Szijjártó válaszolt Zelenszkijnek: „Szívesen, ezután is segíteni fogunk”

Index

szijjarto

Magyarország továbbra is segíti Ukrajnát – ezt válaszolta Szijjártó Péter Volodimir Zelenszkij elnöknek, aki szerdán kritikát fogalmazott meg Magyarországgal szemben amiatt, hogy a kormány nem támogatja az oroszok elleni olajembargót.

Zelenszkij a davosi Világgazdasági Fórumon arról beszélt, hogy az olajembargót még mindig nem sikerült bevezetni, és a késlekedés miatt Oroszország további kétszázmilliárd dollárt kereshet az olajexport által, amelyet a háborúra fordíthat.

Ilyen összegekért bármilyen fegyvert vásárolhatnak. Bevezetik a hatodik csomagot? Nem. Miért? Magyarország miatt. Ők valahogy nem úgy látják a világot, ahogy van

– mondta az ukrán elnök, miközben azzal vádolta meg a magyar kormányt, hogy csak a pénz érdekli.

Szijjártó Péter szerdán reagált az ukrán elnök nyilatkozatára. Azt írta: ha az, amit Zelenszkij Davosban mondott, azt jelenti, hogy

„Köszönjük nektek, magyarok, hogy befogadtatok több mint 720 ezer menekültet, köszönjük, hogy ellátjátok őket, köszönjük, hogy munkát adtok nekik, köszönjük, hogy felajánlottátok 130 ukrán gyerek gyógykezelését, köszönjük, hogy felajánlottátok a sebesült ukrán katonák kórházi ellátását, köszönjük, hogy ezer ukrán fiatalnak készek vagytok ösztöndíjat adni, köszönjük, hogy készen álltok egy iskolánk, valamint egy óvodánk újjáépítésére, és köszönjük, hogy segítetek a belső menekültek elszállásolásában, akkor a válaszunk az, hogy szívesen, és ezután is segíteni fogunk”

– üzente a külügyminiszter.

Az olajembargónál változatlan az álláspont

A magyar kormány már május elején jelezte, hogy nem tudja támogatni az oroszok ellen bevezetendő uniós olajembargót. Ez ügyben már Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is tárgyalt Budapesten Orbán Viktorral, de a magyar álláspont továbbra is változatlan maradt.

Ezzel összefüggésben már az is felvetődött – először egy véleménycikk formájában –, hogy Magyarország nélkül kellene elfogadnia az oroszok elleni olajembargót az unió többi tagállamának. Az előző hétvégén pedig már ennek lehetőségről beszélt Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke is.

Forrás: Index

14 hozzászólás “Szijjártó válaszolt Zelenszkijnek: „Szívesen, ezután is segíteni fogunk”” bejegyzésre

 1. László szerint:

  Persze hogy nem mondott ilyet Zelenszkij. Hol van az a 720 ezer menekült? Keresztül mentek rajtunk mint a szírek 2015-ben. Merjünk nagyot mondani.

 2. Előd Erika szerint:

  Persze, a többség keresztülment rajtunk, de néhányan, többen itt is maradtak. És akik ide beléptek, mind megkapták, amire elsőre szükségük volt.

 3. László szerint:

  Egytál étel, meleg tea…

 4. kormánypárti kitiltott szerint:

  Erika!
  Gondolom, hogy Ön is az álkereszténység szellemében ilyen szociális érzékkel megáldott?
  A hordonkénti 40 $ miatt megy a g.cizés, azt le lehet osztani.
  Ígyis-úgyis, de valahogy mindent és mindenki meg fog fizetni.

 5. kormánypárti kitiltott szerint:

  Érdekes a csávó, de elérte a céljait eddig.
  Gondolom kormánypártinak az agresszor szimpatikusabb? 😜

 6. László szerint:

  Kormányos, mi a gond azzal a videóval? Akár említhette volna vezérünket hogy fúúúj. Nem történt meg. Hálálkodnia kellett volna felénk? Ez sem történt meg.

 7. Hozzászóló szerint:

  Ez a fickó egy ripacs, de a térség legnagyobb katonai ereje lesz hamarosan az övé a folyamatosan szállított ajándékoknak köszönhetően. Már ha a következő években nem kerül dózerolás alá az egész országa.
  Szíjjártóval intelligencia és képességek terén nyilván nem tud a faszi versenyezni, de a helyzet adta előnyökkel a nyugati sajtóban ügyesen él és az is a javára válik, hogy a nemzetközi politikai téren is sokan nyalják a seggét.

 8. kormánypárti szerint:

  Szerintem sincs ezzel különösebb gond. A humoristából lett államelnök jókedvűen elröhögcsél az újságírókkal, miközben dúl a háború. Orbán ezzel szemben egy komoly államférfi, akire sokan felnéznek és sok fiatal példaképe az egész világban.

 9. kerdes szerint:

  hozzászoló: sőt, kinézem belőle, hogy egy yacht-on fog “dolgozni” . 🙂

 10. kerdes szerint:

  kormanyparti: “..akire sokan felnéznek..”
  Te egyelőre humoristaként próbálkozol? 🙂

 11. László szerint:

  Hitler meg Csörcsil is az első vonalban harcolt, de az is lehet hogy nem biztos. Putyin is vezeti a seregét pár ezer kilométerről.

 12. Nagyapó szerint:

  A moslékkoalíció tovább nyalja az ukrán bohóc seggét. Régebben fegyvert akartak adni, majd katonákat a proxi háborúhoz.
  Miért? Mi jó lenne ebből a magyaroknak?
  Ajánlom olvasásra:https://www.napitema.com/2022/02/putyin-utasitotta-foderacio-allami.html

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 13. László szerint:

  2015ös cikk.
  “Itt a nagy átverős lista: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit…”
  napitéma,com – többek között

Itt lehet hozzászólni !