Szatírfogás Csepelen: pályázati pénzből épült ki a kamerarendszer, amivel elkapták

Csepel.info

Jelenleg is lehet pályázni a csepeli önkormányzatnál olyan belső kamerarendszerre, aminek köszönhetően órákon belül elfogták a két gyerekkel erőszakoskodó csepeli szatírt – derül ki Borbély Lénárd, Csepel polgármesterének bejegyzéséből.

Erőszakos és szexuális bűncselekmények miatt korábban 10 éves büntetést kapott a Csepelen kislányokkal erőszakoskodó férfi. De ült már börtönben rablás és testi sértés miatt is. Ebből a büntetéséből pár nappal azelőtt szabadult, hogy Csepelen gyerekekre rátámadt. Az elkövető a 2010 utáni, visszaeső erőszakos bűnözőkre vonatkozó büntetőjogi szigorítások miatt különösen hosszú börtönbüntetésre számíthat.

A 33 éves férfi hétfő délután három és háromnegyed négy között két kiskorú lány sérelmére követett el bűncselekményt egy-egy csepeli társasházban. A gyerekek fizikailag nem sérültek meg, a csepeli rendőrök a feltételezett elkövetőt az egyik ház kamerarendszerének segítségével elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli szexuális erőszak kísérlete miatt, majd őrizetbe vették. A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte.

A csepeli önkormányzat pályázattal segíti a kiépítését

A Csepel.info úgy tudja, hogy néhány évvel ezelőtt, önkormányzati pályázati segítséggel épült ki az egyik megtámadott gyerek társasházában az a kamerarendszer, amelynek köszönhetően órákon belül el tudták fogni az elkövetőt. Bár a közelmúltban volt egy hasonló zaklatásos eset is Budapesten, ahol az elkövetőt szintén a belső térfigyelő kamerának köszönhetően sikerült  elfogni, az ehhez hasonló kamerarendszereket viszonylag ritkán építik ki a társasházak. Ennek okát a szakemberek sem igazán tudják, vélhetően sokan arra gondolnak, hogy inkább az utcán, és nem a társasházakban szoktak a bűncselekmények előfordulni.  Emiatt is indult önkormányzati pályázat a belső térfigyelő kamerák kiépítésére.

Erről Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is írt a közösségi oldalán:

“Szinte napra pontosan négy éve döntöttünk úgy, hogy önkormányzati forrásból pályázati lehetőséget biztosítunk társasházak, lakásszövetkezetek részére, hogy korszerű, éjjellátó kamerákkal lássuk el őket, ezzel is növelve a közbiztonságot a kerületben. Jórészt ennek köszönhető, hogy nyolc órán belül elfogták azt az illetőt, aki egy csepeli panelház liftjében támadt rá egy tizenhárom éves kislányra a napokban.

Célunk továbbra is a közbiztonság és a vagyonbiztonság javítása a kerületben. Ezért működnek egyre nagyobb számban a közterületi- és a rendszámfelismerő kameráink és ezért indítottuk útjára annak idején ezt a pályázatot is. Kérjük a társasházakat, lakásszövetkezeteket, hogy éljenek a lehetőséggel! Tegyünk együtt Csepel biztonságosabbá tételéért!
A pályázat részleteiről itt olvashatnak.

Csepel.info

3 hozzászólás “Szatírfogás Csepelen: pályázati pénzből épült ki a kamerarendszer, amivel elkapták” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    …olyanra is, ami 1080-at tud és este is felismerni, hogy férfi, vagy nő valaki? 🤣

  2. László szerint:

    Jó személyleírást adhattak a gyerekek…

  3. Gary Ridgway szerint:

    Inkább. Követem ezeket a kamerákat, egyedi használatra szerelek. Itt nyilván van egy összeg, a telepítő meg feltesz valami analóg szart, jó az, csak nehogy sötét legyen. 🤣

Itt lehet hozzászólni !