Újabb univerzális politikus – őszöd óta többet hazudnak?

Népszabadság, Magyar Hírlap

 

Draskovics

Most éppen ekkorák

Ma bejelenti a miniszterelnök a kabinetet érintő változásokat – értesült a Népszabadság. A lap szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.

A Népszabadság informátorai a MeH strukturális változásaira hívják fel a figyelmet, hiszen Draskovics előbb a reformbizottság élén állt államtitkári rangban, majd annak megszűnése után tárca nélküli miniszterként az igazgatási koordinációért felelt. Az apparátus sok párhuzamos munkát végzett, s bár a hatásköröket papíron megosztotta egymás között Draskovics és Kiss Péter, az “átfedések” gyakoriak voltak.

Megalakítják a kormánykabinet titkárságát is. Megfigyelők rámutatnak, hogy Gál J. Zoltán és Draskovics távozása a MeH-től az MSZP-frakció “győzelme”. A Népszabadság úgy tudja, Gyurcsány a közigazgatás irányításában való szerepét meg kívánja erősíteni. Így magához vonja a politikai döntéseket, a végrehajtást azonban “leadja” a kancelláriaminiszternek.

Forrás: Népszabadság

Őszöd óta jobban hazudnak?

A Fidesz szerint a kormányfő titokban már megtartotta évértékelőjét az MSZP-frakció előtt. Navracsics Tibor erről érdeklődött tegnapi napirend előtti felszólalásában a szocialistáktól. Gyurcsány Ferenc kormányfő neki nem, Dávid Ibolyának viszont válaszolt az Országgyűlésben.

“Őszöd óta jobban hazudnak?” – ezzel a kérdéssel fordult Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártokhoz. Az ellenzéki politikus azért beszélt erről, mert laphíradások szerint Gyurcsány Ferenc az MSZP frakciója előtt a múlt héten már megtartotta a fővárosban az évértékelőjét. Ezt ugyanúgy zárt körben tette, mint 2006 tavaszán Balatonőszödön. Navracsics Tibor a szocialista képviselőktől így többek között arról érdeklődött, vajon miről is szólt a kormányfő. Beszélt-e arról, hogy a Miniszterelnöki Hivatal egy kecskeméti targoncás cégétől rendelte meg a regionalizációról szóló tanulmányt, vagy Szetey Gábor valóban azért távozott-e a kormányból, hogy friss levegőt szívjon. Arról is érdeklődött, hogy Gyurcsány Ferenc kitért-e arra, hogy a miniszterelnök miért bizonygatta a kormányzati negyed építésének leállítása előtt két nappal annak folytatását, illetve szót ejtett-e arról, hogy miért nem hozta nyilvánosságra a Zuschlag-ügyben tett tanúvallomását. Navracsics Tibor arra is kíváncsi volt, hogy a kormányfő szót ejtett-e a Laborc-ügyről, illetve hogy miért is kér minden külföldi laptól helyreigazítást nyilatkozatai után.

Gyurcsány Ferenc kormányfő az ellenzék meglepetésére nem reagált Navracsics Tibor szavaira. Nem úgy, mint Dávid Ibolya hozzászólására. Az MDF elnöke ugyanis taktikázásnak nevezte, hogy a miniszterelnök Orbán Viktor után, a jövő héten tartja évértékelőjét. Ennek kapcsán a kormányfő kikérte magának, hogy Dávid Ibolya úgy viselkedik, mintha ő nem egy politikai párt vezetője, hanem a politikán felül álló személy lenne.

Napirend előtt Kóka János, az SZDSZ elnöke a Fideszt támadta, mivel szerinte az ellenzéki párt népszavazása a szocializmusról szól.

“Ha önök most nem, a társadalom teljesíti a kis csodát a következő napokban, hetekben, hónapokban” – mondta napirend előtti felszólalásában Soltész Miklós, a KDNP képviselője.

Az ellenzéki politikus a “kis csoda” kifejezéssel a több-biztosítós egészségügyi rendszerről szóló délutáni szavazásra célzott. Ezt állította párhuzamba a betegek tegnapi világnapjának eredetével. Ugyanis 1858-ban egy kislánynak a franciaországi Lourdes-ban ekkor jelent meg a Szűzanya, és azon a helyen azóta megmagyarázhatatlan módon több ezer zarándok gyógyult meg.

Forrás: Magyar Hírlap

9 hozzászólás “Újabb univerzális politikus – őszöd óta többet hazudnak?” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Egy picit fog csak fájni mindenkinek!

  2. Csepeli Galvániszap szerint:

    Nekem a drazsé már nagyon fáj. Miért nem csinálnak miniszterforgót? Minden hónapban cserélhetnék a minisztereket egy másikra, de a kormány tagjai ugyanazok maradnának. Aztán egyszer csak megszüntetnének egy minisztériumot, és valaki két szék között maradna… Minden képzeletet alulmúl a Gyurcsány kormány.

  3. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik a kerületet! Nem kicsit! Nagyon!

  4. Morzsi szerint:

    Draskovics egy igazi joker! Igazi bohóc! Sajnos ezért a műsoráért túl drágán fizetünk meg!

  5. galvaniszap szerint:

    ez nem lehet igaz….

  6. jenő szerint:

    Olyan mint a yoda az erő vele van! ” túl sokat tud” muszály őt ott tartani a husos fazéknál ez vonatkozik a traktoros nőre is /lunpen Mónira is/

  7. jani szerint:

    Biztos tud valamit a nagyvezír Fletóról, azért ” fut ” annyira !

  8. jani szerint:

    Biztos , hogy tud valamit a nagyvezír Fletóról, azért futtatja.

  9. miska72 szerint:

    A Lumpert Mónika is egy GAZEMBER! Nem Kicsit! Nagyon! Tapasztalat!

Itt lehet hozzászólni !