A ‘borítékos’ Wieszt lett a fővárosban a mérleg nyelve

Népszabadság

Újraszabályozta a főváros a fizetőparkolást, és döntöttek arról, hogy a Fehérvári útig meghosszabbítják Dél-Budán az 1-es villamos vonalát. Nem adnak több pénzt a Margit híd felújítójának, és a beruházás véghatáridejét sem hosszabbítják meg. A “borítékos” Wieszt János bejelentette, függetlenként folytatja.

Függetlenként folytatja a korrupcióval vádolt volt szocialista képviselő, Wieszt János a Fővárosi Közgyűlésben – erről maga az érintett tett nyilatkozatot a közgyűlés ma kezdődött, kétnaposra tervezett ülése kezdetén. Az ülés kezdetén ügyrendi nyilatkozatként megismételte, hogy a rejtett kamerás felvétel, amelyen kétmillió forintot vesz át egy borítékban, “teljes mértékben manipulatív, és nem bizonyít semmmit sem”.

“Senki sem gondolhatja komolyan, hogy három év után előkeveredik véletlenül egy ilyen videó, és a mögött nincs valamilyen számítás” – jegyezte meg. Wieszt szerint ő politikai támadás elszenvedője, amelyet Kupper András XI. kerületi fideszes képviselő indított, aki Újbuda polgármestere akar lenni, és “megkezdte a kampányát”. A képviselő azt kérte az újságíróktól, csütörtökön hagyják dolgozni, másnap pedig szívesen válaszol a kérdésekre.

A 67 tagú közgyűlésben a függetlenné vált Wieszt a mérleg nyelvének szerepét töltheti be, a várost kisebbségben irányító SZDSZ-nek ugyanis már a volt koalíciós partner szocialistákkal együtt sincs meg a többsége. A napirendi pontok elfogadásánál többször is máshogy szavazott, mint korábbi pártja.

Újraszabályozták a parkolást

Egyhangúlag döntött a közgyűlés a budapesti fizetőparkolás újraszabályozásáról. (Azért volt sürgető a döntés, mert az Alkotmánybíróság megsemmisítette a korábbi szabályozást, és július 1-jéig adott haladékot egy új jogszabály megalkotására. A szükséges törvények módosítását a parlament már korábban elfogadta.)

A fővárosi rendeletben továbbra is a BKV-vonaljegy ára alapján számítják a várakozási övezetekben a parkolási díjakat. A díjból kedvezményt kaphatnak a hibrid és az elektromos üzemű gépjárművek is, és a lakossági várakozási, illetve behajtási-várakozási hozzájárulás esetén nem kötelező, hogy a munkáltató legyen a gépjármű üzemben tartója, hanem elegendő, ha azt a munkáltató lízingeli vagy tartósan bérli.

Az áruszállítási, a közhasznú áruszállítási, a szervizszolgáltatási, az eseti és a sportszervezeti behajtási-várakozási hozzájárulás várakozási díja különösen indokolt esetben, egyedi elbírálás alapján korlátlanul csökkenthető, amelyről a városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság dönt. A rendvédelmi szervek és a Fővárosi Közterület-felügyelet behajtási és várakozási hozzájárulásának neve – változatlan feltételek mellett – városrendészeti behajtási-várakozási hozzájárulásra módosul.

A vitában Wintermantel Zsolt (Fidesz) jelezte: mivel a fővárosban a parkolási díjakat a BKV-jegyárakhoz kötik, amennyiben ősszel a Fidesz nyeri az önkormányzati választást, csökkentik a BKV jegyárait, és így csökkentik a parkolási díjakat is. Horváth Csaba (MSZP) szerint “vajúdtak a hegyek és egeret szültek”, több fontos elem kimaradt a törvényből.

Átmegy Budára az 1-es villamos

A Fővárosi Közgyűlés nagy többséggel döntött arról is, hogy a Fehérvári útig hosszabbítják meg úgy az 1-es villamos vonalát, de nem vesznek új szerelvényeket. Márciusban a városatyák már tárgyaltak a projektről, amelynek műszaki tartalmát még nem kellően véglegesítették, és pénzügyileg is hiányosak voltak a tervek. A főváros a BKV, valamint civilek bevonásával azóta átdolgozta a projekt műszaki tartalmát, ezt fogadták most el a városatyák. A beruházást nettó 39 milliárd forintból valósítanák meg, európai uniós forrás igénybevételével. (Eredetileg a pesterzsébeti 3-as villamos meghosszabbítása és 16 alacsonypadlós villamos beszerzése is része volt a projektnek, amit elhagytak, a XX. kerületi vonalvezetést ugyanis vitatták, a vonalat mindössze alig egy kilométerrel toldották volna meg, elkerülve a kerületi lakótelepet.)

Margit híd: minden marad a régiben

Miként a Népszabadság korábban valószínűsítette, a Fővárosi Közgyűlés nem engedett a Margit híd felújítását végző konzorcium 740 milliós többletkövetelésének, és nem fogadta el a kivitelező által kért, négyhónapos határidő-csúszást sem. (A híd forgalomba helyezését ez 2010 decemberére csúsztatná, a teljes rekonstrukciót pedig csak 2011 nyarán fejezné be.) Sőt, a főváros a késés miatt érvényesíteni fogja kötbér-követelését.

Forrás: Népszabadság

9 hozzászólás “A ‘borítékos’ Wieszt lett a fővárosban a mérleg nyelve” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Épp ez a garancia arra, hogy változzanak a dolgok. Horn Gyula 2002-ben már arra panaszkodott, hogy kiürült a pártszékház. Most majd szépen visszamennek a pártszékházba, akik onnan jöttek és nem csinálnak semmit, ami a kormányzás szempontjából előre mutató lenne. Na meg majd állást keres az MSZP-s honatyák másod unokatestvérig terjedő és az állam csecsén lógó pereputtya.

    Helyes. Meg kell tisztulnia a köztisztviselői karnak ahhoz, hogy majd dolgozni is tudjon!

  2. anticsóka szerint:

    Döbrögi van a videón, meg Ludas Matyi amint éppen visszavásárolja a libáit egy vastag borítéknyi lóvéért. Hát, ez történt…

    Egy tény, az mszp a szélhámosok és gazemberek pártja!!!

  3. lolka szerint:

    “-“Senki sem gondolhatja komolyan, hogy három év után előkeveredik véletlenül egy ilyen videó, és a mögött nincs valamilyen számítás” – jegyezte meg.”- Akkor Wieszt miért nem tesz feljelentést Kupper ellen?- rágalmazásért, “becsület” sértésért, vagy hírnév csorbításért stb.

  4. bögöly szerint:

    Loptak, csaltak hazudtak az MSZP-sek közül többen is. Ez tény. Ezek a károk azonban nemzetgazdasági szinten össze sem vethetőek Kósa Lajos kijelentésével, amely egy nap alatt okozott talán helyrehozhatatlan befektetői bizalovesztést. Elég, ha csak a tőzsde és a forint azonnali mélyrepülésére gondolunk. A devizahitelesek, akiket a Fidesz annyira meg akart védeni, most bizonyára hálásak. Csak buta, vagy nagyon is “kidörzsölt” politikus mondhat ilyet. Még akkor is kussolnia kellett volna erről, ha úgy igaz, ahogy mondta.
    Külön érdekesség, hogy akkor mondta, amikor a “gazdája” éppen külföldön volt.

  5. Nyugger szerint:

    Nem semmi ember ez a Kósa! Sec perc alatt kifingatta a tőzsdét! Készakarva sem csinálhatta volna jobban. Vagy ez azért sikerült így mert a Demján azt mondta, hogy jó volna gyengébb forint?

  6. " ?! " szerint:

    #
    Az MSZP büszkeségei:

    Akiknek a tettei erkölcsi mércét jelentenek az MSZP-ben:
    Zuschlag János és társai, Hunvald György és társai, Hagyó Miklós és társai, Wieszt János, Kabai Károly, Deme Gábor (Csepel), Gulyás Gábor (Csepel), stb.

    Akik a határon túli magyarok magyar állampolgárságának a megadása ellen szavaztak: Gyurcsány Ferenc, Szanyi Tibor, Molnár Csaba.

    Akinek az alábbi megnyilvánulása hitelesíti az MSZP-ek megnyilvánulásait:
    (Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől.)
    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, mint soha.
    Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.
    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?
    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.
    Magyarország le van írva.
    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.
    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.
    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”
    #

  7. DFK szerint:

    Az MSZP a tolvaj Wi..t-ek csoportja. Tul kép minden szoci tolvaj.

  8. " ?! " szerint:

    #
    állampolgár: 2010. június 04., péntek 21:28-kor
    Bocsánat úgy tudom , hogy a mai árakat Kósa úr beszéde árazta be. Az mindig egy gyarló emberi magatartás volt másra mutogatni.
    Vajon meddig fog ez tartani?
    #

    Kedves “állampolgár”! A könnyebb emészthetőség érdekében szűkítem részedre a Gyurcsány idézetet:

    “Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.
    Magyarország le van írva.
    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.
    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Gyurcsány véleménye után lássuk a jelenlegi helyzetet!

    Az államadósságot az Orbán kormány utolsó teljes évének, 2001-nek a végére 8.164 milliárd Ft-ra (a GDP 53 %-ára) sikerült lecsökkenteni.

    A 2009. év végére azonban az államdósság meghaladta a 21.000 milliárd Ft-ot (a GDP 80 %-át), de nem ez a fő baj hanem az, hogy 2010-ben hazánknak kb. 2.300 milliárd forint kamatot kell fizetni és ezen felül kb. 5.600 milliárd Ft törlesztés válik esedékessé.

    A korábban felvett hitelek esedékes törlesztésén felül, azoknak a viszonylag rövid futamidejű kölcsönöknek esedékes részeit is az 5 napja hivatalba lépett Orbán kormánynak kell törleszteni, amelyeket 2008 őszén a második Gyurcsány kormány és 2009-ben a Bajnai kormány az államcsőd elkerülése érdekében vett fel.

    Csak nem gondolod kedves állatpolgár, hogy az Orbán kormánynak a devizahitelesek érdekében titkolni kellene, hogy milyen helyzetbe hozták a hazánkat az elmúlt 8 évben az MSZP-s barátaid?
    A valóság előbb vagy utóbb kiderülne és akkor éppen nektek lenne legnagyobb pofátok, és mindent az Orbán kormányra kennétek, ahogy 5 nappal a hivatalba lépése után már kezditek is.

    Annak ellenére, hogy szerinted gyarló emberi magatartás másra mutogatni, ismét bemutatom neked azokat, akiknek a tettei erkölcsi mércét jelentenek az MSZP-ben, és hozzád hasonlóknak:
    Zuschlag János és társai, Hunvald György és társai, Hagyó Miklós és társai, Wieszt János, Kabai Károly, Deme Gábor (Csepel), Gulyás Gábor (Csepel), stb.

Itt lehet hozzászólni !