A Fidesz–KDNP mind a 176 választókerületben állított jelöltet

MTI, Magyar Nemzet

A kép illusztráció

Mind a 176 országgyűlési egyéni választókerületben nyilvántartásba vették a Fidesz–KDNP jelöltjét az áprilisi parlamenti választásra az illetékes választási bizottságok – derül ki az Országos Választási Iroda tájékoztató oldala szerda reggeli adataiból.

A 176 jelölt közül 175-en Fidesz–KDNP-sként indulnak, míg Herman István Heves megye 6-os számú választókerületében a Fidesz és a KDNP mellett a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának (MVMP) támogatását is bírva igyekszik mandátumhoz jutni. A Jobbik és az MSZP után a Fidesz–KDNP a harmadik párt, amelynek az összes egyéni választókerületben nyilvántartásba vett jelöltje van. 

Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 19-ig gyűjthetik az ajánlószelvényeket, a gyűjtést a nyilvántartásba vett pártoknak és független jelölteknek be kell jelenteniük az adatvédelmi biztosnál is.

A jelöltséghez a törvény szerint legalább 750 az adott választókerületben lakó választópolgár ajánlása szükséges. Az ajánlószelvényeket a választókerületi választási bizottságnál kell leadni, majd az ajánlások ellenőrzése után a választási bizottság dönt a jelöltek nyilvántartásba vételéről.

mno.hu

8 hozzászólás “A Fidesz–KDNP mind a 176 választókerületben állított jelöltet” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Papinak, külön szeretettel! Gyere Papi, alapítsuk meg a csepeli Kövér Baráti Kört. Mindenki csatlakozhat hozzá pártállástól függetlenül!

    A Fidesz felelős az elmúlt 12 évért! Azért amit tett 1998-2002 között, s azért is amit akkor tenni elmulasztott!!! Kövér maga igérte meg Vancsik Zoltán mszp-s képviselőnek, hogy “Egyesével fogunk levadászni benneteket!” Továbbá, a saját gyávasága miatt elvesztette a 2002-es választásokat, amivel kiszolgáltatta az embereket az MSZP nyomorgatásának!!! 2006-ban is elmulasztotta leváltani a kormányt a szemkilövetés után! Ott voltam 2002-ben a Várban a Dísz téren, amikor Orbán azt mondta, majd szól, ha mozdulni kell! Hát nem szólt nyolc évig!
    Csak választáskor, hogy mindenki hozzon még egy embert! Ott voltam 2002-ben a Kossuth téren is, Orbán felvonultatta a színpadra Egerszegit, meg Szamócát, aztán mindenki szépen hazament. Ugyan miért mondta Gyurcsány olyan kihívóan azt, hogy lehet tüntetni, majd megunják, aztán hazamennek. Látta, hogy a fideszes szalonforradalmárok így cselekednek.
    Egyébként Kövért eléggé jól ismerem, a számos csepeli rendezvényen kívül, Solymáron és az V. ker. Visi u. “Belvárosi Polgári Szalon (sic!)”-ban is ott voltam, s mindig kérdeztem is tőle, hogy szokja a búrámat. Mellesleg, 1998-ban a Csepp TV stúdiójában kétszer is közvetlenül mellette ültem, s el is mondtam, hogy 1990-ben őt utálltam legjobban a parlamentben, amikor a magyar hadsereget ócsárolta, s azt mondta, hogy fel kellene oszlatni. Hát persze, a jugoszlávok aztán bemutatták, hogy jár az a nép, amelynek nincs hadserege! A második alkalomra ígérte, hogy ennek utánnanéz, mert ő nem emlékszik, hogy ilyet mondott. A második alkalommal persze kerülte ezt a témát! Én már hallottam ilyen kijelentésről, Lindner Béla mondta, Károlyi “hadügyminisztere” (Nem akarok többé katonát látni!), s szétzavarta a felfegyverzett magyar hadsereget, s így jött Trianon!
    Fideszes gyűlésekre járók a megmondhatói, hogy 2001 őszén mondtam Kövérnek a Munkásotthonban, hogy mielőtt feltenném a kérdésemet, szeretném kifejezni az örömömet, hogy a közvéleménykutatások szerint két pártnak növekszik a népszerűsége, az egyik a Fidesz! Mire olyan nevetés tört ki a teremben, hogy Kövér az asztalra borult, annyira nevetett! Azon nevettek, hogy a másikat nem mondtam, de mindenki, beleértve Kövért is, tudta hogy a MIÉP-ről beszéltem.
    Hát ilyen nagybarátja vagyok én Kövérnek! Folytatása következik majd ha ITT AZ IDŐ!!!

  2. Manitu szerint:

    Vátesz, szerintem te vagy a hibás. Mint tudjuk Gyurcsányt te buktattad meg, de miért csak olyan későn, és Bajnait miért nem?

    Vátesz, te vagy a felelős az elmúlt 12 évért!

  3. Gordon szerint:

    Vátesz! Horn Gyulát miért nem buktattad meg? Megvettek?

  4. Vátesz szerint:

    Horn Gyula bánatában lett idült alkoholista, mert meglátta az 1995. már. 19-i Népszabadság 2-dik oldalán a fényképemet, amelyen kezemben fekete zászlóval, nagy fehér betűkkel “TRIANON II” voltam látható, ” a szélsőségesek a Bazilikánál a magyar-szlovák alapszerződés ellen tüntettek” képaláírással.
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=25181 Olvasó: Buktassuk meg Bajnait is!
    A linkben szereplő cím magáért beszél, én Bajnait is szándékoztam megbuktatni. Nem rajtam múlott.
    Gyurcsányt nemcsak a miniszterelnök-keresősdikor akartam megbuktatni, hanem 2006-tól kezdve, amikor éles volt a helyzet az MSZP-n belül, mindig elküldtem Gyurcsány köszönőlevelét a legbefolyásosabb MSZP-seknek, illetve akiket Gyurcsány potenciális ellenfeleinek gondoltam. Megfelelő körítéssel a szélsőséges múltamat illetően, szándékoztam Gyurcsány támogatóit megingatni, hogy “ilyen embert támogatnak, aki a kapcsolatot tart fent egy szélsőségessel”. Egész listám van kiknek küldtem emailt, a médiának is természetesen.
    Végül mégiscsak eljött az én időm. Gyurcsány miniszterelnöki lemondása szombaton volt, de megtartotta a pártelnöki poziciót. Engem az háborított fel, hogy ezek után még ő adott tanácsot az utódjáról. A hírekben az is benne volt hogy támogatja Glatz Ferencet és Bajnait is. Mire a szabad demokraták közölték, Bajnai szóba sem jöhet. Erre én hétfő reggel a Gyurcsány köszönölevelet kiegészítve szép kis körítéssel, hogyan kapott Glatz tanácsadói tiszteletdíjat Csepelen, úgy hogy nincs róla tudomásunk adott-e egyáltalán tanácsot. Bajnait azzal égettem, hogy az eszes parasztgyerek hogyan takarította ki Csepelről Walliszostól. Végül meghintettem egy kis Kál Károly dícsérettel, s elküldtem Fodor Gábornak meg a többi szadeszosnak. Azok ráharaptak az ízesített csalira, s még hétfő délután bejelentették, nekik egyik jelölt sem felel meg.
    Kedden reggel, a szadeszosoknak írt levelet továbbküldtem a szociknak, mire azok berágtak, hogy rájöttek mi van a szadeszosok akciója mögött. A szadeszosok viszont nem tudták, hogy a szocik tudják, így kitartottak az álláspontjuk mellett. Mivel a hétfői levelet én a médiának is elküldtem, amelyet leközölni persze nem mertek, viszonk játékos kedvű szerkesztők elkezdték bedobálni a neveket. A pingpong ment tovább, mert a szadeszosok megtudták tőlem, hogy a szocik is tudják, s a viszonyt már senki sem akarta illetve tudta volna rendezni. Végül pénteken bedobtam a megoldást, én voltam, amire meg Orosz József a Kontrában két politológussal elemezte, lehetett-e egy ember műve ez az egész őrület, s mindenféle behatolásról meg fellazításról hablatyolt. Nekem meg van a vonatkozó műsor, mert azt meg utólag lekértem a Klubrádiótól.
    Másnap, szombat délelőtt Gyurcsány lemondott a pártelnökségről is, nehogy még szélesebb körben váljon ismerté az, hogyan húztam csőbe a két pártot. A miniszterelnök-keresősdi folytatódott, miután a nevetségesség miatt már egyetlen jelölt sem vállalta, végül mégis Bajnaié lett a pozíció.

  5. Papi szerint:

    Vátesz!
    Két dolgot kell közölnöm veled:
    1.) Én még a soványak baráti körét sem alapítom meg veled.
    2.) Te túl “magas”????? IQ-val rendelkezel hozzám képest.
    Egyébként szerintem te Hári János és Pinocchio keveréke vagy. Tudod miért mert hazudsz mint Hári és ezért már akkora az orrod, hogy a Kossuth téren sem tudsz már megfordulni!

  6. Vátesz szerint:

    Papi! Te tényleg nem jársz fideszes gyűlésekre, én a Munkásotthonban tartottakra szoktam általában elmenni, főleg hogy Kövér általában évente eljön Csepelre. Azt a világért sem hagynám ki, tudatnom kell Kövérrel, hogy még létezem, ezért rendszerint kérdezek is tőle. Legutóbb a pozitív diszkriminációt kifogásoltam, egyfajta roma pozitív numerus clausust. Megmondtam neki és a teremben levőknek, én ezzel akkor értek egyet, ha minden magyarországi népcsoportra vonatkozik!
    Tehát legyen arányszámának megfelelő számú roma orvos, mérnök, stb. Viszont a magyarok is legyenek arányszámuk szerint az orvosok, a bankárok, a médiaszereplők, stb. között, azaz a jókeresetű helyeken is. Meg szeretnék látni zsidót kapálni, esztergálni, szőni, utcát takarítani, netán aszfaltozni!
    Miért nem cáfolod, ha én hazudok, hogy Kövér asztalra borulva nevetett 2001 őszén a Munkásotthonban, amikor azt mondtam, két pártnak növekszik a népszerűsége, az egyik a Fidesz. Nem hiszem, hogy valaki még így megnevettette Csepelen, hogy aki ott volt erre ne emlékezne.
    Arra is tanúm van, hogy a Csepptv felvétel előtt Kosztolányi Dénes a kezemet szorongatta, fiúk tartsunk össze. Meg amikor Németh Szilárd és Kövér az elnöki asztalnál ültek a Wallis szerződés aláírása utánni soronkövetkező Fidesz gyűlésen, s amikor engem meglátott Németh, rögtön elvörösödött. A terem előterében odamentem Kosztolányihoz, s mondom neki, a csepeli Fidesz is benne van a Wallis buliban, mire azt mondta tudnak róla, majd kezeljük az ügyet.
    Papi, Nagyapó, bárki! Tessenek csak nyugodtan hazugozni engem, majd ha ITT AZ IDŐ!, akkor jobban kedvem lesz kitálalni a médiának! Ugyan mi a fenének szeretek szélsőséges lenni, hát az ilyenek miatt, mint ti, beleröfögtök a nagypolitikába, s rontjátok a saját pártotok esélyeit.
    Leírtam már egyszer, Kövér és Németh tehet róla, hogy mérges a viszonyom a kedvenc pártotokkal. Az mszp-seket már megedzettem emailekkel, ők már nem mernek lehülyézni engem. Nektek is megtanácsoltam már, foglalkozzatok inkább az MSZP-vel, reméltem erre NSZ is utasít benneteket. Jól teszitek, ha arra odafigyeltek, aminek a végére én odaírom: DIXI ET SALVAVI ANIMAM MEAM.

  7. Öreg halász szerint:

    “Horn Gyula bánatában lett idült alkoholista, mert meglátta az 1995. már. 19-i Népszabadság 2-dik oldalán a fényképemet, amelyen kezemben fekete zászlóval, nagy fehér betűkkel “TRIANON II” voltam látható, ” a szélsőségesek a Bazilikánál a magyar-szlovák alapszerződés ellen tüntettek” képaláírással.”

    Vátesz, ugye holnap is felkel a Nap? Ígérd meg, hogy elintézed!

  8. Vátesz szerint:

    Gordon kifogásolta, hogy Horn Gyulát miért nem buktattam meg, erre írtam viccből, hogy az én valóban úgy megjelent képem miatt lett idült alkoholista. Tessék utánna nézni az említett újságnak olyan könyvtárban, ahol az ilyeneket évente beköik! Nekem valahol megvan a példány, de évek óta nem találom.

Itt lehet hozzászólni !