Mától drágább a gáz

Index

Átlagosan 10,1 százalékos a gázáremelés, a lakosságot, a kisfogyasztókat és az egyetemes szolgáltatókat is érinti.

Az ár fogyasztói csoportonként az idén januári átlagárakhoz viszonyítva 9,5 és 12,0 százalék közötti mértékben nő. A lakossági fogyasztók 20 köbméter/óránál kisebb mérővel rendelkező részénél ez átlagosan 9,98 százalék áremelkedést jelent, a 20-100 köbméter/óra gázmérővel rendelkező lakossági fogyasztók – például társasházak – számára átlagosan közel 9,5 százalékkal nő a földgáz ára.

A nagyfogyasztók, például a távhőt földgázzal előállító üzemek 10,2-12 százalékkal fizetek többet a földgázért. Június 30-ig nem változik a gáz- és távhő-ártámogatási rendszer.

index.hu

2 hozzászólás “Mától drágább a gáz” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Igazi hősnek hitte a sebesült gyilkost az élettársa
    Blikk

    Bilincsben. K. Tamást (52) bilincsben szállítják kihallgatásaira. Fotó: Fuszek Gábor

    Istennőként szerette élettársát K. Tamás (52), a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottja. A Blikk megtalálta a férfi szerelmét, akit a mészárlás után hívott fel telefonon. Judit, az élettárs alig tudja elhinni, hogy az a férfi, akivel hosszú évek óta a legnagyobb megértésben éltek, és akit a csepeli kórházban a hordágyon aléltan látott utoljára, egy hidegvérű gyilkos.

    – Amikor Tamás felhívott telefonon, csak annyit mondott, hogy megsebesült, és hogy gyilkosság történt. A kórházba rohantam. Még félig eszméleténél volt. Láttam, hogy jó kezekben van, picit megnyugodtam – idézte fel a gyilkosság éjszakáját Judit, aki a beszélgetéshez arcát nem vállalta, mivel érdi vállalkozása megsínylené, ha kiderülne kiléte.
    – Mivel Tomi azt mondta, hogy vigyem haza a kocsit, a lányom, a barátja és én odamentünk a csepeli kapitánysághoz, ott állt az autó, amit elvittem haza. Amikor másnap a nyomozók jöttek lefoglalni a kocsit, majd kihallgattak, nem értettem semmit. Még a mai napig sem tudom elhinni, hogy ezt megtette. Azt tudtam, hogy ha engem valaki bántana, azt kegyetlenül megbüntetné, de hogy haragjában ilyet tegyen, hihetetlen! – mondta el az asszony, aki elismerte lapunknak, hogy néhányszor beszélt Csepel volt rendőrkapitányával, akitől tanácsot kért rossz anyagi helyzetében.

    Azt állítja, Császár Mihály egy vásárcsarnokban találkozott vele, és az üggyel kapcsolatban egy szót sem váltottak. Mint Judittól megtudtuk, a nyomozók valamiért azt a kérdést is feltették neki, hogy ő megfenyegette-e az akkori rendőrkapitányt, amire ő természetesen határozott nemmel felelt.

    Mint azt megírtuk, 2009. január 7-én Csepelen egy iskola intézményvezetőjét és helyettesét kivégezték. Mivel az egyik áldozat zsebében egy diktafon rögzítette az eseményeket, alig néhány órával a gyilkosság után a zsaruk letartóztatták K. Tamás biztonsági őrt és az iskola gazdasági igazgatóját, Deme Gábort. A felvétel szerint a ravaszt a biztonsági őr húzta meg egy rövid szóváltást követően. Majd saját kezébe lőtt, és értesítette a mentőket és a rendőrséget.

    Forrás: Blikk

  2. kiskapu szerint:

    K.Tamás mocskos gyilkos. Remélem, a legsúlyosabb büntetést kapja.

Itt lehet hozzászólni !