Csődvédelem alatt a Csepeli Lakásfejlesztő Zrt!

Napi.hu

A Fővárosi Bíróság március 30-i kezdettel elrendelte a Csepeli Lakásfejlesztő (CSL) Zrt. csődvédelmét – tudta meg a Napi Gazdaság.

A csepeli Rákóczi Liget lakóparkot is építő, 2004 októberében alakult társasággal szembeni hitelezői követeléseket április 29-éig lehet benyújtani a vagyonfelügyelő Duna Libra Közgazdász Zrt.-hez. A társaságot 90 napos fizetési haladék illeti meg, ezalatt kell egyezségre jutnia hitelezőivel és átalakítania működését. Cégbírósági adatok szerint a CSL 2008-ban 3,8 milliárd forintos értékesítési bevétel mellett 250 milliós veszteséget könyvelt el.

A Rákóczi Liget öt tömbből és csaknem ötszáz lakásból álló komplexuma három év csúszással tavaly nyáron készült el, korábbi sajtóhírek szerint nettó hétmilliárd forintos beruházással. A CSL 2005 decemberében szerezte meg az építési engedélyt, a tulajdonosi önerőn kívül az Erste Bank által nyújtott projekthitel biztosította a finanszírozást. A CSL-ben 2005 elején tulajdonrészt vásárolt a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalata, a Nemzeti Ingatlanfejlesztő és Lakásberuházó Zrt. A lakópark kivitelezése 2006 első félévéig a tervezett ütem szerint haladt, később azonban problémák adódtak a fűtési rendszer áttervezése és az akkori generálkivitelező Délépítő Zrt. más projektek kapcsán felmerülő fizetési nehézségei miatt. Utóbbi 2007 elején fizetésképtelenné vált és a Murus Építőipari Zrt. vette át a kivitelezői feladatokat. Tavaly év elején azonban a Murus is fizetésképtelenné vált, amelynek szintén volt követelése a Délépítővel szemben (Napi, 2009. június 15.).

Forrás: Napi.hu

6 hozzászólás “Csődvédelem alatt a Csepeli Lakásfejlesztő Zrt!” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    A Murus kocsijában fotózták le a a fideszesek azokat a veszélyes hulladékos hordókat, amik valahogy a galvániszapos hordók közé keveredtek.

    Érdekes. És ha arra gondolok, hogy a gerincút és az uszoda mellett ezzel kampányolt a csepeli MSZP, akkor azt is mondhatom, hogy tipikus.

  2. Csepeli diák szerint:

    Már évekkel ezelött látszott, hogy nincs rendben valami a cégnél. Sokat csúsztak, mindenkinek tartotak. Szeintem egy pénzmosoda volt.

  3. szomjazó szerint:

    Ez itt nem a főváros egyik kerülete, hanem Uganda.
    Itt minden prolibunkó megmondja a tutit, és az erőszaktól sem riad vissza.

  4. TI szerint:

    Csepelen is mindent elk……..tak, illetve elloptak az elvtársak és holdudvaruk.

  5. Jeniszej szerint:

    Tévedés! Itt az et. csak “jó helyen voltak – megfelelő időben” (Kosik) 🙂

  6. Fest Ékes szerint:

    Tudja valaki, hogy hány üres lakás van ott?

Itt lehet hozzászólni !