„Ocsmány” lebukás: az MSZP-nek részletes adatbázisa van a választókról +Videók

Csepel.info, Mno.hu

Részletes adatbázist épített fel az MSZP az elmúlt évek során, nem csupán saját szimpatizánsaikról és támogatóikról, hanem politikai ellenfeleikről és azok szimpatizánsairól és aktivistáiról is, sőt, még azok családtagjairól is.

A YouTube videómegosztóra felkerült egyik videón egy férfi beszél egy számítógép képernyője előtt. A gépen az MSZP adatbázis-kezelőjének működését magyarázza valakinek. A magyarázatból kiderül: a szocialisták sokkal mélyebb és alaposabb adatbázist építettek ki az elmúlt közel tíz év alatt, mint amivel most a Fideszt vádolják.

A férfi elárulja: 2002-ben használták először a rendszert, amelyet Ron Werber „hozott el” nekik, s szerinte ezzel nyerték meg akkor a választást. A beszélő elárulja: már 2001 óta arra kérte az aktivistákat a párt, hogy gyűjtsék a szimpatizánsokról, támogatókról az adatokat. A választást megelőző kopogtatócédula-gyűjtések során az ezen szereplő adatokat rögzítették, s a központ nyilvános és titkos adatbázisokból mindenkihez telefonszámot is rendelt, így azokat is el tudták érni, akik egyébként maguktól nem közölték a számukat.

A férfi szerint a választások napján ezekből az adatokból dolgozva el kellett menni mindenkihez, vagy fel kellett őket hívni, s ha szükséges volt, el kellett vinni az embereket szavazni.

Az adatok egészen a szavazókörig lebontva tartalmazzák a párt támogatóinak listáját, de nemre, korra és másfajta szűrésre is alkalmas a szoftver. Nem csupán az MSZP-szimpatizánsokat, hanem a politikai ellenfeleik, kiváltképp a Fidesz politikusait, szimpatizánsait és aktivistáit is nyilvántartja az MSZP. Ezek az adatok is választókerületi bontásban, utca, házszám hozzárendelésével is rendelkezésére állnak a pártnak, de ha mindez nem elég, a Fidesz-támogatók családtagjairól is listát vezet a párt.

A férfi elárulja még: az elmúlt nyolc év összes választásáról rendelkezésükre állnak a kopogtatócédula-adatok, s így össze tudják hasonlítani, mennyivel bővült vagy csökkent a támogatói körük.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc ma úgy vélekedett, utalva a Kubatov Gábornak tulajdonított, szerdán nyilvánosságra került hangfelvételre: ha a felvétel hiteles, akkor olyan bűncselekményről van szó, amely a „Fidesz elnökségének tudtával, támogatásával, folytatólagosan valósult meg az elmúlt években”. Hozzátette: ha igaz, amit a pártigazgató elmond, akkor a magyar embereknek okuk van félni, mert az országot vezető politikusok egy része, a Fidesz vezető politikusai, nem magyarként tekintenek ránk, hanem „maguk- és magunkfajtára” osztják az embereket, úgy, ahogy ez eddig a radikális jobboldal köreiben volt közismert. „Az a párt, amely abba a gyanúba keveredik, hogy az elmúlt évei „ocsmány mocsokban” születtek, annak a párnak „jaj lesz a kormányzás” – Gyurcsány szerint –, „mert nem kérhet semmit a választóktól”.

Az MSZP egyébként a Fidesz állítólagos listái miatt feljelentést tett Központi Nyomozó Főügyészségen is ismeretlen tettes ellen a választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Elszólták magukat

Közben az MNO tudomására jutott: a YouTube videómegosztóra már korábban is feltöltöttek egy rövid filmet, amely szintén azt bizonyítja, hogy a szocialista párt valóban gyűjti az adatokat a választókról, dokumentálja a pártnak a korábbi választásokon leadott ajánlószelvények adatait.

A videón Dr. Jakab Zoltán szocalista képviselőjelölt ( Pest megye 2. számú választókerülete) beszél plakátja előtt, s azt mondja: a kopogtatócédulák átvizsgálása során sok olyan szelvényt találtak, amelyekből kiderül, hogy olyanok is nekik adták az ajánlószelvényeket, akik korábban még sohasem. Ez nyilván csak úgy lehetséges, ha a párt összevetette a korábbi adatokat a 2010es kopogtatócédula-adatokkal.

Csepel.info, Mno.hu

17 hozzászólás “„Ocsmány” lebukás: az MSZP-nek részletes adatbázisa van a választókról +Videók” bejegyzésre

  1. Erdelyi szerint:

    …na menjenek a picsába!

  2. donquijote szerint:

    Lehet hogy oldalszám verseny lesz kié a hosszabb… 🙂

  3. SnowFighter szerint:

    @donquijote: dehogy, inkább infót cserélnek 😀

  4. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Milyen érdekes ez az adatgyűjtési história, ha Kubatov Gábor nyilatkozik erről akkor a baloldalnak támadni kell, az mszp meg sunyi módon hallgat, hogy nekik ilyen adataik már 8 éve vannak, mily furcsa ?? !! Egyébként az egyik hirblogban Lendvai Ildikó is elismerte, hogy rendelkeznek ilyen adatbázissal !!

  5. ződ szerint:

    Anikó! Kubatov nem nyilatkozott az adatbázisról, hanem úgy járt mint anno a farkasmosolyú Mikola, a nemzet orvosa! Rosszkor, rossz helyen kottyintotta el magát! Az eltúlzott önbizalom a pofára esést közvetlenül megelőző lelkiállapot! Külünben szart ér az a lista, ha az árulók neve nem szerepel rajta!

  6. Tarjányi László szerint:

    AKI JÓHISZEMŰEN SEGÍTI A FIDESZT KAMPÁNYOLNI, ÍGY JÁR!
    Olvasó: A gázárkampány igaz története
    2010. április 08. 23:24
    HunHír.Hu http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=28625

  7. Gordon szerint:

    Vátesz valami ütős dolgot ígért a mai napra, de én nem látom.

  8. Manitu szerint:

    Ja. Sötét mint az éjszaka. Adott valami ötletet, és megköszönték neki. Erre azt rikácsolja, hogy nem köszönték meg, pedig maga írja le, hogy megköszönték.

    És még ő az agymen.

  9. ződ szerint:

    Ha most kitudódna, hogy o.v.-nak nemi baja van, rögtön akadna aki azt állítaná, hogy egy MSZP-stől kapta! Ezt nevezem a fidesz által remélt mocskos kampánynak! Megcsinálták!

  10. Vica szerint:

    Kedves ződ!

    Vigyázz, vigyázz! Még valaki kitalálja, hogy nem zörög a haraszt, aztán hírbe hozod magad…

  11. ződ szerint:

    Vica! Első ránézésre még szimpi volt az ürge! Csak másodjára már nem szavaznák rá! Nem hiszek a szerelem második látásra-ban!

  12. Vica szerint:

    Nohát! Ha elsőre szerelmes voltál az már valami, mondhatni fél siker, úgy szólvan 50 % eredmény volt. Valld be kérlek, nem szerettek viszont 🙂 .

  13. ződ szerint:

    Vica! Bevallom töredelmesen! Az első szerelmem az óvónénim volt 50-ben. Hatalmasnak elkönyvelhető 75%-os sikerrel. Benne lettem volna 50%-ig, Ő is 25-ig csak nem velem! Lollobrigidával hasonló volt az eset, csak akkor már tízéves komoly fiatalember voltam és a szomszéd lánya jobban fogócskázott!

  14. Vica szerint:

    Ződ!
    Ennyi csalódás után nem csodálom a hozzáállásod. Azért a reményt sohasem szabad föladni. 🙂

  15. miska72 szerint:

    MSZŐ megscsináljuk!
    Bagoly mondja bögölynek, hülye bögöly DÖGÖLJ MEG! 😉

  16. miska72 szerint:

    MSZP megcsináltuk!!
    Igen igen!

  17. miska72 szerint:

    Gazember MSZP!
    Bár kire szavazzatok csak az MSZP-re ne!
    GAZEMBEREK!

Itt lehet hozzászólni !