Orbán Viktor benyújtotta a Nemzeti Együttműködés Programját

Magyar Nemzet

Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök szombaton benyújtotta a Nemzeti Együttműködés Programja címet viselő kormányprogramot az Országgyűlésnek – jelentette be a dokumentumot a parlament épületében leadó Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

„Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat – olvasható a kormányprogramban.

Szijjártó Péter újságíróknak nyilatkozva elmondta: a rendszerváltás óta ez az első alkalom, hogy a leendő miniszterelnök által benyújtott program teljes egészében tartalmazza a választásokon általa vezetett politikai szövetség képviselte választási programot.

A szóvivő az összesen 85 oldalas kormányprogramban szereplő konkrét intézkedések között említette az adócsökkentést, az adórendszer egyszerűsítését, a munkahelyteremtést, a szociális biztonság helyreállítását, valamint az otthonteremtés, illetve a fiatalok támogatását.

Gyökeres és alapvető változást akarnak a magyarok

„A magyarok gyökeres és alapvető változást akarnak az élet minden területén. Nem pusztán módosításra, kiigazításra adtak felhatalmazást, hanem arra, hogy a nemzeti együttműködés erejével új politikai, gazdasági és társadalmi rendszert alkossunk, amely az élet minden területén új szabályokra épül” – olvasható a dokumentumban.

„A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja” – áll a kormányprogramban.

Erős Magyarországot!

Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalakításáról döntöttek – folytatódik az iromány szövege.

Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat – vélik a program alkotói.

mno.hu

39 hozzászólás “Orbán Viktor benyújtotta a Nemzeti Együttműködés Programját” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Nekem tetszett, hogy a Fidesz használta a történelem ura kifejezést. Pedig nem is tőlem “újították”, mert én a történelem gazdája szóösszetételt használtam egy régebbi hozzászólásomban.
    “Amerika nem tudja legyőzni Iránt, Izrael meg pláne nem. A legyőzés nem abból áll, hogy szétbombázzák, hanem abból, ha teljesen át tudják formálni a saját képükre. Na ez nem fog menni, előbb dől össze az Egyesült Államok, minthogy egy hatezeréves kultúrájú országot a saját cocacola, hamburgeres szintjére süllyesszen. Csak óvatosan azzal a bombákkal, mert az ártatlanok vére hetedíziglen visszaszáll a gyilkosok utódaira! Így a zsidókéra is. Teljesen téves dolog a holokausztot is Hitlerre rátestálni, a történelemben folyamatok vannak, azoknak meg okai. A büntetést megelőzi a bűn! A történelem gazdája gondoskodik arról, hogy nincsenek örök vesztesek, meg örök nyertesek. Arról is gondoskodik, hogy szóljon előre, deus ex machina, akinek füle van, az meghallja.” Idézet tőlem.
    Na aztán a gázár ötletemet is milyen jól hasznosították 2002-ben, és utánna még két és fél évig!

  2. Gordon szerint:

    Nem is a te ötleted volt, közöd se volt hozzá.

  3. Nyugger szerint:

    Sose írtam még kormányprogramot, feltehetőleg nem is fogok. Azért megkérdezem, egy kormányprogramnak ilyen tartalommal kell bírnia? Nem túl sok benne az általánosság, a semmitmondó üres frázis? Nem azt mondom mindent számszakilag kéne leírni, de azért van hiányérzetem.

  4. Gordon szerint:

    Az átadás-átvétel után lesz tiszta a kép. Egy program azért program mert a fő irányokat jelöli ki. Pl. a kormányzás célját egy-egy területen és az elveket melyek szerint a napi döntéshozatal zajlani fog.

  5. Nyugger szerint:

    Jó reggelt! Ebben az országban sohasem lesz tiszta a kép, főleg ha az a politikusoktól függ. Értem én mi a program, viszont azt nem értem hogyan tud igéretet tenni valaki egy kampány során, ha vakon van az ország gazdasági helyzetét tekintve. Vagy ha baj van ráfogjuk a nyuszira?

  6. ződ szerint:

    Ez a kormányprogram olyan mint a rántott csirke! Mikor enni kezditek akkor jöttök rá, hogy mit választottatok!
    Apropó, nem Viktor nyújtotta be, hanem a jobb keze adta le az Országgyűlésnek!

  7. Nyugger szerint:

    A rántott csirkét nehéz elcseszni, vagy nyers, vagy megégett attól függően, hogy a szakács a delírium milyen alkoholos felhatalmazása alatt áll. Nincs mit tagadni, a postás hűséges fegyverhordozója és ifjú padavánja volt.

  8. Jeniszej szerint:

    Hosszú az út, amely előttünk áll. 😀
    “szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott.
    A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez.”
    Lehet, hogy az út végén csalódottak leszünk, mikor rájövünk, hogy ez egy ördögi kör.
    A tőkés gazdagabb lesz, a szegény kiszolgáltatottabb,…………….. szóval hajrá FIDESZ.

  9. ződ szerint:

    Nyugger! Arra bátorkodtam célozni, nem mindegy, hogy combot választasz vagy far-hátat! Azon felül persze a sületlenség sem előny!

  10. Gordon szerint:

    ződ! Nem az a lényeg hogy ki adja le a titkárnőnek, hanem hogy ki az előterjesztő. A te logikáddal a szocik soha semmit nem nyújtottak be, csak a Mancika a titkárnő, míg az mszp-s fejesek valahol épp Nokiás dobozok sorsáról tárgyaltak.

  11. Gordon szerint:

    A sületlenség az MSZP-ben kifejezetten előny. 😀

  12. Nyugger szerint:

    Óóóó, hát én már rég nem a csirkealkatrészek közötti méret és minőségi különbségben gondolkodom. Régóta szolidalítást vállalva a válság kárvallottaival már csak far-hátat veszek, azt is csak a százforintosban.

  13. Gordon szerint:

    Kiürült a Nokiás doboz?

  14. Nyugger szerint:

    Se a talicskából, se a nokiásból nekem nem jutott. Szégyelljék magukat, milyen újraosztása ez a megtermelt javaknak? No majd most! A kedvenc állatom ezentúl (úgymint a magyar politikusoknak) a polip lesz! És lám megváltozik minden.

  15. Jeniszej szerint:

    Engem egy életen át – etettek,
    – majd az unokáinknak jobb lesz. – Harsogták.
    Nem lett jobb!
    Igaz szabadok lettünk, – mehetünk korgó gyomorral világot látni.
    Kiszolgáltatott lett, átjáró ház lett az országunk!
    Nincs iparunk, mezőgazdaságunk, ami volt azt is szétverték.
    Ami kaptunk, – az elkeseredésnek és a létbizonytalanságnak hívják
    Attól reszket a világ, hogy a spekuláns banki hatalmasok – az emberiség naplopói, miképp ébrednek reggelente.
    Szóval az ország a hatalmasok kedve szerint a „kurva gyurcsán „segítségével Magyarország fennállásának legmélyebb pontjára került
    Lesz unokáinknak mit tenni!
    Hajrá FIDESZ!

  16. Jeniszej szerint:

    Megengedhető, hogy a rabló, hazug szocialisták a közéletben teret nyerjenek, ott legyenek?
    El kell lehetetleníteni, ezt a szélhámos bandát, ki kell őket tiltani minden olyan helyről, ahol tovább is árthatnak a köznek.

  17. lolka szerint:

    ” Jeniszej:
    2010. május 23., vasárnap 08:24-kor
    Lehet, hogy az út végén csalódottak leszünk, mikor rájövünk, hogy ez egy ördögi kör.”–ez így igaz, csak azt kéne tudni, hogy ki áll a kőr közepén, vagy tudjuk?…

  18. csepeli szerint:

    Most csalódnak azok, akik azt hitték, hogy annak ellenére, hogy a választási kampányban a Fidesz semmi értékelhetőt nem árult el a programjából, azért mégiscsak van a tarsolyában valami. Hát kiderült, nincs a tarsolyban semmi. A Fidesz nem tudja, mit akar csinálni, csak a hatalom kellett, elképzelések nincsenek. A kormányprogramba bemásolták a választási programnak csúfolt üres lózunggyűjteményt, meg Orbán néhány beszédéből egy-két sablont, oszt kész.

  19. zed szerint:

    Csepeli! “…oszt kész” helyett: oszt jónapot! 😀

  20. Jeniszej szerint:

    Szemét nyerészkedő, – naplopó bank világ. Összeesküvéseket hajtanak végre.
    A szemét mocskos befektetők a sok szélhámoskodással szerzett lóvéval sortoknak, – nyerészkednek.
    Jól belekeveredtünk az EU-val minden szarba.

    Ez a Magyar átok, hogy mindig rossz lóra teszünk.
    Dolgozhatunk éjjel nappal, – már ha van munkád, – a mocskos nyerészkedő szélhámos pénzvilág urai, a bankok,- egy tollvonással, szélhámoskodva elcsaklizzák a szegény DOLGOZÓ EMBEREKTŐL a sok verítékkel szerzett javait. – lakását. 🙁
    Remélem látja A FIDESZ kormánya is, hogy mi történik az Europai közösségben.

  21. Jeniszej szerint:

    Sortolnak, kamuznak. – nemlétező lóvéval. 🙂

  22. Gordon szerint:

    Shortolás és nem sortolás, de mindegy. Egyáltalán tudod mi az a shortolás? Gondolom megint olyasmit hoztál szóba amiről fogalmad sincs. 🙂

  23. " ?! " szerint:

    Az ellendrukkerek le vannak sz..va!
    Hajrá Fidesz, hajrá Magyarország!

  24. Jeniszej szerint:

    Nagy okos!
    Gordon:

    Értekezz, magyarázz. Legyél gondolat csősz. Vagy bármi!
    Villogjál az unalmas okoskodásaiddal.
    Már megint kezdesz piszkálni? Nem kaptál még eleget tőlem, másoktól vagy a tanár úr barátunktól?
    Nagyon finnyás és okos vagy. T(h)úlzottan kifinomult az ízlésed. Húzzál el valahova a két s, y-os finnyás kifinomult ízlésű rózsadombi barátaid közé. Az szhadeszos múltadal együtt. Melyet még mindig nem t(h)udtad levetkőzni.
    Nem mindegy neked, hogy milyen rövidnadrágban járok?
    Sorolok, sortolok, vagy kényeskedek. – S(h)ortolok. 🙂
    Azok a szemét naplopó kártékony nyerészkedők, ettől még léteznek.

  25. Királyerdei szerint:

    Kibújt a sznobizmus.
    Angol “short”= rövid.”Sort” az valami fajta.Magyarul a “sort” megfelel.
    Egyébbként a tőzsdén használják amikor azért veszik mások részvényét,mert bukásra/leértékelődésre spekulálnak.Több országban be van tiltva.

  26. Jeniszej* szerint:

    Akik még nem tudják. 😀
    -Csak igy szépen előitéletek nélkül ajánlom az oldalt.
    http://www.mimi.hu/tozsde/short.html

  27. Gordon szerint:

    Jeniszej csillaggal. He-he. Jeniszej tanulj és vegyél be nyugtatót! 😀

  28. Jeniszej szerint:

    Gordon:**** 🙂 😀

  29. nagyapó szerint:

    Jeniszej, csepeli, Nyugger, Vátesz és még mások, akik csak írnak, de nem olvasnak!
    A beterjesztett program 85 oldalas. El kell olvasni, majd utána lehet “ződ”-eket írni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. Jeniszej szerint:

    Szöveg az már volt, – most tettekre van szükség.
    Ez az, ami nagyon hiányzik.
    Aki jó módú vagy vannak tartalékai, jól megszedte magát az átkosban, az most így nyugodtan olvasgat és nem türelmetlen.
    Sokan írogattak már sok jó szöveget, és mégis csak itt tartunk. – a béka valagán
    Egyébként a nagyapó: hozzászólásai is csak átlagosak. Nem sok tájékozottságot árul el irásaiban.
    Szeret sokszor okosnak felvilágosultnak látszani, legfőkép másokat birálni.
    Tegye, ha örömét leli benne.

  31. ződ szerint:

    Nagyapó! Csak arra lennék kiváncsi, hogy Pozsgay Imre mit szól jelenlegi pártjának a szavazófülkékben kivívott forradalmához! De tessék sietni, Imre bácsi, mert nincs már 33 évem kivárni a megvilágosodását!
    Hány hónap fog eltelni addig, míg valaki ki meri mondani, hugy a király meztelen?

  32. ződ szerint:

    Oppardon! “HOGY” a király (dolgozik a freudi tudatalatti?)

  33. " ?! " szerint:

    #
    Jeniszej:
    2010. május 23., vasárnap 23:13-kor

    Szöveg az már volt, – most tettekre van szükség.
    Ez az, ami nagyon hiányzik.
    Sokan írogattak már sok jó szöveget, és mégis csak itt tartunk. – a béka valagán.”
    #

    Jeniszej!
    Ha csak ennyi eszed van, miért nem titkolod?
    Jelenleg kitől vársz tetteket? Tudod-e, hogy ki van jelenleg még kormányon?
    A szövegedből úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány tetteit hiányolod, mert nem éred fel ésszel, hogy jelenleg még az MSZP-s Bajnai-kormány van hivatalban.
    Máris lázítsz az Orbán-kormány ellen, pedig valószínűleg tudod, hogy ha nem katonai puccs, hanem demokratikus választás eredményeként kerül sor kormányváltásra, akkor az új kormány hivatalba lépéséhez szükség van a kormányprogram benyújtására és parlamenti jóváhagyására ahhoz, hogy az új kormány hivatalba léphessen és tehessen valamit.
    Majd akkor reklamáld az új kormány tetteit (és akkor lázíts), ha a hivatalba lépés és a folyamatban lévő kormányzati ügyek átadás-átvétele és áttekintése után sem látsz tetteket!

    #
    ződ: 2010. május 24., hétfő 06:35-kor

    Nagyapó!
    Hány hónap fog eltelni addig, míg valaki ki meri mondani, hugy a király meztelen?
    #

    ződ!
    A szövegeidből úgy tűnik, hogy valószínűleg az van az agyad helyén, amivel a fenti mondatod harmadik része kezdődik.
    Ellenkező esetben hallanád, hogy a hozzád hasonlók máris rágalmazzák az új kormányt és az előző 8 év királyainak a leplezése érdekében azt ordítozzák, hogy “az új király meztelen”.
    Légy türelmes! Néhány hónap múlva látni fogod, hogy az elmúlt 8 év királyai közül hánynak hullik le a ruhája, és látni fogod, hogy milyenek is Ők a valóságban.

  34. Jeniszej szerint:

    Rémisztő, hogy lehet azonosulni ennyire:
    ” ?! “:
    Nagyon illik rád a jelződ!
    Amiről gondolod, hogy az van odaírva azt csak a te beteges agyad helyén található képződmény
    – torz képzete.
    Azt hiszem szövegértési problémáid, vannak.
    Vedd le a szemellenzőidet és gombold be a gatyádat. – hátul. 🙂 😀
    Ha ezt megtetted, akkor olvass figyelmesebben!
    Lehetőleg a beterjesztett kormányprogram tartalmára figyelj, – igaz hosszú, – de majd csak megbirkózol vele.
    Majd ha sikerült értelmezni meg tudod, hogy miről van szó.

  35. Jeniszej szerint:

    Még egyszer a torz agyú képződménynek!
    Nekem az jött le a beterjesztett kormányprogramból, hogy most már itt az idő – a tettekre, a cselekvésre!
    Én ezt írtam le, – tettem le a voksomat az Orbán kormány mellett, és nem ellene, mint ahogy a felkiáltójeles kérdőjel torz képzetével gondolta.
    A gyengébbeknek: 🙂
    ezt nem a jelenlegi Bajnai kormány terjesztette elő! Hajrá FIDESZ!

  36. csepeli szerint:

    Nemzeti Mellébeszélés Programja

  37. Gordon szerint:

    Csak te beszélsz mellé csepeli.

  38. Királyerdei szerint:

    “A bolsevik mindig bolsevik marad (egy kis történelem)
    Rövid, ám dicstelen kormányzása alatt az MSZP elődje bevezette mindazt, ami Magyarországot a XX. században oly szörnyűségesen jellemezte: a Dunába lövetést, a tömeges akasztást, az állami erővel foganatosított rablást és fosztogatást – és a hazaárulást. Menekülésükkor, amit tudtak, magukkal vittek.
    Természetesen nem igaz, hogy az MSZP húszéves lett volna október 7-én. Az aktuális neve húszéves, de ez nem igazabb kijelentés, mint ha egy hatszor elvált vénasszony közölné magáról, hogy húszéves, csupán azért, mert azóta él a mostani férje nevén. Amiből persze nem következik, hogy mondjuk öt év múlva is így fogják hívni.Szóval az az igazság, hogy az MSZP nemsokára betölti a 91. évét. November 24-én lesz 91 esztendeje, hogy az első világháború végi zűrzavarban néhány Moszkvából hazaküldött bolsevik pártot alapított az újlipótvárosi Visegrádi utcában, néhány hazai naiv önjelölt világjobbító társaságában. Ez utóbbiak idealista forradalmárfélék voltak, akik nem sok vizet zavartak a történelemben. De az előbbiek, ők igen!Azért kell beszélnünk kicsit ezekről, akiket a bolsevik szakkifejezéssel azonosítunk, mert mostanra, húsz évvel a rendszerváltozás után meglehetősen agymosott nemzedék nőtt föl. A baloldali kézben tartott média és közoktatás (nem utolsósorban az alkalmatlan történelemtanárok sokasága révén) egészen egyszerűen elszabotálta a XX. század eme talán legfontosabb szörnyűségének a böcsületes megtanítását.Tehát az 1918-ban megalakult MSZP – akkori nevén KMP (Kommunisták Magyarországi Pártja) – kezdettől fogva a bolsevikok akaratának engedelmeskedett. Pár hónappal később hatalomra is jutott, mégpedig azon az áron, hogy fölfalta a másik, européer munkáspártot, a szociáldemokratákat.Rövid, ám dicstelen kormányzása alatt az MSZP elődje bevezette mindazt, ami Magyarországot a XX. században oly szörnyűségesen jellemezte: a Dunába lövetést, a tömeges akasztást, az állami erővel foganatosított rablást és fosztogatást – és a hazaárulást. Röviden ezt nevezzük Tanácsköztársaságnak. Minden működő struktúra szétverését, a Nagy Megújhodás jegyében.Aztán 133 nappal a hatalomátvétel után a bolsevikok letették a lantot – és megléptek. Amit lehetett, elloptak még, utolsó erejükkel. Aztán (ezzel is megelőlegezve a jövőt) még egy kicsit egymást is hóhérkézre adták (Kun Béláék így szabadultak meg Szamuelytől), és távoztak.Először Bécsbe mentek, s onnan ki-ki ahová vágyott. Maga Kun Béla, az első nagy baloldali vezér Moszkvába ment, ahol később elvtársai kinyírták. (Mások némi berlini, nyugati vargabetű után érkeztek a Szovjetunióba, és szerencsés esetben őket is kinyírták. Mármint nekünk, magyaroknak szerencsés esetben. Mert akit nem nyírtak ki, hazajött, és…)A bolsevizmustól megszabadult magyarság közben a győztes nyugati hatalmak akaratából és jóváhagyásával szét lett szabdalva. Hazáját öt részre osztották, a legnagyobbat Romániának adták, de jutott bőven a korábban sosem volt Csehszlovákiának és a Szerb-Horvát-Szlovén Királyságnak is. Ausztria csekélyebb darabbal kényszerült megelégedni.A nemzeti eszme mentén az 1920-as években újjászerveződő országban az MSZP-szerű internacionalistáknak nem termett babér. Horthy rezsimje igen rosszul tűrte a bolseviki nézeteket – ám még mindig úgymond sokkal “humánusabb” volt, mint a második világégés után berendezkedett bolsevik rezsim.A sors citromos fintora, hogy Horthy országában nem akasztották föl azt a Rákosi Mátyást, aki később a legritkább esetben követett el ilyen slendriánságot – rémuralma idején végezték ki a legtöbb kommunistát. (Csak volt közben még egy világháború, ami mostani számvetésünkben képest marginális.)Ott tartottunk tehát, hogy 1945–48 közt a KMP utódpártja (ők legalább büszkén vállalták a múltjukat…) antidemokratikus eszközökkel (csalással, erőszakkal, külföldi fegyveres támogatással) megszerezték a hatalmat, s rögvest át is alakították a berendezkedést. Demokráciából népi demokráciát csináltak, és minden más politikai artikulációt államhatalmi erővel üldöztek.Így maradt ez 1989-ig. Volt közben egy súlyosabb kisiklásuk, 1956-ban föllázadt a rémuralmuk ellen a nép jobbik fele; de ezt a lelkiismeretükkel tökéletesen összeegyeztethető módon a Szovjet Hadsereg segedelmével leverték. És megint akasztattak jókedvvel, bőséggel, ahogyan szoktak.A megfélemlített nép szépen kussolt, és igyekezett fű alatt élni. Minél jobban elidegenedett a saját nemzettársainak a gondjaitól, minél inkább hajlandó volt magáévá tenni a szocialisták világszemléletét, annál inkább élhetett jobban. Jól nem, csak jobban – de legalább félni nem kellett, és az 1938/45-től 1963-ig eltelt 18 (avagy 25) év alatt beidegződött félelmektől való megszabadulás is megért sokaknak annyit, hogy elfogadták a megváltoztathatatlant. (Igaz, a lázadóbb természetűeket már kivégezték, internálták, elüldözték addigra.)Szóval jött egy a korábbi zaklatott évtizedeknél hosszabb nyugalmi időszak (nemzetközi erőegyensúly miatt bolygathatatlan status quóval), és harminc év alatt felnőtt több mint egy nemzedék, amelyik hajlamos azt hinni, hogy a szocialisták világa a normális világ.Hogy szavamat ne feledjem, az 1918-ban alakult párt közben ismét nevet változtatott, ezúttal MSZMP-nek (Magyar Szocialista Munkáspártnak) hívták. De ennek nincsen jelentősége, a tagság és a pártvezetés sem gondolta vagy hirdette, hogy ne a bolsevik eszmeiség és társadalmi idea mozgatná.Elvi éllel szögezték le, hogy kizárólag ők alkalmasak az ország vezetésére, és kizárólag ők látják helyesen a jövőbe vivő utat, továbbá hogy kizárólag ők alkalmasak az embereket, az egész világot boldoggá tenni. Ezt úgy mondták, hogy ők “a társadalom vezető ereje”.
    Aki kételkedni merészelt ebben az ő igazságukban, jaj volt annak.
    Aztán ez a párt 1989-ben azzal szembesült, hogy nincs tovább. Hatalmuk alapja, a nemzetközi status quo szertefoszlott, háború nélkül. Az új világrendben más eszmeiséggel lehetett nemzetközileg elfogadhatóvá válni.Ezért a bolsevik „szocialisták” 1989-ben kitalálták magukról, hogy ők demokraták. Ha lúd, legyen kövér – ők szociáldemokraták. És fölvették azoknak a politikai köpönyegét, akiket kivégeztek, bebörtönöztek, ellehetetlenítettek korábban háromszor is (1919-ben, 1949-ben és 1957-ben).Szalonképességüket a nemzetközi tőke előtt nem is kellett soká bizonygatniuk, ugyanis a bolsevizmust a nemzetközi tőke kezdettől fogva szerette. A világgazdaságban (modern szóval globalizációban) gondolkodó nagytőke már Leninnel is megtalálta a hangot, aztán Kádár Jánossal is, miért ne találta volna meg az 1989. október óta MSZP-nek nevezett párttal?És a bolsevikok (oppardon, szocialisták) ott folytatták 1989. október 8-án, ahol abbahagyták október 6-án. Először is loptak maguknak, maguktól egy pártot. A komplett infrastruktúrára gondolunk. Hatalmas vagyonra, épületekre, cégekre, sajtóra, miegymásra.Aztán folytatták az ország kiárusítását, csak már nem Moszkvának, hanem a globáltőkének.Csak a kínossá vált elveket dobták el, minden más maradt.Megismételjük: minden más maradt.Még a legfőbb elv is napi rutinként ömlik a szájukból: csak mi, szocialisták kormányozhatunk, mert minden más esetben itt a világvége. Ezt rikoltozza Lendvai, ezt hörgi Szabó, ezt pattogtatja Nyakó.
    Kommunisták ezek en bloc, azok voltak, azok is maradnak.
    Polgári társadalomban egyetlen szavazatot sem kapnának.
    Ny.J.”

Itt lehet hozzászólni !