Háborúellenes dal a csepeli bunkerben

Magyar Nemzet

A Dirty Slippers zenekar, hazánk egyik legnépszerűbb tiktoker-énekesnőjével, Fedor Kyrával, valamint a kárpátaljai Szirmai Mónival készített közös háborúellenes dalt Könnycseppek címmel, amelynek videóklipje a Magyar Nemzet online felületén debütál. 

 A pop-rock zenekar és a két csodálatos hangú énekesnő unikális együttműködése a kompozíció, amelynek küldetése a béke és szeretet hirdetése, mindezt egy azonnal megjegyezhető, igazi együtt éneklős refrénnel fűszerezve.

A dal producere ezúttal is a nemzetközi zenei élet ismert alakja, George Shilling (Oasis, Mike Oldfield), akivel tavaly a Dirty Slippers együtt dolgozott a londoni Abbey Road Stúdióban, s aki az előadókkal, szerzőkkel együtt ingyen vállalta a közreműködést a háborúellenes szerzemény elkészítésében.

A dalhoz a Csepel Művek területén található egykori szocialista bunkerben forgatott kisfilmet a zenekar a két vendég énekesnővel, amelyet Németh Dániel „Kobe” rendezett.

– A Kárpátaljáról származó Szirmai Mónitól érkezett a felkérés, hogy csináljunk egy közös dalt és ezáltal próbáljunk meg még többet tenni a háború elől menekülő embertársainkért, mint az adományozás, fordítás és pályaudvarokon való segítségnyújtás. Természetesen azonnal belevágtunk a dal megalkotásába. A szöveghez több Ukrajnából menekült barátunk történetei adták az inspirációt. Megrendítő, őszinte dal lett véleményem szerint, s bízunk benne, rengeteg ember figyelmét felhívja arra, hogy a háború elfogadhatatlan dolog. A béke a legfontosabb, és az, hogy ne haljanak meg ártatlanok ezrei értelmetlenül – fogalmazott Lobó-Szílóky Lázár, a Dirty Slippers frontembere.

– Hiszem, hogy a szeretet több mindent megold, mint az agresszió és a háború. Bízom benne, hogy a világra olyan béke, szeretet, egyetértés és tisztelet köszönt rá, mint amilyen közöttünk volt ennek a dalnak az elkészítése és a klip forgatása alatt – vette át a szót a Beregszászról származó Szirmai Móni énekes.
– A háború mindenkit érint. Minket is, mi is itt élünk és akár még veszélyben is lehetünk. Az elmúlt két évben a Covid miatt a bizonytalanság lett úrrá, nem tudtuk holnap mi lesz, és hogy mikor lesz vége, most meg háború kezdődött, ami a biztonságunkat és az életünket billentette ki a megszokott mederből – fűzte hozzá Fedor Kyra. – Lázár barátomat lassan tíz éve ismerem, és egy kicsit mindig egyengette az utamat. Nagyon jólesett a felkérés tőle, miszerint közreműködhetnék én is a Könnycseppek című dalban és videóklipjében. Én is azon vagyok, hogy béke és szeretet legyen végre ezen a vén, fáradt bolygón.

Forrás: Magyar Nemzet

3 hozzászólás “Háborúellenes dal a csepeli bunkerben” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    “A háború mindenkit érint. Minket is, mi is itt élünk és akár még veszélyben is lehetünk.”
    Kitől fél hazánkban a kárpát-aljai Szirmai Móni? Az oroszoktól, vagy az ukránoktól?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. László szerint:

    Lehet tőlünk fél mivel bunkerban van!

  3. Válasz szerint:

    Kedves Noé úr! Valószínű Orbán, Putyin barátjától fél.

Itt lehet hozzászólni !