Orbán Viktor: A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk

888

A magyar miniszterelnök közölte, hogy NATO-csúcson eldőlt: Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába, ahogyan fegyvereket sem.

Orbán Viktor a videóban elmondta, hogy befejeződtek a tárgyalások, melyeket sikeresnek tekint, ugyanis sikerült érvényesíteni a magyar álláspontot és magyar érdekeket.

Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába, elfogadták, hogy fegyvereket sem küldünk, sőt Magyarország területén keresztül sem haladhatnak fegyverek Ukrajna területére. Ezt azért tudtuk elfogadtatni, mert a NATO-nak az lett a közös álláspontja, hogy a legfontosabb közös NATO-cél az, hogy a háború semmiképpen se lépje túl Ukrajna határait. Ezért elvetettük a légtérzár gondolatát is. Egy Ukrajna feletti légtérzár azonos lett volna a légiháborúval, de ez nem fog megtörténni, és ez jó hír Magyarország számára.”

– mondta a magyar kormányfő, majd rátért Közép-Európa megerősítésének kérdésére.

Közölte, hogy döntöttek a csúcson arról is, hogy Lengyelországba, Szlovákiába, Romániába, valamint Magyarországra is települnek majd védelmi célzattal NATO-erők.

Várjuk őket, jönnek törökök, lesznek olaszok, várjuk a horvátokat, és lesznek amerikaiak is.”

Elmondta, hogy ők majd a Magyar Honvédséggel közösen fogják majd védeni Magyarország és a magyarok békéjét, biztonságát.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szintén jelentkezett egy videóval, melyben elmondta, hogy a szövetség megerősítése érdekében a NATO keleti, délkeleti szárnyán előretolt védelmi vonalat hozz létre, aminek hazai vonatkozásában

a magyar zászlóaljhoz csatlakozni fognak külföldi csapatok is.

Hozzátette, hogy ez a harccsoport magyar vezetés alatt áll, és mindezidáig magyar katonák alkották.

Közölte, hogy a magyar zászlóaljba a magyar katonákon kívül eddig 5 ország tervez katonákat küldeni (USA, Horvátország, Törökország, Montenegró, Olaszország) a külföldi katonák a dunántúli területeken fognak tartózkodni a magyar katonákkal együtt.

Magyarország legfontosabb célja továbbra is az, hogy garantálva legyen, hogy kimaradjon a háborúból, ez a mostani csúcstalálkozó is ilyen eredménnyel zárult”

– hangsúlyozta a külügyminiszter.

30 hozzászólás “Orbán Viktor: A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Ahogy olvasom más, főleg külföldi hírportálok sorait, sehol nem találtam, hogy bárki is küldene katonákat. 😁🤣 De a hülyéknek jólózung.

  2. László szerint:

    “A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk” – mert egyelőre a NATO sem tervez többet még pár napig..

  3. pl szerint:

    Keressétek a 444-en:
    “Orbán korábban még azért hibáztatta a NATO-t, mert nem vette fel Ukrajnát a tagjai közé”

  4. pl szerint:

    “Orbán Viktor: A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk”… jól helyre tettük a NATO-t…
    nem tudjuk eldönteni vicc-e

  5. Gyula szerint:

    Igen, pont leszarták, hogy mi mit akarunk, van máshol közös határszakasz, továbbá a lengyelek teszik a legtöbbet az ügy érdekében. Mi pont a határtól messze engedjük ide a harcra képes NATO katonákat, nem mellé. Ez valami vicc.

  6. Gyula szerint:

    “Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék

    Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen…

    Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember, hogy most, hogy átleng a puskapor illata a magyar határon végre talán szelídül, lehiggad, legalább kommunikációjában változtat a jelenlegi kormányfő, de nem. Miután kiszelfizte magát a magyar honvédeinkkel, a menekültekkel, az utolsó hadtápossal, a határsorompóval, mindenkivel a kampány érdekében, már indul is a csatába, ami az ellenkező irányban van.

    Na nem mintha az ellenzéke jobb állapotban lenne, de legalább megfogadták és visszavonták Márk – Zayt, akivel kapcsolatban megtudtuk, hogy nagypapa lesz. Gratulálunk.

    Közben az egész kormánypárti, választási békeapostol, ámde saját szövetségeseivel Brüsszelben csatát vívó Fidesz kampányt egyetlen kérdéssel feje tetejére lehetne állítani.

    Orbán úr, mit tesz a NATO tag Magyarország, ha a NATO a fegyveres ukrajnai beavatkozás mellett dönt?

    Ugyanis, ha így dönt, akkor minden NATO tagállamnak menni kell a közös szerződés értelmében.

    Vagy ki kell lépnünk a NATO-ból, ez esetben védtelen marad az ország.

    Nos, Orbán úr? Itt a világos beszéd ideje.”

    🤣😁👏👍

  7. Bagoly szerint:

    Gyula !
    Ne keseredj el, talán még fel tudsz támadni ebből az agyhalott állapotodból !

  8. Gyula szerint:

    Megjöttél te is, idióta?
    Nem vetted le, hogy idéztem, mert ugye linkelni nem lehet, mert cenz ura nem teszi lehetővé, csak az agitprop mehet. De nem mindenki olyan hülye, mint ti Fidióták. 😛😁

  9. László szerint:

    Orbán Viktor nem törődve a sajátjával, tényleg a magyar álláspontot képviselte Brüsszelben. Erre ők igy hálálják meg: Oligarchastop: Orbán Viktor bekerült az EP-jelentésbe. Azt írják, a kormányfő az agrártámogatások révén belső körének osztotta újra a vagyont.
    Az Európai Parlament (EP) nagy többséggel fogadta el azt a jelentést, amely szerint néhány tagállam nemzeti kormányának tagjai maguk is az „oligarchia részei“, az uniós pénzeket saját céljaikra használják fel.

  10. pl szerint:

    “Orbán Viktor nem törődve a sajátjával, tényleg a magyar álláspontot képviselte Brüsszelben.”
    Rejtély, mit akartál írni. OgV álláspontja a kizárólagos magyar álláspont. Hogy aztán OgV álláspontja mekkora sebességgel, és hányszor változik, azt bizony a néha általa meg nem hágható külső körülmények befolyásolják… Olyankor aztán OgV véleménye hírtelen közös akarattá válik, ill. valamelyik kormánytagé, (külügyminiszterévé)
    A pávatánc mindig csak addig tart, míg fel nem mossák vele a padlót, vagy mással meg nem rendszabályozzák…
    Sokan úgy ismerik a közmondást, h “addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik” én pedig úgy, h addig jár, míg meg nem bsszák a korsóslányt…

  11. Nagyapó szerint:

    Nos eetásak és testvérek! A moslékkoalícióba tömörült kommunisták és fasiszták! Ideológiai főnökük Gyurcsány szerint – whisky előtt, vagy whisky után – azt írta tehát: „pocsék ember, sz…r alak” minden magyar, aki nem hajlandó meghalni Ukrajnáért!!! Ne itt irkáljanak hülyeségeket, hanem jelentkezzenek az ukrán bohóchoz! Legfeljebb úgy járnak, mint a kanadai csoda-mesterlövész, aki elment Ukrajnába – élt 10 percet.
    Addig is tanulmányozzák a NATO szerződést, hogy mi a NATO feladata, milyen a döntéshozatal, stb.
    Fontos az ápr.3.-a, háborút akarunk, éhezést, szivárványos jövőt, vagy normálisan életet, fejlődést?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. László szerint:

    Sem eetásak nem vagyunk, sem testvérek. A gazdája innentől kezdve úgy táncol ahogy a NATO meg az Unió fütyül. Stratégiai nyugalommal szemlélje tovább az eseményeket ahogyan eddig tette. Lesz gáz máshonnan. A mesterlövész életben van.

  13. Gyula szerint:

    Öreg ganéj! Senki nem akar itt rumlit baszdmeg, ezt ti röfögitek, mert mindenütt tudjátok és tehetitek, mert ennyit tudtok. NATO ügyben pont egy ex-munkásőr ossza le a lapot? Fasza! 👍

  14. Gyula szerint:

    László! Ugye kussolás van, így konkrétumokat nem írok, de igencsak passzívak vagyunk a NATO-ban mostanság. Összehasonlításképp a románokkal, lengyelekkel? Na hozzájuk képest mondhatni semmit nem teszünk semmiért. Remélem, hogy “megköszönik”! 😛

  15. László szerint:

    Kapjuk a gázt de vajon mennyiért. Olcsón és titkosítva. Biztos bele van számolva Paks II. is ami szintén kérdéses, meg még ki tudja mi. Csak Orbán tudja mit veszít ha elveszti Putyint. NATO meg évek óta nem oszt meg velünk bizalmas információkat mivel oroszbarátok vagyunk. Nem küldünk magyar katonát osztjónapot. Ennyire tud belőle kimaradni.

  16. Gyula szerint:

    László!
    Mindenki szabadpiaci árat fizet, egyes hírek szerint, csak rá kell keresni angolul. Ide ugye nem lehet linkelni. 😁
    Aztán, mindeközben, a pávatáncos kiesik a körből?

    “Jaroslaw Kaczynski is elégedetlen Orbán Viktorral
    A lengyel kormánypárt vezetője, Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök-helyettes – aki Orbán Viktor régi szövetségesének számít – pénteken a lengyel állami rádió adásában elmondta: nem elégedett azzal az állásponttal, amelyet a magyar kormány képvisel az ukrajnai konfliktusban.

    Ha azt kérdezi tőlem, hogy elégedett vagyok-e, akkor az a válaszom, hogy nem. De egyelőre megvárom, hogy véget érjen a választás Magyarországon […] Meglátjuk, azután mi történik, akkor részletesebben is foglalkozhatunk majd ezzel a kérdéssel

    – mondta Kaczynski a műsorban.

    A lengyel politikus ezzel vélhetően arra utalt, hogy Orbán Viktor és kormánya elítélte ugyan az orosz agressziót, de kevésbé hajlandó ténylegesen is fellépni az oroszok ellen, így például az energiaszektort érintő szankciókat sem támogatják. A lengyelek miniszterelnöke, Mateusz Morawiecki viszont úgy látja, hogy erre a területre is ki kellene terjeszteni az EU-s szankciókat, többek között erről írt a pénteken kidolgozott tízpontos tervében is.

    A lengyelek ezenkívül már azt is kilátásba helyezték, hogy békefenntartókat küldenének Ukrajnába, ami szintén ellentétes az Orbán Viktor által képviselt állásponttal, miszerint teljesen ki kell maradni a háborúból.

    Csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is arra kérte a magyar miniszterelnököt, hogy döntse el, melyik oldalon áll, és ne ellenezze az oroszok elleni szankciókat.”

  17. Gyula szerint:

    “Késsel támadt két nőre az 52-es villamoson, mert egymás kezét fogták
    Az elkövető nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphat.”

    Úgy elmondanám ennek a Fidiótánaak, hogy:
    – jól felszoptad öccsém a Fidibidiológiát, hát így jártál, kisnáci. 😁🤣😛👏👍🌈

  18. Gyula szerint:

    https://www.facebook.com/photo?fbid=372903714701857&set=a.138265548165676
    A kommenteket ajánlom belőle, olvasni enged regisztráció nélkül is! 😁

  19. László szerint:

    Metrón ültek velem szemben emberek, 2 férfi egymás mellett. Néha felnéztem a táblagépemből, engem néztek, nem értettem. Felálltak leszálltak. Aztán megértettem, egymás kezét fogták. Lettem volna kisnáci 😁
    EP Parlament szokásos ülésterme. Ma láttam tele van szines csíkokkal, nekem szivárványosnak tűnik 👍

  20. Gyula szerint:

    Már letiltottak… Happy. Kereshetek másik wifi-t? 😛

  21. Gyula szerint:

    Akkor tartalomszűrtök is? 😁🤣😛

  22. Nagyapó szerint:

    Fiatalok! Menjetek harcolni Ukrajnába, érdekesebb, mint tüntikézni! Gyurcsány szerint:”Pocsék ember leszel, vagy meghalsz.” Fiatalok válasszatok!
    Szavazzatok a moslékkoalícióra!
    Középkorúak! “Zárjuk el az olaj és gázcsapot!” Menjetek biciklivel, egyetek zöldséget, mert a kemencéket is gáz fűti!
    Szavazzatok a moslékkoalícióra!
    Idősek! Minek a 13. havi pénz, minek a nyugdíjprémium? Maradjatok otthon, nézzétek a falat!
    Szavazzatok a moslékkoalícióra!
    És még sok szép dolgot kínál a zellenzék. 😛 😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. robi szerint:

    F@sik az öreg.
    Tán csak nem attól fél, hogy felgöngyölítik a múltját?
    Mert a múlt feltárását tényleg megígérte MZP.

  24. László szerint:

    Nagyapó vett már füldugót vagy vállról indítható rakétát?
    30 ellenzéki hangosbemondós busz járja az utcákat.
    “Orbán Viktor Vlagyimir Putyin embere, Orbán nem tudja megoldani a megélhetési válságot, és Orbánnak már nem ad pénzt az unió – hirdeti az ellenzék hangosbemondón a kampányüzeneteket. A tervek szerint harminc furgon harminc választókerületben járja az utcákat.”
    Remélem az ablaka alatt fog bömbölni az egyik nulla-huszonnégyben 😛🌈

  25. Gyula szerint:

    A nap aranyköpése:
    “Szentkirályi Alexandra szerint a menedékes kérelmek száma napról napra emelkedik.”

  26. pl szerint:

    Még egy:
    Bödőcs Tibor: Orbánnak „lassan kell beszélnie, hogy a halott erdélyi szavazók is megértsék”

  27. Földi űrutazás szerint:

    Ma is kitermeltem nagyapóka nyugdíját.Régen is ennyire féloldalas volt a faterka vagy pénzt is kap a zagyvaságaiért?Bödőcs Tibor következetesen a Gyurcsányt is elintézte humorosan nem csak Orbán szavazóit. Showder Club, Dumaszínház ajánlott lenne az 50 felettieknek is.

  28. László szerint:

    Bödőcs Tibor: Győzike szellemileg kilógott a Békemenet első sorából.😁😁😁

  29. Gyula szerint:

    “Technikailag államcsőd van Oroszországban
    Az oroszok a fennálló dollártartozásukat nem dollárban, hanem rubelben fizették ki.”

    Nyista deviza, lakat az aranyon és ez így rendben is van. Lesz ez még lejjebb is.

  30. László szerint:

    „Nem szégyelled magad Zelenszkij?” Az ukrán elnökkel keménykedő Rákay Philip gyakori vendég volt a budapesti Roszatom irodájában. – írja az Atlatszo,hu
    Az orosz atomenergetikai óriás fióktelepe 2016–2021 között bérelt irodát egy 12. kerület, Beethoven utcai társasházban. Olvasóink itt látták többször megfordulni a kormánypárti celebet.

    Ezek csak a saját zsebük tömésével vannak elfoglalva, ezért védik a gazdájukat. A híveknek el kellene kezdeni kicsit elgondolkodni…

Itt lehet hozzászólni !