Vissza tud térni a Momentum a gyökereihez, a kezdetekhez akkor, amikor már leszámolt vele?

Vélemény – Ábel Attila

Én nem hiszek ebben. Donáth Anna értekezésében is sok csúsztatás, sőt hazugság van, amikor a hazugság elutasításáról ír. Abban igaza van, hogy amíg Gyurcsányék részei az ellenzéknek, nehéz leváltani a Fideszt. Ezt meg az ellenzéki politikai elit cseszte el 2014-ben, amikor visszaengedték Gyurcsányt a csapatba. Tudták, hogy nem volna szabad, de odaadták a kisujjukat. Ez hozta meg az újabb három kétharmadot a Fidesznek, és Gyurcsány még fel is falta közben az MSZP-t. Nem mintha kár lenne értük, megérdemelték.

A Momentum állítólag ennek a balliberális politikai elitnek a leváltására jött létre, hogy legyen az ellenzéki oldalon alternatívája a Fidesznek. De pár év alatt ők is behúzódtak a gyurcsányi politika árnyékába. Túl kevés tehetséges ember van közöttük, túl könnyen csábultak el, ezért túl könnyűnek találtattak a választók között. Valójában ugyanis Donáthnak akkor lenne joga ilyen hangon bírálni Gyurcsányékat, ha legalább már fordított viszony lenne a Momentum és a DK támogatottságában.

Csepelen is hasonló történt. Dukán úr fellépett a korrupt szocialista politikusokkal szemben, de csak addig, amíg előtte álltak a kompenzációs listán. Amikor nem előtte, hanem mögötte álltak, már jók voltak neki. Egyetlen listahellyel zsebre tették a fickót, aki nagy mellénnyel hirdette a megtisztulást. Nem tudom, hogy mennyit változott, érett az elmúlt években. A politikában kevesen érnek az évek alatt. Nála én nem láttam ilyesmit. Csak egy pártkatonát látok a DK-s pártkatona ellen feszülni, miközben azt nézi, mennyi cupákot tud a kondérból kikapdosni. Közben pedig a csepeli szocialistákhoz és DK-hoz hasonlóan oda ugrik, ahonnan dobnak neki valamit, és mindegy neki, hogy a dobó kicsoda.

Éppen ezért nem számolok azzal a lehetőséggel, hogy Csepelen a Momentum külön mer indulni. Pár hét látványos kardcsörtetés után majd megint megegyezik a DK és a Momentum, és egy ellenzéki jelölt lesz. És közben semmilyen értelmes ötlete, javaslata nem lesz egyiküknek sem Csepelről. Elosztoznak majd egymás között, megvitatják ki mit kap, ha nyernek. Ahogy az 2010-ben, 2014-ben, 2019-ben is történt a csepeli baloldalon.

Forrás: Facebook

Itt lehet hozzászólni !