait vagy Dávid Ibolyát amint kint állnak és riszálják magukat! 🙂 🙂 (: (:

  15. Gordon szerint:

    De a csepeli MSZP nevű szervezett bűnszervezetnek (c. Miska72) szüksége van rá.

    Oka: most vészesen leszűkül majd a politikai tér számukra.

  16. Gordon szerint:

    Papi! Abból nem élnének meg. 🙂

  17. abcd szerint:

    Nekik kell majd dönteni !!!

    Az 1/2010. (VII.5.) számú HVI határozat: „Budapest XXI. kerületi Helyi Választási Iroda vezetője a települési önkormányzat képviselő-testülete megválasztható tagjainak számáról az alábbi határozatot hozza:

    Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete megválasztható tagjainak száma 20 fő, melyből 14 fő egyéni választókerületi képviselőként, 6 fő kompenzációs listán választott képviselőként kerülhet megválasztásra.

  18. grün szerint:

    Elképzeltem, amint beront a kupiba valaki. egy nőt akarok, de gyorsan!
    Túl van már azon Papikám!
    Oké, akkor fizetnék!

  19. Gordon szerint:

    Válasszunk megfelelő embereket, hogy a döntés is megfelelő legyen.

  20. anticsóka szerint:

    Szerencsejáték, kurvák és buzibár, na ezek azok, amik igazán hiányoznak Csepelnek???

  21. Királyerdei szerint:

    Nem elég a játékgép-maffia?Több kell nekünk?

  22. anticsóka szerint:

    na ja, ráadásul még autót is robbantottak Csillagtelepen.
    Úgy látszik, gyorsan felejtenek, de aki akkor éjjel arra ébredt, sose fogja.

  23. " ?! " szerint:

    Ha a RUGÉV-csarnok hasznosításáról van szó, akkor ne találgassatok, hanem kérdezzétek meg az alábbi személyt! Hátha Ő választ tud adni.

    Podolák György:
    1979-től a Ruhaipari Gép- és Kerékpárgyártó Vállalatnál dolgozott különböző beosztásokban.
    1987-ben a vállalati tanács pályázat útján vezérigazgatónak választotta. 1987-ben megalapította az első termelő amerikai-magyar vegyes vállalatot, a Schwinn-Csepel Kerékpárgyárat, amelynek 1992-től 1997-ig vezérigazgatója, 1998-tól 2000-ig a vállalat elnökhelyettese volt.
    1994-től a Csepeli Gyáriparosok Szövetségének elnöke, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének tagja.

  24. Öreg halász szerint:

    Ha nem tévedek, a “különböző beosztások” a pártvezetést vagy a szakszervezeti vezetést jelenti. Ha jól rémlik, Podoláknak civilben a szakmunkás képzettségig sikerült eljutni, pártmunkásként pedig egyenesen a Foxi-Maxi főiskoláig. Megnézném azt a foxi-maxis érettségit és azt a foxi-maxis diplomamunkát!

    Apropó, Szenteczkynek milyen végzettsége van?

  25. " ?! " szerint:

    Csak az igazság kedvéért írom:

    Podolák György 1957-ben ipari tanulóként a Csepel Művekben kezdett el dolgozni, 1960-ban esztergályos képesítést kapott.
    1967 és 1971 között elvégezte a Kossuth Lajos Gépipari Technikumot, érettségi bizonyítványt és technikusi oklevelet szerzett.
    1973-tól a Politikai Főiskola nappali tagozatos hallgatója volt, 1977-ben iparpolitika szakon diplomázott.
    1979-től a Ruhaipari Gép- és Kerékpárgyártó Vállalatnál dolgozott különböző beosztásokban (vállalati párttitkár, stb.).
    1987-ben a vállalati tanács pályázat útján vezérigazgatónak választotta.
    A többi u.az mint fent.

  26. GONDOLKODÓ! szerint:

    No azért csak nem álltam messze az igazságtól, amikor utaltam a tulajdon, ill. az esetleges bérleti viszonyból adódó szövődmény lehetőségére. A konspirációs specialitás általában a fent említett párt sajátja szokott lenni. Íme egy újabb “trükkösnek tűnő zsákmányszerzés” lehetősége, minek itt minimális etikettről beszélni, elég ha az ige hirdetéssel etetjük a nagyérdeműt. Úgyis ki van éheztetve, hát akkor etessük! Más kérdés, hogy mindaz ehetetlen, annak ellenére “mégis sokan megeszik!” Istenem éhesek, és szomjasak és ezt tudva igen jól kihasználva, vissza is élnek vele a “nagy etetők.”

  27. ... szerint:

    Podolákot sokmindenről meg kéne kérdezni.

  28. Kovács Ernő szerint:

    Egy kis saját videó a témához!http://www.youtube.com/watch?v=krSkKIyjhVA Kurvák vannak szép számmal a parlamentben is!!

  29. csepeli szerint:

    Legalább lenne egy kis vigalom ebben a kurva kerületben, nem? 🙂

  30. hehehehe szerint:

    nem lesz változás, amíg el nem szakadunk budapesttől. nem más költse el azt a sok pénzt, amit itteni cégek fizetnek be.

    nem hiába ez jelenleg bp legputribb kerülete. épp ma nézem ingatlanos oldalon, hogy szapulják csepelt, eladhatatlan panelek, zuhanó m2-árak.

    el kell szakadni, és 2020-ra észak és dél csepel beépítésével, a város határ esetlegesen az m0-sig való kitolásával az ország 3. legnagyobb városává válni. egy 200e-es, a fővárossal egybeépült de önálló városnak az EU-s pénzeknél is nagyobb esélye van, mint lesajnált kerületként. az adottságokról nem is beszélve: saját, fejleszthető ipartelep, fejleszthető üdülőövezet, gyógyvíz, saját dunai kikötő, saját erőmű, szennyvíztisztító (ami ugyan a jövőben is BP szennyvizét tisztítaná, de itt adózik.)

    szégyen ami csepellel történt az elmúlt 20 évben, ha más kerületekhez viszonyítjuk. itt semmi nem történik, de a mi pénzükből szépül a belváros, és mi fizetjük ki, hogy máshol is megérje a távfűtés.

    saját, csepeli tulajdonű, a főtávtól leválasztott távhőszolgáltatóval jelentősen csökkenthető lenne annak ára.

    annyi pénztöbblettel járna önmagában is, nem is beszélve a megnövekvő lakossággal, észak csepelen ide települő cégekkel stb stb.

  31. Tóth Mária szerint:

    ugye, ez csak egy rossz vicc?????????? A kép szuper a kuruc infon!

    57 ezer euró “diszkrimináció” ellen – kurvákat pénzeltek a válság idején Gyurcsányék

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Tóth Mária!
    Valójában kiket is nevezünk prostituáltaknak? Kérem aki tudja a definicióját szíveskedjen leírni! Csak azért, hogy félre ne érthessen senki sem, semmit sem! Tegyük azt egyértelművé!

  33. Jobb Csepelért szerint:

    Gondolkodó!

    Prostituált aki pénzért ad szexuális szolgáltatásokat.

    Elég kielégítő a válasz?

  34. grün szerint:

    Jobb Csepelért!
    Negyven éve fillérre hazaadom a zAsszonynak a keresetem!
    Akkor egy kurvával lakok egy házban?

  35. Jobb Csepelért szerint:

    Grün!

    Az egy kicsit más felállás!

    Kifelejtettem az elöző bejegyzésemből azt, hogy több férfinak(!) ad pénzért szexuális szolgálatást!
    Netán valaki jobban eltudja magyarázni ezt definicót? Mert ha igen, akkor azt szívesen olvasom.

  36. Jobb Csepelért szerint:

    És Grün, már ne is haragudj!
    De Te csak azért adod haza a pénzt, hogy az asszonyod lefeküdjön veled? Elnézést a személyeskedésért, de ezt Te hoztad fel, én csak visszakérdezek.

  37. hlajos szerint:

    islander írta: háát…amilyen igénytelen, lepusztult és rossz közlekedési adottságú Csepelnek a központi része, a kutya nem fog ide jönni.

    Majd lesz éjfél után félóránként vagy 40 percenként közlekedő piros HÉV 😀

  38. grün szerint:

    Jobb csepelért!
    Látod mekkorát változott a hozzáállásod a témához!
    Kettő perc alatt eljutottál a felállástól a lefekvésig! Ezt nevezem gyors menetnek!
    Legényként a Margit szigeten száz kemény forintba került egy ilyen!

  39. GONDOLKODÓ! szerint:

    PROSTITUÁLT=kéjnő, utcanő
    PROSTITUÁL =anyagi v. társadalmi előnyökért, valaminak a kiszolgálására
    késztet, lealjasít, gyalázatba, zűllésbe taszít
    PROSTITÚCIÓ=kéjelgés keresetszerű űzése, szellemi erkölcsi értékek
    árulása, árúba bocsátása anyagi előnyökért
    PROSTITUÁLJA MAGÁT=
    elveit, meggyőződését, pénzért v. egyéb haszonért eladja
    tudását, tehetségét méltatlan dologra pazarolja, elfecsérli
    Régi, új műsor “TESSÉK VÁLASZTANI!”
    Ez ugyan nem egyenlet, de bármikor behelyettesíthető! X? Y? Z?

  40. " ?! " szerint:

    4.

    Kedves “GONDOLKODÓ”!

    Te túl bonyolultan gondolkodol.

    A nagy többség jelenleg is érti, hogy a “szexuális kéjelgést kereset céljából művelő személyek”-ről van szó.
    Ebbe a körbe bele tartoznak azok is akiket erre kényszerítenek, továbbá akiket az adott élethelyzetük késztet erre, de beletartoznak azok is akik ezt a tevékenységet a könnyű pénzszerzés céljából (a gusztusuknak megfelelően válogatott kuncsaftokkal) önkéntesen, sőt élvezettel végzik.
    A szexuális kéjelgést bármilyen indíttatással kereset céljából művelő személyeknek a “prostituált” néven való emlegetése ugyanúgy nem lehet sértés, mint amikor valakit villanyszerelőnek, vagy ápolónőnek, vagy ügyvédnek nevezünk, hiszen az utóbbiak jelentős része is csak jobb lehetőség híján végzi azt a tevékenységet.

    Csak annyiban szükséges elkülöníteni a prostituáltakat, hogy akiket ebbe a tevékenységbe bele kényszerítenek, vagy az életkörülményeik miatt nem nagyon van más lehetőségük, azoknak segítséget kell nyújtani a változtatáshoz, de az önként vállalkozó (esetenként felsőfokú végzettségű) prostikkal felesleges foglalkozni.

    Azt azonban nehéz megállapítani, hogy ki az akit kényszerítenek, és ki az aki azért csinálja, mert büdös neki a munka és kevesli a munkáért járó bért, és ezért választja ezt a könnyebb és jövedelmezőbb tevékenységet, amelyet amúgy fizetség nélkül amatőrként a társadalom többi tagja is élvezettel művel.

  41. Csepel-sziget szerint:

    Ezt nem szabad hagyni, minden eszközzel meg kell akadályozni!

  42. Jeniszej szerint:

    http://www.videoklinika.hu/video/eros1202_majomszex
    😀 ))))

    Állati szex: burjánzó prostitúció és promiszkuitás
    Megfigyelések szerint a nőstény csimpánzok gyakran szex-szel kunyerálják el a hímektől az ételt, vagyis prostituálódnak – akár az emberek. De ne higgyük azt, hogy ezzel ki is fújt a két faj közti szexuális hasonlóság. Részlet a 2009. december 2-i élő adásból.
    http://www.videoklinika.hu/video/eros1202_majomszex

  43. Kismacko szerint:

    Tehát süllyedhetünk még lejjebb is. Hurrá! Így is furán néznek rám, ha elmondom, hogy csepeli vagyok. Ezután lazán le kell majd tagadnom?Légyszi inkább a bicikli…

  44. Ditte szerint:

    Nem tudjátok, hogy az önkormányzat miért nem tartotta meg a szokásos nyári ötletpályázatát ( közmeghallgatás)?

  45. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Podolákot sok mindenről meg kellene kérdezni!”

    Ki az a Podolák, oly sokat emlegetitek a nevét! Minden bizonnyal felnéztek rá, mert sok hasznos és jó dolgot, maradandót tehetett a Csepeliek érdekében!
    Akkor nagyon meg kell becsülnötök, mert ma napság egyre ritkábban hallani ilyen jó emberekről!

  46. Jobb Csepelért szerint:

    Grün!

    “Negyven éve fillérre hazaadom a zAsszonynak a keresetem!”

    Itt is megmutatkozik, hogy nem tudsz még magyarul sem. Amúgy a fenti idézetedre csak annyi a válaszom, hogy papucs férj vagy! 😀

  47. lolka szerint:

    ” …:
    2010. július 07., szerda 16:40-kor

    Gondolkodó: a kerületi szavazás októberben biztosan lesz. Ott minden érintett véleményezheti a kerület jelenlegi vezetését és a vigalmi negyed ötletét is.”
    -Ez így nem jó, mai híradóban volt, hogy jövő héten lesz döntés az épület rendeltetéséről…amúgy jól néz ki az egész, kupi, Munkásőr utca szemben meg az anyagvizsgáló. Szegény asszonyok akiknek a férje kamionos és tudja, hogy az ember Csepelre csinál fuvart…. nem baj a közelben van az orvosi rendelő, hát szépen alakul a mi kis Csepelünk. Ha nincs kuncsaft majd ki lehet állni a gerincút szélére “Csepel, de valami csodás”…http://www.youtube.com/watch?v=-bn24VMtwl8&feature=related

  48. csepeli szerint:

    A fentebbi trackback attól a cégtől jött, akitől az ötlet származik:
    http://stoastudio.com/?p=1570

    Az oldalukon ezt írják:

    “A vigalmi negyed olvasatunkban nem jelentene többet, mint erotika múzeumot, revüszínházat, éttermet, olyan helyek csokrát, ahová bátran elmehet bárki, leány és legénybúcsúkat lehet tartani, karaoke-izni munka után, vagy csak egy jót sörözni.”

    Tehát nem bordélyra gondoltak, hanem szórakoztató negyedre. A sajtó persze mindent úgy magyaráz félre, hogy minél nagyobb botrányt lehessen csapni a téma körül.

  49. […] és kommentek (!) az Index portálon, cikk és kommentek a Csepel Infón, Népszabadság, RTL Klub […]

  50. Sas szerint:

    Majd jönnek a buzik,a transzeszuálisak,a bibsik ez kell nekünk rohadt komcsik!!!!!!!!!

  51. zacicica szerint:

    Ma hallottam,hogy még sem lesz Csepelen vigalmi negyed,nagyon reméljük,hogy így is marad,miért nem lehet más hasznosabb dolgokat épiteni Csepelen, ami nem nyomná el a a Csepelieket? Ébredjünk már föl? Ne éljünk úgy mint ha még mindig komcsi kerület lenne!!!!

  52. Csaba Péter szerint:

    Azért azt a kronológia megkívánja , hogy a csepeli acélgyártás, csőgyártás réz és alumínium gyártás hogy a fajsúlyosabbakat említsem
    1998 és 2002 között lett felszámolva .
    A Fidesz kormány által Chikán Attilla ipari miniszter koncepciója szerint.

    Nehogy már ezt is a komcsikra fogják egyesek.

  53. királyerdei szerint:

    Amire kiválóan jó lenne tényleg vigalmi negyed: kis lokomotívval lehetne bent közlekedni, nem részegen autózni,
    itt lehetne egy nagy déli diszkó – gyerekeink ne taxizzanak, ne gyalogoljanak be a városba egy jó táncért, zenéért, buliért,
    még retró helyre is lenne igény: van itt elég idős.

    Beleértve a nappali pizzázót, játszóteret, sörözőt és fagyizót – nem kellene bemenni mindezekért – drága pénzen – a városba.
    az itt élők itt kapjanak szolgáltatást – pályáztatni a szolgáltatást, bérbevevőket – így bevétel is lenne a kerületnek (ha ő a tulajdonos) és aki nem úgy végzi a munkát, rendetlen, nem tartja be a szabályokat – felmondani neki….
    Itt lehetne hajnalig disco – egész Csepel sziget idejárna – lennének lakók, vállalkozók – jönne az szja, és az iparűzési adó….

Itt lehet hozzászólni !