Megmentik a csepeli munkásszálló lakóit

Csepel.info

A csepeli önkormányzat és Jelinek Dániel, az Indotek Group tulajdonosa megállapodtak arról, hogy nem zárják be a csepeli Zászlós Szállót, ahonnan 250 embernek, köztük ötven gyereknek kellett volna kiköltöznie – jelentette be Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Bár Karácsony Gergely ígéretet tett a szálló lakóinak a megsegítésére, végül nem tett semmit. Információink szerint a lakók nagy részének péntekig kellett volna kiköltöznie, a főváros azonban szerda reggelig még a tulajdonossal sem vette fel a kapcsolatot.

“Nemrég jelent meg a hír, hogy a háború okozta magas energiaárak nyomán az egyik csepeli szálló október 15-én bezár, így 250 embernek – köztük 50 gyereknek – szűnik meg a lakhatása.

Csepel önkormányzata sikeres tárgyalást folytatott a szállót működtető Indotek Group vezetőjével, Jellinek Dániellel, akivel nemcsak arról állapodtunk meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak.

Ennek értelmében a bérlők mind bent maradhatnak, a közeljövőben pedig megkezdik a szálló teljeskörű felújítását, összkomfortossá és energiahatékonnyá tételét.”

– fogalmazott közleményében Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

A cégcsoport és az önkormányzat megállapodása szerint, amennyiben az Indotek Group újabb munkásszállókat alakít ki a gyár területén, azokban már csak olyan magas színvonalú, összkomfortos munkásszállásokat alakítanak ki, ahol kizárólag cégekkel és állami szervezetekkel kötött, szerződéses keretek között tartózkodnak munkavállalók.

Ezzel nem csak kezeltük és megoldottuk a fennálló problémát, de minőségi és megfizethető szálláshelyek is létesülhetnek Csepelen.
– fogalmazott Csepel polgármestere a közleményben.

A Csepel Művekben jelenleg több “munkásszálló” működik, ám nem a klasszikus értelemben: inkább albérletként adják ki a szobákat családoknak. A Zászlós Szálló is ilyen, ezért lehetséges, hogy mintegy ötven kiskorú lakója is van.

Karácsony megígérte a segítséget, de nem tett semmit

Karácsony Gergely két Facebook-posztban is foglalkozott a Zászlós Szálló bezárásával.

“Mi Budapesten a lehetőségeinkhez mérten próbáljuk megmenteni a szociális feladatokat ellátó szervezeteket, erről szóló javaslatomat szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. Mert én ebben a szociális krízishelyzetben semmiféle kilakoltatást nem tartok indokolhatónak, tegye azt bárki.”

– fogalmazott Karácsony Gergely a legutolsó bejegyzésében.

Ám az ígérgetésen és odamondogatáson túl információink szerint nem történt semmi sem. A főváros szerdáig fel sem vette a kapcsolatot a tulajdonossal, holott – erről az Indotek Group közleménye egyértelműen fogalmazott – Karácsony Gergelyt előre értesítették a szálló bezárásáról, így bőven lett volna erre ideje.

Borbély Lénárd polgármester bejegyzését itt olvashatják.

Csepel.info

13 hozzászólás “Megmentik a csepeli munkásszálló lakóit” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Gratulálok a megállapodáshoz! Ezek szerint a Csepeli Önkormányzat azonnal előremutató lépéseket tett: miután értesült a súlyos problémáról, elkezdte keresni a megoldást. Ennek a pár hetes munkának sikerült most sikeresen a végére jutni. Ráadásul pozitív hozadéka is lett az ügynek, a szálló korszerűsítésének megkezdődése valamint a CsM területén új beruházások formájában. Eközben a főváros annyit csinált, hogy KariGeri írt két személyeskedő fb posztot.

  2. […] Szállót, ahonnan 250 embernek, köztük ötven gyereknek kellett volna kiköltöznie – írja a csepel.info. Azt írják, Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere és Jellinek Dániel, az Indotek […]

  3. László szerint:

    Az RTL híradója, máshonnan nem értesült a polgimester. Gondolom nem nézi, valaki szólt neki. Ne ferdítsél kormányos….

  4. Gyula ↸⨌ szerint:

    Sehol és semmi nem történt. KariGeri beégette a csávót, az meg lépett, ennyi. Most a Polgi mit tett hozzá? Nem értem??? 🤣😂😁👏👍

  5. László szerint:

    A polgi a mai RTL híradóban karácsonyozott egyet. Hozzátett. Amúgy említették benne a csepelinfót is.

  6. Nagyapó szerint:

    Ilyen az elintézés útja akkor, ha valaki csak az RTL/ATV híradót nézi. Egyszerűbb az út, ha a bérlő először a bérbeadóhoz fordul, ha nem kap jó választ akkor az önkormányzathoz megy. (L. Cofidis reklám!😛)
    Vigyori – szokása szerint – nem tett semmit, csak posztolt (igaz jobb, ha nem dolgozik!).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Gyula ↸⨌ szerint:

    Ratyi!
    Mi köze Borbélynak a szállóhoz? Mit tett hozzá? Ő fizette ki? Ő vette rá a tulajt? Na tarkaruha!

  8. kormánypárti szerint:

    Világos, hogy az üzemeltető cég és az önkori arra keresték közös erővel a megoldást, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon, vagyis a jelentősen megemelkedett energiaköltségek mellett hosszútávon nyereségesen tudjon működni a szálló. Ehhez először energetikai szakemberek felmérték az épületet és elvégezték a megfelelő műszaki-gazdasági számításokat. Mivel az energiahatékonysági korszerűsítést követően sem jön ki a matek, ezért szükséges bővíteni. Az ügyes vállalkozó előre menekül a válságból.

  9. Betke szerint:

    Kormánypárti, mit szól polgármesterünk nagyvonalú igéretéhez, hogy támogat minden további bővitését az ilyen vállalkozásnak. Nem is olyan régen teljes mellszélességgel támadta a főpolgármestert, mert a Jedlik mellett (ugyan egy kicsit távolabb) hajléktalan szállót alakítottak volna ki egy iskola épületéből. Ön szerint a Szent Imre tér, Karácsony S. utca, Sétáló, Pláza környékén minden rendben? Sajnálom a jobb érzésű itt lakókat, akik szenvednek ezen részek rendezetlenségétől, elhanyagoltságától. Nem tudnak hova fordulni segítségért, nincs, aki meghallgassa panaszukat. Szerencsésnek érzem magam, hogy a kerület nyugodtabb részén lakom.

  10. László szerint:

    Ez az “ügyes válallkozó” szép csendben kivágta volna az embereket. Jól tették hogy mentek panaszkodni a tévébe. Energetikai számítások tudja mikor lehettek ott? Amikor fellhúzták azt az épületet a XIX.században. Melyik munkásszálló nem veszteséges? Azokból sok haszon nem jön. Garancsi által megvett egyik cégnél is megszüntették a céges albérletet. Lakótelepi lakásokban lakott 5-6 ember. Mehettek is haza vidékre ahonnan jöttek. De nem baj helyette van céges fagyizás meg lángosozás, mindenki boldog.

  11. Gyula ↸⨌ szerint:

    Betke! A Királymajor is elhanyagolt, konkrétan le van szarva itt is minden. Csináltak egy parkot, hogy szobrozhassanak egyet és van néha hakni a dombon. Körülbelül áll minden úgy, ahogy Tóth Miska itt hagyta.
    Kormányos, a csávó nem baloldali, nehogy azzal gyere, hogy megtért. 🤣👏👍

  12. Gratulálok szerint:

    Jellinek Dániel tehetséges ember, már akkor valaki volt, amikor Németh Szilárd senki!
    Megkereshető a Csepelinfó régi írása, ahol Németh indotekezett meg offshorozott a Csepel SC kapcsán! Aztán 2019-ben az Indotek meg akarta venni a Gellért Szállót, persze ahhoz állami hozzájárulás kellett, mert Orbán és a Fidesz rendszeresen ott tartotta fontos rendezvényeit! Rubovszky György KDNP-s politikus testvére volt ott sokáig az igazgató, így feltehetően ingyen tarthatott ott rendezvényeket a Fidesz. No Jellinek nem is kapta meg hónapokig az állami hozzájárulást, ameddig valamiért vissza nem léptette Szenteczky meg Bangóné az esélyes polgármester-jelöltet, s nem lett újra fideszes a polgármester! Persze ehhez ugye semmi köze az MSZP-nek, a világért se történt a háttérben politikai megegyezés! A csepeli fideszes eredménynek semmi köze ahhoz, hogy Jellinek ősszel megkapta az állami engedélyt a Gellért megvásárlásához! S ahhoz sincs semmi köze, hogy Németh KIMBÁ-ja megkapta az Indotektől a Csepel SC-t! No nem ingyen, mert a tartós barátság alapja a pontos elszámolás! Jellinek Dániel ad a hírnevére, hiába kezeli NER-esek befektetéseit is, ő hosszú távra tervez, Fidesz uralom előtt is boldogult, s utána is fog! S az ő négy gyermekének nem kell szégyenkeznie, hogy az apjuk egy politikai kurzus kitartottja volt!

  13. Mursa Alfonz szerint:

    Szava hihetetlen emberek , vagytok ennyi ember hova menjen.Senki nem segít semmibe, sót mèg nehezebbé teszitek a helyzetüket minden ajtót be zártok előttünk.

Itt lehet hozzászólni !