Négyszeres áron vették meg Szilvásy apósának a festményeit

Mno.hu

Szilvásy György és felesége, Csáky Bernadett az Operabálon

Négyszeres áron vette meg Szilvásy György apósának 5 festményét az állami tulajdonú Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. Ezt állítja egy galériatulajdonos.

Csáky Lajos képeiért 10 millió forintot fizetett a nemzeti vagyonkezelőhöz köthető cég. Vezetőjét az Index információi szerint pont Szilvásy György az MNV Zrt. humánpolitikai főigazgatójának javaslatára hagyta a székében a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács.

Darabonként 2 millió forintot fizetett öt olajfestményért Szilvásy György apósának, Csáky Lajos festőművésznek az állami tulajdonú Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. A cég az MNV Zrt. tulajdoni körébe tartozik, amelynek a humánpolitikai főigazgatója a volt titokminiszter. A 10 milliós tájképcsoport a cég által üzemeltetett, Magyar Sport Háza egyik termét díszítik. A 2008 decemberében nyélbe ütött üzlet fontosságát a vezérigazgató a hét szintes irodaépület európai szintű megjelenésével magyarázza.

A hírTV azon kérdésére, hogy közrejátszott Szilvásy Györggyel való ismeretsége abban, hogy pont ezeket választotta Hajdu Endre, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. vezérigazgatója úgy felelt, hogy abban biztosan nem játszott közre, hogy pontosan azokat a képeket választották, abban viszont igen, hogy Szilvásyn keresztül ismerte Csákyt még évekkel ezelőtt. Elmondása szerint a volt miniszter őt is bevonta abba a közösségbe, akik meghívást kaptak a művész tárlataira.

Szilvásy György apósának képeivel is kereskedő Kubinyi Károly galériavezető úgy számol, az állami cég a piaci ár négyszereséért vette meg a kecskeméti kortárs festőművész munkáit. „Egy nagyon jó művészről van szó, de nem azokról, akik különösen jól futnak, mint egy Tenk László, Schéner Mihály, Galambos Tamás, akik sokszor elérik az 1-1,5 milliót is, egy képükkel” – mondta a hírTV-nek Kubinyi Károly a Győri Képcsarnok Mammut Galériájának galériavezetője. Hozzátette: a megvásárolt képek reális értéke maximum 500 ezer forint egyenként.

A BMSK vezetőjét nemcsak apósa tárlataira vezette be a szocialista Szilvásy György. Hajdu Endre megbízatását pályáztatás nélkül Szilvásy javaslatára hosszabbította meg a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács 2010 április 1-től. Hajdu azt mondja: szerinte nem történt szabálytalanság. A 2,5 milliárdos éves bevétellel rendelkező cég vezetője 2015-ig havi 844 ezer forintos alapbért kap. Szilvásy Györgyöt adásunkig nem értük el.

Forrás: HírTV, Mno.hu

6 hozzászólás “Négyszeres áron vették meg Szilvásy apósának a festményeit” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Hogy nem eszi mega fene az összeset családostól!!

  2. Tóth Mária szerint:

    az elvtársak tudják, hogyan kell egymást támogatni !! ezt kellene megtanulni a nemzeti oldalnak is, és az összes pártkatonát osztályvezetőig bezárólag kitakarítani !

  3. donquijote szerint:

    a kormányzati jósda ajánlotta biztos a képeket
    🙂

  4. lolka szerint:

    Azért a mostani árakba bele gondolva, ilyen nagy méretű festmények elkészítése nem semmi munka. Nem beszélve az ihletről. Ha csak a faanyagot vesszük alapul (köbmétere 50-60ezer magyar forint)! A vászon?-az is drága már nem tudunk szőni. Annak a rámára feszítése, plusz a rengeteg festék, hígító. A sok ecset ( a mostaniaknak hullik nagyon a szőre) és már sertés sincs annyi, hogy jó ecset készüljön.
    “A 10 milliós tájképcsoport a cég által üzemeltetett, Magyar Sport Háza egyik termét díszítik. A 2008 decemberében nyélbe ütött üzlet fontosságát a vezérigazgató a hét szintes irodaépület európai szintű megjelenésével magyarázza.”- Szóval olcsóbb lett volna újra tapétázni azt a európai szintű megjelenés érdekében…

  5. ződ szerint:

    Már keresik azt a festőt aki megfestené a Magyarok bejöveteléhez hasonlóan a fidesz kivonulgatásait a parlamenti ülésekről! Ami sokkal többe került tíz milliónál!

  6. Nagyapó szerint:

    ződ!
    Az írás végére oda kell írni “ez vicc volt”. Ha nincs ott félreértik, és nem tudják értelmezni a “Magyarok bejöveteléhez hasonlóan a fidesz kivonulgatásait” kifejezést. Vannak nevek, amelyeket nagybetűvel kell írni. Azután a kivonulgatás megföstése egy képen nehéz, több kép, esetleg képregény kell (vannak emberek akik igénylik a könnyebb érthetőség miatt).
    Sok kivonulás miért került sokba? A polgári képviselők gyarapították a büfé bevételét, a szoclibok pedig hallgatták Gyurcsány hazudozásait.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !