Morvai egymillióért szakértett a Medgyessy-kormánynak

Index

A Medgyessy-kormány 2003-ban a Fidesz parlamenti kérdésére hozta nyilvánosságra, hogy közel egymillió forintért szerződött Morvai Krisztinával. A Jobbik mostani államfőjelöltje akkoriban az Esélyegyenlőségi Kormányhivataltól kapott megbízást, hogy külsős szakértőjeként dolgozott a családon belüli erőszak elleni kampányban.

Kormányzati felkérésre vállalt közreműködést Lévai Katalin kormányhivatalánál, majd minisztériumánál Morvai Krisztina. A jobbikosok mostani –, az előző 20 év kormányzatainak ténykedését különbségtétel nélkül a politikai bűnözés kategóriájába soroló – kommunikációját figyelembe véve meglepő, hogy hét éve a párt államelnökjelöltje még szakértői megbízást vállalt a Medgyessy Péter kormánya számára a főként roma- és női esélyegyenlőségi kérdésekkel foglalkozó tárca nélküli minisztériumban.

A Mandiner blog által előásott országgyűlési dokumentum szerint a Fidesz intézett írásbeli kérdést Lévai Katalinhoz, hogy ismertesse, milyen külsős szakértői és tanácsadó cégekkel szerződött 2003-ban. A miniszteri válaszból kiderült, hogy négy szakértő és cég kapott megbízást a „krízisközpontok kialakításához kapcsolódó szakértői tevékenységre”. A megbízottak között volt Morvai Krisztina is 960 ezer forintos szerződéssel.

Lévai Katalin az Index kérdésére elmondta, hogy Morvai Krisztinával már a Horn-kormány idején is dolgoztak együtt, ezért a régi munkakapcsolatra, és Morvai szakmai múltjára tekintettel 2003-ban is felkérte, segítse a családon belüli erőszakkal kapcsolatos központi kampányt. Lévai szerint a megbízás arra vonatkozott, hogy Morvai az ország több pontján megtartott kampányeseményen dramatizált előadásban dolgozza fel a témát. A volt miniszter szerint Morvai nagy érdemeket szerzett abban, hogy ez a nehezen tetten érhető erőszakfajta Magyarországon is bekerült a köztudatba.

Lévai Katalin

Tavaly nyáron a Heti Válasz írta meg, hogy Morvaiból később majdnem miniszter lett. Miután Lévai Katalint 2004-ben EU-s képviselővé választották, új embert kellett találni az Esélyegyenlőségi Minisztérium élére. A lap egy korabeli MTI-jelentést idézve állította, hogy Morvai, mint Göncz Kinga riválisa komoly jelöltként jött szóba a megüresedett poszt betöltésére, és esetleges kinevezése a kormányszóvivői tájékoztatón is felmerült.

index.hu

32 hozzászólás “Morvai egymillióért szakértett a Medgyessy-kormánynak” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Balóné…Balóné…

  2. SnowFighter szerint:

    Ez egy nagyon régi hír, már EP választások előtt is lehozták. Most ennyire nem tudnak mit előszedni a Jobbikról, hogy a régi anyagokhoz kell nyúlni vagy mi van? 😀
    Az Index a szokásos legsilányabb negatív kampányt folytatja már megint. Ha érvei nincsenek pl. a Jobbik programjával, terveivel szemben (azon kívül, hogy fasisztarasszistafalangistagárdistanáci), akkor személyeket próbál keresni, akikbe beleköthet. Ez már korábban se működött más pártokkal szemben. Most se fog beválni.

  3. Jeniszej szerint:

    Nincs ezzel a munkával semmi baj, ha időre leadta az elvállalt tudományos értekezést a megrendelőnek.
    A maga módján a politikus nő biztos szívvel lélekkel végezte el a munkáját

  4. Jeniszej szerint:

    Sok egyéb ilyen vagy olyan kifogásolható tulajdonsága mellett
    Egyedül emelte fel a szavát a demokráciában megengedhetetlen rendőri túlkapások ellen. Egyedül ő volt, aki rávilágított, hogy a politikának nincs helye a demokratikus állam
    rendfenntartói között. Női vehemenciával küzdött, hogy a rendőri túlkapások megszűnjenek.

  5. spam szerint:

    Jeniszej, hagyjuk már…

    ugye ezt te sem gondoltad komolyan?

  6. Péter szerint:

    Jól beszél Jeniszej!CSEPEL.INFO ti meg folytassátok csak a jobbik baxtatását!ugyis bent leszünk a parlamentben!!

  7. fiandre szerint:

    Fog még meglepetéseket szerezni ez a nő!

  8. Attila szerint:

    Ez aztán a terhelő bizonyíték. Mindennek vége!

    És orbán viktor leszállott vala, jaffahívők örvendeztek és nyállal kenték fel szeretett urukat. Magasságos törpe örült , mert szerette övéit. Ily módon szól hozzájuk:
    “Kedves Barátaim! Nem vagytok egyedül…nem vagytok egyedül, mert én nektek szállottam alá. Majd én, a mélynövésű kerti törpe, majd én…megváltalak benneteket. Addig is mindenki menjen haza, 72 óra múlva találkozunk.”
    Így mindenki hazatért, majdan 72 óra múlva csőrgő vekkerrel tértek vissza, hogy szeretett uruk, a minirambó, visszatérjen.

  9. Jeniszej szerint:

    spam:
    A tény az tény marad.

  10. Gordon szerint:

    Péter! A szocik is bent vannak a parlamentben, mégis tolvajok és hazugok. Attól még nem lesztek jobbak, hogy bent vagytok a parlamentben.

  11. Gordon szerint:

    Azt már láthatjuk, hogy szélkakasokkal van tele a Jobbik.

  12. Péter szerint:

    Az ország helyzete legyen jobb!A cigány terror szűnjön meg a mutyista képviselők meg pusztuljanak!

  13. Papi szerint:

    Péter!
    Ha ilyen lelkes vagy akkor talán te megtudod mondani, hogy mit is jelent az, hogy RADIKÁLIS VÁLTOZÁS a ti szempontotok szerint mert a Fideszét tudom és értem de a Jobbikét nem értem! Megmagyaráznád esetleg!
    A többi magát Jobbikos-nak való nem tudja vagy nem akarja elmondani.
    Már csak 13 nap!!!!!! 🙂 🙂 🙂
    Ja igen ne a szó jelentését hanem a metodust, hogy miként akarjátok véghez vinni!

  14. SnowFighter szerint:

    @Papi: ha már nem volt MSZMP-s pártfunkcionáriusok hada ül a Parlamentben, az RADIKÁLIS VÁLTOZÁS.
    Ha nem KISZ-titkár vezeti az országot, az RADIKÁLIS VÁLTOZÁS.
    Ha a cigánybűnözést nem segéllyel támogatják állami szinten, hanem a törvény erejével kemény fellépve visszaszorítják, az RADIKÁLIS VÁLTOZÁS. És ennek nem kell erőszakosnak lennie, lásd Érpatak jobbikos polgármesterét, milyen szépen rendet tett teljesen demokratikus eszközökkel. Azt kéne országos szinten is végrehajtani.
    Ha a multinacionális cégek hosszú sora nem azt csinálja, hogy 3-5 évre bejön, amíg adómentességet kap, aztán továbbáll, a munkaerő pedig mehet az utcára, az RADIKÁLIS VÁLTOZÁS.
    Ha a közoktatási rendszert visszahúzzák a már teljesen szélsőséges liberalizmus fertőjéből, ahol a gyerek már kb. megverheti a tanár, az óvodásnak pedig tilos papás-mamást játszani, az RADIKÁLIS VÁLTOZÁS.
    Ha a felsőoktatást a szakadék pereméről visszarántják (és nem még több hallgatót vesznek fel például, mint Viktor vezér kampányol vele), az RADIKÁLIS VÁLTOZÁS.

    Ez csak pár példa, elsősorban azok, amelyeket én nagyon fontosnak ítélek az ország mai helyzetében, de a teljesség igénye nélkül.

  15. Kérdőjel szerint:

    És ha a Baló-családból éppen nem az apuci van pozícióban , hanem az anyuci, az is radikális változás…

  16. fülöpke szerint:

    Kérdőjel! Ebben a magyar demokráciában, egy valamirevaló családban legalább 3 pártérdekeltség van jelen egyidejűleg. Akinek bejön az ÖTÖS, az viszi magával a többit is.
    Több tízezer ilyen történet lehet. Jól jellemzi a sekély, igénytelen közéletet, hogy több volt a hintáslegény az utóbbi húsz évben, mint a gerinces.

  17. Kérdőjel szerint:

    Ühüm.
    És ha éppen nem az Mszp-s politikus hivatkozik a bíróságon mentelmi jogára, hanem a Jobbikos a parkolóban, az is radikális változás, csak éppen kicsiben kezdi…

  18. Papi szerint:

    SnowFighter!
    Kösz a választ de azt hiszem meglehetősen félre értjük egymást. Az amiről te beszéltél az nem radikális hanem törvények betartásával történő változás. A Fidesz ugyanazt mondja amit te itt leírtál alkotmányos (akár új alkotmányos) keretek között, ebben idáig semmi új nincs. Ezek szerint a Fidesz és a Jobbik ugyanazt akarja szerinted de a Jobbik radikális megoldással.
    Nos erre a radikális megoldásra lennék kíváncsi és erre a kérdésre még egyetlen Jobbikos sem tudott válaszolni! Ha esetleg ezt válaszolnád meg nagyon örülnék neki!

  19. SnowFighter szerint:

    @Kérdőjel: miért nem fideszest írtál a mentelmi joghoz? Ilyen téren teljesen felcserélhető az MSZP-vel. Ki is vert rendőrt fürdőgatyában, aztán a mentelmi jogára hivatkozott? Csaknem fidesezes? 😀 Melyik párt díszcigánya ül Farkas Flórián néven a parlamentben, mikor jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélték, de aztán kapott Göncz papától kegyelmet és 30 évre titkosították, hogy miért is akarták lesittelni? Jéé, ez is Fidesz (tudom, ez utóbbi nem mentelmi jog témakör; ez sokkal rosszabb).
    A parkolós téma: van 1 (mint kiderült, erősen részrehajló) szemtanú és 1 aláíratlan jegyzőkönyv. Bocs, de ez egy kibaszott nagy 0.
    És nem feltétlenül azért gondolom azt, hogy Morvai nem követte el, amivel a Zsindex vagdalkozik, mert ő a becsületesség mintapéldája. Dehogy. Egyszerűen túl logikátlan az egész. Szerintem több sütnivalója van, mint, hogy kampányidőszakban fényes nappal egy 7 ezer forintos bírság miatt a nyílt utcán ilyet csináljon. Túl nagy a kockázat neki. Teljesen irracionális tett lenne. A másik az ártatlanság vélelme. Amíg WC papír értékű bizonyítékok vannak, addig nem szép valakit bűnösnek titulálni bármiben is.

    De nagyon tetszik az új fideszes hozzáállás 😀 Ha valami törvénytelent vagy erkölcstelent csinál egy fideszes politikus, az nem gáz. De ha akár csak felmerül a gyanú árnyéka is, hogy egy jobbikos politikus hasonlót csinál, az gáz, mert hiszen ő azt mondja nem ilyen. Ezek szerint a tisztelt fideszes szavazó tudja, hogy a fideszes politikusok milyen alja népség, mert tőlük nem várja el azt, amit a jobbikosoktól igen. Elég fura gondolatmenet.

  20. Péter szerint:

    http://www.youtube.com/watch?v=fGWNB8TpaHk

    Fideszt istenítők!Ajánlom figyelmetekbe a videót

  21. SnowFighter szerint:

    @Papi: nem, a Fidesz nem ezt akarja.
    A Fidesz nem akarja kiseperni a régi rendszer funkcionáriusait a Parlamentből, tele van vele maga is. Mondjak névsort? Vikor vezér is KISZ titkár volt, hogy lenne ez az egész akkor hiteles?

    A Fidesz nem akarja felszámolni a cigánybűnözést. Igen, ellő ilyen általános faszságokat, hogy a közbiztonság javítása. Blabla. Ez csak duma. Közben, amikor meg a cigányoknak kampányol, akkor azt mondja, hogy több segélyt kell adni.

    A Fidesz nem akarja a multinacionális cégeket kicsit megfogni, mint minden normális állam, hogy ugyan már, adózzanak kicsit ők is. Sőt, többször egyenesen lehülyézte a Jobbikot emiatt, mert szerinte akkor majd egyáltalán nem jön ide 1 cég se.

    Orbán Viktor maga mondta, hogy a felsőoktatásba még több hallgatót kell felvenni. Hova mégis? 2009-ben már többen mentek felsőoktatásba, mint általános iskolába. A felsőoktatás színvonala pedig a tömegképzés miatt rohamosan zuhan, 3-as matek középszintű érettségivel lehet programozónak menni, 2-es fizikával fizikusnak Magyarország legnevesebb egyetemein. (Persze diplomát ezek nem kapnak ne félj, de a színvonalat rontják, a jobbakat visszahúzzák és az állam milliókat költ rájuk.) A végletesen elcseszett finanszírozási rendszer miatt a jó egyetemek rá vannak kényszerítve, hogy 4-5-ször annyi hallgatót vegyenek fel, mint kéne, mert különben csődbe mennek. Ugyanis pl. egy ELTE-s vagy BME-s hallgató képzése ugyanannyit ér az állam szerint, mint akit a Bikaröcsögei Fősikolán képeznek. Nonszensz. És ide akar Viktorka még több embert felvetetni?! Hát menjen a francba!

    Egyedül a végletesen liberális közoktatás terén látom a Fideszben azt, hogy tényleg javítana rajta.

    És igen: szerintem ma Magyarország olyannyira rossz irányba halad, hogy a fentiek 180 fokos fordulatot jelentenének, ezért jelentős, radikális változások. Ha ezek neked nem radikálisak, akkor nem radikális a Jobbik a te szemszögedből, hanem mérsékelt. A radikalizmus ugyebár erősen relatív fogalom.
    És igen, tudom, hogy egy normális országban a törvények garantálnák a Jobbik céljainak többségét. De Magyarország nem normális ország jelenleg.

  22. Papi szerint:

    SnowFighter!
    Olvasva a hozzászólásodat azért te sem panaszkodhatsz arra, hogy nem vagy részre hajló!
    Na nézzük: Csak az utolsó négy évből egy-pár kiragadás. 2006 állítólag a Fideszes képviselő megzsarolja az MDF képviselőjét (a Fidesz azonnal kizárja) a Bíróság felmenti a delikvenst mert bebizonyosodik, hogy nem igaz. Az ingatlan adónál egy Fideszes képviselő mást mond mint amit a Fidesz, kizárják. A XI. kerületben indítanak egy jelöltet a férje korrupció gyanújába kerül a Fidesz azonnal visszahívja a jelöltet és ujjat indít holott kiderül a férj ártatlansága! Az a személy akit te emlegetsz (fürdőgatyás) azt is kizárták. Farkas Flóriánról nem hallottam. Azért ez nem éppen a te igazadat támasztja alá.

  23. SnowFighter szerint:

    @Papi: még egy megjegyzés: bár lehet rosszul vettem ki a szavaidból, de az az érzésem támadt, mintha azt hinnéd, hogy a “radikális megoldás” törvénytelenséget, alkotmányellenességet takar. A radikális megoldás azt jelenti, hogy valamire gyökeresen megváltoztató, erőteljes, határozott lépést teszel. Ennyi. Az a mai parlamenti pártok sara, hogy a radikalizmust, mint valami eredendő gonoszt próbálják bemutatni. Pedig magában a radikalizmusban szerintem semmi rossz nincs. Nem szabad persze mindig, mindenben radikálisnak lenni. Viszont ma sok dolog Magyarországon szerintem ezt igényli.

  24. Papi szerint:

    Azért ez is meglehetősen furcsa te a válaszodban olyanokat állítasz amik finoman fogalmazva nem éppen az igazsággal egyeznek. A mentelmi jog felfüggesztése nem éppen neked add igazat. A háromcsapás törvény szintén nem a te igazad erősíti. Tudod a segélyezést nem a Fidesz találta ki ők a munkához és a gyerekek iskoláztatásához kötötték. A mostani programban ez is szerepel. Az oktatásban és az egészségügyben mint ahogy az iparban mélyreható változást akar de mind törvényes keretek között! Még mindig nem értem a ti radikálisnak nevezett megoldásaitokat. Engem kifejezetten ez érdekelne, hogy milyen módszereket akartok alkalmazni?

  25. SnowFighter szerint:

    @Papi: én csak annyit mondtam, hogy a Fideszben is voltak (és van szerintem még sok) sáros ember. Mert egyesek úgy éreztem úgy próbálták beállítani, mintha nem így lenne. Ennyi. Szerintem most ne csináljunk listákat arról, hogy hány bűnöst zártak ki a Fideszből és hányat nem, értelmetlen lenne. Abban igazad van, hogy a “teljesen felcserélhető az MSZP-vel”, az erős volt, így nem igaz.

  26. SnowFighter szerint:

    @Papi: a mentelmi jogot szerintem el kéne törölni, mert ma már elsősorban nem arra használják, amiért kitalálták. Legalábbis gazdasági vagy erőszakos bűncselekmény gyanúja esetén automatikusan meg kellene szűnnie.

    A háromcsapás törvény: szerintem kevés. Az ellen a Fidesz, mint a legnagyobb ellenzéki párt miért nem emelt szót, hogy pl. Kozák Rajmund felfüggesztett börtönbüntetéssel úszott meg halált okozó testi sértést. Érted? Halálra verte osztálytársát és csak felfüggesztettet kapott! Én ezt nem tudom felfogni. És tudom, a bíróság szuverén hatalmi ág, de én ezt akkor sem bírnám szó nélkül hagyni.
    A börtönöknek már rég önfenntartónak kéne lenniük, mint sok országban (pl. USA), a rabok ne TV-zenek, hanem dolgozzanak. Akkor talán az sem lenne igaz, amit anno a cigányvajda mondott: 10 cigányból 9 megerősödve jön ki a a börtönből.

    A segély menjen szociális kártyáról, ne cigire és piára költsék. Ha ez alkotmányellenes, akkor szerintem módosítani kell az alkotmányt. Más országokban is működik ez, szóval nem egy túl hihetetlen gondolat.

    Az pedig szép-szép, hogy a Fidesznek voltak jó törvényjavaslatai is. Na de 8 év alatt ennyi? Hát, nem túl sok. És igen, tudom ellenzékben és kisebbségben voltak, de attól még dolgozni lehet.


    És igen, most már tisztán látom, te azt hiszed a radikalizmus törvénytelenséget jelent. Ajánlom az értelmező kéziszótárat vagy a netet, jobbat nem tudok 🙂

  27. miska72 szerint:

    MSZP-sek demonstráltak a Fidesz ellen
    Megjelent: 2010.03.29. 19:42
    Frissítve: 2010.03.29. 19:44

    A város négy szocialista országgyűlési képviselőjelöltje és híveik a Fidesz egyik választási irodájától néhány méternyire tiltakoztak az ellenzéki párt kijelentései ellen.
    © ShutterstockSzáznál kevesebb MSZP-szimpatizáns vett részt a demonstráción, amelyet Káli Sándor, Fedor Vilmos, Simon Gábor, valamint Tompa Sándor országgyűlési képviselő és képviselőjelölt hirdetett meg hétfő délutánra, a Fidesz egyik miskolci irodája elé.

    A szocialista politikusok azt hangoztatták: elég volt a Fidesz hazugságaiból, mellébeszéléseiből, hiszen a borsodi megyeszékhelyen az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg, elért a város határához az autópálya és megújul a miskolci villamoshálózat – sorolták az eredményeket.

    A demonstráción ketten-hárman mondták félhangosan: elég volt a nyolc évből.

    Káli Sándor, aki egyúttal Miskolc polgármestere is, azt mondta: Miskolcról, a város vezetéséről, a Fidesz aljas rágalmakat terjeszt, bizonyított azt, hogy “kizárólag aljas eszközöket tudnak igénybe venni”, mert programjuk nincs.

    A négy MSZP-s képviselőjelölt a sajtótájékoztatón egy szemetes kukába dobta a Fidesz szórólapjait, mondván, azok semmi konkrétumokat nem tartalmaznak. A kukára az volt ráírva: Miskolc politikai szemete.

    Forrás: MTI

  28. Papi szerint:

    SnowFighter!
    Azt hiszem (legalább is remélem) rájöttem mi az igazi probléma a két jobboldali párt között. Nem figyelnek arra amit a másik mond! Valóban nagyon sok minden van a Jobbik programjában ami hasznos és jó dolog lenne. Tudod a Fidesz ugyanezt mondja. A mentelmi joggal kapcsolatban a Fidesznek a programjában benne van de ez 2/3-os törvény. Ezt csak 2/3-os többségnél lehet véghezvinni. A háromcsapás hidd el nem kevés. Ha máshol azért működik akkor itt is működne. Az egyik legnagyobb probléma szerintem az, hogy össze keverik a kormány és ellenzéki pártok lehetőségeit.
    Az utolsó kijelentéseddel kapcsolatban hát igen attól félek én is és szerintem nagyon sok ember, hogy a Jobbiknál a radikalizmus nem éppen törvénybetartását jelenti! Az, hogy igazam van vagy (remélem) nincs azt úgyis a jövő dönti el.
    Addig is már csak 12 nap (a mait már ne számoljuk) aztán benyújtjuk a számlát és ezek a hazaáruló gazdasági bűnözök fizetnek mindegy, hogy Gyurcsány, Bajnai vagy Demszky a nevük ha sárosak akkor Recsken jó minőségű rezet lehet bányászni Sztálini módszerrel (Gulag). Ha nem sáros akkor mehet Isten hírével Észak Koreába!

  29. DFK szerint:

    Hogy én miért nem csudálkozom…

  30. maminti szerint:

    Morvai rendkívül jó szakember. Mind az MSZP, mind a Fidesz két kézzel kapkodott utána. Szakmai munkájával segített a kisebbségi és női ügyekben, ott, ahol erre felkérték. Ezek a “hírek” arra jók, hogy a Fidesznek ne kelljen a választások UTÁNI időkről beszélni. Legszívesebben elaltatnák erre a néhány napra az egész országot. Ez sajnos nem megy, ezért figyelemelterő eszközökhöz folyamodnak. Mindenről beszélnek, csak magukról, nem. Viszont hát amiről beszélünk, annak adunk energiát, azt erősítjük, akarva*akaratlanul. Beszélni viszont csak arról lehet, ami arra érdemes, és jelen pillanatban ez a Jobbik.

  31. ződ szerint:

    Nem értem a nyeszergést, egy jobbikos 150 pornófilmben szereolése miatt, Morvay pedig egy politikai prosti!

  32. Morvai Krisztína közleménye szerint:

    A Jobbik előretörésétől rettegő, s az elmúlt húsz év országromboló politikájának, közös mutyizásaiknak fenntartásáért egységfrontba tömörült sajtó újabb támadást intézett ellenem. Ezúttal azt vetik a szememre, hogy szakértői díjat vettem fel 2003-ban az akkori kormány Esélyegyenlőségi Hivatalától. Ezen túlmenően azt állítják, hogy „majdnem” esélyegyenlőségi miniszteri posztot kaptam a Medgyessy-kormányban. Ezúton kérem azokat a szerkesztőségeket, amelyek a rágalomhadjárat ezen újabb elemét (is) terjesztették, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében szíveskedjenek közölni az alábbi tényeket is – áll a Jobbik államfőjelöltjének levelében, mely alább folytatódik.

    Az elmúlt negyed században jogászként dolgoztam, bírói szakvizsgával és PhD. (kandidátusi) tudományos fokozattal rendelkezem. Fő szakterületeim voltak a bűncselekmények áldozatainak jogaira, a gyermek- és nővédelemre vonatkozó kutatások. Erre figyelemmel már az első szabadon választott kormánytól, majd az azt követő kormányoktól több ízben kaptam felkérést szakvélemény elkészítésére, jogszabály előkészítésére, szakmai programok, képzések megtartására.
    A kilencvenes évek közepétől e nagyobb témán belül szakmai érdeklődésem homlokterébe került a nők, gyermekek, idős és más kiszolgáltatott személyek sérelmére elkövetett bűncselekmények, egyebek mellett a családon belüli erőszak és a gyermekbántalmazás kutatása, feltárása és az ezek ellen való szakszerű fellépés lehetőségeinek bevezetése Magyarországon. A témában könyveim, bel- és külföldi szakmai cikkeim jelentek meg, négy éven át szakértőként álltam alkalmazásban az ENSZ-nél. Többek között hosszú éveken át vezettem az ELTE Jogi Karán a Bántalmazott Nők és Gyermekek jogklinikája programot, amelynek keretében az erőszak elől anyaotthonokba menekült asszonyokon, gyerekeken, idős embereken segítettünk joghallgatóimmal együtt. Rendszeresen tartottam előadásokat, képzési programokat országszerte önkormányzatok, civil és szakmai szervezetek felkérésére, sokszor ingyen, máskor – amikor erre a szervezőknek lehetőségük volt – honoráriumot is kaptam, tekintettel azon egyszerű tényre, hogy ez volt a munkám. Szakmai célkitűzéseim között szerepelt, hogy az otthonok falai közötti erőszakkal, így például a „feleségbántalmazással”, a gyermekbántalmazással, az idősbántalmazással szemben Magyarországon is hatékony jogszabályok szülessenek, és segítő intézményrendszer jöjjön létre.
    Ahogy soha nem érdekelt, hogy a segítségemet kérő áldozatok, a kiszolgáltatott bántalmazottak „jobboldali” vagy „baloldali” kötődésűek, úgy nem érdekelt az sem, hogy a munkámra igényt tartó önkormányzatok, a jogszabály-előkészítésen dolgozó pártok vagy más szervezetek melyik politikai oldalon álltak. Szakterületem teljes mértékben politikamentes, illetve „pártok feletti” volt, így bárki is kért fel ezen a területen munkavégzésre, azt szívesen vállaltam. Nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy részt vehettem annak az ún. „krízisközpont” szolgáltatásnak a megszervezésében, szakmai előkészítésében, amelynek keretében a rászorulók egy helyen kaphatták meg a számukra életmentő jogi, pszichológiai, szociális és egyéb segítséget. E krízisközpontot történetesen a szocialista kormány idején, 2003-ban szervezték meg, s szakmai ismereteimre, jogászi munkámra, szakvéleményemre az akkori Esélyegyenlőségi Hivatal tartott igényt.
    Sem akkor nem láttam, sem most nem látok semmiféle kivetnivalót abban, hogy a felkérésnek eleget tettem, az előkészítő program keretében közel fél éven át szakmai képzéseket tartottam, a hasonló külföldi intézmények tapasztalatait a felkérés alapján kutattam és ismertettem.
    Abban sem látok kivetnivalót, hogy munkámért anyagi ellenszolgáltatást, szakértői díjat kaptam, amelynek mértéke az elvégzett munka mennyiségére és a jogászi munkadíjak átlagára tekintettel kimagaslónak egyáltalán nem mondható, figyelemmel arra, hogy közel féléves munkáról volt szó.
    Ami az MSZP-SZDSZ kormányba történő miniszteri kinevezésem tervét illeti: ezt a kártyát már az EP-választási kampányban is elővették a lejáratásomra. Most is azt tudom közölni, amit akkor: magam is csak a sajtóból értesültem arról, hogy a nevem állítólag felmerült az esélyegyenlőségi miniszteri posztra. Velem ilyen tervet senki nem közölt, s természetesen ilyen felkérést soha nem fogadtam volna el, hiszen meggyőződéses „fideszes” voltam. A leírtakból ez az egyetlen olyan tény, amit szégyellek. Nem kicsit, hanem nagyon.
    Enyhítő körülményként kérem figyelembe venni, hogy engem éppúgy „megvezettek”, mint ahogy most próbálják megvezetni a magyar emberek tömegeit, azt a látszatot keltve, hogy nincs valódi választási lehetőségük, nincs reményük arra, hogy az életüket szabadságban és méltóságban, s ne gyarmati sorban éljék. Ezért hallgatják el a Jobbik igen színvonalas Radikális változás című programját, ezért gyalázzák folyamatosan a pártot és a párthoz közelálló személyeket. Kérem mindazokat a választópolgárokat, akik felnőtt emberként felelős és tájékozott döntést kívánnak hozni hazájuk jövőjéről, hogy olvassák el a Radikális változás programját a http://www.jobbik.hu oldalon, s vegyenek részt az ugyanott meghirdetett kampányrendezvények valamelyikén. Akik arra kíváncsiak, hogy a Jobbik európai parlamenti képviselőjeként és államfőjelöltjeként milyen munkát végzek, hogyan képviselem a magyar emberek érdekeit, látogassanak el honlapomra: http://www.morvaikrisztina.hu.
    Kérem továbbá a sajtó munkatársait is, hogy a további személyeskedő gyalázkodás helyett ismerkedjenek meg (honlapomról) képviselői munkámmal, s szakmai, politikusi tevékenységem tartalmi, érdemi részét vegyék végre górcső alá.
    Morvai Krisztina

Itt lehet hozzászólni !