Kunhalmi szerint élni kellett volna a rezsitámogatással

Csepel.info

Amíg Borbély Lénárd csepeli polgármester kiharcolta a lehető legmagasabb rezsitámogatást a csepelieknek, a DK-s polgármesterek szándékosan szabotálták azt. Ez még Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikusnak sem tetszik: élesen bírálta a XVIII. kerületi polgármestert.

Kunhalmi Ágnes szerint a „rendszer-ellenzékiséget nem azzal kell bizonyítani, hogy az embereknek járó forrásokért nem teszek meg mindent a kormánynál, hanem azzal, hogy országosan megteremtem a feltételeit az igazi ellenállásnak és a későbbi kormányváltásnak és nem zárkózom el az ellenzéki együttműködéstől.”

Ha a mindenkori kormánnyal való együttműködés nem jár elvtelen elköteleződéssel, akkor mindig az emberek érdekét kell első helyen szem előtt tartani, és bizony tárgyalni kell a forrásokért a kormánnyal

– fejtette ki álláspontját az MSZP társelnöke.

A XVIII. kerület egy speciális helyzet miatt is érdekes terep, Kunhalmi Ágnes 2022-ben már másodszor nyert itt egyéni mandátumot, az önkormányzati választásokon 2019-ben Szaniszló Sándort még MSZP-s politikusként választották meg polgármesternek. Szaniszló megválasztása után lépett át a DK-ba, ma már Gyurcsányék fővárosi frakciójának vezetője.

Csepel.info

 

23 hozzászólás “Kunhalmi szerint élni kellett volna a rezsitámogatással” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Szaniszló Sándor másképpen küzd a pénzekért. Decemberi cikk: “A 18. kerület képviselői, megelégelve az elmúlt években tapasztalt, egyre durvább zaj és egyéb környezeti ártalmakat, a légiforgalomra szabott települési adót vezetnének be.” Utasonként 1000 Ft. lenne a sarc. Igaz hogy közelebb van a 18.kerület a reptérhez de akár össze is foghatna a két kerületi pogármester a repülők okozta zaj ügyében.

  2. Gary Ridgway szerint:

    Nem is tudom…
    Éltem már helyen ideig-óráig, de a klasszikus belpolitikát nem vitték bele sehol a területi vezetésekbe. Nyilván egyszerű paraszti ésszel, aki nemtoprongy, az helyhatósági választáson kormány közeli összetételű önkormányzatot választ.
    Biztosan valakinek jó, hogy elhozta Borbély a jackpotot, de én ebből nem fogok megérezni semmit, mert konkrétan egyelőre semmi nem érint. (eddig sem érintett)

  3. Gary Ridgway szerint:

    …több helyen…

  4. pl szerint:

    Akkor ezek szerint az építhet több 40 centis kilátót kerületében/falujában/városában, aki kormánypárti… Nem az a normális, h a kerületektől/stb. nem lopjuk el a pénzt, mert a kerületek/stb. jobban tudnák, mire van szükségük…
    Miért is nem mindegy milyen színű a polgármester, ha kerületét/stb. szereti és nem a OgV-t imádja?!

  5. Gary Ridgway szerint:

    A pillanatnyi helyzetről írtam, normális körülmények között ez igen, másképp kellene, hogy legyen.

  6. azta szerint:

    Országok közti megállapodás
    – a lényeg

  7. PáLoS TReND szerint:

    Milliárdokat hagytak veszni az állami rezsitámogatásból a kormányzattal tárgyalni nem hajlandó, így működésképtelen, DK-s vezetésű önkormányzatok, ezért a kormányhivatalnál kezdeményezte feloszlatásukat a Mi Hazánk Mozgalom.
    A DK által irányított XVIII. kerület polgármestere (Szaniszló Sándor rezsi-szabotőr!!!), így kerületenként 500 millió forintot “hagytak veszni” ezek a pártokat, mint alsógatyát váltogató vezetők, míg minden más, tárgyalni hajlandó polgármester jelentős kompenzációt ért el.
    Szánalmas magyarázkodás és pótcselekvés Szaniszlónak és korrupt társainak kifogása, hogy ezen önkormányzatok perelni készülnek az Orbán-kormányt, mivel ennek semmi jogalapja nincs.
    Ezek a megátalkodott politikus-bűnözők a közösség pénzéről lemondanak, de “az Amerikából érkező milliárdokat nem szégyellték elfogadni a közös kampány finanszírozására”.
    Szégyen az is, hogy a Fidesz helyi politikusai sem tettek semmit azért, hogy a jogosan járó állami rezsitámogatáshoz juttassák az ezekben a kerületekben a gyurcsányisták által meglopott magyar adófizetőket!!!

  8. Gary Ridgway szerint:

    Te is keversz már mindent, mikor éppen mit és kit, kivel. 🤣

  9. Nagyapó szerint:

    Kunhalmi Ágnes nagyon jól megvilágította a helyzetet. Egy választott vezetőnek választói érdekében kell dolgozni.
    Nem úgy mint a DK-hoz dörgölődő politikusoknak, akik csak a pénzre utaznak (hülye az, aki nem szerez egy évben 100 milliót!). Szaniszló és tsai otthagyták választóikat és csatlakoztak a DK-hoz, ahol NEM VÁLASZTOTTÁK ŐKET! Tehát LOPJÁK AZ ÁLLAM PÉNZÉT!!!Remélik, hogy a következő választáson is kapnak valami listás helyet. Pofára esnek, mert az ellenzéki választók sem birkák és nem szavaznak a DK-ra. 🤣
    Ugyanez vonatkozik Újhelyire is,aki kit képvisel az EU-ban??? Saját magát és többet keres, mint a miniszterelnök.
    Ezek az igazi tolvajok!!!!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. László szerint:

    Kunhalmi oldalán egy hozzászóló:
    “Azok az ellenzéki önkormányzatok nem kaptak, ahol erős, főleg Dk-s vezetés van. Azért sem mentek el, mert egységesen, közösen akartak megjelenni, kiállni egymásért. Másrészt ez nem könyöradomány, hanem a közpénz, ami a mi adónkból származik. Pofavizitre hívták egyenként Őket, így megosztva, manipulálva akiket lehetett. Egyébként azok a kerületek, akiknek nem gyakoroltak “kegyet”, azaz nem kapták meg a jogos támogatást, azok is eleget tettek a hivatalos feltételeknek mint, a kerület anyagi helyzete, energiabeszerzési szerződései, illetve azok lejártára vonatkozó iratokat időre elküldték. Van olyan polgármester, aki meghívót sem kapott. Nagyon álságos, átlátszó ismét a Fidesz hivatkozása. Ez ismét a bosszújuk megnyilvánulása az ellenzéki önkormányzatok ellen. Nem érdekli Őket, hogy ezzel a lakosságot sújtják. Felháborító! Az egyik legjobban sanyargatott kerület a XVIII-dik, mert amióta ellenzéki önkormányzat van, a Dk-s polgármester vezetésével, azóta szemmel láthatóan fejlődik, szépül, gyarapszik. Ez is fáj a Fidesznek.”

  11. Gary Ridgway szerint:

    Fater, nézz szét magatok közt is, feljebb.

  12. László szerint:

    “Vác az egyik napon 230 milliós forint „rezsitámogatást” kapott, a következő napon megjelent kormányrendelet viszont 500 millióval emelte a város által befizetendő „szolidaritási hozzájárulást”. Tehát a kontár tolvajkormány egyik kezével adott 230 milliót, a másikkal elvett kétszer annyit. A rezsiköltségek emelése kb. 800 millió többletet jelent a városnak, amin így a kormány nemhogy nem segített, hanem feltornászta egymilliárd fölé a város extra terheit. Nagy öröm volt számomra Matkovich Ilonával, Vác kiváló polgármesterével” – Hadházy Ákos

  13. Nagyapó szerint:

    “A múltat végképp eltörölni!!” Mikor épült a 40 cm-es kilátó? 2009-ben.🤣 Kik voltak akkor kormányon? Bizony azok – akiknek zöme most a DK-ban van – a szocik!🤣

    A kormány felkérte az önkormányzatokat (10 000 fő felett), hogy készítsenek tervet a rezsiköltségek csökkentésére. E tervek megvitatása alapján kapják a támogatást, aminek összege 44 milliárd. A tárgyalásokra a dk vezérelt polgármesterek nem mentek el, mert
    – lusták dolgozni
    – nem értenek hozzá
    – csak együtt akarnak tárgyalni, mert figyelni kell a másikat
    – a szoci elosztás , mindenkinek ugyanannyit, mert madár-madár, toll-toll!

    Jő lenne, ha a beírók tisztába lennének egyes fogalmakkal! Pl. más a rezsikiadás és más a sz adó (szolidaritási)! 🤣🤣

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. László szerint:

    Mióta vannak ezek a fogalmak? Rezsicsökkentés, szolidaritási adó… Tarlós elvtárs alatt 5 milliárdos szolidaritási adót kelett fizetni a fővárosnak, Karácsony idején 55 milliárdot. A 40 centis kilátó építők merre vannak? Akkori gazdasági miniszter a Kóka merre van? A fidesz nagy haverja. Adó adó hátán, ez a fidesz.

  15. középvonal szerint:

    G.R. 2023.01.06. 9 óra

    Szeretném megkérdezni: az alábbiakat sem?
    Áramot, közutak, parkok, közintézmények (ovi, közoktatás, közvetetten), stb…?

    Én (is) örülök a kiharcolt összegnek, mert Csepel tovább fejlődhet. Én ebben bízom! (Optimista vagyok.)

  16. Gary Ridgway szerint:

    középvonal:
    Az energiaszolgáltatás mióta a tanácsé? Igaz szépen lerohadt…
    Melyik közútra gondolsz? A 300 méter Táncsicsra, vagy a szétbaltázott Kossuthra?
    Közintézmények nem érintenek, játszótérben, lakosságarányosan, vagy területre már lehet biztosan világelsők vagyunk, de parkoló egy sem létesül.
    Örüljek még 1-2 semmirevaló szobornak? Nem, nem örülök…ű
    Kátyúzásnak inkább örülnék.

  17. Nagyapó szerint:

    László megint egy dk-s marhaságot terjeszt, mert a rendelet szerint “A 22 000 forint feletti egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képességgel rendelkező önkormányzat az egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képességétől függő mértékű szolidaritási hozzájárulást teljesít a központi költségvetésnek.” Ez a hozzájárulás sávos, mégpedig 22 0000 Ft/fő esetén 0,36 %, a maximum 120 000 Ft/fő felett 0,65 %.
    László számolja ki Vigyoriék bevételét, ha a hozzájárulás 55 milliárd, mennyi iparűzési adót szedtek be????

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. László szerint:

    Miért kell “teljesíteni” a költségvetés felé? Rendben van szétlopták már az országot…

  19. Nagyapó szerint:

    Igazat kell adnom Lászlónak! Szétlopták az országot. Kezdte a Apró klán a Gyurcsány(i)-Dobreva páros vezetésével. Később csatlakoztak Simontól Cseh Katalinig a szoclib tábor “vezetői”.
    Mindezek ellenére az állami vagyon értéke a 20100-es 11 650 milliárd forintról 2020-ra elérte a 17 743 milliárd forintot.!!!
    Azóta MIENK lett a Vodafon is!🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. László szerint:

    Az államadósság hogy áll? Ne firtassuk. Aztán kinek a vagyona lehet az az államinak nevezett? Örüljön fater, öné a vodafon, olcsóbb lesz percdíj persze lehet hogy tévedek. 🤣

  21. Gary Ridgway szerint:

    Fater kiveri mindjárt a répát, hogy vettek egy veszteséges céget, ami álmai szerint majd beteríti a világot. Ez egy igazi hülye.
    Csaxólok, hogy a Digi már a dupláját kéri, mióta magyar lett. A rohadt multik, igaz öreg retek?

  22. Gary Ridgway szerint:

    Öreg broki!
    2010-ben mennyi volt az ájró, vagy a dollár?
    A süket számaidat összevetve, reálértéken ez bukta baszdmeg! 🤣😁👍
    Te tényleg egy hülye vagy. 😫

Itt lehet hozzászólni !