Márki-Zay Péter: Z. Kárpát nevetett a felvételen, tehát nem gondolta komolyan a karlendítést

Mandiner

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt szerda este, ahol először is arról kérdezték, mi a véleménye Orbán Viktor Békemeneten tanúsított magabiztosságáról, és arról, hogy a közvélemény-kutatások szerint nem áll nyerésre az ellenzék. A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint „semmilyen relevanciával nem bír” amit pl. a Századvég kutat ki, majd mikor a műsorvezető emlékeztette rá, hogy a Századvég mellett a Republikon, a Medián és a Publicus sem közölt biztató számokat a baloldalra nézve, Márki-Zay azt mondta, kutatást még egyszer sem nyert, választást azonban igen.

Alig pár perccel később Márki-Zay már arról beszélt, hogy 12 év „agymosás” után rengetegen akarnak kormányváltást, majd arra a kérdésre, hogy ezt mégis mire alapozza, a kutatásokkal kapcsolatos szkepticizmusának ellentmondva azt válaszolta, hogy „kutatások mutatják ezt ki”.

Aki mosolyog, az nem gondolja komolyan?

A műsorban aztán kitértek Z. Kárpát Dániel karlendítős videójára is. Emlékezetes: a Jobbik alelnöke Márki-Zay listájának 9. helyén szerepel. A baloldal miniszterelnök-jelöltje először úgy fogalmaz, hogy „ez egy régi videó”, majd okfejtését azzal folytatta:

Z. Kárpát mosolyog. Vajon miért? Hát azért, mert nem gondolja komolyan”.

Márki-Zay szerint most már „semmilyen szélsőséget nem tolerál a Jobbik, ez mindannyiunknak öröm”.

Baloldali szimpatizánsok másképp látják

Bement a Telexbe, és kérdőre vonta az újságírókat

Kellemetlen pillanatokat okozott Fábián Tamásnak Márki-Zay Péter a Telex szerda esti elemző műsorában.

A miniszterelnök-jelöltet a múlt heti, nagy visszhangot kiváltó Závecz-kutatásról kérdezték, mely szerint Márki-Zaynál még Fekete-Győr András és Dobrev Klára is népszerűbb a vidékiek körében. Márki-Zay már egy hete keményen kritizálta a Telexet, amiért ezt emelték ki a kutatásból.

Most megkérdezték tőle, hogy miért nem hisz ennek a kutatásnak, hiszen októberben pont ilyen kutatásokra alapozva harcolta ki, hogy Karácsony Gergely visszalépjen a javára az ellenzéki előválasztáson.

Márki-Zay elmondta: nem egy, hanem három felmérés alapján léptette vissza Karácsony Gergelyt, úgy gondolja, hogy „ez hiteles volt”

„A múlt heti kutatás egy ezerfős felmérés volt, és nem tették bele az ismertséget. Így nagyon könnyű: ha valakit száz ember ismer, és róla 50 ember pozitívan nyilatkozik, akkor azt mondhatjuk, hogy ennek 50 százalékos a népszerűsége. Egy másik ember, akit százezer ember ismer, és mondjuk 40 százalék pozitívnak tart, annak 40 százalék a népszerűsége. De ez nem összehasonlítható” – érvelt Márki-Zay.

„Nézzük a szándékot: a választások előtt egy teljesen irreleváns kutatást publikálni, és azt fő helyen szerepeltetni, – valaki csak kifizette – és abból azt a következtetést levonni, hogy egyébként már mindenki népszerűbb, mint Márki-Zay Péter….és nem ezt emelni ki, hogy ebből a kutatásból látszott, hogy az összes ellenzéki szavazó között a legnépszerűbb vagyok, a fideszesek körében pedig a legnépszerűtlenebb. Na most, ez is egy hír” 

 folytatta Márki-Zay.

Fábián Tamás úgy érvelt, hogy a címadás beletartozik a szerkesztői szabadságba.

„Igen, de ha én fizettem volna ezt a kutatást, és az ellenzék számára kedvezőtlen, akkor biztos, hogy nem fogom megsajtózni. Ha a Fidesz egy számára kedvezőtlen kutatást kap véletlenül, soha nem sajtózza meg. Mi az ami arra kényszerített valakit, hogy ezt a kutatást kifizesse, aztán megsajtózza? Ennek egy eredménye lehet, hogy elbizonytalanodjanak az ellenzéki szavazók” 

– mondta a miniszterelnök-jelölt, aki saját bevallása szerint is „spekulál”, hogy ki állhat a kutatás mögött.

Forrás: Mandiner

5 hozzászólás “Márki-Zay Péter: Z. Kárpát nevetett a felvételen, tehát nem gondolta komolyan a karlendítést” bejegyzésre

  1. László szerint:

    A piros sapkásnak igaza van.

  2. Nagyapó szerint:

    Márki-Zay újabb aranyköpése: Ha Orbán megy a fiatalok mennek, ha Orbán marad a fiatalok mennek! Mi vaaan?😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. László szerint:

    Az van, ha Orbán marad, a Ráhel gyerek hazajön. Ha megy, a Ráhel gyerek nem jön haza. Rájuk fiatalokra értette MZP. Kérdezzen ha valamit nem ért.

  4. Nagyapó szerint:

    László tényleg ennyire nem érti drága kapitányának marhaságait?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. László szerint:

    Orbán ebben is előrébb jár. Ha beszél csak is a más által előre megírt szöveget olvassa fel. Vagy csak megbízható kérdező tesz fel neki kérdést igy nem mond hülyeséget mert nem hozzák zavarba. 😀

Itt lehet hozzászólni !